Clockirati ili ne?

poruka: 54
|
čitano: 9.827
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

imam ovo računalo već jedno godinu i pol i nista na njemu nije stavljano osim nove grafe.

mislio am clockati proc na 2.3 ili 2.4 al se ne usudjujem bez vaseg misljenja..evo konfiguracije

Procesor  :  Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz (10 x 200)

Naziv matične ploče    Asus P5PL2-E  (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Chipset na matičnoj ploči    Intel Lakeport-G i945G

Sistemska memorija    1024 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Napojnica je ulaganje u buducnost
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 14:31 (El Maniachi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Clockirati ili ne??

Neces moci potjerati s tim chipsetom preko 220-230 MHz FSB. Tako da ce ti takt za CPU biti max. 2,3 GHz.

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Neces moci potjerati s tim chipsetom preko 220-230 MHz FSB. Tako da ce ti takt za CPU biti max. 2,3 GHz.

???!??
Teh spec. FSB 1066/800/533MHz za tu ploču.
A koliko mi je poznato asus ima 'aisuite' aplikaciju za oc iz win (vidi sl) pa probaš.
Isto tako ima i zaštitu ako sj...š vrijednosti, da se vrati na vrijednost koja je radila (ne moraš resetirati bios).
Pa jednostavno probaš.
I ne vidim nikakav razlog zašto fsb ne bi mogao natjerati preko 220 Mhz.
17 godina
moderator
bed kaže...
 ???!??
Dzaba ti slika i OC iz wina. Taj chipset jedva dodje na 266 MHz (1066), nekad ni toliko.
I Gigabyte je u 945 plocu implementirao podrsku za 800 MHz memoriju pa ploca nije htjela raditi.
Al eto, nek covjek proba oc-ati, pa nek posta ovdje rezultat.
17 godina
protjeran
Clockirati ili ne??

Neka pokuša, ali slažem se sa Nasty-em, 2.3Hz će biti max.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

Bolje je ne dirati proc na toj ploči.Neče osijetit nikakve preformanse na 2,3Ghz.

Najbolje bi bilo uzet neku sa P35 čipsetom koje se mogu nači i po 500kn.I tada bi mogao proc dogurati do 3,0Ghz.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

onda vjerojatno ni s ovim nikud nikam?

IntelCore2Duo  2.00  (10x200)

Matična - ASRock Conroe 1333 D667

Chipset na matičnoj - Intel lakeport G.i945GC

Ojla!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Red Devil kaže...

onda vjerojatno ni s ovim nikud nikam?

IntelCore2Duo  2.00  (10x200)

Može i to dosta dobro.Po brojikama zaključujem da može podržati FSB od 1333Mhz.Jer ako tvoj proc ima množitelj od 10x to bi ti ispalo 10x333=3,3Ghz.No sad je pitanje koliko češ trebati dizati voltažu na Vcore.I ako imaš dobar hladnjak koji bi sve to mogao hladit.
MICROMAN
17 godina
moderator
microman kaže...
Red Devil kaže...

Može i to dosta dobro.Po brojikama zaključujem da može podržati FSB od 1333Mhz.

Ne znam sta to proizvodjaci rade da se pohvale s tim brojkama, jer ni P965 chipset nije sluzbeno podrzavao 333 (1.333) MHz FSB. Samo se OC-om moglo doci do toga, a 965 je dobar chipset za overclock.

A taj 945 je podrzavao 200 (800) MHz FSB, samo je slab overclocker, za razliku od novijeg 965. Zbog toga ne vjerujem tim navodima, nit vjerujem da ce ga neko OC-ati preko 250-260 MHz max.

Al eto, volio bih vidjeti da neko uspije OC-ati.

16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

Pokušao  bih i ja clockati procesor pa me zanima onako brzinsko stručno mišljenje dal da to napravim ili ne, s tim da kad uđem u bios ponuđene su mi tri opcije za FBS povećanje 133(sadašnja), 166, 200 i mogu još mijenjati voltažu. E sad jel dovljno samo povećat FBS i voltažu kad dugih mogućnosti za podešavanje nemam?

Evo konfiguracija:

Procesor - Intel Pentium 4, 2533MHz (19x133)

Naziv matične - VIA P4PB 400

Chipset na matičnoj - VIA VT8754 Apollo P4X400

Sistemska memorija - 1024MB (DDR SDRAM)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Champollion kaže...

Pokušao  bih i ja clockati procesor pa me zanima onako brzinsko stručno mišljenje dal da to napravim ili ne, s tim da kad uđem u bios ponuđene su mi tri opcije za FBS povećanje 133(sadašnja), 166, 200 i mogu još mijenjati voltažu. E sad jel dovljno samo povećat FBS i voltažu kad dugih mogućnosti za podešavanje nemam?

Evo konfiguracija:

probaj malo dignut FBS pa gledaj dali si sta napravio, pusti voltažu za početak
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
16 godina
neaktivan
Champollion kaže...

Evo konfiguracija:

Nije ti to matična za OC.Bolje da se pustiš toga.jedino ako te boli briga za konfu pa KUD PUKLO.
Ja bi ti prporučio da probaš stavit 19x166FSB i da ne diraš Vcore.Ako ti neče bootat onda pomalo diži voltažu i PAZI NA TEMPERATURE.
I bilo bi poželjno da imaš neki bolji hladnjak od referentnog.
MICROMAN
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

Ok, hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 19:17 (Champollion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Champollion kaže...

Ali jedino mogu povećati na 166 koliko sam ja shvatio što mi i ne izgleda baš malo.

Pa da to i je problem.Ploča ti ne dozvoljava Fleksibilnost koja je poželjna pr OC-u.
To ti je nekih 3,1Ghz.Ako podigneš samo FSB bez mijenjanja napona teško da če se nešto dogodit i možda uspije.
Ali ako mijenjaš napon moraš biti OPREZAN i obavezno imat neki program(EVEREST)koji ti nadgleda temperature CPU-a iz Winsa.
A može i testirati stabilnost sustava.
MICROMAN
16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
bed kaže...
 ???!??
Dzaba ti slika i OC iz wina. Taj chipset jedva dodje na 266 MHz (1066), nekad ni toliko.
I Gigabyte je u 945 plocu implementirao podrsku za 800 MHz memoriju pa ploca nije htjela raditi.
Al eto, nek covjek proba oc-ati, pa nek posta ovdje rezultat.
 ??!??

Slika oc iz win-a je identična sliki bios-a (postavkama).
Slika je od mojeg p965 chipset-a i informativne je naravi da bi čovjek shvatio da asus razmjišlja o overclock-u pa je u te svrhe i napravio aplikaciju da početnicima olakša oc.

U tu svrhu je i C.P.R.(CPU Parameter Recall) ako se desi 'overclocking failure' (da se ne mora mučiti s baterijama, jumperima).
A to podržava i ta ploča; http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=csl9l1oTNApDz6Yx&content=overview .
A u te svrhe nudi i automatiku regulacije napona.

I u čemu je problem probati??

A koliko ja znam matematiku 266 je više od 220, i 33% brži fsb nego što ima.
Tokom godina imao sam više proizvoda od asus-a i nisam primjetio da lažu..
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

ok hvala na savjetima..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 12:29 (El Maniachi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

ma ja po ovovm svemu sudeci necu je klokati dok budem moga igrat sve jace igrice maloo.........onda idje potpuna nadogradnja znaci:klokanje grafe ako rikne nova jaca ce doc,isto to s procesorom itd itd...sve novije ce bit  cim ne budem moga novije igre igra..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Clockirati ili ne??

clockati.. uvijek! ako ne radi performansi onda radi zabave.. ionako je dosadno kad sve radi kako treba...Smijeh

ANTEC900,CORE2DUOe6400@3.4GHZ,GF8800GTZALMANVF1000.ABIT-AB9PRO-CHIEFTEC650W,PATRIOTextreme4GB 4.4.4.12-samsung22wide-audigy2zs-creativelabs5.1 5700digital.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

ma ja po ovovm svemu sudeci necu je klokati dok budem moga igrat sve jace igrice maloo.........onda idje potpuna nadogradnja znaci:klokanje grafe ako rikne nova jaca ce doc,isto to s procesorom itd itd...sve novije ce bit  cim ne budem moga novije igre igra..

jeli u tebe još GeForce 8500 GT 512MB?
usput, svakako klokni grafu, ali nemoj se previše zaljećati, ajde 10-ak po 10-ak MHz za GPU i memoriju(od grafe) pa panti na koliko ti je stabilna.
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
16 godina
neaktivan
IRebic kaže...
usput, svakako klokni grafu, ali nemoj se previše zaljećati, ajde 10-ak po 10-ak MHz za GPU i memoriju(od grafe) pa panti na koliko ti je stabilna.
 Nije više sad je 9400 GT 1 GB al nisam sigur jel 1 GB tako everest kaže..
16 godina
neaktivan
bed kaže...
DrNasty kaže...

???!??
A koliko mi je poznato asus ima 'aisuite' aplikaciju za oc iz win (vidi sl) pa probaš.
Isto tako ima i zaštitu ako sj...š vrijednosti, da se vrati na vrijednost koja je radila (ne moraš resetirati bios).
Pa jednostavno probaš.
 kamo si skinuo taj program?
17 godina
neaktivan
damian123 kaže...
bed kaže...
DrNasty kaže...

???!??
Pa jednostavno probaš.
 kamo si skinuo taj program?
 zove se ai booster, progoogle-aj besplatan je.
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
17 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...
IRebic kaže...
 Nije više sad je 9400 GT 1 GB al nisam sigur jel 1 GB tako everest kaže..
 uzmi Gpu-z on će ti sve detaljno "ispričat"
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

ma sam clockaj

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

je grafa je 1 gb..supač...jedino mi moga proc clockat al necu jos..neka ga.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e a ocu li morat novi hladnjak stavljat?

e sad kad klokam triban li multiplyer povecavat ili samo external frequency??  molim brzi odgovor

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 22:49 (El Maniachi).
16 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

e a ocu li morat novi hladnjak stavljat?

e sad kad klokam triban li multiplyer povecavat ili samo external frequency??  molim brzi odgovor

ako planiraš neki veći OC radije uzmi neki aftermarket cooler i neki ventilator,množitelj ne možeš podizati na tom procesoru (E4400),znači diži FSB,pazi na temperature i ne diži puno voltažu!
možeš i ovo pročitati ako nisi dosad OC-ao taj procesor 
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

naravno DA Belji se    s 2,7 na 3,1- stock hladnjak

xfx GTX260 -------------------- AMD 7750 BE @ 2,9-->cooler od 6000+ ------------------- Gigabyte GA-M720-US3 ------------------- Coolermaster 600W ------------------ 3GB RAM-->800MHz ---
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Clockirati ili ne??

ma nebih neki veći na 2.2 zasad dosta??!!

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

ma nebih neki veći na 2.2 zasad dosta??!!

pa to bi moglo sa stock hlađenjem,samo diži FSB,pa dokle bude,onda testiranje (sa OCCT,Prime95),provjera temperatura u loadu i malo spuštanje takta
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice