another day another strugle
ocekivao sam da bi mogao imati problema sa memorijom, medutim da nece raditi stabilno na 99% postavki to nisam ocekivao
Samsung B-die memorija, koja je na QVL list od svih maticnih od svih proizvodaca, nece da radi na niti jednim postavkama, od XMP, do rucnog podesavanja svake stavke, preko zen kalkulatora, memory kalkulatora, nista, zip, nada, nula
ne radi stabilno do 2133Mhz sve do 4000Mhz, u svim mogucim kombinacijama memorije, i svim mogucima kombinacijama PBO, upaljen, auto, rucno, curve, iskljucen itd itd
prode Aida stress test, cinebench, u igram radi sve tip top, i onda se rusi na banalnim stvarima, tipa import klipa u premier timeline, export videa, ili recimo print screen
stabilna je jedino na 2666Mhz i to kad je namjesteno na auto, pa eto tako drzim sad.
dakle memorija 2666Mhz, CPU ide bez da se oznoji na 5GHz single core, 4.7 multicore, PBO2. gaming max temp 70, CB 88 stupnjeva
medutim to je za moj ukus prebucno, pa sam islkjucio PBO, stavio ga u ECO mode, i milina. 4.5 multicore i 4.8GHz single core, u igrama nikakve pad FPS, a posto je konfa isljucivo samo za Apex i Warzone, to mi je odlicno, mir i tisina, 60 stupnjeva gaming, 70 stupnjeva CB
stvarno ne razumijem da su toliko nesposobni rjesti taj problem sa memorijama vec 4 godine, ono wtf
Koliko sam gledao skroz nebitno za igre bila memorija na 2666 ili 4000 mhza, taj cpu drobi igre ovako i onako.