Asrock Z68 Extreme4 Gen 3 problem

poruka: 16
|
čitano: 3.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Danas mi je stigla navedena matična, i5-2500k procesor i 8 GB G.skill rama. Izvadila sam staru matičnu, procesor i ram, stavila nove, a ostavila grafičku (MSI 560 Ti), napajanje (Corsair AX 750W) i 3 harda. Prije je sve radilo normalno, a kad sam upalila komp, nakon stavljanja novih komponenti, grafička mi više nije radila. Trenutno koristim ovu integriranu na matičnoj, ali nemam pojma u čemu je problem.

Pokušala sam instalirati najnovije nVidijine drivere, ali mi je u instalaciji pisalo da nema kompatibilnog hardvera. Grafička radi (ventilatori se vrte). Windowse sam reinstalirala.

Ima li netko možda neku ideju?

I'm not going to call you that. How 'bout if I call you 'bitch'? Is 'bitch' betta?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Asrock Z68 Extreme4 Gen 3 problem
banana658 kaže...

Pozdrav!

Danas mi je stigla navedena matična, i5-2500k procesor i 8 GB G.skill rama. Izvadila sam staru matičnu, procesor i ram, stavila nove, a ostavila grafičku (MSI 560 Ti), napajanje (Corsair AX 750W) i 3 harda. Prije je sve radilo normalno, a kad sam upalila komp, nakon stavljanja novih komponenti, grafička mi više nije radila. Trenutno koristim ovu integriranu na matičnoj, ali nemam pojma u čemu je problem.

Pokušala sam instalirati najnovije nVidijine drivere, ali mi je u instalaciji pisalo da nema kompatibilnog hardvera. Grafička radi (ventilatori se vrte). Windowse sam reinstalirala.

Ima li netko možda neku ideju?

Imaš li u BIOS-u opciju za gašenje integrirane grafike, ili odabira što ima prednost (PCIX ili integrirana)?

15 godina
neaktivan

Za gašenje integrirane nema koliko sam vidila, ali preferirana je PCI Express.

I'm not going to call you that. How 'bout if I call you 'bitch'? Is 'bitch' betta?
15 godina
protjeran

Hmm da ju nisi ubio statičkim elektricitetom?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

Je li ispravno spojena na napajanje? Da nije koji konektor ostao odštekan na grafi ili ako je adapter s druge strane prema napajanju?

To bi bilo prije nego da je krepala. Ako nije to možda je napajanje problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Hmm da ju nisi ubio statičkim elektricitetom?

A kako mogu provjerit to? Jel bi radila uopće u tom slučaju?

Što se tiče napajanja, dobro je spojena.

16 godina
neaktivan

A gle...ta matična ima 2 PCIX slota mislim...pokušaj grafičku prebaciti u drugi slot, čisto da vidiš da li je do toga možda.

Postoji vjerojatnost da se grafička zeznula elektricitetom, kako reče Kihoty, ali to bi vjerojatno primijetila.

Dakle, BIOS je ok podešen....pokušaj drugi slot i napajanje mora biti u grafulji...što očito znaš, s obzirom da je već prije bila spojena

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
banana658 kaže...

A kako mogu provjerit to? Jel bi radila uopće u tom slučaju?

Staviš drugu grafiku. Ako radi, spalio si svoju. Dali bi radila uopće? Ne mora, može samo vent vrtiti i to je to.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Nemam trenutno drugu grafičku pri ruci. Ali ako je to problem, i imam garanciju, oće mi ju zamijenit?

16 godina
neaktivan

kada si to zamijenila dali si stavljala nove windowse?...možda glupo ptanje ali nisi navela

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prije par sati. Čim sam upalila komp i spojila monitor na grafičku, samo mi je blinkao. Windowse sam reinstalirala nakon toga.

16 godina
neaktivan

Ako si sve napravila kako treba probaj sa drugom grafičkom...ako imaš više diskova ostavi samo taj na koji instaliraš windowse,poslije windowsa skini najnovije drivere za matičnu i instaliraj jedan po jedan bez onih điđa miđa programa kao virtu,extreme usb i ostala sr...zatim instaliraj drivere od grafike.U kompu ostavi prištekano samo neophodno miš tipkovnica i monitor.

A možeš i ovo pročitati http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?273907-**Official**-Asrock-Z68-Gen3-Extreme7-amp-Extreme4-thread/page3

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kao što sam već rekla, nemam drugu grafičku za probat to. Stavila sam u drugi PCI Express utor, ali opet ne radi. Izgleda da ću morat na servis slat, pa vidit što mi oni kažu.

17 godina

Koji je zadnji broj ispisan na LEDici na matičnoj?

15 godina
neaktivan

Uspjela sam sredit. Probala sam danas još malo prčkat. Vratila sam karticu u prvi PCI Express slot, ištekala i ponovo uštekala kabele za napajanje u grafičku i u samo napajanje, spojila DVI kabel i proradilo je. Nije da se osjećam baš inteligentno, ali barem radi {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imam identičan problem kao i ti. Grafička je isto GF560 Ti. Ponekad se pojavi a ponekad moram spajati monitor na integriranu grafiku na matičnoj. Zanima me dali se i tebi ovaj problem vratio ili ti sada sve radi normalno tj. Matična uredno prepoznaje tvoju gf560 grafu ? Vidim po forumima da dosta ljudi ima ovaj problem. Javi mi kakva je sada situacija sa tom matičnom kod tebe ! Dali da je vračam na reklamaciju ili da nešto još pokušam nebi li pci-e proradio.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice