kada smo na staroj arhitekturu.
ne znam koji quarch amd čeka sa novo arhitekturom na desktop pc-u ?
Čeka HBM2. Ide Zen nakon toga...naglasak je ne APU performansama. Klasični CPU bez grafičkog dijela je očito prošlost. A ovaj test i tako nije nikakvo mjerilo, ne igram šah
Pa i nisam baš nešto...vezija 4.2 i koliko vidim test ne radi neku razliku između phenoma II X6 i FX-a X8 na istom taktu, dodatne jezgre kao da ne postoje. Uglavnom daleko od Intela :D
http://www.pohrani.com/f/2U/fs/40LOlYHp/screen-shot-07-17-15-at-.png
Vrti 4.3.2.0 odnosno 4.3. Starije mogu do, ako se dobro sjećam, 6 jezgri, a 4.3 može 12.
Što kažete za OC, što na FX-u daje više?
3 | CPU sabirnica [BUS / fsb] |
---|---|
10 | CPU množitelj [multiplier] |
Što kažete za OC, što na FX-u daje više?
više čega?
ako misliš na perofrmanse glasat ću za fsb
iako je kombinacija obojeg najbolje za performanse..
Pa upravo otključani množitelj je olakšao klokanje, zašto naprezati matičnu povačavanjem sabirnice? Nije li chipset inoako pre vruč za takve eksperimente?
Pa upravo otključani množitelj je olakšao klokanje, zašto naprezati matičnu povačavanjem sabirnice? Nije li chipset inoako pre vruč za takve eksperimente?
veća propusnost nešto bolje performanse..
ako se ne varam podizanjem fsb-a dize se takt memorije, nb-a i svega ostalog
kada dizes mnozitelj ne mora se nuzno dizati i takt memorije i ostalog dakle sveukupno dobis nesto bolje performasne a vruciju plocu i ostalo..
dakle combo bi bio najbolji..
edit : množitelj je olakašao da svatko može ocat te da samim time bude veća prodaja procesora..
prije je to bio veći izazov i gušt :)
Podigao sam s 3,3 na 3,8, napon sam postavio 1.225V (toliki bi trebao biti deafult od FX 8300) i u Prime95 SmallFTT CPU je ~61°C a Package 44°C dok je u sobi prema mom termometru 32°C. Što kažete, malo toplo?
Na FX-u je gore LC-CC-120 zračni, trenutno sam postavio na max, a dva su ventilatora gore - Jetflo kao push i LC-ov kao pull.
Podigao sam s 3,3 na 3,8, napon sam postavio 1.225V (toliki bi trebao biti deafult od FX 8300) i u Prime95 SmallFTT CPU je ~61°C a Package 44°C dok je u sobi prema mom termometru 32°C. Što kažete, malo toplo?
šta kaže thermal margin? mozes ga vidjet u amd overdrivu.
Po meni FSB ne bi trebalo ni taknuti, si probao staviti prst na chipset hladnjak? Pa ima valjda preko 80 stupnjeva iako po senzor programima piše maksimalno do 60.
šta kaže thermal margin? mozes ga vidjet u amd overdrivu.
Nisam instalirao AMD Overdrive.
Nije, to je granica ali i opteretio si ga sa primeom više nego što češ ga opteretiti sa bilo kojim drugim programom u praksi. Diži to još, barem na 4.0/4.2 bez brige.
Po meni FSB ne bi trebalo ni taknuti, si probao staviti prst na chipset hladnjak? Pa ima valjda preko 80 stupnjeva iako po senzor programima piše maksimalno do 60.
pa slažem se i tu sa tobom, ovo je bilo fora sa phenomima kada se chipset nije bas tolko grijao.
Thermal margin prema AMD OverDrive mi je 25°C.
No, znači da imaš još 25 stupnjeva prostora do maksimuma...to je u stvari jako puno lufta ako si to imao pri 100% opterečenja.
No, znači da imaš još 25 stupnjeva prostora do maksimuma...to je u stvari jako puno lufta ako si to imao pri 100% opterečenja.
To imam. Već 25+ minuta se vrti Prime95 i Thermal Margin mi je sada 26.8.
Odlučio sam danas testirati jer mi je u sobi 32°C a to je neki maksimum koliko mi u sobi može iči, dakle najgori uvijeti za komp.
Znači LC-CC-120 hladi dovoljno dobro? XD
Koja mi je onda "realnija" temperatura procesora u HWMonitoru?
- CPU što mi je 60-61°C trenutno (očitano od matične mislim, tj svrstano pod matičnu)
- Package što mi je 43°C trenutno (očitano pod AMD FX-8300)
Edit:
Ugasih Prime95 workere, kroz par minuta CPU pade na 41°C, Package 20°C a Thermal Margine je na 50°C trenutno. XD
I to je bez C'n'Q - proc je i dalje 1.225V. Što mislite, dokle bi trebao ići na tom naponu., 4GHz?
Ovo od 61, to ti je stvarna temperatura jegri i to je maksimalna dozvoljena temperatura za FX procesor. Ako se ta temperatura penje iznad toga procesor će spuštati frekvenciju. Ali to ti se neće događati. I meni kad pokrenem onaj tvoj šah čmark dođe do 60 a on traje tek par minuta. Inače u igrama do nekih 55 u također toploj sobi. I upali CnQ, nemaš ga razloga držati ugašenim kad nađeš zadovoljavauči takt, također windowse na balanced. Pa nećeš valjda stalno imati puni takt...nema smisla i nema koristi.
znaci da se kod fx treba samo gledati cpu temp? a ovo package zanemarit? recimo meni je trenutno cpu temp 39-40c u idle-u
znaci da se kod fx treba samo gledati cpu temp? a ovo package zanemarit? recimo meni je trenutno cpu temp 39-40c u idle-u
Neki govore da cpu temp gledat u idlu, a package u load-u
Ovo od 61, to ti je stvarna temperatura jegri i to je maksimalna dozvoljena temperatura za FX procesor. Ako se ta temperatura penje iznad toga procesor će spuštati frekvenciju. Ali to ti se neće događati. I meni kad pokrenem onaj tvoj šah čmark dođe do 60 a on traje tek par minuta. Inače u igrama do nekih 55 u također toploj sobi. I upali CnC, nemaš ga razloga držati ugašenim kad nađeš zadovoljavauči takt, također windowse na balanced. Pa nećeš valjda stalno imati puni takt...nema smisla i nema koristi.
Mislim da to ipak nije stvarna temperatura jezgri, po mom mišljenju to je temperatura socketa a ona može bez throttlinga ići do 70°C. Nema smisla da mi temperatura jezgri bude višlja od temperature na socketu, zar ne?
C'n'C sam ugasio poradi OC-anja tj jer sam tek krenuo s OC-om, naravno da ću uključiti ćim odlučim da neću više dizati clock. Al mislim da večeras ipak neću više clockati, 500 MHz mi je dovoljno za sada. XD
A hebiga, meni su CPU temperatura i pacage potpuno istih vrijednosti.
edit
Ovaj forum uništi sliku skroz
http://www.pohrani.com/f/y/tB/3yoxzUQR/screen-shot-07-18-15-at-.png
A hebiga, meni su CPU temperatura i pacage potpuno istih vrijednosti.
edit
Ovaj forum uništi sliku skroz
http://www.pohrani.com/f/y/tB/3yoxzUQR/screen-shot-07-18-15-at-.png
Ne gledamo u istim programima. Ja već godinama koristim primarno HWMonitor te ponekad SpeedFan, OpenHardwareMonitor ili Aida64.
Za HWiNFO sam totalno zaboravio. XD
Po meni je HWiNFO bog i batina takvih programa.
Sad testiram; OC od 500 MHz po 8 jezgri mi donio samo 69 bodova u Cinebenchu R15. Nešto je trulo u državi Danskoj.
Package/core temp. se gleda za tih 62c, overdrive pokazuje thermal margin za socket temp. koja je odpr. 71c, AMD nikada nije ni naveo za FX tocnu max temp. jezgri vec idu po tom thermal marginu iz overdrivea, a ovih 61-2c na jezgrama je ostalo internet pravilo jos od Phenom II, iako ja drzim jezgre ispod 61 a socket ispod 70c. Nikad nije bilo nikakvog pada performansi, clockova i slicno.
Package drzati ispod 60ak a CPU temp (pod maticnom) drzati ispod 70 i sve ce bit ok
Sad testiram; OC od 500 MHz po 8 jezgri mi donio samo 69 bodova u Cinebenchu R15. Nešto je trulo u državi Danskoj.
je trulo je to što intel ima monopol kao i nvidia sa druge strane..
ne znam što amd kenjucka ali tako je kako je...
Koji cooler bi preporučili za FX 8350?
Koji cooler bi preporučili za FX 8350?
koliko love?