Imam AMD Athlon 64 3200+ procesor(socket 939) koji podržava Cool&Quiet. U BIOS-u mi je uključen Cool&Quiet i sve je u redu - u programu CPU-Z mi pokazuje da je voltaža i frekvencija smanjena kada je u idle-u, a kada je pod opterećenjem voltaža i frekvencije se automatski dižu, taj dio je OK. Ali brzina ventilatora je ista kao i prije! Moram napomenuti da ventilator podržava automatsku regulaciju brzine. Sada trenutno koristim Vistu, ali prije sam pod Windowsima XP sve riješio u par sekundi šta se Cool&Quiet tehnologije tiče. Naime, instalirao sam MSI-jev program Core Center koji je automatski regulirao brzinu ventilatora u Cool&Quiet modu, tako da kad je procesor bio u idle-u automatski se smanjila brzina ventilatora, a kad je bio pod opterećenjem se brzina povećala. Ali tog programa za Vistu nema tako da nemogu kontrolirati brzinu ventilatora. Speedfan mi nije od neke pomoći jer ne radi automatsku regulaciju brzine vrtnje(barem meni ne radi). Kako sada riješiti taj problem automatske regulacije uzeći u obzir da koristim Vistu?
Molim pomoć!
Hvala unaprijed!