Athlon II X3 435 napon

poruka: 20
|
čitano: 2.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Athlon II X3 435 napon

Evo malo se igram sa ovim procesorom pa bi me zanimala jedna stvar. Do sada sam se bavio clockanjem samo na način da dižem fsb, pa koliko ide, ide (normalno, uz postavke memorije i ht-a) i to zbog toga što sam uvijek imao neke jeftine ploče koje nisu imale regulaciju napona procesora i što su takvo clockanje ljudi nazivali "sigurnim" tj. na taj se način procesoru ne može ništa desit. Sada bih pokušao malo i sa naponom pa da vidim koliko proc može ali htio bi znat koja je neka granica do koje mogu ići a da nešto ne sj..... Unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Athlon II X3 435 napon
danire01 kaže...

Evo malo se igram sa ovim procesorom pa bi me zanimala jedna stvar. Do sada sam se bavio clockanjem samo na način da dižem fsb, pa koliko ide, ide (normalno, uz postavke memorije i ht-a) i to zbog toga što sam uvijek imao neke jeftine ploče koje nisu imale regulaciju napona procesora i što su takvo clockanje ljudi nazivali "sigurnim" tj. na taj se način procesoru ne može ništa desit. Sada bih pokušao malo i sa naponom pa da vidim koliko proc može ali htio bi znat koja je neka granica do koje mogu ići a da nešto ne sj..... Unaprijed hvala

To si mogao postat i u temu namijenjenu za overclockanje AMD procesora x2,x3,x4...

~1.5-1.55 sa boljim zračnim hlađenjem

~1.4-1.45V sa prosječnim coolerom

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 20:07 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Athlon II X3 435 napon

Možeš bez problema do 1.45V malo će i MBO overvoltati pa će napon biti nešto malo viši ali nemaš problema, taj bi proc sa 1.4V trebao bez problema poteći na 3.4-3.5GHzOsmijeh možda i malo više ako je dobar primjerak.

Semprom140 stiže bolji 5BE...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 19:56 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ide na 3.4 bez dizanja napona (stabilnost nisam testirao). Probat ću lagano dizat pa ću vidjet barem za probu s obzirom da hlađenje nije baš neko (uzeo sam ga za  stari proc) ali mislim da je bolje od stocka. To je ovo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 20:04 (danire01).
17 godina
danire01 kaže...

Ide na 3.4 bez dizanja napona (stabilnost nisam testirao). Probat ću lagano dizat pa ću vidjet barem za probu s obzirom da hlađenje nije baš neko (uzeo sam ga za  stari proc) ali mislim da je bolje od stocka. To je ovo.

Dobar je to hladnjak i jeftin, znatno bolji i tisi od onog stock nesretnika bucnog bit ce ok za ovaj tvoj klok bez problema.Cool

17 godina
Athlon II X3 435 napon

Ako nevidiš otključao ga je pa je sada quad, a quad na 3.4GHz nije baš ladan bude se vent nešto namučio pošto je 92mm i dizajn coolera je po principu stock coolera.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Ako nevidiš otključao ga je pa je sada quad, a quad na 3.4GHz nije baš ladan bude se vent nešto namučio pošto je 92mm i dizajn coolera je po principu stock coolera.

Fuckaj ga sad nisam uopce gleda da ga je otkljucal. Cak ima 6mb cache na raspolaganju ima srece,no ipak je to bolji hladnjak od stock nek se vrti vent ne bu krepal sigurno s obzirom na astronomski radnji vijek.Nevinašce

17 godina
neaktivan
Athlon II X3 435 napon

LooL nisam ni ja dobro vidio da je X4, ali ukoliko ga ustabiliš na 3.2GHz i dobro istestiraš  i sve prođe OK, imaš pilu od stroja.

Semprom140 stiže bolji 5BE...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koji je normalni napon amd athlon II X3 435

17 godina
Jughead kaže...

koji je normalni napon amd athlon II X3 435

Vjerojatno 1.400V ili mozda trunkicu manje tj defolt napon, a ti ga mos dic bez frke do 1.4800V ništ mu nece bit ak treba radi klokanja i ak imas dobar hladnjak.Cool

15 godina
neaktivan

Za moj 425 je 1,425v def pa mislim da je i za njegov 435 toliko...

16 godina
neaktivan
Jooj kaže...

Mislim da ne moze nikako biti 1,425 po defaultu, pa Phenom II ima 1,35 po defaultu!

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
neaktivan

moj napon je 1.440 jel to dobro na stock cooleru temperatura je 33 C

jel to dobro?

17 godina
drnde kaže...
Jooj kaže...

Mislim da ne moze nikako biti 1,425 po defaultu, pa Phenom II ima 1,35 po defaultu!

Moze itekak vjeroval ili ne moj Athlon II X2 240 ima defoltni od 1.400V fino je pisalo u Bios nema greske.Nevinašce To nije nikakav problem jer se ionak ne grije puno, i sad kad je kloknut na 3.5 ghz napon mu je 1.4200. Uglavnom jednostavno ima prilicno visoko postavljen defoltni napon, pa ga kod klokanja ne treba nit podizat obicno.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 15:31 (rambox).
15 godina
neaktivan

eh da a moj 240 ima defoltni malo veći (u stvari dva koja sam isporobao) tj 1,425v 

a s 1,35v rade na 3,530 Ghz Smijeh

slika u prilogu (nije mi se dalo više testirat ali 100 % je staiblan)

15 godina
neaktivan
Athlon II X3 435 napon

na mojem je default napon 1.44V.... vjerojatno zbog matične... vidim da su ljudima na procesorima voltaže uglavnom manje... e sad mene zanima kakvi bi bili učinci smanjenja napona? naravno kad bi radio na stock frekvencij... da budem konkretan... dali bi temperature procesora bile manje kad bih smanjio napon i do koliko bi bilo dobro da ga smanjim?

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Athlon II X3 435 napon

Slobodno smanji dok god je proc stabilan odnosno dok ne BSOD-a na stress testu.

Dobiješ niže temperature i potrošnju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Athlon II X3 435 napon

Mome je trebalo 1.525 za 3,8 Ghz...

Otključava se ali nema L3...

Ovo je definitivno Athlon II x3 435 Golden Sample.

Idi skidaj rekorde na HWBotu...

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Athlon II X3 435 napon

kakvi rekordi... pfff moj se neda otključati...

a jel znate možda... kad stavim proc na 3.3GHz ili 3.1GHz nema slike na monitoru... jel to do procesora ili?

★★★★★☆
15 godina
protjeran
Jooj kaže...

eh da a moj 240 ima defoltni malo veći (u stvari dva koja sam isporobao) tj 1,425v 

a s 1,35v rade na 3,530 Ghz Smijeh

slika u prilogu (nije mi se dalo više testirat ali 100 % je staiblan)

Koju DFI ploču imaš?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice