Naime razmisljam uzet mozda novi proc pa sam razmisljo da li ad uzmem Amd Athlona 240 X2 ili da ostanem jos na 7750+ BE? Moja ploca je ova http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A785GXH/128M i sad neznam stvarno moja ploca podrzava AM3 vidio sam i u Cpu support list da podrzava sve moguce a ovaj neznam jel bi dobio sta bolje performanse s 240-kom ili da ostanem jos na 7750 BE 7750 ima 3mb cache memorije a 240 ima samo 2mb i 256Kb jel sad tu ovisi sta ili...? Hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naime razmisljam uzet mozda novi proc pa sam razmisljo da li ad uzmem Amd Athlona 240 X2 ili da ostanem jos na 7750+ BE? Moja ploca je ova http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A785GXH/128M i sad neznam stvarno moja ploca podrzava AM3 vidio sam i u Cpu support list da podrzava sve moguce a ovaj neznam jel bi dobio sta bolje performanse s 240-kom ili da ostanem jos na 7750 BE 7750 ima 3mb cache memorije a 240 ima samo 2mb i 256Kb jel sad tu ovisi sta ili...? Hvala unaprijed
ma ne bi imao neko povećanje performansi..nije taj 240 toliko jak t je on negdje sa tim tvojim procesorom..dobra je ova tvoja ploča..stavi na nju phenom II X4 965 ako imaš love..
moj savjet ti je da neides rade cekaj skupi pare pa kupi X3 ILI X4 za buducnost kada budu X4 minimum sa X2 neces previse bolje dobiit nego sada
Oke hvala zvonebaba to sam i mislio :) hvala
Imam pitanje u vezi ovog Athlona.
Dali je moguće (ipak) unlockanje 3 i/ili 4 jezgre na ovo Athlonu?
Vidim da je Batista u Slaganje PC konfiguracija napisao da je moguće,pa me zanima da ja sebi unlockam :D
Athlone x2 nije moguće otključavat jer su oni tako izrezani sa wafera, moguće je otključat x3>x4 , a čak i L3 cache pa dobit punokrvnog phenoma.
Aha, u redu onda!
Nego, dali se što može oštetiti prilikom uključivanja A/UCC(neznam koji ova ASRockica ima)?
jedno možeš dobit bolje performanse probaj pa ga testiraj vidjet ćeš sam i osjetiti razliku
Imam pitanje u vezi ovog Athlona.
Dali je moguće (ipak) unlockanje 3 i/ili 4 jezgre na ovo Athlonu?
Vidim da je Batista u Slaganje PC konfiguracija napisao da je moguće,pa me zanima da ja sebi unlockam :D
Mozes me linkat do toga ?