nula bodova i sa novim BIOSom
stovise imaju novi problem bar kod mene, nakon dvadeset i druge promjene postavki u biosu, USB portovi na koje su mi spojene tipkovnica i mis, su poceli stekati, tipkovnica ima "delay" a mis uopce ne radi
cmos reset, onda radi sve ponovno ok, do nekog trenutka i neke nepoznate promjene u biosu kada opet pocnu stekat
memorija jednostavno ne radi stabilno na 4000MHz bilo rucno bilo preko XMP profila, bilo sa PBO2 ukljucenim, auto ili off, bilo preko ZEN calculatora ili samo promjena prvih 5 latencija
PBO2 radi kako treba, proc ide 4.6GHz all core load, i 5Ghz single core load, i prode sve testove, CPU-Z bench, Aida stress test, Aida memory i cache bench, CB20 i CB23 multicore, i onda se rusi na CB single core testu
jedini scenario kada memorija i PBO2 rade kako treba je kada je memorija na 2133MHz
takoder FCLK i UCLK frekvencije u 1:1 omjeru rade do 3600MHz memorije, sve preko toga FCLK max na 1800MHz dok UCLK max na 1000MHz, za 3800 i 4000 memorijsku frekvenciju
problem nije do memorije jer radi bez problema na drugom AMD racunalu sa XMP profilom bez rusenja u istim testovima, a to racunalo je na F11i beta biosu, na kojem je i ovo bilo i imao sam iste probleme sa F11i
sve u svemu, da sam normalan bi poludio vec odavno sa ovim konstantnim cackanjem po tim postavkama
probat cu jos jednom dat sansu sa 3600MHz memorijskim kitom koji imam, ako ni to ne bude radilo kako treba, nek se jebe AMD, stavim sve na default i gotovo, dok ne dode neki bios gdje radi sve kako treba, ako prije toga ne promjenim platformu