AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.775.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Bakaluar kaže...
XXX kaže...

Zbog čega smanjuješ napon? Grije se? Nema mi smisla platiti procesor pa mu smanjiti performanse, obićno ljudi kloknu da ih povečaju...nikada dosata brzine.

Ma ne grije se toliko. Jedino kad je stress test upaljen. Onda dođe do 80C, a vjerojatno bi presao i koji stupanj više da ga je pustit.

Nekako mi se auto naponi čine previsoki. Nisam siguran do koliko je sigurno da ide.

Ma samo ga pusti sta se bojis sto je 80°C nece mu nista biti, ako amd iza toga stoji onda nemas beda sve na default i opleti po prime ako i rikne imas garanciju mozda ti se posreci bolji primjerak.

9 godina
SamoPitam3 kaže...
Ne stignu streamati od silnog benchanja jezgri u cinebenchu

Treba jos i zatezati latencije. Pa nisi kupio valjda valjda 6/12 procesor da pises baljezgarije po forumu. Tome moze i prastari c2d posluziti

6 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Jel itko uzeo 3600x? neki benchmarci iz igre? Gdje su oni stari forumasi koji su non stop nesto mjerili sad kad treba nema niti jednog, citam temu od kad je izasao Ryzen nitko nije napravio doslovno 1 osobnu usporedbu nego se i dalje prica o intelu kao da je on izbacio nove procesore a ne Amd.

1 0 hvala 0
9 godina
EricCartman kaže...
SamoPitam3 kaže...
Ne stignu streamati od silnog benchanja jezgri u cinebenchu

Treba jos i zatezati latencije. Pa nisi kupio valjda valjda 6/12 procesor da pises baljezgarije po forumu. Tome moze i prastari c2d posluziti

Ja ovaj post pišem sa netbooka, dual core Atom na 1.0GHz, sa 1.3 turbom.. . al AMD - Brazos XD

17 godina
odjavljen
IvanBrekalo kaže...

Jel itko uzeo 3600x? neki benchmarci iz igre? Gdje su oni stari forumasi koji su non stop nesto mjerili sad kad treba nema niti jednog, citam temu od kad je izasao Ryzen nitko nije napravio doslovno 1 osobnu usporedbu nego se i dalje prica o intelu kao da je on izbacio nove procesore a ne Amd.

Nitko se više ne usudi. dreadmoore se potrudio pa su ga nabili na kolac.

14 godina
neaktivan

Evo cinebench r20 na auto postvkama za napon.

Moj PC  
4 0 hvala 2
12 godina
IvanBrekalo kaže...

Igraju i uzivaju, ne moraju se dokazivat kao intelasi 

14 godina
neaktivan
IvanBrekalo kaže...
Bakaluar kaže...
XXX kaže...

Zbog čega smanjuješ napon? Grije se? Nema mi smisla platiti procesor pa mu smanjiti performanse, obićno ljudi kloknu da ih povečaju...nikada dosata brzine.

Ma ne grije se toliko. Jedino kad je stress test upaljen. Onda dođe do 80C, a vjerojatno bi presao i koji stupanj više da ga je pustit.

Nekako mi se auto naponi čine previsoki. Nisam siguran do koliko je sigurno da ide.

stock cooler?

da

6 godina
Bakaluar kaže...

stock cooler?

da

Pa dobro, to je njegova uobicajena temperatura na stocku kada ga "nafrljis", ali u igrama ce te temperature biti ipak nize.

15 godina
odjavljen
Bakaluar kaže...
IvanBrekalo kaže...
Bakaluar kaže...
XXX kaže...

stock cooler?

da

Onda nemaš beda, pusti sve na stock, 80 nije strašno ako je samo u stress testu.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina

Čini mi se da mi je ibme74 predložio ovaj coler za r5 1600. 

Ne mogu se sjetiti. 

https://www.nabava.net/search.php?q=lc-cc-120

Ima li uopće potrebe za nešto jače? Za sada sam samo probao OC i vratio na default. 

Sa onim ryzen master kako već. Imam stock cooler. 

Memorija mi je 2400 i nisam skužio kako nju OC. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2019 22:07 (mariclius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bakaluar kaže...
XXX kaže...

Je malo su viši, ali kako se sad čini tu zapravo i nema problema to je tak i dizajnirano.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
9 godina
mariclius kaže...

Ima li uopće potrebe za nešto jače? Za sada sam samo probao OC i vratio na default. 

Sa onim ryzen master kako već. Imam stock cooler. 

Memorija mi je 2400 i nisam skužio kako nju OC. 

Ne bas..... mislim da ce ti taj cooler raditi odlican posao, naravno uvijek moze bolje i skuplje, ali ne vidim potrebu...

Sto se tice oc memorije, dali si ukljucio xmp profil? Obicno bude pod "frequencies" ili tak nekako, ovisi o ploci.....

Children Shouldnt Play with Dead Things
13 godina
XXX kaže...

pa ni ja to ne kužim ?? 

ja svom nebum ništa smanjivao i tak u full load-u u igrama ne prelazi kojih 80 stupnjeva u otvorenom kućištu, sad kad uzemem novo kućište sledeći tj i to bu se smanjilo ali ne znam pa vidim da mu je kojih 85 stupnjeva apsolutno normalni rad u load-u po yt recenzijama i to u dobrim kućištima tak da..  

13 godina
neaktivan

Stigli su i rezultati 3000 serije u muzickoj produkciji koja dosta ovisi o niskim latencijama, 3700x je između 9700k i 9900k, još jedna potvrda koliki su napredak napravili u tom polju unatoč tome što je memorijski kontroler fizički odvojen .

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

2 0 hvala 1
14 godina

Damir22, hvala na odgovoru. 

Našao sam neka videa u vezi xmp profil pa ću to sutra pogledati. 

Sutra ću i naručiti taj coler pa kad stigne isprobati ću opet OC cpu.

14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
XXX kaže...

pa ni ja to ne kužim ?? 

ja svom nebum ništa smanjivao i tak u full load-u u igrama ne prelazi kojih 80 stupnjeva u otvorenom kućištu, sad kad uzemem novo kućište sledeći tj i to bu se smanjilo ali ne znam pa vidim da mu je kojih 85 stupnjeva apsolutno normalni rad u load-u po yt recenzijama i to u dobrim kućištima tak da..  

Zanimalo me što ću dobiti s manjim naponom. Da su rezultatit bili približno isti ostavio bi manji napon, a ovako sa vidio da je dosta losije pa sam vratio na auto.

12 godina

https://www.tomshardware.com/news/asus-b450-x470-motherboards-pcie-4.0-support,39859.html

The biggest surprise is that there is better PCIe 4.0 support on Asus' B450 motherboards than on the higher end X470 offerings. The flagship ROG Crosshair VII Hero, which boasts a $274 price tag, can't run the first PCIe x16 slot at PCIe 4.0 speeds, while the TUF B450M-Plus Gaming, which goes for $90, supports PCIe 4.0 speeds on both the PCIe x16 and the M.2 slots.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 4:29 (mirzet1976).
Moj PC  
4 0 hvala 4
12 godina

Tko rano rani pospan je cili dan 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jel ima nekih testova sa razlicitim brzinama memorije? Zanima me kakav RAM je optimalan za nove ryzene...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

Jel ima nekih testova sa razlicitim brzinama memorije? Zanima me kakav RAM je optimalan za nove ryzene...

https://www.techpowerup.com/review/amd-zen-2-memory-performance-scaling-benchmark/

17 godina
odjavljen
X-Wind kaže...
Friday kaže...

https://www.techpowerup.com/review/amd-zen-2-memory-performance-scaling-benchmark/

Izgleda jako dobro, razlike su minimalne. Tome sam se i nadao

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ja sam digao s defaultnih 2133 na 3000 MHz. Performanse su porasle s 19000 na 24000 u winraru. Geekbench s 5230 na 5589.

Ostale brzine nisam testirao. Uzeo sam ram na 3000MHz.

17 godina
odjavljen
Bakaluar kaže...
Friday kaže...

Ja sam digao s defaultnih 2133 na 3000 MHz. Performanse su porasle s 19000 na 24000 u winraru. Geekbench s 5230 na 5589.

Ostale brzine nisam testirao. Uzeo sam ram na 3000MHz.

Ja imam 3000 MHz ram i dobro je znati da prakticki nista brze od toga nije potrebno. Iako se neckam sa postojecih 4x8 ici na 4x16 ali stvarno ne znam sta ce mi...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Friday kaže...
X-Wind kaže...
Friday kaže...

Izgleda jako dobro, razlike su minimalne. Tome sam se i nadao

Za razliku od prvog Ryzena, nebo i zemlja.

13 godina

BTW nekaj me hebe i dalje sa b450 Tomhawk - uglavnom nakon kaj stisnem shut down sljedeće paljenje se opet zblesira i neće se bootat nego ga moram par puta isključiti iz struje i onda se boota normalno, inače je bilo jedamput da ga isključim pa se upali danas me par puta hebo ??

ne znam kaj bi to moglo biti, ste vi imali sličnih problema - inače komp radi normalno i kad se pokrene ne crahsa ni u igrama niti u loadu ni nigdje ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Mariclius nije nikakva mudrost, pogledas jedan video,najbolje za tvoju plocu i sve ces skuziti,minuta posla.....
Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
VooDooZg kaže...

BTW nekaj me hebe i dalje sa b450 Tomhawk - uglavnom nakon kaj stisnem shut down sljedeće paljenje se opet zblesira i neće se bootat nego ga moram par puta isključiti iz struje i onda se boota normalno, inače je bilo jedamput da ga isključim pa se upali danas me par puta hebo ??

ne znam kaj bi to moglo biti, ste vi imali sličnih problema - inače komp radi normalno i kad se pokrene ne crahsa ni u igrama niti u loadu ni nigdje ??

Koji code ti javlja windows? Ovako na pamet je tesko pomoc.

Edit: koju tocnu memoriju imas?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 10:44 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
VooDooZg kaže...

Da li si instalirao wondowse na novo? Ako nisi, instaliraj. Ako jesi baci komp u smeće tj. vrati im ga i traži novo.

14 godina
VooDooZg kaže...

BTW nekaj me hebe i dalje sa b450 Tomhawk

Eto, ovakve stvari su razlog zbog kojega biram Intel, makar bio ne znam kako skup ili loš.

Svako paljenje pa iskapčaj iz struje, ma prije bi ga kroz prozor bacio, je... ja nemam na Intelu ni tipku restart spojenu.

hahhaajaads kaže...
 Igraju i uzivaju, ne moraju se dokazivat kao intelasi 

Prije bi rekao da mu je... sve po spisku ako imaju neki problem kako npr. kolega ima.

Ja kažem otvoreno, meni je osobno pouzdanost najbitnija, AMD pouzdanosti nema niti će imati,

ova Intel konfiguracija na kojoj sam sada radi bez greške otkad je sklopljena, preko 2 godine bez brisanja OSa, bez bilo kakvoga zastoja.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 11:02 (Valentin17).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice