ASRock - nikad više

poruka: 87
|
čitano: 14.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ASRock - nikad više !!!

ja kad gledam koju cu kupit maticnu gledam gigabyte ili asus zato sto sam iskusniji sa njima i samo sam njih koristio do sad i svidaju mi se 

kad budem kupova novi PC u 6. mjesecu uzet cu ovu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: ASRock - nikad više !!!
Hyperion kaže...
Jel itko spomenuo da asrock ima matične za prastare sockete? Kod mene na praksi imaju za socket A, socket 754, socket 939 matične koje su novije proizvodnje i imaju još support. Baš smo probavali moga athlona xp 2500+ dali radi no ispalo je da neradi jer je rub jezgre malo načet (otkinut je pregruba riječ).

Točno, imaju u ponudi nove novcate soc 478 sa DDR i AGP i soc 754, i 462 i 939, i svako toliko namnek oi naruči nešto takvoga, ali cijene su malo paprene tih starijih socketa

15 godina
protjeran

Koristim ASRock već godinama (5 godina), i nikad nikakvih problema.

Moje ploče nikad nisu zakazale. Na reklamaciju od ASRock pamtim nekih 10ak ploča u 3 godine,

dok recimo razvikanog Gigabytea pamtim preko 150 reklamacija.

Vjerujem čak da ti je ploča skroz ispravna, nego je vjerovatno problem ili u onih 128Mb RAM-a na ploči

(koje NE PROIZVODI ASRock), ili čak tvoja dijeljena memorija ima bad sektore, pa imaš artefacte.

Jesi probao napraviti memtest? Ako je ploča ispravna, links bi ti trebao uredno naplatiti 123kn za testiranje.

I nebi ih krivio.

Na temelju jedne ploče se ne radi zaključak, nego na količini i provedenom vremenu.

Osobno ASRock ploče su sjajne. Odličan dizajn, inovativnost, kvaliteta i cijena.

Usput razbijaju konkurenciju na dosta polja. Nove ploče po performansama, stare ploče

po mnogotome. Recimo 939 ploča sa 785GX chipsetom. Najbolja 939 ploča na tržištu ikad izdana.

Evo par sličica:

(klik dolje)

Ako tražiš dobru kvalitetu i odličnu cijenu, kupuješ ASRock. Naravno da ima grešaka (1:1.000.000 ploča je neispravno tvornički).

Po meni, ako želiš dobru ploču za low price, uzimaš ASRock, a ako baš nemaš novaca, i ne mariš za kvalitetu, uzimaš gigabyte...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Koristim ASRock već godinama (5 godina), i nikad nikakvih problema.

Moje ploče nikad nisu zakazale. Na reklamaciju od ASRock pamtim nekih 10ak ploča u 3 godine,

dok recimo razvikanog Gigabytea pamtim preko 150 reklamacija.

Vjerujem čak da ti je ploča skroz ispravna, nego je vjerovatno problem ili u onih 128Mb RAM-a na ploči

(koje NE PROIZVODI ASRock), ili čak tvoja dijeljena memorija ima bad sektore, pa imaš artefacte.

Jesi probao napraviti memtest? Ako je ploča ispravna, links bi ti trebao uredno naplatiti 123kn za testiranje.

I nebi ih krivio.

Na temelju jedne ploče se ne radi zaključak, nego na količini i provedenom vremenu.

Osobno ASRock ploče su sjajne. Odličan dizajn, inovativnost, kvaliteta i cijena.

Usput razbijaju konkurenciju na dosta polja. Nove ploče po performansama, stare ploče

po mnogotome. Recimo 939 ploča sa 785GX chipsetom. Najbolja 939 ploča na tržištu ikad izdana.

Evo par sličica:

(klik dolje)

Ako tražiš dobru kvalitetu i odličnu cijenu, kupuješ ASRock. Naravno da ima grešaka (1:1.000.000 ploča je neispravno tvornički).

Po meni, ako želiš dobru ploču za low price, uzimaš ASRock, a ako baš nemaš novaca, i ne mariš za kvalitetu, uzimaš gigabyte...

Naravno da sam testira svoj RAM s memtestom, usput sam koristia i nekoliko drugih (Corsair,OCZ, Buffalo...), problem ploče je po meni u integriranoj grafici ali ne nužno u 128MB sideport memorije jer ploča nije radila ni s njima ni bez njih, i ovdje se ne radi o jednoj ploči nego o dvije ploče iste serije koje imaju grešku i vjerujem da nisu jedine, ja samo navodim svoja iskustva s ASRockom koja nisu bogzna što (jedna neispravna ASRock-ica sck.478 mi leži u ormaru), dok su mi iskustva s GIGAbyte-om odlična(zadnje 2 i po godine sam ima GA-M56S-S3 i radila je ko sat)!

Nisam BRAD, ali znam PIT !
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 22:52 (Groza).
15 godina
protjeran

Tu integriranu grafiku ne radi ASRock već AMD...

Dvije sa istom greškom?

Čuj, ugradio sam nekih 150 komada A780GMH i A785GMH,

te nekih 200 A780GXH i A785GXH (iste ploče, drugi chipset),

i na nijednoj nije nikad bilo nikakvih problema.

Do sad samo jedna neispravno, i to od jednog dečka koji nije stavio messingane nosače

na kućište, nego je direktno ušerafio ploču na kućešte i spalio ju.

Dakle ljudska greška, ne od strane ploče.

Usput, kako ploča nije radila BEZ sideport memorije? Nju ne možeš maknuti. Jesi probao sa drugom PCI-E grafikom?

Jesi napravio update BIOS-a? Zašto ne napišeš ostale komponente koje si stavljao na ploču.

Da nisi i ti pomiješao messing nosače, te zaboravio maknuti neki koji ti ne treba, pa da ploča ima kratki?

Dešava se manje iskusnim serviserima/amaterima...

PS - Uključi GA-M56S-S3 i stavi prst na chipset. Ako izdržiš 10 sekundi a da se neopečeš, car si.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Do sad samo jedna neispravno, i to od jednog dečka koji nije stavio messingane nosače

Damn, kako je to uspio.

15 godina
Don Kihoty kaže...

Dvije sa istom greškom?

Usput, kako ploča nije radila BEZ sideport memorije? Nju ne možeš maknuti. Jesi probao sa drugom PCI-E grafikom?

Jesi napravio update BIOS-a? Zašto ne napišeš ostale komponente koje si stavljao na ploču.

Da nisi i ti pomiješao messing nosače, te zaboravio maknuti neki koji ti ne treba, pa da ploča ima kratki?

PS - Uključi GA-M56S-S3 i stavi prst na chipset. Ako izdržiš 10 sekundi a da se neopečeš, car si.

Pa dobro i ja sam ih ugradio masu, a i na mojim kompovima su Asrokice kad god je to moguće, ali eto čovjek je naleti ona loš primjerak, ili seriju, šta sad, dogadja se svima u svim granama proizvodnje, zato i postoji garancija.

15 godina
Christian kaže...
Don Kihoty kaže...

Damn, kako je to uspio.

Uf, ovo mije najbolje kad naprave, i još se čude kako im ne sjeda back panel kako bi trebao na kućište...hehe

15 godina
protjeran
miki1981 kaže...
Christian kaže...
Don Kihoty kaže...

Damn, kako je to uspio.

Uf, ovo mije najbolje kad naprave, i još se čude kako im ne sjeda back panel kako bi trebao na kućište...hehe

Budem jedan dan napravio kolekciju "the best of iSHOP servis" izložbu slika i jedan video...Cool

17 godina
Don Kihoty kaže...

Budem jedan dan napravio kolekciju "the best of iSHOP servis" izložbu slika i jedan video...Cool

Uzgajanje paučine u kućištu

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Dvije sa istom greškom?

Napisa sam u prvom postu da ploča radi s PCI-E grafikom, ali bez nje ne. Kad sam reka bez sideport memorije mislija sam na 3 opcije u BIOS-u (Sideport, UMA, UMA+Sideport) i s nijednom neradi. Naravno da sam update-a BIOS, nisam baš početnik u ovim stvarima (bavim se računalima 15-tak godina) i sastavia sam sigurno nekoliko stotina konfi i nebih se baš nazva ni amaterom ni početnikom, a šta se tiče komponenti imaš ih pod Moj PC a stavlja sam i cilu prijateljevu konfu (Athlon X2 5000 BE, Samsung HDD, Corsair RAM, Fortron 400 PNF, Radeon 3850...) i uvik isto. Kad sam stavia ASUS-icu sve radi ko sat, evo već 4 dana nisam gasia računalo. Šta se tiče GA-M56S-S3, istina je da se grije ali ne tako pretjerano ko šta tvrdiš (uostalom bila je u mene 2 i po godine i nikad nijednog problemčića).Ne bi se ja tia ovdi svađat i tvrdit da ASRock ne valja, ja sam samo iznija svoja iskustva s dotičnom pločom (koja me toliko isfrustrirala da je komp zamalo završija kroz prozor).

15 godina
protjeran
ASRock - nikad više !!!

Pa pretpostavio sam već, sideport memorija ne radi kako spada.

Ona se uvjek koristi, makar bila i isključena (prvih 2Mb).

I opet, nije do proizvođača ploče, nego do dobavljača memorije (kingmax, hynix, elixir) koje

se ugrađuju na dotične ploče.

Osobno, moje ploče u 99% slučaja imaju elixir memoriju i rade savršeno.

Nemožeš raditi predrasude po samo jednoj ploči/jednom modelu.

Znam da su super, jer ni jedna druga 785 chipset ploča ne daje toliko:

-128 vRAM-a

-HDMI sa zvukom

-dual/triple display support

Kad ih isprobaš 1000+ onda možeš suditi, ovako je to samo tvoje osobno mišljenje, jer ploče su mrak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 10:17 (Don Kihoty).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo i mog iskustva, prije 20 dana kupio Asrock M3A785GMH/128M, instalirao windows 7 i dešavalo mi se to da se  2-3 puta na dan sistem restarta sam od sebe, mislim si ja to je sigurno do napajanja, imao sam neko 300W. Posudim neko od frenda 400 W, jedan dan sve u redu i onda opet restart. Mislio sam da je to zbog drivera za sedmicu pa sam instalirao XP i danas sam kupio napajanje Corsair CX400 pa ću se javit ako bude sve ok.

15 godina
protjeran
danire01 kaže...

Evo i mog iskustva, prije 20 dana kupio Asrock M3A785GMH/128M, instalirao windows 7 i dešavalo mi se to da se  2-3 puta na dan sistem restarta sam od sebe, mislim si ja to je sigurno do napajanja, imao sam neko 300W. Posudim neko od frenda 400 W, jedan dan sve u redu i onda opet restart. Mislio sam da je to zbog drivera za sedmicu pa sam instalirao XP i danas sam kupio napajanje Corsair CX400 pa ću se javit ako bude sve ok.

Testiraj memoriju... PS - 300W šrotix PSU? Yeah right... 400W šrotix PSU? Yeah...

17 godina
neaktivan

Izgleda da nisam jedini, imaš li PCI-E grafiku ili koristiš integriranu ?

15 godina
protjeran
Groza kaže...

Shvati. Nije do ploče.

Tip ima ili MS šrot napajanje, Fortier, Delight, i ostala smeća.

Kakvo ti napajanje imaš? Šrotix? Pa se čudiš što ti umiru komponente (odstupanja +/- 25%).

I nije do ploče nego integrirane MEMORIJE. Ako ti je slika OK sa normalnom PCI-E grafom,

onda je do memorije na ploči, koju NE PROIZVODI ASRock.

Nego Elixir (najčešće).

Sam chipset je ispravan jer ti ploča NORMALNO radi kad koristiš drugu karticu.

Uostalom, moguće da si oštetio ploču prilikom ugradnje. Jesi li se "ispraznio" od statičkog elektriciteta?

Znaš li kako se to uopće radi? Imaš li anti-statičku narukvicu?

Vjerujem da je tvoj odgovor na sve ovo NE. Vjerojatno oštećuješ hardware.

17 godina
neaktivan

Koristim integriranu grafiku i da, napajanje je bilo šrot ali kako sam naveo danas sam stavio Corsair CX400 pa ćemo vidjet.

17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Groza kaže...

Shvati. Nije do ploče.

Kakvo ti napajanje imaš? Šrotix? Pa se čudiš što ti umiru komponente (odstupanja +/- 25%).

I nije do ploče nego integrirane MEMORIJE. Ako ti je slika OK sa normalnom PCI-E grafom,

Nego Elixir (najčešće).

Uostalom, moguće da si oštetio ploču prilikom ugradnje. Jesi li se "ispraznio" od statičkog elektriciteta?

Kome se obračaš meni ili njemu, ako se obračaš meni smiri malo tenzije momak, već sam ti reka da se bavim računalima više od 15 godina i ne moraš me ti podučavat osnovama.Nije mi jasno šta toliko braniš ASRock, zar se njima ne može dogodit loša serija? I da, ASRock ne proizvodi memoriju ali je bogami ugrađuje na ploču pa prema tome je on odgovoran ako ova ne valja !

15 godina
neaktivan

Ja sam imo ASRock više puta i nisam bio previše zadovoljan... S gigabyte nikad problema nisam imao i ako ti se ASRock ne sviđa kako god (nemrem reć da nisu loši, al za mene baš i nisu dobri ) uzmi si gigabyte-ovu kao što ja imam već preko god dana i zadovoljan sa snjom,a i frend mi ima već preko 2 i pol god i nikad problema...

Dompa
15 godina
protjeran
ASRock - nikad više

Samo 15 god? Slabo...

Šta se onda nisi statički ispraznio?

Evo objasnit ću ti osnovni princip "kako".

Stavi napajanje na stol, priključi ga na kabel, te ga ukljiči na prekidač.

Dotakni napajanje rukom da se isprazniš (višak ode u masu).

Ako nisi povezan statičkom narukvicom, to valja učiniti ako se puno krećeš.

Gle, ASRock će ti dati novu ploču, ali ako ti ubijaš memoriju (kažeš da se radi o dvije ploče),

onda si stvarno ti kriv, jer šanse da su na DVIJE ploče neispravne memorije su 1:1.000.000,

dakle stvar je u tvom neznanju.

Osobno sam ih ugradio preko 200 sa integriranom memorijom, i SVE su radile SAVRŠENO.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Don Kihoty kaže...

Shvati. Nije do ploče.

Nego Elixir (najčešće).

Alo kompa, pa šta je tebi? Kako možeš nekome takav post napisat? Daj malo uljudnosti i poštovanja. Pa šta ti je čovjek napravio da ti ga ovako osobno napadaš. Pa samo je iznio šta mu se dogadja, nije on kriv šta si ti tvrdoglava mazga i interesira te samo ono sto ti pises. I ja isto obožavam Asrock, ploče su im fantastične, totalni value u bilo kojoj klasi, ja ih već par godina koristim u svojim kompovima, i prodajem tj ugradjuem drugima u kompove u preporučujem i td, i extra rijetko se dogode neki problemi ili kvarovi, ali zato postoji garancija. A u vezi toga da nije asrock kriv sta je graf mem otisla, pa sta ti mislis da ce mu oni u ducanu di je kupio ploču rec: to vam nije do ploce, to je do gr mem, odite se zalite proizvodjacu memorije!!!!!!!

Ajde se malo skuliraj i citaj sta ljudi pisu, a ne samo tupit svoje i bit ignorantska budala. Tako ces samo postic da te nitko uopce vise nece slusat.

15 godina
RE: ASRock - nikad više
Don Kihoty kaže...

Samo 15 god? Slabo...

Gle, ASRock će ti dati novu ploču, ali ako ti ubijaš memoriju (kažeš da se radi o dvije ploče),

onda si stvarno ti kriv, jer šanse da su na DVIJE ploče neispravne memorije su 1:1.000.000,

Osobno sam ih ugradio preko 200 sa integriranom memorijom, i SVE su radile SAVRŠENO.

Ti stvarno moraš na liječenje...ajde sjedi u auto i prijavi se nekom doktoru...

15 godina
neaktivan
ASRock - nikad više

Imam ASRock vec dvije godine i zadovoljan sam plocom, nejmam bas nikakvih problema.

"Programski jezici kao što su C++ i Java dizajnirani su za profesionalni razvoj sa velikim timovima iskusnih programera koji se brinu za efikasnost izvršavanja svog koda."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Samo 15 god? Slabo...

A stari, baš ga pretjera, reci mi koliko ti imaš godina, ne više od 15 sudeći po postovima, ubuduće mi se obračaj sa VI !

16 godina
neaktivan
ASRock - nikad više

Imam Asrock plocu i zadovoljan sa sa njome.

Kao i svima i asrocku se dogadjaju greske samo sto se njemu daleko teze oprastaju jer kako oprostiti gresku na ultra jeftinoj maticnoj!?

Mora biti bolja od skupih..

Da sam ja imao takvih iskustava kao i autor teme zasigurno bih presao na neki drugi brand na neodredjeno vrijeme, ali treba imati donekle razumijenja i biti umjeren u kritici te ne generalizirati.

Asrock je ko i Pedro, njega je najlakse optuziti...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ASRock - nikad više

U mene je situacija bila otprilike ovakva:

ćaća uzeo jednu asrock-ovu matičnu da sastavimo sporedni komp... , crkla za nešto više od misec dana!

pa crklo pa crklo šta se tu može, a nema se para pa smo opet uzeli još jednu (priko garancije, ko se sad sića modela..) i ona je "ošla" nakon groma 10-ak dana nakon kupovine!

a grom je viša sila šta se tu može gospodine, tako rekoše u HG spota.

pa amo probat 3. put, i zamisli ova je durala 5 miseci prije nego je otegnula papke!!!

UNDA MI JE BIO PUN K**AC ASROCKA UZEON SAN PLOČU STAVIO U ONU LIPU "EKOLOŠKU" KUTIJU I U KONTENJER!!!

odtada samo ASUS koristin i neman nikakvih problema! 

IRebic
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 9:15 (IRebic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

osobno koristim samo ASRock maticne ploce, nijedna nestvara probleme :) ja sam zadovoljan svojim produktom :P
@IRebic
imam 2-3 ASRockove maticne koje su starije od 6god i sve rade kao dana kada su kupljene i odkad su u koristenju.

[url=http://"http://www.mybannermaker.com/link.php?nurl=http%3A%2F%2Fbelisce-gaming.ucoz.com%2F"][img width=400 height=49]http://img3.imageshack.us/img3/8711/mybanner4a32b4bfe5e10.png[/img][
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 13:32 (FrightMare).
15 godina
protjeran

To je zato što koristiš kvalitetne komponente, vjerovatno UPS, redovito njeguješ PC etc...

Osobno koristim već 5-6 godina ASRock, nikad problema. Imam najjaču socket A ploču ikad proizvedenu na

svom trećem PC-u (K7NF2-RAID)

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7NF2-RAID

Na drugom PC-u pak imam najjaču 939 ploču na tržištu (939A785GMH7128)

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939A785GMH/128M

Pa ni ne moram koristiti ikakvu grafiku, jer imam super stvar onboard i mogu playati full HD filmiće bez opterećenja CPU-a.

(Athlon 3400+)

Na glavnom trenutno imam A780GXH/128. Prije nje je tu bila i A770CrossFire.

Slijedeća je vjerovatno M3A770DE, ili M3A785GXH/128.

Naravno, najveća ljubav je ipak Abit kojeg nema, a dok nije bilo ASRocka, koristio se Asus.

Još da ljudi znaju da je ASRock dugo bio Azijski brand od Asusa, te da su se svojom kvalitetom

i inovativnošću odvojili od Asusa i počeli distributirati na ostatak svijeta...

Dakle moje omiljene ploče:

Abit

ASRock

Asus

Od dobrih ploča tu su i Biostar (koji nema kod nas uvoznika, nekad HG Spot), DFI, FoxConn...

U širokom luku zaobilazim Gigabyte, ECS, i neke modele MSI-a (ovaj novi MSI je ok čak).

Gigabyte se pokazao prodavanjem magle (extra durable PCB with low temperature, koji je bio 20-30°C topliji od ASRock

i drugih ploča), te recimo nove ploče sa SATA3, USB3 tehnologijom, koje kad se priključi SATA3 disk,

spuštaju propusnost PCI-E sabirnice na 8X kao PCI-E v1.0.

Evo i drugo video koji to dokazuje:

A Gigabyte ploče su najkvarljivije (bar što se servisa tiče). Ono malo željeza na chipsetu im omogućava često izgaranje.

Nadalje zbog njihove politike je Vemil propao, koji ih je uvozio. ASRock pri garanciju daje ili nov proizvod,

ili ako ga nema, daje odobrenje u novcu, ili potpuno NOV proizvod iste  tržišne vrijednosti.

Dakle ako kupim sad ASR 939 ploču, i za godinu dana izgori, ako je nemaju, ili mi vrate novac

koji sam utrošio pri kupnji, ili mi daju najnoviju ploču iste tržišne vrijednosti (recimo neku AM3).

No kod Gigabytea to nije tako. Ako ne mogu popraviti ploču, ne šalju novu,

nego po nekakvoj glupavoj formuli odobravaju novac, po principu, ako ploča ima 2

godine jamstva, i ako se pokvarila nakon 12 mj, onda se dobije 75% njene vrjednosti.

Ako se pokvari za 23,9 mjeseci, onda se dobiva max 51% njene vrijednosti.

Zato je Vemil muljao sa jamstvima, jer je bio u gadnom minusu zbog Gigabytea,

te je na kraju i propao (kupila ga druga firma, nebitno).

Šta bi sad svi trebali potovarati teme "NIKAD VIŠE GIGABYTE"!?

Primitivizam...

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 13:50 (Don Kihoty).
17 godina
IRebic kaže...

ćaća uzeo jednu asrock-ovu matičnu da sastavimo sporedni komp... , crkla za nešto više od misec dana!

pa crklo pa crklo šta se tu može, a nema se para pa smo opet uzeli još jednu (priko garancije, ko se sad sića modela..) i ona je "ošla" nakon groma 10-ak dana nakon kupovine!

pa amo probat 3. put, i zamisli ova je durala 5 miseci prije nego je otegnula papke!!!

UNDA MI JE BIO PUN K**AC ASROCKA UZEON SAN PLOČU STAVIO U ONU LIPU "EKOLOŠKU" KUTIJU I U KONTENJER!!!

A cuj stvari se kvare samo bi me bas zanimalo koje napajanje ste koristili, jer ljudi cesto zanemare kvalitetno napajanje a to je velika greska ko planina.Nevinašce Nema stabilnog i dugotrajnog vjeka kompa bez kvalitetnih napona koje ce onda i na isti nacin hranit kak spada sve komponente i dat im dugi vjek, pod uvjetom da su ispravne normalno u suprotnom komponente znaju misteriozno krepat. A za udar groma kaj da se kaze brza FIDO Sklopka koju vjerojatno nje bilo, a i nepostojeca prenaponska zastita kao prvo Ruthera jer kad njega opali grom opali preko mreznog kabela i maticnu nije bitna struja u zidu samo. Znaci struja mora ic preko prenaponske zastite pa na komp, a jos i bitnije telefonska zica mora ic na prenaponsku kvalitetnu zastitu pa tek onda na Ruther bez toga nema nista.Cool

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
IRebic kaže...

A cuj stvari se kvare samo bi me bas zanimalo koje napajanje ste koristili, jer ljudi cesto zanemare kvalitetno napajanje a to je velika greska ko planina.Nevinašce Nema stabilnog i dugotrajnog vjeka kompa bez kvalitetnih napona koje ce onda i na isti nacin hranit kak spada sve komponente i dat im dugi vjek, pod uvjetom da su ispravne normalno u suprotnom komponente znaju misteriozno krepat. A za udar groma kaj da se kaze brza FIDO Sklopka koju vjerojatno nje bilo, a i nepostojeca prenaponska zastita kao prvo Ruthera jer kad njega opali grom opali preko mreznog kabela i maticnu nije bitna struja u zidu samo. Znaci struja mora ic preko prenaponske zastite pa na komp, a jos i bitnije telefonska zica mora ic na prenaponsku kvalitetnu zastitu pa tek onda na Ruther bez toga nema nista.Cool

Fortron Blue Storm II 400, i  takvo isto sad na ovom kompu koristim... (i neman nikakvih problema sa njim)

EDIT iman usput i ups (od udara pa nadalje)

IRebic
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 15:04 (IRebic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice