AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.777.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dabar_solta_V2 kaže...
Razliciti cipovi?

pa kupljeni su kao isti samo s razmakom od 2 mjeseca, vidis da imaju isti naziv i part number..

Ali ocito su drugaciji iako im je xmp jednak..

ova starija ima nize latencije ali nizi default bandwidt a ova novija vise latencije ali visi bandwith..

kako god sve sljaka

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 20:12 (toxic).
9 godina
Pogledaj u onom nekom taipo burner programu, ima puno vise detalja.
17 godina
djigibao kaže...
keke13 kaže...

1600 je.. ja sam kupio u Lost-u.

Kod nas je Ryzen 5 svugdje preko 1600kn jedino taj Lost ga ima ispod 1500kn i jos ako daju te sa 8 umjesto 6 jezgri onda je bomba. 

BTW: nikad cuo za tu trgovinu, jel to nesto novo ili...?

Pa nisu baš novi :), rade već preko 20 godina ali veleprodaju, tako da je tih "ispod 1500 Kn" vjerojatno bez PDVa, odnosno nekakva preporučena cijena.

Maloprodajni dućani onda svaki za sebe dogovaraju/dobijaju neke rabate pa u konačnici bude i  nešto manje od te cijene + PDV.

16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ekipa dosla memorija, isti serijski sve fercera ali.

prva je naravno 2016 napravljena a ova druga 2017 ali su razlike.

Moze netko objasniti?

Lijeva je stara, desna je nova.

Druga slika je kak sam si poriktao rame jer stari po defaultu nisu radili na 3000mhz pa sam utegnuo latencije i drzim na ovom taktu.

Treca slika je kako cpuz vidi staru memroiju i cetvrta kako vidi novu.

Pa vidiš da su memorije posve različite. Druge latencije, skroz druge serije. Ponekad ne rade memorije istih specifikacija, a kamoli različitih. Latencije ne možeš namještati po želji, pogotovo ne u ovakvoj situaciji.

Nope.
12 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Poučak - kupovati kitove memorije ;)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...

Ekipa dosla memorija, isti serijski sve fercera ali.

prva je naravno 2016 napravljena a ova druga 2017 ali su razlike.

Moze netko objasniti?

Lijeva je stara, desna je nova.

Druga slika je kak sam si poriktao rame jer stari po defaultu nisu radili na 3000mhz pa sam utegnuo latencije i drzim na ovom taktu.

Treca slika je kako cpuz vidi staru memroiju i cetvrta kako vidi novu.

Pa vidiš da su memorije posve različite. Druge latencije, skroz druge serije. Ponekad ne rade memorije istih specifikacija, a kamoli različitih. Latencije ne možeš namještati po želji, pogotovo ne u ovakvoj situaciji.

kaj ne mogu? memorije su istih naziva kao sto imaju i part number.

rade mi upravo na cl14, kak mislis da ne mogu namjestati ?

stavio sam ti screen odmah da vidis kak mi sve fercera kak treba

16 godina
odjavljen

Da, ali moraš uvijek ići na postavke lošije memorije i uvijek imaš šansu da ti memorije skupa neće raditi kako treba.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...

Da, ali moraš uvijek ići na postavke lošije memorije i uvijek imaš šansu da ti memorije skupa neće raditi kako treba.

ali vidis kutije isti model s razlicitim latencijama.

cinjenica je da je drugaciji chip.

ove prve je radio samsung a ove nove spectek :)

trenutno radi sve kako treba testirao sam stabilnost sve sljaka kao i s jednima na zeljenim postavkama..

11 godina
Mladen kaže...
djigibao kaže...
keke13 kaže...

1600 je.. ja sam kupio u Lost-u.

Kod nas je Ryzen 5 svugdje preko 1600kn jedino taj Lost ga ima ispod 1500kn i jos ako daju te sa 8 umjesto 6 jezgri onda je bomba. 

BTW: nikad cuo za tu trgovinu, jel to nesto novo ili...?

Pa nisu baš novi :), rade već preko 20 godina ali veleprodaju, tako da je tih "ispod 1500 Kn" vjerojatno bez PDVa, odnosno nekakva preporučena cijena.

Maloprodajni dućani onda svaki za sebe dogovaraju/dobijaju neke rabate pa u konačnici bude i  nešto manje od te cijene + PDV.

Da nisu baš novi istina.. a cijena je bez PDV-a s tim da ni nije ta jer dugo surađujemo

pa je tu još i rabat.

US server keke013#2101
17 godina

Dali netko ima LC POWER LC-CC-120 hladnjak...

Stavio sam Ryzen, na njihovoj stranici piše da podršavas AM4, ali ne funkcionira...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mozda zato sto ih trebas kontaktirati da ti besplatno posalju AM4 kit.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
doktor1 kaže...

Dali netko ima LC POWER LC-CC-120 hladnjak...

Stavio sam Ryzen, na njihovoj stranici piše da podršavas AM4, ali ne funkcionira...

Ako imaš stariji LC-CC-120 treba ti nosač, kontaktiraj ih i pošalju ti ga besplatno. Meni su poslali.

Twitter: @191x7
8 godina
neaktivan

Javiš im se preko maila i kažeš da trebaš AM4 kit za navedeni hladnjak pa te traže serijski broj hladnjaka (naveden na kutiji) i tvoje podatke. Nakon par dana ti na kućnu adresu stigne AM4 kit. 

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala...

Sutra šalju...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Dođe za 2 dana.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Jeste radili OC štogod na ryzenu, ja sam svoga 1600 dignuo danas na 3.8 premda sam jučer stavio vodeno, sa stock kulerom se nisam htio igrati, volatzu sam stavio na 1350... Radi sve savršeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

za tu voltažu ako sam te dobro shvatio 1.35V stock cooler nikako nije... dosta ti je visoka voltaža za taj takt... ili ja imam super primjerak u što sumnjam...

ja svog evo zadnjih par dana držim na 3850Mhz sa 1.24375V u biosu, po očitanjima napon šeće u rasponu 1.2-1.26V ovisno o loadu

imaš moje screenshotove na ovoj temi sa temperaturama sa Scythe Mugen max hladnjakom

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 14:56 (lav1000).
11 godina

Ja ne koristim stock cooler, maknio sam ga jučer i tek onda sam odlučio oc procesor do sada je bio na tvorničim postavkama, imam corsair h100 v2, ali ako nema potrebe spustit ću na 1300v

13 godina
protjeran

Spustaj skroz do granice stabilnosti, testiraj sa cinebenchom za pocetak pa onda prime95/aida64/OCCT.

14 godina
lav1000 kaže...

sumljam...

*shudders*

8 godina
protjeran
BeLLicus kaže...

Ja ne koristim stock cooler, maknio sam ga jučer i tek onda sam odlučio oc procesor do sada je bio na tvorničim postavkama, imam corsair h100 v2, ali ako nema potrebe spustit ću na 1300v

ma smanjuj kako ti je war3 rekao, teško da ti treba više od 1.3 a vrlo vjerovatno i manje.

war3_tft kaže...

Spustaj skroz do granice stabilnosti, testiraj sa cinebenchom za pocetak pa onda prime95/aida64/OCCT.

da, cinebench je meni sasvim dobar test, što prođe njega prođe i ostale stres-testove, što mi kod intela nije bio slučaj, prođeš CB onda prime se sruši na nekoj jezgri i sl.

ryzen što se tiče bluescreenova i rušenja sustava kod OC-a procesora, bar meni puno manje nego kod intela... opet sa OC memorije to nije slučaj 

11 godina
lav1000 kaže...
BeLLicus kaže...

ma smanjuj kako ti je war3 rekao, teško da ti treba više od 1.3 a vrlo vjerovatno i manje.

war3_tft kaže...

da, cinebench je meni sasvim dobar test, što prođe njega prođe i ostale stres-testove, što mi kod intela nije bio slučaj, prođeš CB onda prime se sruši na nekoj jezgri i sl.

ryzen što se tiče bluescreenova i rušenja sustava kod OC-a procesora, bar meni puno manje nego kod intela... opet sa OC memorije to nije slučaj 

Ja ti imam 4x4 G Skill 3200mhz i nema šanse da rade na 3200mhz čak i na 3000 imam problema na stres testu,a kada upalim igru ruši se svaka u roku od 5 minuta. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 15:10 (BeLLicus).
17 godina
odjavljen
BeLLicus kaže...

Ja ti imam 4x4 G Skill 3200mhz i nema šanse da rade na 3200mhz čak i na 3000 imam problema na stres testu,a kada upalim igru ruši se svaka u roku od 5 minuta. 

Toliko o "nema vise problema sa memorijom na ryzenu".

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
BeLLicus kaže...

Problema ima na sve strane.

13 godina
protjeran

Daj tocni product number od memorije da provjerimo da li za pocetak ima te memorije ovdje na popisu. Taj popis nije pravilo, ali opet su vece sanse da ce raditi memorija koju su oni testirali.

EDIT: Btw sto nije da na nekim plocama na ryzenu imas ogranicenje brzine memorije ako stavis 4 sticka?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 15:26 (war3_tft).
14 godina
BeLLicus kaže...

Nisi rekao koji je bios.

11 godina

Memorija je https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gvk bios najnoviji skinut sa msi stranice za moju matičnu. Jednostavno na stres testu sa bilo kojim programom, problem na problemu na 3200mhz inače upalim xpm profile 1 koji sam podesi voltazu i sve ostalo. Zanimljivo je da dok sam imao 2x4gb sve je radilo super, nakon sto sam uzeo još 2 pločice 2x4 jednostavno crasha... 

War3, nisam cuo za to ogranicenje brzine ako imas 4 sticka ali eto sa 2 sticka mi radi sve savrseno na 3200 a sa 4 ne radi znaci vjv je do toga, dali ce to kasnije popravit novim biosom u buducnosti ne znam, na koliko se uopce preporucuje stavit kod 4 sticka brzina... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 15:58 (BeLLicus).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Probaj spustiti na 3000mhz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
toxic kaže...
Friday kaže...
BeLLicus kaže...

Problema ima na sve strane.

Jesi požalio ''upgrade'' sa i7 3770k

U planu je 8700k ili 8400 jel

17 godina
BeLLicus kaže...

Jeste radili OC štogod na ryzenu, ja sam svoga R5 1600 dignuo danas na 3.8 premda sam jučer stavio vodeno, sa stock kulerom se nisam htio igrati, volatzu sam stavio na 1350... Radi sve savršeno.

Šta če ti vodeno na tom procu, zbog čega osim da imaš grobnu tišinu, ali realno to je okvirno skroz nepotrebno hlađenje za taj proc.

Čega se ti zapravo bojiš, pa sad več pola interneta zna da njegov stock CPU hladnjak bez frke hladi do 3.8ghz.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=85&jumpto=5472800&sort=asc&view=flat

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=421&jumpto=5516871&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice