Pozdrav.Pošto ne postoji ovakva tema, evo ja sam je otvorio.Riječ je o nadolazećim 45nm procesorima od AMD-a, koji bit prema izjavama trebali imati oko 35% bolje perfomanse, te podržavati DDR3 memoriju, te će se puno bolje clockati i manje trošiti, zbog novijeg proizvodnog procesa.Kakvo je vaše mišljenje o njima, te mislite li je li AMD na pravom putu da vrati krunu perfomansi?
AMD Phenom II X4
- poruka: 10
- |
- čitano: 1.565
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav.Pošto ne postoji ovakva tema, evo ja sam je otvorio.Riječ je o nadolazećim 45nm procesorima od AMD-a, koji bit prema izjavama trebali imati oko 35% bolje perfomanse, te podržavati DDR3 memoriju, te će se puno bolje clockati i manje trošiti, zbog novijeg proizvodnog procesa.Kakvo je vaše mišljenje o njima, te mislite li je li AMD na pravom putu da vrati krunu perfomansi?
Pa moje misljenje je da ce ti phenomi II biti ono sto su otprilike intelovi quad procesori danas, core i7 ima bolje performanse... pitanje je samo kolika ce razlika izmedu njih biti... tj hoce li biti manja nego je razlika intel - amd danas... naravno, amd ce imati manje cijene...
nadam se da ce amd imati slicne performanse, onda cu kupit. samo da amd ne propadne jer poznavajuci intel imat cemo celerone po cjeni danasnjih c2d, a quad procesore po cijeni kompletne konfe.
Phenom II ce bit itekako dobri i jasno jeftiniji od intela kaj je najbitnije, prvo ce izac dva cetverojezgrena Phenom-a na 2.8 i 3.0hgz i sa 2mb cashe po jezgri znaci ukupno 8mb cache a to je velika razlika u odnosu na prijasnje Phenom-e pa je time dosta toga jasno a i moci ce se posteno klokat tak da ce to bit odlicno za one koji preferiraju AMD !!!
Phenom II ce bit itekako dobri i jasno jeftiniji od intela kaj je najbitnije, prvo ce izac dva cetverojezgrena Phenom-a na 2.8 i 3.0hgz i sa 2mb cashe po jezgri znaci ukupno 8mb cache a to je velika razlika u odnosu na prijasnje Phenom-e pa je time dosta toga jasno tak da ce to bit odlicno za one koji preferiraju AMD !!!
Phenom II ce bit itekako dobri i jasno jeftiniji od intela kaj je najbitnije, prvo ce izac dva cetverojezgrena Phenom-a na 2.8 i 3.0hgz i sa 2mb cashe po jezgri znaci ukupno 8mb cache a to je velika razlika u odnosu na prijasnje Phenom-e pa je time dosta toga jasno tak da ce to bit odlicno za one koji preferiraju AMD !!!

Ukupno imaju 8mb cache 512kb L2 po svakoj od cetri jezgre i 6mb L3 cache pa je to ukupno 8 i to je to!!!
AMD is back jedva čekam dokopat ga se u ruke
Bit će u potpunosti kompatibilni sa AM2+ pločama, no ako poželite koristiti DDR3 morat će te kupit i novu matičnu sa Socket AM3.