AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.775.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Imam jos uvijek racunalo sa NF7-S, taj mali ventilator znao je bit bucan, na kraju je crknuo, pa sam ga zamijenio sa pasivnim hladnjakom
14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...

BTW nekaj me hebe i dalje sa b450 Tomhawk - uglavnom nakon kaj stisnem shut down sljedeće paljenje se opet zblesira i neće se bootat nego ga moram par puta isključiti iz struje i onda se boota normalno, inače je bilo jedamput da ga isključim pa se upali danas me par puta hebo ??

ne znam kaj bi to moglo biti, ste vi imali sličnih problema - inače komp radi normalno i kad se pokrene ne crahsa ni u igrama niti u loadu ni nigdje ??

Za sad nikakvih problema. Kupljeno u utorak, tako da je još rano za probleme :)

13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ma ovo je više smetnja nego problem ali da sad već smeta dosta - u srijedu mi dolazi Adata 8200 pro m2 od 1tb pa ću tamo frisko win 10 pro instalirati pa ak će hebat nakon toga onda ću mu ic j mater...

Mislio sam da je to neki od "common problema" pada ima neko brzo rjesanja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
VooDooZg kaže...

Ma ovo je više smetnja nego problem

Misliš da je zdravo po komponente svako malo gašenje i paljenje napajanja. 

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
17 godina
odjavljen

Nadajmo se da je do windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

To je bios beta problem.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...

Ma ovo je više smetnja nego problem ali da sad već smeta dosta - u srijedu mi dolazi Adata 8200 pro m2 od 1tb pa ću tamo frisko win 10 pro instalirati pa ak će hebat nakon toga onda ću mu ic j mater...

Taj sam disk ja htio, ali mi ga se nije dalo cekat par dana, pa sam uzeo evo 970 plus 500gb 

14 godina
XXX kaže...

Nadajmo se da je do windowsa.

Barem se to brzo sazna, rezervni HDD ili SSD unutra, ovaj na kojem je OS van iz računala i snimiti OS za test.

Na modernom računalu cca. 1 sat posla da se instalira OS i svi driveri da se vidi jel radi ili ne, ne mora instalirati zato BF ili COD,

naravno, treba razumjeti da nema svatko po doma dijelove koje može mijenjati i rotirati kako npr. ja imam.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
11 godina
VooDooZg kaže...

I dalje nisi odgovorio na pitanja. Ukratko, ti si ostavio postojece windowse prije prelaska na AMD ili ne? S cega si uopce presao na Ryzen, s Intela? Kada ti nije htjelo bootat je li ti javilo ikakav error code na plavom ekranu? Koju memoriju imas, jesi mijenjao slotove s A1 B1 na A2 B2? Nebootanje sistema nikada nije common problem, lol.

14 godina

Rijesit ces problem kroz tjedan dva jer pravi “kompjuterski strucnjak” ne rjesava odmah u jednom danu , moras ko Zelja nizat problem za problemom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zasto bi itko zazirao od reinstalacije windowsa?

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
12 godina
MGloc kaže...

Rijesit ces problem kroz tjedan dva jer pravi “kompjuterski strucnjak” ne rjesava odmah u jednom danu , moras ko Zelja nizat problem za problemom.

Bas me zanima jel on jos kupuje graficku 

17 godina
ranko091 kaže...

mislim da je bio već test sa svim mogućim matičnama s istim procesorom i da nema uopće veze na koju ga matičnu staviš dokle god ga dobro hladiš i napajaš. svugjde je isto radio.

ugl po grafu je vjerovatno statistička greška samo, 1-3 posto gore dole. osim na vodenom di su imali problema ohladit 3900x pa je probilo dole, ali na zračnom hladđenju plava linije sve isdentično na skupoj x570 i jeftinoj b350

malo me iznenadilo da je nakon dugo vremena opet aktualno hladjenje chipseta ventilatorom... Sto to vuce toliko struje da se chipset pregrijava?

13 godina
The_Fichek kaže...
VooDooZg kaže...

I dalje nisi odgovorio na pitanja. Ukratko, ti si ostavio postojece windowse prije prelaska na AMD ili ne? S cega si uopce presao na Ryzen, s Intela? Kada ti nije htjelo bootat je li ti javilo ikakav error code na plavom ekranu? Koju memoriju imas, jesi mijenjao slotove s A1 B1 na A2 B2? Nebootanje sistema nikada nije common problem, lol.

Ajmo onda,

prešao sam sa Intela I5 6600,

memoriju imam ddr4 naravno 2666 cl16,

Nisam preinstalirao win jer ću za koji dan uzeti m2 na kojem će mi biti win jer će biti 5x brzi.. 

kad neće bootat onda nema nikakve slike na ekranu, gori cpu lampica, nema na tastaturi signala/svijetla/podataka, na lanu ne gore lampice

Znači sve isto kao kad nije bio bios flahan 

Zanimljivo je da kad se radi restart onda sve OK prođe,, kao da kad je isključen par sati se izresetira skroz ali mi nije jasno kak se vrati odjednom.. 

Ja bi rekao da je do ranog Bios-a,, lijepo su mi svi govorili da pričekam i da uzmem ryzen mjesec-dva nakon kaj izdaje jer bum bio beta tester ali sam bio ne strpljiv, iskreno vidim da je brži u nekim stvarima ali u igrama nisam baš primijetio neki boost - u biti nisam nikakav boost primijetio čak bi reko da witcher 3 možda radi 5-8 framova slabije ali je stabiliniji tipa ne drži 60 pa padne na 45/48 kao na i6600 nego je zacementiran na 54/56 fps-a,, u svakom slučaju premalo sam testira da bi bio ziher ali nije sad da leti kao što je bila promjena gtx 1080ti sa obične 1080 (vidio sam da je neko tu pitao kaj da uzme prvo, uzmi Ti) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 11:32 (VooDooZg).
17 godina
Promster kaže...
Maksimus kaže...

pogleda sam dosta recenzija na youtube, dosa sam do zakljucka kako mi nema smisla kupit Ryzen 3xxx , ne samo zbog skupih ploca koje se poprilicno griju, vec i zbog cinjenice ukoliko ga sparim sa B450 chipsetom npr, nece moci pokazati svu svoju snagu.... Cim sam vidija onaj ventilator na X570, sjetio sam se slicnog na Abit NF7-S...

Ti si već drugi koji tvrdi ovo, pa dobro od kud vadite te gluposti?? 

Ne kazem da je Ryzen 3xxx los, namjeravam sastavit racunalo oko njega do kraja godine.. Ajd mi reci sto to vuce toliko struje da se chipset pregrijava, tj zbog cega su inzinjeri odlucili uvesti ventilator na chipset, sto se moze dogoditi, ukoliko ventilator otkaze?

https://www.pcbuildersclub.com/en/2019/05/motherboard-fan-msi-confirms-high-temperature-of-x570-chipset/

Cak je Linus naveo da se prilikom testa SSD M.2 pregrijao...sto dovodi do toga????

13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Eto, ovakve stvari su razlog zbog kojega biram Intel, makar bio ne znam kako skup ili loš.

Ja kažem otvoreno, meni je osobno pouzdanost najbitnija, AMD pouzdanosti nema niti će imati,

ova Intel konfiguracija na kojoj sam sada radi bez greške otkad je sklopljena, preko 2 godine bez brisanja OSa, bez bilo kakvoga zastoja.

To su odredeni forumasi takve srece, nije to bas u globalu tako...

Ja sam isao na 1600, x370 pro, memoriju klokao, igrao se, benchao i svasta nesto (nije bio neki primjerak proca) bez problema paljenja gasenja, itd itd...Zatim opet ista ploca, isti winsi prebacio se na 2700x, samo ga ubacio, nisam niti bios updetao odmah izrokao PUBG jer mi se igralo, posudio memoriju od kolege, poigrao se i sve rastavio, pogasio, vratio memoriju i cekao...Nije bilo nikakvih problema niti sa windowsima niti sa paljenjem gasenjem tako da boldano ne stoji, u mome slucaju niti na "podnom koristenju"...

Naime takvih problema nisam niti sa fx-om imao osim sto je vodeno otislo u vjecna lovista i ram me zezao, losi sektori i sl...

Sada sam nabavio novu memoriju pa ide opet slaganje kroz par dana....

Ja cu se pohvalit novom- starom kombinacijom...

T.L. - za zahvalu udri hvala // WoT and pubg: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 11:44 (Tomo53nja).
11 godina

VooDooZg

Ja sam nedavno mijenjao memoriju i javljalo mi se to kaj i tebi, ispremjestao sve kombinacije s memorijom i na kraju mi je radilo. Problema s Windowsima rijetko imam, ali imam, a presao sam sa i5-6600K na i5-6500. Kada mijenjas platformu je vise nego pozeljan clean install OS-a, tj. Windowsa u tvom slucaju. Ja bih rekao da to sigurno nije ni BIOS-a i da nema veze sa Ryzenom. Isto bi ti bilo da si presao s AMDa na Intel. Javi ima li promjena nakon clean install Windowsa i za sada se okani testova i gluposti jer samo mozes sjebat nesto, a sustav ce ti biti stabilniji nakon clean install-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 11:43 (The_Fichek).
12 godina

Ovo je bilo smjesno, amd nema pouzdanosti a intel sa svojim zombieloadom ima 

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Valentin17 kaže...

Prije bi rekao da mu je... sve po spisku ako imaju neki problem kako npr. kolega ima.

Ja kažem otvoreno, meni je osobno pouzdanost najbitnija, AMD pouzdanosti nema niti će imati,

ova Intel konfiguracija na kojoj sam sada radi bez greške otkad je sklopljena, preko 2 godine bez brisanja OSa, bez bilo kakvoga zastoja.

Nisi jedini koji se vec od stavljanja procesora igra bez problema, ja clean install windowsa radim otprilike svake godine, komp cistim svakih ~2 mjeseca (pastu na procesoru mjenjam svake godine) i to ne zato jer moram nego jer mi je to gust i lijepo mi je to sve rastavit, sve nanovo instalirat bez nekakvih gluposti (i vjerovatno sam malo lud sto se tice ciscenja samog kompa i datoteka na njemu). E sad, ti si odma sa nekakvim malenim problemima zakljucio da AMD nije pouzdan iako kad bi (ti) sastavio netko tko se u to razumije, flashao biose i napravio clean install windowsa sve bi ti bez problema radilo... Sto se tice globalnih problema sa AMDom i Intelom, i na intelovom redditu i na AMDovom redditu vidim otvorenih hrpa tema sa nekakvim problemima. O zombieloadu i sigurnostima necu niti pricat... Evo, odkad sam nabavio r5 1600 od toxic-a, stavio ga u socket, stavio ram, radio windowse, usao u bios i stavio xmp na 1 i bam 3000mhz. Poslije sam se malo poigrao i dobio sam bolje latencije na memoriji koji mi je donesao nesto fpsa u igri kojoj sam igrao (ryzen dram calculator, poslikao, usao u bios i preslikao sve i sve od prve radi). Vec neko vrijeme procesor drzim na 3.7ghz (1.3v) sa full naklokanom 1660ti (+140 na jezgri i +1500 na memoriji), sve blizu 144 fpsa (osim rusta, na proslom i5 4440 i 12gb rama je rust bio neigriv, ovdje donekle na dobrim postavkama i smanjenom rezolucijom od 70-90fpsa na 300pop serveru). 

15 godina
Uskoro planiram raditi upgrade PC-a. Kupujem matičnu, ram i cpu. Tu i tamo mislim nešto odigrati na PC-u. Ne zanima me CPU overclock. Znači radit će sve na stock. Da li da uzmem Ryzen 7 3700x ili Ryzen 5 3600x?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
hahhaajaads kaže...
 .... i to ne zato jer moram nego jer mi je to gust i lijepo mi je to sve rastavit, sve nanovo instalirat bez nekakvih gluposti (i vjerovatno sam malo lud sto se tice ciscenja samog kompa i datoteka na njemu).

Ovo je istina, ima neki gust u tome da sve rastavis, do zadnjeg sarafica, poredas po podu, ocistis.... i onda gustas u ponovnom sastavljanju....

Ja bih popodne mogao iskoristiti bas za tu svrhu, sve mi se cini da sam vidio neko zrno prasine iza maticne.... 

Children Shouldnt Play with Dead Things
13 godina
The_Fichek kaže...

VooDooZg

Ja sam nedavno mijenjao memoriju i javljalo mi se to kaj i tebi, ispremjestao sve kombinacije s memorijom i na kraju mi je radilo. Problema s Windowsima rijetko imam, ali imam, a presao sam sa i5-6600K na i5-6500. Kada mijenjas platformu je vise nego pozeljan clean install OS-a, tj. Windowsa u tvom slucaju. Ja bih rekao da to sigurno nije ni BIOS-a i da nema veze sa Ryzenom. Isto bi ti bilo da si presao s AMDa na Intel. Javi ima li promjena nakon clean install Windowsa i za sada se okani testova i gluposti jer samo mozes sjebat nesto, a sustav ce ti biti stabilniji nakon clean install-a.

Ma kakvi testovi - sve je na automatici nisam taknuo bios od kad su mi ga flashali i testirali u ADM-u - kom koristim za igranje, surfanje i Lightroom ( ne više tak puno ),, kad ću uzeti novi disk ( nadam se da nebum opet imao problema sad sa m2 ) i ide clean install onda će to biti verzija v1.0,, ovo sad bi nazvao "work in progress",, pitao sam čisto da znam - možda me ćak i hebe tastatura, možda nema nekeakv input signal pa ovaj misli da nije sve spojeno pa ne diže sistem ili neka takva glupšost nebi me začudilo uopće jer bi rekao da memorija radi kak treba čak su i onaj mem test radili ovi u ADM ( bome su temeljiti za tih 90kn !! )

12 godina

Evo zvanicno o vecem naponu na jezgrama novih Ryzena i jos ponesto:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cbls9g/the_final_word_on_idle_voltages_for_3rd_gen_ryzen/

"Ryzen is a highly dynamic system, with up to 1000 voltage and clockspeed changes every second. You will see a lot of bouncing around as you work with your system."

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 12:52 (strawa).

1 0 hvala 2
15 godina
Valentin17 kaže...
VooDooZg kaže...

BTW nekaj me hebe i dalje sa b450 Tomhawk

Eto, ovakve stvari su razlog zbog kojega biram Intel, makar bio ne znam kako skup ili loš.

Svako paljenje pa iskapčaj iz struje, ma prije bi ga kroz prozor bacio, je... ja nemam na Intelu ni tipku restart spojenu.

hahhaajaads kaže...
 Igraju i uzivaju, ne moraju se dokazivat kao intelasi 

Prije bi rekao da mu je... sve po spisku ako imaju neki problem kako npr. kolega ima.

Al i ti znas nekad bombu baciti, to je stvarno iznenadjujuce bar od tebe.

17 godina
odjavljen

hahhaajaads pasta ti ne mijenja svojstav deset godina, tak da rađe se igraj umjesto nepotrebnih radnji...inače meni je forumašenje otprilike kao i RPG igra, jednako zabavno ako ne i zabavnije.

Gradiš lik, fajtaš se, kad izgubiš kreneš ponovno dok ne pobijediš 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

hahhaajaads pasta ti ne mijenja svojstav deset godina, tak da rađe se igraj umjesto nepotrebnih radnji...inače meni je forumašenje otprilike kao i RPG igra, jednako zabavno ako ne i zabavnije.

Gradiš lik, fajtaš se, kad izgubiš kreneš ponovno dok ne pobijediš 

Neka ne izgubi, meni je to gust a i sam znas da mx4 4g kosta ugrubo 40kn... 

17 godina
odjavljen

Ak ti je guš dopeljam ti ja svoj komp s vremena na vrijeme pa guštaj 

Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
izzy007 kaže...
Uskoro planiram raditi upgrade PC-a. Kupujem matičnu, ram i cpu. Tu i tamo mislim nešto odigrati na PC-u. Ne zanima me CPU overclock. Znači radit će sve na stock. Da li da uzmem Ryzen 7 3700x ili Ryzen 5 3600x?

ako misliš ostati na gtx 1060 6 Gb prejaka su ti oba procesora. 

a R5 3600 obični ti već pogura do jajca gtx 1080 tako da radi kako ti je volja....

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
12 godina
XXX kaže...

Ak ti je guš dopeljam ti ja svoj komp s vremena na vrijeme pa guštaj 

Slobodno 

17 godina
odjavljen

Ja sam uzeo svoj skylake u 2016 i jos uvijek nisam pastu mjenjao. Imam 2 razlicite paste kod kuce ali bas mi se nekako ne da. Odradio upravo 10 rundi IBT-a da provjerim. Najtoplija jezgra 65 stupnjeva. Dobro mu je...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice