Evo malo se igram sa ovim procesorom pa bi me zanimala jedna stvar. Do sada sam se bavio clockanjem samo na način da dižem fsb, pa koliko ide, ide (normalno, uz postavke memorije i ht-a) i to zbog toga što sam uvijek imao neke jeftine ploče koje nisu imale regulaciju napona procesora i što su takvo clockanje ljudi nazivali "sigurnim" tj. na taj se način procesoru ne može ništa desit. Sada bih pokušao malo i sa naponom pa da vidim koliko proc može ali htio bi znat koja je neka granica do koje mogu ići a da nešto ne sj..... Unaprijed hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo malo se igram sa ovim procesorom pa bi me zanimala jedna stvar. Do sada sam se bavio clockanjem samo na način da dižem fsb, pa koliko ide, ide (normalno, uz postavke memorije i ht-a) i to zbog toga što sam uvijek imao neke jeftine ploče koje nisu imale regulaciju napona procesora i što su takvo clockanje ljudi nazivali "sigurnim" tj. na taj se način procesoru ne može ništa desit. Sada bih pokušao malo i sa naponom pa da vidim koliko proc može ali htio bi znat koja je neka granica do koje mogu ići a da nešto ne sj..... Unaprijed hvala
To si mogao postat i u temu namijenjenu za overclockanje AMD procesora x2,x3,x4...
~1.5-1.55 sa boljim zračnim hlađenjem
~1.4-1.45V sa prosječnim coolerom
Možeš bez problema do 1.45V malo će i MBO overvoltati pa će napon biti nešto malo viši ali nemaš problema, taj bi proc sa 1.4V trebao bez problema poteći na 3.4-3.5GHz možda i malo više ako je dobar primjerak.
Ide na 3.4 bez dizanja napona (stabilnost nisam testirao). Probat ću lagano dizat pa ću vidjet barem za probu s obzirom da hlađenje nije baš neko (uzeo sam ga za stari proc) ali mislim da je bolje od stocka. To je ovo.
Ide na 3.4 bez dizanja napona (stabilnost nisam testirao). Probat ću lagano dizat pa ću vidjet barem za probu s obzirom da hlađenje nije baš neko (uzeo sam ga za stari proc) ali mislim da je bolje od stocka. To je ovo.
Dobar je to hladnjak i jeftin, znatno bolji i tisi od onog stock nesretnika bucnog bit ce ok za ovaj tvoj klok bez problema.
Ako nevidiš otključao ga je pa je sada quad, a quad na 3.4GHz nije baš ladan bude se vent nešto namučio pošto je 92mm i dizajn coolera je po principu stock coolera.
Ako nevidiš otključao ga je pa je sada quad, a quad na 3.4GHz nije baš ladan bude se vent nešto namučio pošto je 92mm i dizajn coolera je po principu stock coolera.
Fuckaj ga sad nisam uopce gleda da ga je otkljucal. Cak ima 6mb cache na raspolaganju ima srece,no ipak je to bolji hladnjak od stock nek se vrti vent ne bu krepal sigurno s obzirom na astronomski radnji vijek.
LooL nisam ni ja dobro vidio da je X4, ali ukoliko ga ustabiliš na 3.2GHz i dobro istestiraš i sve prođe OK, imaš pilu od stroja.
koji je normalni napon amd athlon II X3 435
koji je normalni napon amd athlon II X3 435
Vjerojatno 1.400V ili mozda trunkicu manje tj defolt napon, a ti ga mos dic bez frke do 1.4800V ništ mu nece bit ak treba radi klokanja i ak imas dobar hladnjak.
Za moj 425 je 1,425v def pa mislim da je i za njegov 435 toliko...
Mislim da ne moze nikako biti 1,425 po defaultu, pa Phenom II ima 1,35 po defaultu!
moj napon je 1.440 jel to dobro na stock cooleru temperatura je 33 C
jel to dobro?
Mislim da ne moze nikako biti 1,425 po defaultu, pa Phenom II ima 1,35 po defaultu!
Moze itekak vjeroval ili ne moj Athlon II X2 240 ima defoltni od 1.400V fino je pisalo u Bios nema greske. To nije nikakav problem jer se ionak ne grije puno, i sad kad je kloknut na 3.5 ghz napon mu je 1.4200. Uglavnom jednostavno ima prilicno visoko postavljen defoltni napon, pa ga kod klokanja ne treba nit podizat obicno.
na mojem je default napon 1.44V.... vjerojatno zbog matične... vidim da su ljudima na procesorima voltaže uglavnom manje... e sad mene zanima kakvi bi bili učinci smanjenja napona? naravno kad bi radio na stock frekvencij... da budem konkretan... dali bi temperature procesora bile manje kad bih smanjio napon i do koliko bi bilo dobro da ga smanjim?
Slobodno smanji dok god je proc stabilan odnosno dok ne BSOD-a na stress testu.
Dobiješ niže temperature i potrošnju.
Mome je trebalo 1.525 za 3,8 Ghz...
Otključava se ali nema L3...
Ovo je definitivno Athlon II x3 435 Golden Sample.
Idi skidaj rekorde na HWBotu...
kakvi rekordi... pfff moj se neda otključati...
a jel znate možda... kad stavim proc na 3.3GHz ili 3.1GHz nema slike na monitoru... jel to do procesora ili?
eh da a moj 240 ima defoltni malo veći (u stvari dva koja sam isporobao) tj 1,425v
a s 1,35v rade na 3,530 Ghz
slika u prilogu (nije mi se dalo više testirat ali 100 % je staiblan)
Koju DFI ploču imaš?