AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.741
|
čitano: 6.720.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dabar_solta_V2 kaže...
Zanimljivo rjesenje za m2 utore , samo da ne bude problema kakvih radi ne standardnog rjesenja.

Ako misliš na dimm.2, to su (asus) već koristili na z270 i radilo je super pogotovo za raid 0. Najavljeno je i za x299.

17 godina
Tonči kaže...

O X299 dovoljno govori to što Asus još nije izbacio Rampage ploču... Threadripper će zato rasturiti - 16 jezgara, 64 pcie staze...

Čula rekla kazala tehnikalije, hm ili možda ipak................................fučkaj ga sad.

9 godina
rambox kaže...
.......fučkaj ga sad.

fuckaj ga koliko oces ali meni se cini da bi bilo bolje svima da se dogodi core wars nego ovaj sadašnji subzero oc wars...naravno kad bi optimizacije za igre krenile u tom smjeru. kupiš sad es xeona na ebayu s 10 jezgri 2.2ghz 300usd i igraš se sljedećih deset godina bez iti malo problema.

17 godina
odjavljen
Moj PC  
17 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
rambox kaže...
.......fučkaj ga sad.

fuckaj ga koliko oces ali meni se cini da bi bilo bolje svima da se dogodi core wars nego ovaj sadašnji subzero oc wars...naravno kad bi optimizacije za igre krenile u tom smjeru. kupiš sad es xeona na ebayu s 10 jezgri 2.2ghz 300usd i igraš se sljedećih deset godina bez iti malo problema.

Većinu tih stvari ne možeš paralelizirati. 

Nope.
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Jel u najavi neku ryzen apu?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
9 godina
Znaci nije moguce da ce neko napravit novi engine kojemu ce bit bolje sta ima vise jezgri cpu? Zasto?
Nekako mi to nema smisla.
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Znaci nije moguce da ce neko napravit novi engine kojemu ce bit bolje sta ima vise jezgri cpu? Zasto?

Dokle god budes sve mogao igrati na 2c/4t imati vise jezgri skoro da i nema smisla osim 4 za high end gaming bez multitaskinga.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

Zato sto se ne moze sve paralelizirati. Priroda posla je takva. Zamisli da trebas zamjeniti jednu gumu kod vulkanizera - bi li ti pomoglo da umjesto jednog imas 8 vulkanizera na raspolaganju?

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen

Ovo nije specifično za Ryzen pa bi se trebalo prebaciti ili na grafiku ili na CPU chat. 

Nope.
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Friday kaže...

Za laptope i dalje 2. polovina.

17 godina
odjavljen
DaShip kaže...
Friday kaže...

A desktop? Planiram klinkama slagati neki stroj pa bih isao na ryzen ako bude nekih entry modela sa grafikom...

Freak Show Inc.
8 godina
neaktivan
Friday kaže...
DaShip kaže...
Friday kaže...

A desktop? Planiram klinkama slagati neki stroj pa bih isao na ryzen ako bude nekih entry modela sa grafikom...

Možda Q4 ove godine ili Q1 sljedeće, opasno su tihi što se tiče r3 i vege (a koja im je potrebna za APU-e).

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 11:29 (DaShip).
16 godina
Friday kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Zato sto se ne moze sve paralelizirati. Priroda posla je takva. Zamisli da trebas zamjeniti jednu gumu kod vulkanizera - bi li ti pomoglo da umjesto jednog imas 8 vulkanizera na raspolaganju?

- to je lako razumljivo ograničenje... kao i broj traka na autoputu i sl.

- veći problem je sama formula, postoje ograničenja, kad količina paralelnih podataka koji se obrađuju postane usko grlo.

- pravo ograničenje, čekanje rezultata neke grane, kao međurezultat-ovisnost, kao implicitni uvijet za daljnje grananje rezultata neovisno što bi mogli unaprijed izrađunati.. 'zec u šumi' đabe tad raditi ražanj, pogotovo ako netko poželi palačinke umjesto zeca..

- osnova risc-cisc, primarna namijena cpua (za razliku od vga) koji mora optimalno obavljati sve taskove, os, av, mreža, ne samo jedan task-igru i sl.. bezbrojne sitnice koje današnjii cpu obavlja, dok je vga ipak uže specijalizirana i na njoj je paralelizam optimalniji. Zato je besmisleno forsirati to na cpu, trošiti resurse (cpu idle, ram..) kad to može vga, koja btw ima par redova veličina više jezgara.. (upravo zato).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen

Osim što je i međuovisnost razlog, nema to veze s hardverom konkretno, nego formatom i prirodom podataka. Ako rotiraš matricu, možeš paralelizirati posao. Ako uzastopno množiš, ne možeš.

Nope.
8 godina
neaktivan

Za današnje igre ni nema potrebe za paralelizacijom, problem je u tome što su umjetna inteligencija i fizika i dalje nezahtjevne, sumnjam da će se to promijeniti dok god konzole ne dobiju barem 6 Zen jezgri.

0 0 hvala 0
16 godina

Neke sitne R3 informacije KLIK

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
izvone kaže...

Neke sitne R3 informacije KLIK

Ponavljač prve klase, to su okvirno več nekoliko mjeseci stare informacije ili CPU tehnikalije.U međuvremenu na Englišastom Amazonu R5 1600 je zasjeo kao najprodavaniji proc, baš se pitam zakaj i zbog čega hm.

https://www.amazon.co.uk/gp/bestsellers/computers/430515031/ref=zg_b_bs_430515031_1

12 godina
Tonči kaže...

Ovo nije specifično za Ryzen pa bi se trebalo prebaciti ili na grafiku ili na CPU chat. 

pa moglo bi se povezati i sa rajzenom, obzirom na opće oduševljenje hrpom jezgri od kojih očito u gejmanju baš i nema neke koristi

osim za ekipu koja uz gejmanje radi štošta drugo... i chaselola koji igra tri igre odjednom 

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

pa moglo bi se povezati i sa rajzenom, obzirom na opće oduševljenje hrpom jezgri od kojih očito u gejmanju baš i nema neke koristi

osim za ekipu koja uz gejmanje radi štošta drugo... i chaselola koji igra tri igre odjednom 

Već smo zaključili da to nije točno. 

Nope.
13 godina
picajzla0707 kaže...

pa moglo bi se povezati i sa rajzenom, obzirom na opće oduševljenje hrpom jezgri od kojih očito u gejmanju baš i nema neke korist

Sto onda ne prodas to sto imas i uzmes 2c/4t pentiuma, ionako neces vidjeti razlike a bice hladniji, manje trosi itd 

Jer smo vec dokazali vise puta u temama da je g4560 dovoljan za 1080p gaming

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 16:46 (chaselol).
9 godina
neaktivan

I to mjereno na systems used, ne prodaja. Neka samo nastave tim tempom :)

13 godina

https://gpunerd.com/motherboards/x370-motherboard-comparison-chart

Vrhunska tabela svih X370 ploca pa birajte 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Već smo zaključili da to nije točno. 

u kojem postotku igara, pitanje je sad

jer nije dovoljno da 8/16 proc bude tu i tamo bolja opcija u gejmanju da bi mogli zaključiti da je to to

eto, ekipa se sasvim dobro igra i sa 2/4 pentiumom, da ne spominjemo i5, i7 ili rajzen 4/8 procesore

chaselol kaže...

Sto onda ne prodas to sto imas i uzmes 2c/4t pentiuma, ionako neces vidjeti razlike a bice hladniji, manje trosi itd 

Jer smo vec dokazali vise puta u temama da je g4560 dovoljan za 1080p gaming

kasniš, ima već tri mjeseca kako g4560 veselo kucka u dječjem kompu

15 godina
odjavljen
chaselol kaže...

https://gpunerd.com/motherboards/x370-motherboard-comparison-chart

Vrhunska tabela svih X370 ploca pa birajte 

Lijepo, ali ima grešaka, tako da uzeti podatke sa zrnom soli i dodatno provjeriti.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan

Poz razmisljam si kupiti Ryzen R7 1700 i oc ga pa neznam koju maticnu da uzmem?

Jeli ova dobra?

Znaci proc i mbo mi trebaju za igre, mozda stream u buducnosti i za obradu videa za youtube. Uzimao bi u Futuri imam limit na dinersu od 5000kn tako da bi uzimao na rate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

za pocetak gledaj dal ti uopce treba x370 chipset, jer samo na tome mozes spustit cijenu 500-600 kuna

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
neaktivan

Neznam nemislim sli ili crossfire ali neznam dal B350 ima dosta faza za stabilan oc?

17 godina

u trenutku kad ce ti proc bit preslab (u smislu da bi ti OC olaksao zivot) bit ce vrijeme za cijeli novi setup, a B350 moze pruzit cisto dosta na tom polju

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Friday kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Tko je vidio mijenjati jednu gumu, moraju biti ujednačene threadtireripper ftw
edit;
gledam onu tablicu, čini mi se da je od 2004 (valjda onda i u čitavoj povijesti) ovo najveći skok prodaje ijednog proizvođača. Intel je vidim snažno skočio 2006 (doba prvog dual core intela?), ali i to je slabije od ovog skoka ryzena. Još kad se uzme u obzir da je sad sigurno daleko veće tržište nego 2004. Ondašnjih 40% tržišta je vjerojatno manje nego današnjih 10%. Internet serveri gutaju enormno procesorsku snagu, pa bi ryzen tek mogao isplivati kroz par mjeseci još više.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 23:36 (overhaul).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice