Asrock vs Asus vs Gigabyte

poruka: 25
|
čitano: 5.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Koje su od ove tri matične najkvalitetnije?

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Don Kihoty ce ti reci. :P

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a koja maticna?

lol

pa sve ima svoje...cijena...imas na svakoj pluseva ali i minuseva no vise o tome kod celeta,don kihotya i ekipe :D

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Asrock vs Asus vs Gigabyte
Psiho246 kaže...

Don Kihoty ce ti reci. :P

šiloman kaže...

no vise o tome kod celeta,don kihotya i ekipe :D

Ljudi podsjećate me na ekipu sa PCE foruma,ozbiljno.

Što se tiče teme,sve tri ploče su odlične firme i imaju vrlo kvalitetne ploče.

ASRock-ove ploče su na našem tržištu imaju niže cijene ali ne daj da te to zbuni.

ASRock ima vrlo kvalitetne ploče,kao npr.A770DE+.

Imam tu ploču i odlična je.

Za vrlo nisku cijenu od 400 kn dobiš podršku za AM3 procesore,ACC,mogućnost spajanja u RAID i solidan OC Tuner.

ASUS ima vrlo širok spektar ploča,od onih low-end pa sve do vrlo močnih rješenja poput P6T Deluxe-a te ASUS P6X58D PREMIUM sa Intel x58 chipsetom.

Sa niti jednom od ploča nećeš pogriješiti,sve su odlične kako sam već prije spomenuo.

Vidim po tvome postu da namjeravaš kupiti neku od ploča pa fino reci koliko možeš dati kuna i preporučit ćemo ti neku dobru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 16:07 (luckyluke).
16 godina
neaktivan

A onako po meni asus izgleda najbolje rješenje. Jer recimo gigabajtova ploća je cila plavkasta, nekako je dizajn ružan pa me podsjeti na stare ploće od 300kn. a za asrock nisam baš puno čuo pa zato i pitam. Ovo sve pitam za budućnost i slaganje konfe za nekog drugog

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

daj linkove pa cemo ti rec...lucky-ja sam reko za celeta i don kihoty sto se tice OC

jer oni to isprobavaju i mogu najvise rec o tome iz osobnog iskustva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...

A onako po meni asus izgleda najbolje rješenje. Jer recimo gigabajtova ploća je cila plavkasta, nekako je dizajn ružan pa me podsjeti na stare ploće od 300kn. a za asrock nisam baš puno čuo pa zato i pitam. Ovo sve pitam za budućnost i slaganje konfe za nekog drugog

Od svega, mislim da ti najmanje "pametno" uzimati ploču na temelju izgleda boja. Smijeh

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
joze kaže...

Od svega, mislim da ti najmanje "pametno" uzimati ploču na temelju izgleda boja. Smijeh

Al opet kad imaš kučište prozirno, uvijek je imat bolji močniji izgled matične

15 godina
protjeran

IMO FoxConn (Hon Hai), Asus, ASRock, MSI, BIOStar, ECS Grupa (radi dizajn za većinu ploča), DFI (lagano odumire,

sve manje ploča izdaju, nisu ni izdali 790FX DDR3 ploču koja je bila prezentirana na sajmu, najavljuju odustajanje od proizvodnje),

dosta još Asia only proizvođača je super, Gigabyte moj zadnji izbor (bez uvrede svima, to je moje osobno mišljenje i dugogodišnje

stečeno iskustvo i mišljenje, makar imaju i dobrih ploča, mainstream im je fail)...

EVGA je priča za sebe, rezervirana samo za odlikaše...

Intel ploče ovisno o seriji, većinom super...

PS - Asus & ASRock sestrice dvije...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 17:29 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan

Ja svoj glas dajem za ASUS!

Imam njihovu ploču već 7 godina i ništa joj se nije loše dogodilo, čak sam sva znanja pri slaganju PC-a stekao na njoj.

Možda se nešto promjenilo, ali mislim da i dalje opravdava svoju cijenu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za koji socket?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moj je stari 478 ali je Asus :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam imao QDi na socketu7, pa ASUS socketA,A7V model, imao sam 478 isto ASUS-a,Gigabyte na 754,K8NS model, ASUS P5K na P35 platformi 775,sad P7P55D za 1156. Valjda nekako logikom stvari mogu ASUS preporučiti,makar sam dvije reklamirao u Links,tj. jedna MSan druga Links..

Sve ovisi po meni manje više koliko para imaš,i šta ti od opreme treba na ploči. Ako nisi tip korisnika koji gleda izgled i layout matične komponente,odabir ti je praktički - svejedan,i isti.

15 godina
neaktivan

Kolko čitam po reviewima asus je općenito najjači a gigabyte mu je tik za petama. Ubiti tu su negdje, pa komu je koja draža nek uzme, niti sjednom neće pogriješiti. Asrock je u biti "kopija" asusa, naravno nema tu kvalitetu kao asus al su to dobre ploče pogotovo za AMD platformu za koju su mislim i jedne od najisplatljivijih ploča. Osobno sam vlasnik gigabyteve G33M-s2l ploče i asrock g41m-s ploče, i mogu reći da asrock nije ni do koljena gigabyte-u. S gigabyteom sam super zadovoljan i mislim da ću na njemu i ostati kad ću prelaziti na drugu platformu

15 godina
neaktivan

U životu sam promjenio jedno 4-5 Gigabytica, a od prije mjesec dana sam na Asus ploči. Za Gigabyte sve same pohvale, nikad problema, za Asus također pohvale nije da je dugo imam al za sada odlično radi. Mlađi buraz kupio Asrockicu prije 4 godine i radi ko urica al u prvih mjesec dana je završila 2 puta na servisu (prvi put stražnji usb portovi nisu radili, a drugi put ugrađena audio kartica crkla) al od tada nikakvih problema.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ASRock je mlađi brat Asusa, ali da je kopija, nije...

Nekad je to bio Asusov istočni brand, ali je firma totalno odvojena.

Tako da danas Asus ima više veze sa ECS grupom nego ASRockom,

jer ECS grupa dizajnira za sve proizvođače low end ploče...

E sad, da je Asus najbolji, može biti a i nemora...

Ali da od Gigabyte ima boljih ploče, sigurno.

FoxConn je po meni No.1, uz njih Asus, DFI, Abit(nekad), Soltek(nekad, samo loši kondići,

super ploče), EpoX (loša uprava, isto super ploče bile), ASRock...

Kvaliteta Gigabytea danas i prije 5 godina se nemože usporediti...

Jednostavno su unazadovali. Lošija podrška, lošiji dizajn, manjak ideja...

Firma koja je najviše napredovala je BioStar... Šteta što Black Edition Dragon serije nema kod nas,

majka ploče...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan

Ufff,sjecam se da je kolega ima Epoxicu sa nForce 3 chipsetom. Odlicna za OC...

Slabo vidjam DFI ploce. Znam da su neko vrijeme predstavljane kao najkvalitetnije ploce za OC.

There is no spoon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Samo što ih je uhvatila kriza...

Na sajmu su imali 790FX ploču sa DDR3 memorijom koja nikad nije izašla na tržište.

Također i novi chipseti 8xx serije ne dolaze na tržište...

Moguće da lagano propadaju, i da će se orijentirati na firme...

17 godina
Don Kihoty kaže...

ASRock je mlađi brat Asusa, ali da je kopija, nije...

Nekad je to bio Asusov istočni brand, ali je firma totalno odvojena.

Tako da danas Asus ima više veze sa ECS grupom nego ASRockom,

jer ECS grupa dizajnira za sve proizvođače low end ploče...

E sad, da je Asus najbolji, može biti a i nemora...

Ali da od Gigabyte ima boljih ploče, sigurno.

FoxConn je po meni No.1, uz njih Asus, DFI, Abit(nekad), Soltek(nekad, samo loši kondići,

super ploče), EpoX (loša uprava, isto super ploče bile), ASRock...

Kvaliteta Gigabytea danas i prije 5 godina se nemože usporediti...

Jednostavno su unazadovali. Lošija podrška, lošiji dizajn, manjak ideja...

Firma koja je najviše napredovala je BioStar... Šteta što Black Edition Dragon serije nema kod nas,

majka ploče...

Sve pet, ali da mi je samo znati otkuda izvlačiš ove zaključke, majke ti, pa baš prije pet godina je Gigabyte bio smeće, na reklamacijama su se primale lopatama, danas nisu nikad kvalitetnije bile i nikad nisu bolje izgledale, a po performansama definitivno no.1... Vidio si test jedne nove matične na internetu koja je po tebi fail i odmah udri po njima... Pogledaj dizajn UD5 i UD7 za AMD ili UD7 i UD9 za Intel, pa ploče su prebrutalne... O podršci također nema smisla pričati, u stanju su izbaciti 9 biosa po zahtjevima overclockera za samo jednu top Intel ploču u manje od dva mjeseca, znači slušaju feedback testera i udovoljavaju željama... Asus ima više reklamacija nego ikad prije, kako se kaže o mrtvima sve najbolje ( Abit, Epox, uskoro DFI), Biostar je definitivno bolji od Asrocka...

AMD / ATI all the way
15 godina
neaktivan

Ne slažem se također da je Gigabyte nazadovao,dapače mislim da uz ASUS imaju ponajbolje ploče kako za AMD,tako i za Intel platformu,sigurno jedne od najpopularnijih i s najvećim cjenovnim rasponom.

ASRock se jako popravio,po meni je upravo ASUS najviše stagnirao,i što javno,što potiho - ima ogroman broj RMA ploča,to je javna tajna - ali eto,žive na nekoj staroj slavi,brandu,prividu kvalitete neopravdane cijene i slično..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Don Kihoty kaže...

IMO FoxConn (Hon Hai), Asus, ASRock, MSI, BIOStar, ECS Grupa (radi dizajn za većinu ploča), DFI (lagano odumire,

sve manje ploča izdaju, nisu ni izdali 790FX DDR3 ploču koja je bila prezentirana na sajmu, najavljuju odustajanje od proizvodnje),

dosta još Asia only proizvođača je super, Gigabyte moj zadnji izbor (bez uvrede svima, to je moje osobno mišljenje i dugogodišnje

stečeno iskustvo i mišljenje, makar imaju i dobrih ploča, mainstream im je fail)...

E oprosti ali meni je tip kada sam kupovao u ADM rekao da su inteli takav šrot! Kao da su se igrali.. od njih 5 vratio ih je 5... a sa gigabytom sam najduže... meni je sve super..

16 godina
neaktivan

mislio je intel kao intel chipset

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
0verlord kaže...
Don Kihoty kaže...

E oprosti ali meni je tip kada sam kupovao u ADM rekao da su inteli takav šrot! Kao da su se igrali.. od njih 5 vratio ih je 5... a sa gigabytom sam najduže... meni je sve super..

osobno iskustvo. u 3.5 godine rada u (trecoj po redu) firmi koja je prodavala iskljucivo intel MBO ne sjecam se da su kolege iz servisa spominjale reklamacije na njih. dok je ostalih bilo koliko god ti srce zeli (kupljenje konfe svugdje.. ali voljeli ljudi valjda nas servis:) ). cak sam i kolegu iz druge firme navukao na njih.. koliko znam (a cujemo i vidimo se redovito) za reklamacije ne zna.

isto tako.. 6 mjeseci rada u (drugoj po redu) firmi bilo je dovoljno da asrock i asus otpisem zauvijek zbog nebuloznih problema i gresaka. a nisu bile u pitanju "lose serije" (razne serije, chipseti, platforme u pitanju).
za gigabyte ne znam... no.. doma se drzim iskljucivo intela i nikada nikakvih problema.

no .. svatko ima nesto sto voli i zeli. :)

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina

Kupio sebi prije oko 2-3 godine Gigabyte EP45-DS3 nikakvih problema nisam imao, niti jednom, nista, brat uzeo Asrockovu neku za 450-600 kn(neda mi se gledat koja) uvjek nekakvi cudni problemi nakon par mjeseci crkla ili nesto sl. a garancija nije vrijedila jer je neka zica "kao" bila iskrivljena(iako nisam primjetio), onda je on kupio Gigabyte EP45-UD3LR i nikakvih problema do sada.

Prije sam na starom socketu 478 imao par Asrockovih također imao problema, a moj frend je imao neku Asrockovu za s. 775 (proc P4) i sluzila ga je dosta dobro, dugo vremena.

[Općenito gledano]
Mislim da su Asusove najbolje ali i najskuplje, Gigabyte je neka zlatna sredina, Asrock je vecinom rjesenje za onog tko bi zelio malo jače a nije pri parama ali bez obzira na ono gore imaju oni dosta kvalitetnih ploča.

A dizajn je ono zadnje sto gledam, ionako se slabo vidi od ostalih djelova, a PC nekupujem da gledam u kuciste nego da imam jake performanse.

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam Aopen već nekih 8, 9 godina. Nikad nikakvih problema. :)

Sad sam na Gygabiteu u novoj konfi, super zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice