Amd phenom x2 550 BE

poruka: 37
|
čitano: 14.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Amd phenom x2 550 BE

zanima me kako stvari stoje sa otključavanjem jezgri na tom procesoru? u teoriji za malih 800kn se može X2 550 BE pretvorit u X4

bugovci su naveli mogućnost otključavanja ali zašto to niste i sami provjerili ili možda jeste?

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Ajde netko to baš i mene zanima

"In vino veritas" "Quod capita tot sententia"http://i44.tinypic.com/1z3at89.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Amd phenom x2 550 BE

Šanse su veoma male, ako uspiješ onda si car, ako neuspiješ svejedno imaš dobar proc.

Svi bi htjeli besplatne jezgre ,spustite se na Zemlju.

EDIT: U temi "Athlon II i Phenom II" sam stavio link ispod i ostale stvari...

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 22:12 (Hyperion).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Amd phenom x2 550 BE
16 godina
Amd phenom x2 550 BE

Nema toga više jer je amd naložija proizvođačima matičnih ploja da ih proizvode sa novim bios-ima koji ne dozvoljavaju otključavanje.Kad bi to tako bilo ne bi niko kupova skupe quadove.Tako nema više besplatnih jezgri.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 22:15 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Nema toga više jer je amd naložija proizvođačima matičnih ploja da ih proizvode sa novim bios-ima koji ne dozvoljavaju otključavanje.Kad bi to tako bilo ne bi niko kupova skupe quadove.I tako nema više besplatnih jezgri.

Gigabyte je bio zaključao ACC, i sada ponovno otključao i može otključat jezgre bez restarta/clr_cmosa nakon svakog paljenja tj. usavršili su bios.

ASRock će uvijek otključavat to garantiram.

16 godina
neaktivan

Ali ipak su Gigabyte i ASUS odbili to

Uglavnom za otključavanje jezgri je potrebna ploča sa SB750 southbridgeom, ali i ako uspiješ, dobiješ vrlo vjerojatno jako nestabilan procesor (osim ako je taj primjerak jedan od bolje napravljenih). Zato ako možeš otkljkučaj pa sam vidi kakvo je stanje, ako ne uspiješ i dalje imaš odlične OC sposobnosti

http://fotoforum.forumotion.net/
17 godina
odjavljen
Amd phenom x2 550 BE

gigabyte i asus su ostavili mogućnost otključavanja a i kod ostalih se to može ako se stavi stariji bios,to su u bugu naveli

vjerujem da postoje 100% ispravne jezgre kao što je bio slučaj i sa 720BE(procesori iz određenih revizija i datuma proizvodnje imaju ispravnu 4. jezgru)

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 22:28 (M4X).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Amd phenom x2 550 BE

Na zadnjem biosu od gigabytea piše da je update acc code pa se po tome i vidi da su to blokirali.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Na zadnjem biosu od gigabytea piše da je update acc code pa se po tome i vidi da su to blokirali.

A ti kao imaš phenoma x3 ili tog x2 pa si provjerio?

Lik na pcekspertu je rekao da mu uredno otključava sa najnovijim biosom.

17 godina
Amd phenom x2 550 BE

http://sobitza.com/portal/content/view/730/32/

Evo i review od Omege, dosta objektivnije od recenzije na zadnjem BUG-u i više procova uključeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Amd phenom x2 550 BE

ajde ako mi netko može reć koje revizije procesora X2 550,(može i za X3 720BE)  se mogu otključat,pod kojim brojevima da tražim te u kojim dućanima?

da li bi možda koja trgovina provjerila da li se procesor da otključat pa da onda kupim ako se da?

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

To je odličan procersor čak i kad se nebi mogle jezgre otključavat, performanse u igrama skoro je jednak amd i intelovim četvreojezgrenim procesorima sličnih frekvencija. Potrudiš se malo i podigneš ga na 3,8 ili 4ghz i imaš zvijer.     ovdje su amd pehenom 2 X4 jači od i7 u igrama     http://www.overclockersclub.com/reviews/phenomii_965/8.htm    dok u usporedbi phenom 2 x4 i x2, x4 imaju prednost na nižim rezolucijama dok se na 1280x1024 i većim  prednost se topi

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 10:31 (honorandglory).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Bojin se da san skroz poludija.... iman 7750 @ 3.1 i nemogu prestat razmisljat od 550 (iako znan da nece bit neke velike razlike)

0 0 hvala 0
17 godina
Amd phenom x2 550 BE

Moj se 550BE ne da otključati.

Batch je 0925APMW, Ploča Asrock A770DE+, bios 1.1.

Al zato stabilno bez dizanja voltaže na 3,7 GHz. Više nisam probao.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naravno da otključavanje ide, upravo sada pišem na stroju koji ima otključan X2-550 na asrock A770DE+ matičnoj.

BIOS 1,5

Vcore 1,425

NB     1,225

Cooler AC Freezer 7 Pro Rev.2

Temp nakon pola sata igranja COD4: 52 stupnja.

Doduše i ja sam se namučio masu dok to nisam uspio.

Puno pokušaja i malo sreće i to je to.

15 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Evo link sa steppinzima procesora i matičnim pločama koje otključavaju proc, naravno i sam postupak.

http://www.overclock.net/amd-cpus/535501-amd-phenom-ii-core-unlocking-guide.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Moj X4 620 je  CACYC  deneb jezgra. ACC  ON i neće bootat. Podešavo bios, napone i uvijek isto.

Tako da ništa od L3 keša kod mene.

Mislim da je veća vjerovatnost otključat ispravan keš , nego jezgre.

Stari avijatičar...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

meni je cetvrta jezgra nestabilna, pa sam je zakljucao ... imam stabilnog x3 na 3,65 GHz :)))

16 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

molio bih vas ako znate odgovor da mi kažete dali bih ja mogao otključati 4 jezgre na istoimenom procesoru koji nije black edition..

gledao sam po forumima i svugdje se od dvojezgrenih nalazi BE pa sam malo zbunjen!
Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Možeš otključat, a oće li radit i bit stabilno, to je više sreća.

Probaj.

Stari avijatičar...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
juice21 kaže...

meni je cetvrta jezgra nestabilna, pa sam je zakljucao ... imam stabilnog x3 na 3,65 GHz :)))

To ti je prevelik napon za 3.6GHz, rađe ga bubni na 3.4GHz sa osjetno manjim naponom, ionako ništa negubiš grafičku ti iskoristi dokraja. Mislim 8800GT nije tako jaka da treba uber procesor

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr | BOŽE ČUVAJ HRVATSKU, MOJ DRAGI DOM | Downloading only High Definiton
15 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Ako ne bude stabilan kao quad, probaj zaključati jednu jezgru, možda će s tri jezgre raditi stabilno.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Napravio sam sljedeće..

Čitao sam temu na forumu za pregrijavanje PC-a ljeti (jer imam dosta prblema po pitanju temp u sobi i samom računalu) i odlučio sam da ću moj Phenom 550 (nije BE) smanjit na 2,0 ghz..

To sam učinio i kad mi se komp rebutovo izbacio mi se odmah oblačić da je računalo našlo Phenom II X4 B50... po samoj stvari ja sam samo htio smanjiti frekvenciju da mi ne bude tolika temeratura od procesora, nisam želio da otključam 4 jezgre...

Anyway ja sam takav kakav jesam pa sam odmah malo prčkao po tom pitanju ( hvala Bogu da nisam nešto "pokidao" )...

Inače nisam ja nekakav pro ali čini mi se da radi sasvim uredu samo što ima jedan jedini (što sam skontao) prblem.. Naime kad dođem tu na bugov forum onda mi računalo kompletno zašteka i moram ga restartirat... zamislite koja slučajnost.. Dakle sad sam stavio nazad dual core i sve radi kao i prije (kao po špagi)..

Kako bih mogao da testiram razliku u performansama između X2 i X4 ???

Ako možete dajte mi naputke što da ne radim NI SLUČAJNO jer sam inače tako radoznao pa već mirišim da bi moglo biti nešto xD

BTW: imam win 7 i za dual core je bila ocjena 6,5 , a za quad 7,3...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 11:17 (Button).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Možeš testirati sa slijedećim programima: OCCT, LinX i Prime95.

Ako nije stabilan kao quad podigni voltažu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

lp,

jel ko probao otkljuacti batch 1002MPMW?

15 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

S tim modelom ploče ne možeš otključavati. Nemaš Southbridge SB710.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
godo kaže...

S tim modelom ploče ne možeš otključavati. Nemaš Southbridge SB710.

a znam to....ali pitam dal je ko otkljuco s tim batchem....a za plocu....lako promjenim

15 godina
neaktivan
Amd phenom x2 550 BE

Gdje si očitao batch?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice