Najslabiji I5 (3350p/4440) dere svaki FX u gaming pogledu jer gotovo sve danjašnje igre koriste 1 ili 2 jezgre. Kada "dođe vrijeme" igara koje iskorištavaju više jezgri, kupovati će se takvi procesori, logično.
AMD FX vs Intel i5
- poruka: 92
- |
- čitano: 19.961
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
AMD ima jači i ispaltiviji APU. Za manje para dobit će se APU sa boljim grafičkim karateristikama. Ali to nije tema. Pretvarate ovo u Intel vs AMD temu a čovjek pitao za mišljenje o par procesora. Trebalo ga je uputiti u temu za to a ovo zaključati odmah.
FX i APU hmmmm, mora da sam jako zastranio.....
generacijski gledano u zadnjih 7 godina amd ničime ne parira intelu niti nudi nešto više.....
Vidim da ti treba crtati. I da, slažem se da si zastranio .
iščekujem crtež da me se vrati na "pravi put", imaš hvala za trud
E vidiš to je dobar stav, pokajanje je prvi korak .
Najslabiji I5 (3350p/4440) dere svaki FX u gaming pogledu jer gotovo sve danjašnje igre koriste 1 ili 2 jezgre. Kada "dođe vrijeme" igara koje iskorištavaju više jezgri, kupovati će se takvi procesori, logično.
S tobom se nema smisla raspravljati jer pricas obicne gluparije koje normalnom covjeku ne dolaze do uha uopce
Ovako se laprda već par godina npr. sjećam se kad se pojavio Buldozer, ' kupujem višejezgreni jer će mi trebat za gejming tamo negdje oko 2020 kad igre budu podržavale gro jezgara ...!!!???!!! '
Onaj tko clocka FXa na stock cooleru nije bas bistar. A uzet FXa a ne clockat ga, pa ne da ima boljih opcija za te pare nego mozes birat.
Prekomicno je kako cim se napise nesto protiv FXa odma udri po minusima hahahahah
AMD ima jači i ispaltiviji APU. Za manje para dobit će se APU sa boljim grafičkim karateristikama. Ali to nije tema. Pretvarate ovo u Intel vs AMD temu a čovjek pitao za mišljenje o par procesora. Trebalo ga je uputiti u temu za to a ovo zaključati odmah.
Hahaha, pa sta ces na tom APU pokrenit kako treba ? Bombermana, Tetris ?
Da, covijek je pita o misljenu o procesorima, a kad su neki pisali svoje misljenje i preporuculi mu i5 onda se sralo po njima. Daj molin te.
Za streaming AMD prednjaci, dokazano vise puta.
Istina, zato gotovo svi streameri preferiraju i7 3930, a kad san zadnji put vidia stremera da se hvali sa FXom, ni ne sican se.
Cinjenica je da 90% forumasa ne treba jaci proc od fx 6300, koji ce bez problema izgurati i r9 280/x kartice, moze se i clocknuti ako zatreba snage mada jos nisam primjetio da ima za tim potrebe.
U tom cjenovnom rangu intel nema sta da ponudi, jednostavno je tako.
Manje vise ti je isto sranje danas, osim ako nisi "ekoloski osvijesten" onda ces birati intel prvenstveno jer trosi manje, mada ja gluplji argument nisam vidio.
Ma cek jesi ikad upalia recimo BF4 na 8320/50, pa da mozes rec da ti NE TREBA jaci proc i da je to gotovo isto ko intel ?
Neka se javi neki gamer, i neka napise jeli osjetia ikakvu razliku izmedu intela i fxa kod gaminga.
Ah da, pardon, javia se. I koliko ja vidin kaze da je razlika velika.
@WalterWolf .. Nije bitno koliko ima fpsova vise, nego koliko FPS dropova ima, i koliko je intel stabilniji. Probaj pa javi.
Istina, zato gotovo svi streameri preferiraju i7 3930, a kad san zadnji put vidia stremera da se hvali sa FXom, ni ne sican se.
Ma cek jesi ikad upalia recimo BF4 na 8320/50, pa da mozes rec da ti NE TREBA jaci proc i da je to gotovo isto ko intel ?
Evo ti jedan test pa pogledaj za streaming.
Ja sam upalio BF4 na svom fx 6300 i apsolutno mi nije trebalo vise snage
a da ne bude samo na prici evo ti i link
Mrzim kad je neko zadrti fanboy, nema nista gore.
Hahaha, pa sta ces na tom APU pokrenit kako treba ? Bombermana, Tetris ?
Da, covijek je pita o misljenu o procesorima, a kad su neki pisali svoje misljenje i preporuculi mu i5 onda se sralo po njima. Daj molin te.
Igral buš ono za što ti treba takav procesor, jel tak? Imaš recenzija i filmova na jubito pa si pogledaj.
I gdje sam ja to "srao" kada je netko preporučio I5? Citiraj me ili ne piši gluposti.
Evo ti jedan test pa pogledaj za streaming.
Ja sam upalio BF4 na svom fx 6300 i apsolutno mi nije trebalo vise snage
a da ne bude samo na prici evo ti i link
Mrzim kad je neko zadrti fanboy, nema nista gore.
Uff da zadrti fanboy, a iman phenoma Samo san realan.
Neznan na koje video postavke ga igras. U mene je konstantno na 50-60++, Sve na ultra sa supersampling na 120%. Kak to upalis i kazes mi da ti je FX stabilan, imas od mene sta god oces.
@XXX .. Nije samo tebi bilo upuceno na to da si sra, nebrini, pronac ce se neki. Ali procesor, tocnnije FX, kojem drugi procesor star 6+ godina jos uvijek konkurira u nekim segmentima, nema sta trazit u usporedbi sa intelom(i5).
A ovo nisi procita ?
FX8350 pros: Smokes, rapes, humiliates, and tramps on the 3570k in video editing, multitasking, 3D rendering. All tabs and programs open very fast and feel snappy. Can run other programs while gaming. When all 8 cores are used this cpu beats the 3570k significantly. Can overclock.
FX8350 cons: Only 4 of the 8 cores are used in gaming!!! and the 4 cores are much weaker than the intel cores. Gaming performance worse than the smallest i5 cpu even overclocked to 4.5ghz! Power hungry, verry hot. Stock fan is garbage. Overall dissapointed about gaming performance i should have stuck to the i5 4460!
Neznan na koje video postavke ga igras. U mene je konstantno na 50-60++, Sve na ultra sa supersampling na 120%. Kak to upalis i kazes mi da ti je FX stabilan, imas od mene sta god oces.
mozda zato sto su FX vishera jezgre dosta jace i snaznije od "starih" jezgri phenoma?
phenom je i dalje kvalitetan calculator, ja ga jos ne bih mijenjao apsolutno da imam nekih 945/955/965 cak i 925!
Ali ga vrijeme gazi, FX se dosta bolje clocka i tu ima veliku prednost!
mozda zato sto su FX vishera jezgre dosta jace i snaznije od "starih" jezgri phenoma?
phenom je i dalje kvalitetan calculator, ja ga jos ne bih mijenjao apsolutno da imam nekih 945/955/965 cak i 925!

Ali znači ipak je upućeno i meni, kaj ti trebam ponovno napisati da me citiraš gdje "san sra" ili nemoj pisati gluposti.
I5 je odličan procesor, ustalom imam I5 i I3 i skroz sam zadovoljan, jednako kao što sam zadovoljan sa FX8320.
Ali znači ipak je upućeno i meni, kaj ti trebam ponovno napisati da me citiraš gdje "san sra" ili nemoj pisati gluposti.
I5 je odličan procesor, ustalom imam I5 i I3 i skroz sam zadovoljan, jednako kao što sam zadovoljan sa FX8320.
I opet nisi procita sve sta san ti odg u zadnjeme postu. Il se pravis lud, haha.
da rezimiramo, svakoa budala ima svoje veselje, osobno se ne bih bunio ni protiv nekog fx-a niti nekog i5 (ali da raspolažem sa 1,5-2k kn, kombinirao bih nekako da to bude i5), ali da fx suxxxa opako što se tiče ipc-a suxxa

Veze ti nemas, idi stani pored puta i glumi znak STOP.

A i ti ga sad kenjas bf4 ne koristi vise od 4 jezgre?LOL!, pa bf serijal u potpunosti iskoristava 8 jezgri i po tome je najpoznatiji jos od bad companya..lp

Veze ti nemas, idi stani pored puta i glumi znak STOP.
Ja jos uvijek cekam da upalis BF4 na ultra sa supersamplingom i stavis link kako FX6300 savrseno radi.
@Stjepanj ..Yup, moja greska.
Evo da se javim samo imam Phenom II 955 i prodajem ga iz razloga prelaska na 8320. Kad sam kupovao 7870 govorili su mi svi da ce proc biti bottleneck i smatram da donekle je. Iz tog razloga sad ga mijenjam i koliko god dobar bio imam osjecaj da ga vrijeme pocinje gaziti a uz to mi je potrebna viseprocesorska snaga. Frend mi ima 8320 i bio je jako zadovoljan sa njime pa se nadam da cu i ja biti.
Evo da se javim samo imam Phenom II 955 i prodajem ga iz razloga prelaska na 8320. Kad sam kupovao 7870 govorili su mi svi da ce proc biti bottleneck i smatram da donekle je. Iz tog razloga sad ga mijenjam i koliko god dobar bio imam osjecaj da ga vrijeme pocinje gaziti a uz to mi je potrebna viseprocesorska snaga. Frend mi ima 8320 i bio je jako zadovoljan sa njime pa se nadam da cu i ja biti.
Bices zadovoljan sigurno. Kada gura moju GTX770 bez problema, tvoju HD7870 ce gurati sa 3.5GHz.
Bices zadovoljan sigurno. Kada gura moju GTX770 bez problema, tvoju HD7870 ce gurati sa 3.5GHz.
Ma i ne planiram ju overklokat , nikad nisam bio za te stvari. Cak i ovog pred kraj radnog vijeka ne planiram haha. Imam trenutno AM cooler pa sam mislio mozda i njega mjenjati za nesto bolje i tise.
Ma i ne planiram ju overklokat , nikad nisam bio za te stvari. Cak i ovog pred kraj radnog vijeka ne planiram haha. Imam trenutno AM cooler pa sam mislio mozda i njega mjenjati za nesto bolje i tise.
Ako vec imas AM cooler i uzimas 8320, steta ga je ne clockat. Al kako oces.
Za te novce FX 8XXX procovi nude puno ako se netko nalazi na ograničenom budžetu (a tko to danas nije) i zanima ga isključivo gaming.
EDIT: netko je već stavio link :) nvm
Definitivno pređi na fx-a i to 8320 jer za njegovu cijenu i mogućnosti nema konkurenta.
A i evo kolega ak razumiješ engleski,pogledaj ovaj video da ni potrošnja struje amd-ovih proceva nije ništa enormno velika naprema intelovim.
ja sa ovom svojom kantom na medium igram shadow of mordor na 60 fps.
meni dosta.