AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.740
|
čitano: 6.702.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
HCgamingCRO kaže...
The_Fichek kaže...

Google translate add-on instaliras za Chrome, ekstenzija nudi translate whole page jednim klikom na jezik koji oces. Dostavu rjesavas preko Mailboxde, 10min za skuzit.. Btw. nije mi cilj reklamirati ih, samo napominjem jer sam i sam u dilemi, ali mislim da cu se strpit do 5600 jer ne igram nista. Ocu se rjesiti upgrejda drugog kompa pa zato malo mozgam.

Cijenovne razlike izmedju 3600X i 3600XT u MF prakticki nema, par eura, a oba skuplja od 3600 ~30 eura. B550 Edge im kosta kao i Tomahawk, a dobije se 10 eura vise cashbacka.

Na zalost kupnju treba obaviti do 31.10., a registraciju treba obaviti od 08.10. - 14.12.2020 sto znaci da se ne moze kalkulirati izmedju deala i nove 5000 serije :/

Btw. kome treba samo maticna ima na svim Alzashopovima B550 Asus Plus 120-130-140 eura, zavisi koji Alza, npr:

https://www.alza.de/asus-tuf-gaming-b550-plus-d5868853.htm?o=2 124 eura

https://www.alzashop.com/asus-tuf-gaming-b550-plus-d5868853.htm?o=2 137 eura

i nude 1god besplatno Bitdefendera, kome to treba..

Da i onda Moras registrirati kod msi-a sto je prava gnjavaza jel traze i slike Serijskih kodova i racuna sto mi je blesavo ako neko karticom kupi imaju ti br kartice. Ugl ja nakon mj dana jos uvijek cekam svojih 30 eura od msi-a za Monitor...

To je procedura za bilokoji cashback ili produljenje jamstva bilogdje, a sad ne znam koliko se ceka. Serijski broj traze da znaju tocno koji si proizvod kupio kako netko drugi nebi ukucao isti, a racun ako si kupio karticom je 10 sekundi za poslat posto ti je u digitalnom obliku. Ja bi ih na tvom mjestu podsjetio mailom, isplati se gnjavit pa mozes javiti sta kazu..

6 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
HCgamingCRO kaže...
The_Fichek kaže...

Google translate add-on instaliras za Chrome, ekstenzija nudi translate whole page jednim klikom na jezik koji oces. Dostavu rjesavas preko Mailboxde, 10min za skuzit.. Btw. nije mi cilj reklamirati ih, samo napominjem jer sam i sam u dilemi, ali mislim da cu se strpit do 5600 jer ne igram nista. Ocu se rjesiti upgrejda drugog kompa pa zato malo mozgam.

Cijenovne razlike izmedju 3600X i 3600XT u MF prakticki nema, par eura, a oba skuplja od 3600 ~30 eura. B550 Edge im kosta kao i Tomahawk, a dobije se 10 eura vise cashbacka.

Na zalost kupnju treba obaviti do 31.10., a registraciju treba obaviti od 08.10. - 14.12.2020 sto znaci da se ne moze kalkulirati izmedju deala i nove 5000 serije :/

Btw. kome treba samo maticna ima na svim Alzashopovima B550 Asus Plus 120-130-140 eura, zavisi koji Alza, npr:

Da i onda Moras registrirati kod msi-a sto je prava gnjavaza jel traze i slike Serijskih kodova i racuna sto mi je blesavo ako neko karticom kupi imaju ti br kartice. Ugl ja nakon mj dana jos uvijek cekam svojih 30 eura od msi-a za Monitor...

Ma nista to je gnjavaza ja mislio to mindfactory ima akciju da ti da popsuta tih 40€

Ma jok, nakon nekog vremena dobijes kupon vjv za Trgovinu gdje si kupio proizvod

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
17 godina
The_Fichek kaže...

Kad si radio account na mindfactory sta si upisivo pod ime i prezime?

15 godina
Koliki je sad porez na hw u hrvatskoj jel još uvjek 25% ili su ga snizili
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A kad je hrvatska imala posebnu poreznu stopu na hw?

15 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

pa neznam pitam ne zivim u hrv 

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Svabe jos uvijek deru 16%... pola svijeta crklo skoro/bankrotiralo od Korona a ovi nijemci se digli jos

A kako nece kad im je normalni radni tjedan 6 dana, nabijem ih hehe

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HCgamingCRO kaže...

Svabe jos uvijek deru 16%... pola svijeta crklo skoro/bankrotiralo od Korona a ovi nijemci se digli jos

zar nije kod svaba bilo 19%

6 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
HCgamingCRO kaže...

zar nije kod svaba bilo 19%

Da i onda kad je dosla Korona kriza ovi spustise na 16 lol

15 godina

Ma pitam iz razlog sto imam asa u rukavu, pa reko da kupim bar mbo b550 u hrv bez poreza. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

Konacno review..

3600 na 4.4ghz cak i bez memory tune 1440p je odlican.. testirano s  amperkom 3080...

doduse usporedni su bili ultra skuplji procesori i na stocku ali nema veze i ovo je dovoljno...

u prijevodu koliko sam shvati o sve vise je zapravo gpu bound naslova i jako malo je onih cpu bound pa se ne treba mijenjati 3600 za novije... jednostavno se ne isplati osim ako doslovno ne zelis svaki fps izvuci..

Hvala ti! Zaista, iskreno i od srca, da si baš ti ovo napisao. Nešto prije smo se raspravljali o tome i kako na 1440p nema razlike pa si tvrdio suprotno. Hvala!

Meni svejedno što se tiče firmi, ali ispao si čovjek u mojim očima!

7 godina

Čovjek je realan. Nije fanboy. Njegov K Intel je u prosjeku minimalno 10% brži u igrama od R5 3600. Međutim košta dosta više. R5 3600+B450+16GB 3200MHz rama je super deal, zna i ptica na grani već. Uostalom imao je AMD, nije ga zadovoljio kompromis jer ako želiš najbolje u igrama, do launcha 5xxx Ryzena kupuješ Intel. Meni je to sve fora jer gledam sa strane, ne predstavlja mi problem. Obožavam jeftine, a dobre stvari, to mi stvara neki osjećaj zadovoljstva, kao da sam ja postigao nešto kupivši neku stvar koja ti u tvojoj glavi daje puno za malo. Isto tako razumijem i ljude koji žele najbolje. Jedino ne razumijem one koji pitaju što će ti to ili čemu trošit novce na to... Oni su idioti. Izlasci i cigare su im egzistencijalna potreba.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Došao sam na ovaj forum naučiti nešto o kompjutorima, umjesto toga učim o životu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
cvaja997 kaže...

Čovjek je realan. Nije fanboy. Njegov K Intel je u prosjeku minimalno 10% brži u igrama od R5 3600. Međutim košta dosta više. R5 3600+B450+16GB 3200MHz rama je super deal, zna i ptica na grani već. Uostalom imao je AMD, nije ga zadovoljio kompromis jer ako želiš najbolje u igrama, do launcha 5xxx Ryzena kupuješ Intel. Meni je to sve fora jer gledam sa strane, ne predstavlja mi problem. Obožavam jeftine, a dobre stvari, to mi stvara neki osjećaj zadovoljstva, kao da sam ja postigao nešto kupivši neku stvar koja ti u tvojoj glavi daje puno za malo. Isto tako razumijem i ljude koji žele najbolje. Jedino ne razumijem one koji pitaju što će ti to ili čemu trošit novce na to... Oni su idioti. Izlasci i cigare su im egzistencijalna potreba.

Nisi onda pratio neke njegove postove izgleda 

17 godina

"Malo" zajebancije...

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Moj PC  
17 0 hvala 0
14 godina

8gen intela isti Hico.

17 godina
hahhaajaads kaže...

Dokazi da sam Fanboy... lupas ko i inace...

Kada ti kroz ruke prode onoliko AMD procesora koliko je meni onda se javi a do tad uzivaj u svom imaginarnom svijetu...

Toliki sam Fanboy da cu 99.9% uzeti novu AMD grafu kada dode, toliki sam Fanboy da imam FS monitor a ne GS monitor, toliki sam fanboy da sam kceri slozio konfu s AMD konfiguracijom s rx 570 unutra

Svaku trecu generaciju uzmem Intela u prosjeku... dakle Intel prije ovog mi je bio i7 4790k i niti jednu generaciju intela poslije toga nisam imao...

Fora je da ne smijes nista reci kontra AMD-a ako imas Intela u tom trenutku...

Dok ti s druge strane se gubis u vlastitom vremenu i prostoru mister "144lock"

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2020 11:18 (toxic).
12 godina
toxic kaže...
hahhaajaads kaže...

Kada ti kroz ruke prode onoliko AMD procesora koliko je meni onda se javi a do tad uzivaj u svom imaginarnom svijetu...

Toliki sam Fanboy da cu 99.9% uzeti novu AMD grafu kada dode, toliki sam Fanboy da imam FS monitor a ne GS monitor, toliki sam fanboy da sam kceri slozio konfu s AMD konfiguracijom s rx 570 unutra

Svaku trecu generaciju uzmem Intela u prosjeku... dakle Intel prije ovog mi je bio i7 4790k i niti jednu generaciju intela poslije toga nisam imao...

Dokazao si vec dosta puta sa svojim postovima, uostalom "kada ti kroz ruke prode onoliko amd procesora koliko je meni onda se javi", i ti jos tvrdis da je 2600 puno bolji od 1600... ja bi se iskreno posramio

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2020 12:25 (hahhaajaads).
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2020 12:39 (mislioc).

0 0 hvala 0
13 godina
hahhaajaads kaže..

Dokazao si vec dosta puta sa svojim postovima, uostalom "kada ti kroz ruke prode onoliko amd procesora koliko je meni onda se javi", i ti jos tvrdis da je 2600 puno bolji od 1600... ja bi se iskreno posramio

Kaj radiš na istovaru? 

17 godina
hahhaajaads kaže...
toxic kaže...
hahhaajaads kaže...

naravno da tvrdim a ti si potvrdio takoder zar ne ili imas pamcenje zlatne ribice?

Dakle jucer na sva usta hvalis Ryzena 5 2600 kako s stegnutim latencijama pomete sve procesore u gamingu ili to nije tocno? 

Ja Ryzena 1600 ne vidima apsolutno na nikakvoj listi pa cak ne ulazi niti u siri kontekst dobrog procesora za bilo koju namjenu...

Nema niti jednog segmenta gdje Ryzen 1600 moze konkurirati Ryzenu 2600 a kamoli Ryzenu 3600... 

Mozes ti stegnuti latencije na jednom ali isto tako se mogu i na drugom... razlike su i vise nego ocite...

Oba procesora su kod izlaska kostala apsolutno isto a 2600 je bolji u svakom segmentu..

Danas polovnog Ryzena 2600 nades za 600kn a za isto tolko se prodaje i ovak krs od 1600, pametnome dosta...

inace ti igras rust zar ne ?

daj mi malo snimi video na 1080p low postavkama (uvijek tako igras navodno) i gpu usage s tvojom 1660ti, cist da vidimo kako imas super procesor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2020 13:12 (toxic).
17 godina

Toxic, džaba se ljutiš na kolegu. Ryzen 1600 je pokrenuo revoluciju, a njemu je to prvi u seriji, tako da prva ljubav zaborava nema.

Čovjek je nepopravljiv romantičar. 

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
boxer kaže...

Toxic, džaba se ljutiš na kolegu. Ryzen 1600 je pokrenuo revoluciju, a njemu je to prvi u seriji, tako da prva ljubav zaborava nema.

Čovjek je nepopravljiv romantičar. 

al pazi on ima toliko znanje da mu taj procesor radi na 3.8ghz kod mene je radio na 4.0ghz ali on nema pojma kak da to napravi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2020 13:14 (toxic).
13 godina
toxic kaže...

al pazi on ima toliko znanje da mu taj procesor radi na 3.8ghz kod mene je radio na 4.0ghz ali on nema pojma kak da to napravi...

12 godina
toxic kaže...
hahhaajaads kaže...
toxic kaže...
hahhaajaads kaže...

naravno da tvrdim a ti si potvrdio takoder zar ne ili imas pamcenje zlatne ribice?

Dakle jucer na sva usta hvalis Ryzena 5 2600 kako s stegnutim latencijama pomete sve procesore u gamingu ili to nije tocno? 

Ja Ryzena 1600 ne vidima apsolutno na nikakvoj listi pa cak ne ulazi niti u siri kontekst dobrog procesora za bilo koju namjenu...

Nema niti jednog segmenta gdje Ryzen 1600 moze konkurirati Ryzenu 2600 a kamoli Ryzenu 3600... 

Mozes ti stegnuti latencije na jednom ali isto tako se mogu i na drugom... razlike su i vise nego ocite...

Oba procesora su kod izlaska kostala apsolutno isto a 2600 je bolji u svakom segmentu..

Danas polovnog Ryzena 2600 nades za 600kn a za isto tolko se prodaje i ovak krs od 1600, pametnome dosta...

inace ti igras rust zar ne ?

daj mi malo snimi video na 1080p low postavkama (uvijek tako igras navodno) i gpu usage s tvojom 1660ti, cist da vidimo kako imas super procesor.

Vidi se tko ima pamcenje zlatne ribice 

Ali vidis da se isto i ne kuzis opcenito u gpu usage, znas, sto manja reza i postavke to manji i gpu usage, eto pogledaj si pubg... ljudi sa 10700k nemogu potjerat jednu obicnu 1080tku, o rustu necu nit pricat jer je igra neoptimizirana ali ako imalo pratis neke sa twitcha koji igraju tu igru onda bi znao pravu istinu 

Uostalom sta bi ja tebi snimao nesto ? 

btw, evo samo da stavim 4.0ghz na 1.45v, evo bit cu pametan ko ti i dobit 3 fpsa sa smanjenim vijekom procesora i vecim temperaturama... nego, tebi 1600 je nekad smece a nekad je jako dobar, odluci se vise 

nego kad si spomenuo rust, igras ga ? idemo bacit malo 1v1 ha ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2020 13:25 (hahhaajaads).
17 godina
hahhaajaads kaže...

btw, evo samo da stavim 4.0ghz na 1.45v, evo bit cu pametan ko ti i dobit 3 fpsa sa smanjenim vijekom procesora i vecim temperaturama... nego, tebi 1600 je nekad smece a nekad je jako dobar, odluci se vise 

ajde stavi ako mislis da je to samo 4.0ghz 1.45v

naravno da mi je bio los zato sam ga i prodao za razliku od njega Ryzena 2600 sam imao godinu i pol a Ryzena 1600 jako malo...

Taj Ryzen ti underperforma s 1660ti u mnogim naslovima na 1080p i vrlo vjerovatno to jako dobro znas...

Gdje ti uopce iskoristava 1660ti? 

Pazi tvoje rijeci "sve mp igre igram na 1080p low postavkama"

vidis kakav imas iq kada ovo spominjes "nego kad si spomenuo rust, igras ga ? idemo bacit malo 1v1 ha ?"

znas li na kojoj razini je ta recenica? btw. nisam nikad probao rust niti me ne zanima...

jako dobro znam da skill nema veze s frejmovima jos u doba kada sam igrao cod 4 po lanovima gdje je lik s 60 frejmova ovnao ekipu s 250 lock... ali gubis se, nemas vise sto za reci pa idemo 1 v 1 ?

jao...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2020 13:30 (toxic).
12 godina
toxic kaže...
hahhaajaads kaže...

ajde stavi ako mislis da je to samo 4.0ghz 1.45v

naravno da mi je bio los zato sam ga i prodao za razliku od njega Ryzena 2600 sam imao godinu i pol a Ryzena 1600 jako malo...

Taj Ryzen ti underperforma s 1660ti u mnogim naslovima na 1080p i vrlo vjerovatno to jako dobro znas...

Gdje ti uopce iskoristava 1660ti? 

Pazi tvoje rijeci "sve mp igre igram na 1080p low postavkama"

vidis kakav imas iq kada ovo spominjes "nego kad si spomenuo rust, igras ga ? idemo bacit malo 1v1 ha ?"

znas li na kojoj razini je ta recenica? btw. nisam nikad probao rust niti me ne zanima...

jako dobro znam da skill nema veze s frejmovima jos u doba kada sam igrao cod 4 po lanovima gdje je lik s 60 frejmova ovnao ekipu s 250 lock... ali gubis se, nemas vise sto za reci pa idemo 1 v 1 ?

jao...

Testirao sam vec to odavno, 3.8 mi je sweetspot gdje ne gubit puno fpsa, gdje nije prevelika voltaza a i temperatura mi je ovdje na cca 50 stupnjeva. Ja znam dobro da s obzirom na rezoluciju i postavke mi 1600 radi probleme, zato i gledam kupit 3600 nekad poslije, uostalom probleme sa fpsom nemam i nemam problema sa fps dropovima, kad bi uzeo 3600 dobio bi dosta veci avg fps sto mi u nekim igrama treba. I ne kuzim ovo drugo, znaci pozovem te na 1v1 i ti sad meni spominjes iq ? Oj boze 

OT: https://www.thefpsreview.com/2020/10/13/asus-reassures-x470-b450-motherboard-users-that-ryzen-5000-series-support-is-coming/?fbclid=IwAR2xEPWOQjc8fJSdxJ2rC-DkBTiwsi9hp0gWFzba9B3ogNFYDp9DNDGAVXA

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2020 13:43 (hahhaajaads).
17 godina
hahhaajaads kaže...

Testirao sam vec to odavno, 3.8 mi je sweetspot gdje ne gubit puno fpsa, gdje nije prevelika voltaza a i temperatura mi je ovdje na cca 50 stupnjeva. Ja znam dobro da s obzirom na rezoluciju i postavke mi 1600 radi probleme, zato i gledam kupit 3600 nekad poslije, uostalom probleme sa fpsom nemam i nemam problema sa fps dropovima. I ne kuzim ovo drugo, znaci pozovem te na 1v1 i ti sad meni spominjes iq ? Oj boze 

Apsolutno shvacam da ne kuzis zasto spomijem IQ kada pozoves usred obicnog razgovara 1 v 1... 

Da ti malo pojednostavim. Koja bi poanta bila uopce toga, dokaz cega, svrha ?

btw ne kaze se voltaza nego napon - voltaza je totalno krivi pojam.

Ako nemas problema s fpsom i fps dropovima zasto bi kupio Ryzena, jel shvacas da si u dvije recenice rekao... 1600 mi radi probleme a u drugoj si rekao da nemas probleme?

12 godina
toxic kaže...
hahhaajaads kaže...

Testirao sam vec to odavno, 3.8 mi je sweetspot gdje ne gubit puno fpsa, gdje nije prevelika voltaza a i temperatura mi je ovdje na cca 50 stupnjeva. Ja znam dobro da s obzirom na rezoluciju i postavke mi 1600 radi probleme, zato i gledam kupit 3600 nekad poslije, uostalom probleme sa fpsom nemam i nemam problema sa fps dropovima. I ne kuzim ovo drugo, znaci pozovem te na 1v1 i ti sad meni spominjes iq ? Oj boze 

Apsolutno shvacam da ne kuzis zasto spomijem IQ kada pozoves usred obicnog razgovara 1 v 1... 

Ako nemas problema s fpsom i fps dropovima zasto bi kupio Ryzena, jel shvacas da si u dvije recenice rekao... 1600 mi radi probleme a u drugoj si rekao da nemas probleme?

I onda meni govoris o krivim pojmovima a nemres skuzit da mi 1600 radi probleme jer mi nemre iskoristit 1660ti do kraja, no svejedno nemam problema sa fpsom/dropovima.

15 godina
hahhaajaads kaže...
toxic kaže...
hahhaajaads kaže...

I onda meni govoris o krivim pojmovima a nemres skuzit da mi 1600 radi probleme jer mi nemre iskoristit 1660ti do kraja, no svejedno nemam problema sa fpsom/dropovima.

A i tebi cu pojednostavniti jednostavnim izrazom gori si od Bube 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice