AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.731.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Čini mi se da si uzeo po dvije ploče i dva proca.. e sad, neće niti jedna ploča da pali ili samo jedna zeza?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Kaby kaže...

Čini mi se da si uzeo po dvije ploče i dva proca.. e sad, neće niti jedna ploča da pali ili samo jedna zeza?

Nisam jos drugu spojio, ali sad gledam na stranicama RAM proizvodaca i nigdje ne vidim podrsku za 

AMD chipsete

https://www.gskill.com/qvl/165/172/1535946388/F4-2133C15D-16GRR-Qvl

Battlenet - TheProdigy#2234
10 godina
neaktivan

Na stranicama ploče među listom podržanih memorija ima jedna skoro identična tvojoj, tako da mislim da nije stvar do toga, al najbrže ti je da vidiš situaciju s drugom pločom..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2019 23:39 (Kaby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Kaby kaže...

Na stranicama ploče među listom podržanih memorija ima jedna skoro identična tvojoj, tako da mislim da nije stvar do toga, al najbrže ti je da vidiš situaciju s drugom pločom..

Znam, ali klinci su trenutno bez jednog racunala, i sad jos i drugo da ne radi hmmm.

A nis idem probat, budu se klinci morali zadovoljit s mojim G3258 hehe

EDIT;

Drugi proradio, pa sam prvi ponovno sve prespojio i voilaaaaa rade oba ;-)))

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2019 0:59 (Zemljanin).
15 godina
odjavljen
Ne znam, meni prime i aida jednako zagriju cpu. I jednaka snaga bude.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
protjeran
Jakovp kaže...
Ne znam, meni prime i aida jednako zagriju cpu. I jednaka snaga bude.

Meni prime i render slicno vuku struje ali prime uzrokuje 4-5°C vise temperature cpu-a i puno vise temperature vrm-a.. Ja ni sa 1.25V ne mogu ohladit vrm u prime-u, i to uz vent koji puse direkt u njega, nakon 10-15 minuta je na 96-97°C...

15 godina

A baš ste nasilni prema svojiem hardveru, ja bi vas tako pogogonio pa vam mjerio temperature.

Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina

Evo sastavio ryzen 5 3600 i Freezer 34 eSports DUO 

Memorija corsair vengeance 3200mhz na b450 a pro max ploci sve radi na xmp 3200mhz.

Idle temperatura 32 stupnja s u fortnitu dode do 66 stupnjeva

Fsp cmt 510 kuciste

Temperatura u stanu oko 20 stupnjeva

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Rezervirao zadnji 3600X na lageru u IQCentra (1800kn je skroz ok cijena za odmah dostupnu robu) nadajuci se da cu stic sutra upotpunit PC sa jos RAMom iz Mikronisa... Mrtvi praznici.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Gledam što imaš pod "Moj PC", i što su ti stvarno odapela 3 vodena hlađenja? Je li ovo koje je prvo riknulo procurilo i uništilo matičnu i napajanje?

13 godina
protjeran
Izzy kaže...

Gledam što imaš pod "Moj PC", i što su ti stvarno odapela 3 vodena hlađenja? Je li ovo koje je prvo riknulo procurilo i uništilo matičnu i napajanje?

Za te no name i lose brendove nista cudno, meni je isti rajinitek takoder crkao u 2 dana probe, a prije toga stigla nove pumpa iz Kine...Lc isto nije nesto bajan, bolji je neki malo jaci zracni od tog vodenog...

T.L. - za zahvalu udri hvala // WoT and pubg: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2019 0:57 (Tomo53nja).
16 godina

O, i ti se voliš igrati sa hladnjacima. Pozamašan broj imaš... Nadam se da će meni ovaj Corsair potrajati. Samo da ne procuri i sredi koju komponentu. To bi mi bilo najgore.

16 godina
Izzy kaže...

Je. Drugo je iscurilo po maticnoj al nije bilo stete.

Tomo53nja kaže...
Izzy kaže...

Za te no name i lose brendove nista cudno, meni je isti rajinitek takoder crkao u 2 dana probe, a prije toga stigla nove pumpa iz Kine...Lc isto nije nesto bajan, bolji je neki malo jaci zracni od tog vodenog...

Nazalost taj Raijintek je bio oglasavan kao i kostao kao prava highend solucija (1,100kn ako se sjecam dobro)

LC je skroz okej al je pumpa krenula crkavat, nekaj se buni pri nizim okretajima, za ohladit X5650@4.7GHz 1.43v 24/7 je posluzilo odlicno... U buducnosti ga mijenja Scythe Fuma 2 ili Ninja 5...

15 godina

Sviđa mi se što više dućana ima 3950x na lageru: https://www.nabava.net/search.php?q=3950x

Izgleda da smo tolko malo tržište da kad našim trgovinama pošalju oni ne uspiju prodat valjda ni to malo što dobiju pa nema nestašice ko na Amazonu i sličnima.

Twitter: @GoldCookiez
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

valjda jer točno 4 osobe u .hr imaju potrebu za takvim procesorom :D

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
blackdevil kaže...

valjda jer točno 4 osobe u .hr imaju potrebu za takvim procesorom :D

Ne baš ... 25.11. (službeni početak prodaje) u ADM je došlo 6 kom. i prodani su za manje od sat vremena, tako da su morali maknuti sa weba da ljudi više ne pitaju.

Super da se sad situacija počela pomalo normalizirati iako je cijena još uvijek malo previše preko MSRP ($750+PDV). U 7. mjesecu, 3900X je startao sa normalnom cijenom dok je vani, posebno u Engleskoj nestašica malo potrajala.

10 godina
ansha kaže...
digitall kaže...
Kaby kaže...

Pa ako si zadovoljan sa stock coolerom po pitanju buke onda se svakako ne isplati, iako trenutno imaš jako dobar AC Freezer 34 na akciji u linksa pa si vidi.

Što se performansi tiče više ćeš dobiti ako RAM doguraš do cca 3600/3733MHz uz zategnute timinge..

ansha kaže...

To je lud ko ne zamjeni stock cooler sa tim Freezerom, 20C nize temperature ko nista....

kakav je po pitanju buke pod opterecenjem? bitnije mi je da tih, nego par stupnjeva nize.

po netu dobijam rezultate za neki eSports istog naziva... po slikama ne bi rekao da je to taj...

inace ni ovaj stock mi nije nesto bucan previse.. podnosljivo

prijasnji scythe mugen 3 mi je bio bas glasan pod opterecenjem

Tisi od stocka, ne brini za buku...

montiran, testiran

cinebench r20 max temp 63 (na stock cooleru bila 81)

sad je u prosjeku ispod 50

nakon tog u pbo sve podigao na max, temp dosla do max 69, cinebench score se povecao za 100 bodova u multi, iako i dalje ne ide preko 4150mhz.. al nebitno

i da, vrlo je tih, zapravo ne cujem razliku izmedu 1000 i maksimalnih 1600 rpm

hvala na savjetu

edit: malo sam se poigrao sa fan tuning u biosu i tek sad je stvarno gotovo necujan, na 500rpm u idle

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2019 10:22 (digitall).
17 godina

Uspješno uparen Ryzen 7 3700X sa MSI B450 Tomahawk MAX. Sve radi "out of the box". Hladi ga Freezer 34 eSports DUO koji sam koristio prije sa Ryzenom 5 1600. Sistem nisam dizao novi (stara ploča je bila MSI X370 Gaming Pro - koja zajedno sa R5 1600 ide tati u njegov - ovaj iz potpisa/vrijeme mu je za mirovinu). 10-ka je odradila što treba da odradi, samo sam instalirao nove chipset drivere. Update biosa na zadnju verziju prošao bez problema. Sve postavke u biosu su na AUTO, AMD Cool n' Quiet na enabled , memorija koju sam imao od prije je Ripjaws V DDR4-3200MHz CL16-18-18-38 1.35V 16GB (2x8) uredno radi na XMP profilu 3200 / koja je trenutno na 3600 Mhz (Memory Try It - opcija u biosu). 

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lion002 kaže...

Uspješno uparen Ryzen 7 3700X sa MSI B450 Tomahawk MAX. Sve radi "out of the box". Hladi ga Freezer 34 eSports DUO koji sam koristio prije sa Ryzenom 5 1600. Sistem nisam dizao novi (stara ploča je bila MSI X370 Gaming Pro - koja zajedno sa R5 1600 ide tati u njegov - ovaj iz potpisa/vrijeme mu je za mirovinu). 10-ka je odradila što treba da odradi, samo sam instalirao nove chipset drivere. Update biosa na zadnju verziju prošao bez problema. Sve postavke u biosu su na AUTO, AMD Cool n' Quiet na enabled , memorija koju sam imao od prije je Ripjaws V DDR4-3200MHz CL16-18-18-38 1.35V 16GB (2x8) uredno radi na XMP profilu 3200 / koja je trenutno na 3600 Mhz (Memory Try It - opcija u biosu). 

joj al me sad vučeš u šoping... imam istu memu. i planiram uzet baš taj proc.

13 godina
Ferritin kaže...

Sviđa mi se što više dućana ima 3950x na lageru: https://www.nabava.net/search.php?q=3950x

Izgleda da smo tolko malo tržište da kad našim trgovinama pošalju oni ne uspiju prodat valjda ni to malo što dobiju pa nema nestašice ko na Amazonu i sličnima.

Kolega, planiras skok na max power desktop u 2020, ili..?

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

Možda te ovo potakne da se strpiš.. pa onda nek Zen3 potraje do novog socketa i DDR5.

Zen 3 could be a bigger upgrade than Zen 2

15 godina
metallic kaže...

Kolega, planiras skok na max power desktop u 2020, ili..?

Da, otvara se obrt i uzimaju poticaji. Moraju se pare nekako potrošit. 

Twitter: @GoldCookiez
13 godina

Slicno tako je jedan poznanik uzeo r7 2700x.

Samo naprid s 3950x i sritno s obrtom!

coffe,coffe,coffe.....
17 godina

Zen 3 će bit štogod Zen 3 treba bit.

Koliko znam izlazi u 2020. i dolazi na AM4. Nije garantirano koje ploče će ga podržavat, ali sigurno na AM4 u 2020.

Dakle ko sad uzima, gotovo sam uvjeren Tomahawk da će podržavat i sve 570X ploče

Uskoro bi trebale doć i B550 ploče koje će ga sve i jedna podržavat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

koliko vam iznosi last bios time?

meni je 16 sekundi sto je duplo vise od pc-a starog 7 godina..

iskljucio sam csm, podesio sve normalno u biosu...

jedino sto jos mogu staviti boot na ultra fast, ali onda ne mogu ni uci u bios putem tipkovnice, nego app restart to uefi...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
digitall kaže...

meni je 16 sekundi sto je duplo vise od pc-a starog 7 godina..

iskljucio sam csm, podesio sve normalno u biosu...

jedino sto jos mogu staviti boot na ultra fast, ali onda ne mogu ni uci u bios putem tipkovnice, nego app restart to uefi...

Na TR 1950 je oko 20-21 s.

15 godina
digitall kaže...

Tomahawk MAX + 3700x = 13.7s

16 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
digitall kaže...

gdje uopće nađete taj bios time? šta mjerite štopericom od kad stisnete tipku do kad krene dizat windowse?

nekako mi je 16 sekundi previše sa proć bios. nije to serverska ploča.

17 godina
Kaby kaže...
ranko091 kaže...

Možda te ovo potakne da se strpiš.. pa onda nek Zen3 potraje do novog socketa i DDR5.

Zen 3 could be a bigger upgrade than Zen 2

To strpljenje ima i okvirno rok, jer Zen 3 Desktop procovi stižu okvirno pod kraj 2020 godine.S obzirom da i PS5 stiže pod kraj 2020, ne bi bilo čudno da to ispadne onako vrlo bliski datumi lansiranja.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
15 godina
odjavljen
ranko091 kaže...
sisko93 kaže...
digitall kaže...

gdje uopće nađete taj bios time? šta mjerite štopericom od kad stisnete tipku do kad krene dizat windowse?

nekako mi je 16 sekundi previše sa proć bios. nije to serverska ploča.

Task manager - startup

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice