ASRock 890GX Extreme3 - Review by Don Kihoty

poruka: 392
|
čitano: 104.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ASRock 890GX Extreme3 - Review by Don Kihoty
koko kaže...

vlasnici ove ploce koji imaju phenoma x4 955 be dali mi mozete poslati oc vas ono sta ima program share oc pa da stavim u svoj jer nemogu ocati vise od 4,4 jer sam noob

momak,nisu svi procesori jednaki.neki ocaju vise neki manje.

waiting for AMD Bulldozer....
15 godina
protjeran
marcoolinho kaže...

@don kihoty

Što kažeš na ASRock 890GX Extreme4?

Ne sviđa mi se SATA layout, ali zato mi se DIMM layout sviđa...

Naslijednica nepotrebno skuplja. Ako nema Ex3, dobra je i Ex4.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan

@Kihoty

Jesi li imao prilike testirati ploču s nekim OC Thubanom?

Najviše me zanima kako se drži regulacija napona, odnosno kakve su varijacije voltaža po opterećenjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Bilo koja 8+2 ploča će Thubana nositi bolje negoo 4+1 ploča...

Thuban je must have 8+2.

Trebao sam testati Hyperionovog X6, ali imao sam previše posla.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Thuban je must have 8+2.

To znam {#}.

Odgovorio je Wolv na PCE:

http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=1830379&postcount=115

14 godina
Don Kihoty kaže...
marcoolinho kaže...

@don kihoty

Što kažeš na ASRock 890GX Extreme4?

Ne sviđa mi se SATA layout, ali zato mi se DIMM layout sviđa...

Naslijednica nepotrebno skuplja. Ako nema Ex3, dobra je i Ex4.

SATA layout? Općenito na ploči? ili broj usb2.0 ili 3.0 utora?

Mogu li te, molim te, pitati, da li sam uz tu ploču i proc phenom x4 955 BE (revizija C3) napravio dobar izbor memorije?

RAM je:   Corsair Dominator 2x2Gb  CMP4GX3M2A1600C9

Memorijski kontroler u procu mi diktira takt od 1333Mhz. Sad vjerojatno sam napravio glupost kad sam u BIOS-ima povisio vrijednost DRAM frequency-a na 800Mhz tako da mi memorija ko fol radi na 1600Mhz.

RESPECT!

17 godina
stef kaže...

Nisam očekivao 0.05V overvolt na 890GX EX3.

Izgleda da ću čekati AM3+...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 13:50 (Hyperion).
15 godina
protjeran

Pa 0.05V je nikakav overvolt...

Pet stotinki od jednog Volta je minimum. 

Bolje i to nego voltdrop kod Gigabyte ploča...

Uvjek bolje overvolt nego voltdrop...

Ista stvar i sa napajanjima...

Kod voltdropa ti se PC restarta ili zablokira, kod overvolta PC radi normalno jer regulacija odrađuje,

jedino što se komponente "više" habaju, ali to je to...

17 godina
Don Kihoty kaže...

Pa 0.05V je nikakav overvolt...

Pet stotinki od jednog Volta je minimum. 

Bolje i to nego voltdrop kod Gigabyte ploča...

Uvjek bolje overvolt nego voltdrop...

Ista stvar i sa napajanjima...

Kod voltdropa ti se PC restarta ili zablokira, kod overvolta PC radi normalno jer regulacija odrađuje,

jedino što se komponente "više" habaju, ali to je to...

Pa to imam na ovoj gigi i imao sam na staroj asrockici AOD790GX.

Postavim 1.35V napon standardno ide do 1.4-1.42V, kod ove gige je još i gore sa 1.35V u biosu do 1.45-1.47V u loadu u windowsima što je punih 0.1V.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
16 godina

Čekam i veselim se Asrockici 890GX Exstreme 4 R2.0 AM3+ ko mala beba, zovem vec par dana adm, protis, esis uvoznika,h2.., svi obečavaju ali još ništa...

evo sad javljaju ništa prije 6mj direktno od uvoznika.. a ja trebam novu ploču, ne da mi se kemijat s nekim privremenim rješenjem {#}

AMD FANOBY !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 12:46 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: ASRock 890GX Extreme3 - Review by Don Kihoty
bik kaže...

Čekam i veselim se Asrockici 890GX Exstreme 4 R2.0 AM3+ ko mala beba, zovem vec par dana adm, protis, esis uvoznika,h2.., svi obečavaju ali još ništa...

evo sad javljaju ništa prije 6mj direktno od uvoznika.. a ja trebam novu ploču, ne da mi se kemijat s nekim privremenim rješenjem  {#}

Ja nebih to uzimao ni pod koju cijenu. To će biti škart kao i ova moja kada dođe 9.-a serija.

Living in a world of dreams...
16 godina

"Ne bi uzeo ni pod koju cijenu" a bolja je od ove tvoje trenutno što imaš ili su iste?! 

Odmah usput pitanje koju AM3 uzet za cca 800kn?

Jel bolja Asus M4A89GTD PRO = 836kn

ili        Asrock 890GX Extreme 4 = 865kn

AMD FANOBY !!
17 godina
bik kaže...

"Ne bi uzeo ni pod koju cijenu" a bolja je od ove tvoje trenutno što imaš ili su iste?! 

Tak svejedno, asrockica ti nudi usb3.0, ali rekao bih da je asus-ica za clockanje.

Ali pričekaj 990X chipsete. Ja možda budem prodavao X6 1075T i M4A89GTD PRO.

Living in a world of dreams...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 12:07 (Hyperion).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...
bik kaže...

Tak svejedno, asrockica ti nudi usb3.0, ali rekao bih da je asus-ica za clockanje.

Ali pričekaj 990X chipsete. Ja možda budem prodavao X6 1075T i M4A89GTD PRO.

Ah , upravo mi stigla Asrock 890FX Deluxe4 {#}

AMD FANOBY !!
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Moj PC i 890GX Extreme3 ovih dana upravo navršava godinu dana. Do četvrtka navečer sve je radilo savršeno i onda počinju nevolje.

Ploča se počela gasiti sama od sebe. Da bih je mogao ponovo upaliti moram isključiti napajanje na 10-tak sekundi, i onda ga ponovo uključiti. Kod pokretanja računala ponekad samo trzne ventilator na procesoru i ništa više, ponekad radi par sekudni (5, 10,15), a ponekad se počne podizati i OS (Windows XP x64) ili se čak i u potpunosti podigne i radi neko vrijeme (najčešće 10-tak minuta).

Probao sam odpojiti sav hardware, koristiti onboard grafiku, vaditi memoriju iz utora (2 x 2 Gb Kingston HyperX DDR3 1600 MHz), raditi samo sa jednim modulom, spojiti drugo ispravno napajanje (Chieftec 550W), fleshati BIOS, brisati CMOS, ali ništa nije pomoglo (postavke u BIOS-u su na default). Probao sam PC ostaviti u BIOS-u i pratiti stanje u HW Monitoru, ali sve izgleda ok (naponi , temperature) da bi se slijedećeg trena bez ikakvog upozorenja samo ugasio.

Ploča, kao i sve ostale komponente kupljene su u ADM -u i još su pod garancijom. Moje je mišljenje da nešto nije u redu s matičnom pločom pa me zanima i vaše mišljenje, osobito Don Kihoty-ja.

Nisam iz ZG pa da se ne vozim bez veze, ili da im ne šaljem pogrešan komad hardware-a.

Konfiguracija:

CPU AMD Phenom II x4 955 BE

Motherboard Asrock 890GX Extreme3

Memorija DDR3 4Gb (2 x 2 Gb) Kingston HyperX (KHX1600C9D3K2/4G)

Grafika Saphire HD 5770 1 Gb DDR5

HDD WD 1Tb SATA II WD10EARS 64 Mb

DVDRW NEC AD-7241S lightscribe black

Napajanje Corsair 550 WX EU

(I ono manje bitno):

Kučište Coolermaster HAF 922 black

Monitor SM P2270HD

Saitek Cyborg Keyboard & Mouse

Ispričavam se svima ako se ovo ne uklapa u temu....

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 12:42 (Krepatil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Po svemu sto si napisao kriva je maticna. Probaj jos istestirati RAM na drugom racunalu i ako je u redu salji maticnu na servis.

Nesto se tu pregrijava. 

0 0 hvala 0
15 godina

nadam se da moja neće imati ovakvu budućnost , u 10. mjesec će joj biti godina dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Hmmm... Da ti nisu SATA kablovi neispravni, ili procesor da se ne pregrijava?

Da nije možda krivo nalegao hladnjak..

Recimo tebi se ne gasi u konstanti, niti se prestane vrtiti vent nakon 5s u konstanti,

sve ti je prepuno varijabli...

Može biti bilo šta. Bez detaljnog testiranja ništa..

Memtest mora proć za početak..

14 godina
neaktivan

U početku je bilo kako je gore navedeno, a trenutno stanje je takvo da ne može proći nikakav test. Sada kod ukljućivanja samo trzne ventilator na CPU i više se ništa ne dešava. Odspojio sam sav hardware tako da SATA kabeli ne mogu smetati, a i bez memorije bi Dr. Debug morao proći provjeru do checkpointa D5, a ono ništa, ni ne pokrene se Dr. Debug ( bar tako kaže LED display), no možda se za pola sata predomisli...

Kada se i uspijevao pokrenuti, u BIOS-u je pokazao normalne temperarture( CPU temperature: 40 C, MBO temperature 38 C. Naponi +- 0.02 V).

Nego, dali je normalno da Dr. Debug nakon izvršenih svih provjera i pokretanja OS-a, nakon što je na displayu ispisao "00" (Passes control to OS Loader (typically INT19h)) nakon nekog vremena ispiše "AA" (Uninstal POST INT1Ch vector and INT09h vector. Deinitializes the ADM module.). Naime, to je ispisivao dok je uspjevao pokrenuti OS.

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 20:37 (Krepatil).
15 godina
protjeran

Da, kad odradi sve testove ispiše 00, nakon toga po ulasku u OS ispisuje AA.

Dakle to bi značilo da je sve OK.

14 godina
neaktivan

Upit,koji kit 2x4 GB koristit za istu?Ili ostati na 2x2?trenutno imam ovaj kit

Kingston HyperX Limited Edition DDR3-1600MHz 4GB kit i nisam ni najmanje zadovoljan s njim

http://www.techfresh.net/kingston-hyperx-limited-edition-ddr3-1600mhz-4gb-kit/

naravno muljaža prodavača i m-sana,koji ga uredno prodaje pod Black,kako stoji na računu,

a trenutno recimo prodaju,npr.Protis kao i drugi web shopovi s totalno krivim opisom jer CL7 memorija bar takva ne postoji

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-4gb-1600mhz-2x2-hyperx-limited-edition-kin/44638

što nema veze s mozgom,tražio pojašnjenje ali ovi samo muljaju.

Na sve to sam ih upozorio da nas obmanjuju kao kupce ali dobio sam tako glupe odgovore da nije za vjerovati,

uglavnom je sve zakuhao M-san sa svojim muljanjem šifri proizvoda koji web shopovi samo prepisuju.

Pa eto da to elaboriram jer smatram se oštećenim.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Hmmm...

KHX1600C7D3X1K2/4GX

RAM pod tom oznakom ima ove latencije:

7-8-7-20 i dolazi sa ELPIDA čipovima...

Dakle je CL7 @ 1600Mhz.

http://www.itfiles.ro/2011/05/kingston-khx1600c7d3x1k24gx-solutie-de-buget-pentru-pasionatii-de-jocuri/

17 godina

mislim da mi ovo smrdi na s*ebani kondenzator....imao sam sličan slučaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovi su identični tim koje si linkao,ali im je oznaka KHX1600C9D3X1K2/4G i na računu piše HyperX Black Edition

A ja naručio te koje si ti linkao,naime jasna obmana,na stranici web shopa jesno je naglašeno Limited Edition CL7

a i istovjetni su hladnjaci,na kojima nema ni traga nikakvog Black,naravno tu je u pitanju i cijena.

Evo ovo oni nazivaju Black

http://www.techdaring.com/5511/kingston-hyperx-limited-edition-ddr3-1600mhz-4gb-kit/

Pazi sad ovo

http://www.shopmania.co.za/memory/p-kingston-hyper-x-black-khx1600c9d3x1k2-4g-2x2gb-ddr3-1600-1-65v-cl9-1598960

http://www.eponuda.com/ram-memorija/kingston-hyperx-4gb-ddr3-1600-mhz-khx1600c9d3x1k24g-black-limited-edition-ram-memorija-cena-194152

Bilo kako bilo,koju su ovi zbrku napravili,ja sam znam što sam naručio i kakve sam specifikacije očekivao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 13:29 (djavolski).
14 godina
neaktivan
seth kaže...

mislim da mi ovo smrdi na s*ebani kondenzator....imao sam sličan slučaj

Vizualno sam pregledao cijelu ploču, ali nisam uočio nijedan napuhnuti elektrolit, niti išta puknuto ili pocrnjelo na njoj.

No, pod garancijom je tako da je već u eSys-u, pa ćemo ćuti i vidjeti rezultat.

Jedino se nadam da sam im poslao dobar (neispravan) komad hardware-a...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 13:16 (Krepatil).
14 godina
neaktivan

Evo, malo prije sam kontaktirao servis, i rekli su mi da je ploča riknula, te da su mi jučer Overseas-om poslali drugu, ali 890GX Extreme4 jer trojke više nemaju, naravno, bez nadoplate.

Sada samo treba dočekati Overseas i sve to skupa sastaviti ( i nadati se da nije krepalo još nešto, ali mislim da nije).

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 10:00 (Krepatil).
15 godina

overseas ce ti dostaviti ako ne danas sutra je kod tebe!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Krepatil kaže...

Evo, malo prije sam kontaktirao servis, i rekli su mi da je ploča riknula, te da su mi jučer Overseas-om poslali drugu, ali 890GX Extreme4 jer trojke više nemaju, naravno, bez nadoplate.

Sada samo treba dočekati Overseas i sve to skupa sastaviti ( i nadati se da nije krepalo još nešto, ali mislim da nije).

haha btk xd , dobio si bolji model xd

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Jučer popodne ploča stigla, ugrađena, i sve radi ko beba.

Razlike su toliko minimalne da se čak i OS (XP x64) digao bez problema, te instalirali driveri za eSATA-600 i USB 3.0 za drugi čip (koji kontrolira ona dodatna 2 kom USB 3.0 porta).

Jedino sam zvuk morao ručno jer je na ovoj mobo Realtekov čip ALC892 ,a na extreme3 je VIA-in VT2020. I naravno, utility software od trojke ne radi sa četvorkom, već se mora nanovo instalirati.

{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice