AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.777.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
DarthMarkus kaže...

Ma za HTPC mila majka. Ipak mi je sad malo žao što nisam uzeo 2400g ili 3200g kao Picajzla.

Vega vrti RPG-ove na 1080p. To je najbitnije. Arkade tipa Sonic, Crash i Spyro bez problema. Za klince dušu dalo.

Greška mi je bila što sam sve slagao u MS šrot kućište. Muka golema. 

moj 2400g radi odlično, za dječji komp trenutno sasvim dovoljno, a kad zatreba ići će neka low end grafa tipa gtx 1650

o kojem kućištu je riječ?

kod mene radi u ms metropolis sa samo jednim ventom za ispuh i nema nikakvih problema, kad budem stavljao grafu, dodat ću još 1-2 jeftina venta na upuh, tek toliko da održim minimalan airflow

12 godina
rambox kaže...

Pa to je još jedino i ostalo, čemu bi se još i trebali veselit na Intel strani.

Dalje u buduče više neče bit nikakvih gejmerskih prednosti, ili krušnih FPS mrvica.

Šta je ovo?Gdje su boje? 

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

@DarthMarkus Jesu li, ili nisu, tvoji citati:

"Je li postoji živuća osoba koja uparuje 3700x i 2080 Ti?"

"Onaj ko kešne 1100eura za 2080ti sigurno neće kupiti b450 i 3700x."  

Jel ja krivo vidim, ili ti zaboraviš u pola sata što si napiso na forumu? Imaš čak i citirano, ne kužim?

Dakle hrpetina ljudi, jer iako imaju novaca za 2080Ti, nisu retardirani svi da kupe neisplativi Intel.

Ljudi imaju para, ali nisu idioti... 2080Ti je gro jača od 5700X, ali i9 9900k OCan do boli, daje 5-10% više od stock 3600 u ekstremnim slučajevima, u normalnim, na 1440p, a pogotovo na 4k gamingu, razlika je skoro neprimjetna. Oku sigurno, a benchevima se ne bave svi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2020 15:33 (Rhodin).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
DarthMarkus kaže...

Ma za HTPC mila majka. Ipak mi je sad malo žao što nisam uzeo 2400g ili 3200g kao Picajzla.

Vega vrti RPG-ove na 1080p. To je najbitnije. Arkade tipa Sonic, Crash i Spyro bez problema. Za klince dušu dalo.

Greška mi je bila što sam sve slagao u MS šrot kućište. Muka golema. 

moj 2400g radi odlično, za dječji komp trenutno sasvim dovoljno, a kad zatreba ići će neka low end grafa tipa gtx 1650

o kojem kućištu je riječ?

kod mene radi u ms metropolis sa samo jednim ventom za ispuh i nema nikakvih problema, kad budem stavljao grafu, dodat ću još 1-2 jeftina venta na upuh, tek toliko da održim minimalan airflow

Liči na ovo https://www.nabava.net/kucista/ms-griffin-2-kuciste-cijena-midi-bez-napajanja-atx-90007271

ali nije ovo

Jebeš mi sve ako ću se sjetit tog power ranger naziva. Nema ni kod mene problema osim što nemam modularno napajanje, a stari TX 850 unutra izleda fakat gordo sa tonom kablova. 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
13 godina
Rhodin kaže...

@DarthMarkus Jesu li, ili nisu, tvoji citati:

"Je li postoji živuća osoba koja uparuje 3700x i 2080 Ti?"

"Onaj ko kešne 1100eura za 2080ti sigurno neće kupiti b450 i 3700x."  

Jel ja krivo vidim, ili ti zaboraviš u pola sata što si napiso na forumu? Imaš čak i citirano, ne kužim?

Dakle hrpetina ljudi, jer iako imaju novaca za 2080Ti, nisu retardirani svi da kupe neisplativi Intel.

Ljudi imaju para, ali nisu idioti... 2080Ti je gro jača od 5700X, ali i9 9900k OCan do boli, daje 5-10% više od stock 3600 u ekstremnim slučajevima, u normalnim, na 1440p, a pogotovo na 4k gamingu, razlika je skoro neprimjetna. Oku sigurno, a benchevima se ne bave svi.

Gdje tu piše da 3700x nije dovoljno jak za 2080ti i gdje striktno navodim Intel kao jedinu alternativu.

Dakle ako neko kupuje 2080ti za 20% veće perfomanse i 2x veću cijenu od 1080ti onda nije retardiran, ali ako kupuje Intel za još dodatnih 10% onda je retardiran. 

I nemoj mi stavljati riječi u usta. 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2020 15:56 (DarthMarkus).
12 godina

auh, to je nekoliko klasa ispod metropolisa, al pretpostavljam da je ok za slabije konfe

pogledaj dolje kako to fino izgleda kod mene u dječjem kompu, još kad dodam prednje ventove moći će to podnijeti i ovu moju gtx 1070 bez problema

13 godina
picajzla0707 kaže...

auh, to je nekoliko klasa ispod metropolisa, al pretpostavljam da je ok za slabije konfe

pogledaj dolje kako to fino izgleda kod mene u dječjem kompu, još kad dodam prednje ventove moći će to podnijeti i ovu moju gtx 1070 bez problema

Au jebote kod tebe apoteka. Ja sad ne mogu od sramote svoje postat.

Jel ima iza jednokratne limiće za PCI izlaze koje moraš savit i odvalit da bi stavio grafu ?

12 godina
DarthMarkus kaže...

Jel ima iza jednokratne limiće za PCI izlaze koje moraš savit i odvalit da bi stavio grafu ? 

svaki je sa svojim vijkom, skineš i spremiš 

filter gornji magnetni, za psu nije onaj obični komad plastične mreže nego onaj kvalitetniji s okvirom na izvlačenje, naprijed su isto uski filteri na izvlačenje

lim je debel kao na mojem fractalu, doduše malo lošije obrade, ali ne puno

uglavnom, nešto sasvim iznad uobičajenih ms šrot kućišta, čak mi djeluje kvalitetnije od inače jako dobrog black widow kućišta

13 godina
picajzla0707 kaže...
DarthMarkus kaže...

svaki je sa svojim vijkom, skineš i spremiš 

filter gornji magnetni, za psu nije onaj obični komad plastične mreže nego onaj kvalitetniji s okvirom na izvlačenje, naprijed su isto uski filteri na izvlačenje

lim je debel kao na mojem fractalu, doduše malo lošije obrade, ali ne puno

uglavnom, nešto sasvim iznad uobičajenih ms šrot kućišta, čak mi djeluje kvalitetnije od inače jako dobrog black widow kućišta

Daj ovo moje ko flis papir. 

Zanimljivo imam na tavanu starog Gandalfa kojeg sam platio 500kn tamo negdje 2002-3. Dan danas skidam šarafiće sa njega i kad ga usporedim sa svojim R5 kvaliteta izrade je nebo i zemlja.

Samo da nađem bočnu stranicu vratit ću sve u njega, pa nek i nema cable managment.

15 godina
Diras u osinje gnijezdo nemoj tako.Nada zadnja umire pa se nadamo da ce AMD 2020, napokon intel baciti pod noge u svim segmentima pa cak i u tim grafovima ja se toplo nadam i ocekujem seriju 4xxx.I treca je na putu https://www.techpowerup.com/266163/amd-ryzen-3-3300x-single-core-cinebench-score-suggests-performance-close-to-i7-7700k
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2020 11:36 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Sva sreca pa mi 3 slicice u zivotu predstavljaju najveci problem.

I steta sto Intel 4 jezger u 2020 prestavlja i dalje "one-trick-pony",

ne mozes imati ni 2 virtualne masine otvorene, a da rade kako spada.

Jednostavno nema "soka" za to.

Ryzen 5 sa 8 jezgri moze imati glatke 3 virtualke, 4 ako bas mora bit, al sa 4 jezgre i5 se ne moze puno.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Čitatelj kaže...

Ryzen 5 sa 8 jezgri moze imati glatke 3 virtualke, 4 ako bas mora bit, al sa 4 jezgre i5 se ne moze puno.

Zadnji koji se hvalio da zarađuje na virtualkama imao je 1200x.

12 godina
Čitatelj kaže...

Cuj, takvima mozda fali te 3 slicice da dobiju stabilnih 60 fpsa... Nikad ne znas 

13 godina
hahhaajaads kaže...
Čitatelj kaže...

Cuj, takvima mozda fali te 3 slicice da dobiju stabilnih 60 fpsa... Nikad ne znas 

Sad nije šega, ali stvarno ima onaj momenat kad padne na negdje -55 fpsa i padne fluidnost. To baš zaboli oči.

16 godina

Samo da si vratim temu nazad na popise tema koje pratim i u kojima sudjelujem,

jer svaki puta kad moderator počisti postove iz ove (ali i iz nekih drugih tema) dogodi se nestajanje teme sa popisa.

Bezveze.

Tigar Krezumica
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...
Čitatelj kaže...

Kak se to uopće zarađuje na virtualkama? Nikad nisam shvatio zašto je to toliko popularno, što prosječni ljudi s time rade? Ja sam uvijek imao procove sa što više jezgri, ali nikad nisam shvatio tu mističnu vještinu. Kod mene je uglavnom ovaj rad. 
Rendanje i meditacija.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
odjavljen

Ovako je kod mene trenutno

Cak mi je i firewall u virtualci (na drugom hostu).  Za neke stvari virtualke su nezamjenjive

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2020 0:36 (Friday).

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Cuj ti sve moderno, kod mene i W7 za Windows Mobile 6x uredjaje (driveri ne rade kako spada na novijim od W10 1607, dok na W7 rade bez prigovor),

cak imam i jednu XP masinu radi veoma zastarjelog softwarea za odredjene uredjaje, ciji proizvodjaci vise ne daju podrsku.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
overhaul kaže...
DarthMarkus kaže...
Čitatelj kaže...

Kak se to uopće zarađuje na virtualkama? Nikad nisam shvatio zašto je to toliko popularno, što prosječni ljudi s time rade? Ja sam uvijek imao procove sa što više jezgri, ali nikad nisam shvatio tu mističnu vještinu. Kod mene je uglavnom ovaj rad. 
Rendanje i meditacija.

N ja buraz. Valjda ih je sklepao u VSpehereu i onda prodaje virtualno na pijaci.

Zato i je baza do yaya.

6 godina

Imam prijatelja s FERa, zaposlio se u nekoj firmi gdje održava IT sigurnost, firewalli i slično. Vrti 7 virtualki s 3900x. 

Apoc
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Aester v7 je dobra aplikacija za virtualke, vise je za kucnog korisnika pogotovo ako ih vise zeli koristi jedan pc. A ako se zele igrati, onda su potrebne dodatne graficke kartice.Zato su samo potrebni useri nista vise sve obavlja jedan OS.Inace je FREE jedan mjesec trial account, ali posto je ovo vrijeme sa koronom takvo kakvo je produzili su na 3 mjeseca. Full verzija kosta oko 50€.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Aester v7 je dobra aplikacija za virtualke, vise je za kucnog korisnika pogotovo ako ih vise zeli koristi jedan pc. A ako se zele igrati, onda su potrebne dodatne graficke kartice.Zato su samo potrebni useri nista vise sve obavlja jedan OS.Inace je FREE jedan mjesec trial account, ali posto je ovo vrijeme sa koronom takvo kakvo je produzili su na 3 mjeseca. Full verzija kosta oko 50€.

Samo što to nisu virtualke, nego multi-seat, potpuno drukčiji koncept. Ali super stvar da, za takvu namjenu.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen

overhaul s cime ga hladis?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Apocalypso722 kaže...

Imam prijatelja s FERa, zaposlio se u nekoj firmi gdje održava IT sigurnost, firewalli i slično. Vrti 7 virtualki s 3900x. 

Mozes ih vrtiti i vise, ovisno o tome sta rade. Ja vrtim 3 virtualke na ovome. Moze se ciniti suludo ali radi bez greske

Freak Show Inc.
17 godina
overhaul kaže...

Rendanje i meditacija.

Najčešće, (češće nego rjeđe, spuštam svoje vjeđe :)) se ne zarađuje direktno ali olakšava život.

Kao što su već napisali, stari softveri i uređaji (driveri) koji ne rade na novijh verzijama ali najviše testiranje i eksperimentiranje.

Meni je super za poslovne stvari tipa e-banking, e-porezna, e-ovo-ono, VPN server ... jednom kad sve namjestiš da radi (a nekad je to stvarno pita), tu virtualku nosiš sa sobom i pokrećeš je na bilo kojem hostu. Zamisli da vječno imaš jedan svoj PC gdje je namješteno sve kako hoćeš i nikakav nasilni update il kvar hardvera ti ne može ovaj dan pokvarit :)

Na koncu, i emulatori starih makina su također oblik virtualizacije pa se tako i gerijatrija može prisjetiti svoje mladosti i npr. pokrenuti Sculpt4D, Scalu, Videoscape (Lightwave) ili DeluxePaint na Amigi :).

12 godina

ma nemoguce, kako to moze biti kada bananko banda kaze da i7 6700/7700 pobrise pod i sa R5 3600 a kamoli tim privjeskom? 

15 godina
odjavljen
ibme74 kaže...

ma nemoguce, kako to moze biti kada bananko banda kaze da i7 6700/7700 pobrise pod i sa R5 3600 a kamoli tim privjeskom? 

Baš me zanima kakve će biti latencije, hoće li biti jedan ccx ili čak monolitni dizajn.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina

Zanimljivo je i da je to pravljeno u R15 u kojem je intel uvijek bolji, zbog cega ne R20 ?

Edit: Evo u komentaru ispod, svi testovi (R15, single multi, R20, single multi) https://www.cpu-monkey.com/en/cpu-amd_ryzen_3_3300x-1345

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2020 18:27 (hahhaajaads).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
hahhaajaads kaže...

Zanimljivo je i da je to pravljeno u R15 u kojem je intel uvijek bolji,zbog cega ne R20 ?

Edit: Evo u komentaru ispod, svi testovi (R15, single multi, R20, single multi) https://www.cpu-monkey.com/en/cpu-amd_ryzen_3_3300x-1345

Kaj se tiče žutog, u današnje vrjeme koristit tu zastarjelu verziju nema nikakvog smisla.Dalje su sve očekivane internet budalaštine, bilo Jutuberi koji zarađuju preko Jubitu itd.

Od kad su izašli prvi Ryzen procovi, AMD je Intelu iz ruke ukral kompletnu Cinebench kolekciju pehara i nagrada.Točnije AMD je kupio/podmitio švapski Maxon.AMD je kupio ili podmitio razne softveraške firme, i zato su AMD procovi očekivano znatno brži.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2020 20:17 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice