AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 882.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Bok ljudi,

Novi i ponosan sam vlasnik AMD FX 8350 procesora, ali mi se čini da imam jedan problem, naime u igrama (Witcher 3, GTA 5) temperatura se diže na nekih 78-82 celzijevaca (ako je vjerovati programima tipa Speccy i HWMonitor), pa mi se čini da je to ipak malo previše. Procesor nije overklokiran i sve je glanc novo. Imam također i LC CC 95 cooler.

Imate neko rješenje, pošto je info koji sam pronašao na netu, da bi temperatura trebala biti max. nekih 62 stupnja ili da jednostavno reklamiram procesor?

Hvala!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
HAL kaže...

Bok ljudi,

Novi i ponosan sam vlasnik AMD FX 8350 procesora, ali mi se čini da imam jedan problem, naime u igrama (Witcher 3, GTA 5) temperatura se diže na nekih 78-82 celzijevaca (ako je vjerovati programima tipa Speccy i HWMonitor), pa mi se čini da je to ipak malo previše. Procesor nije overklokiran i sve je glanc novo. Imam također i LC CC 95 cooler.

Imate neko rješenje, pošto je info koji sam pronašao na netu, da bi temperatura trebala biti max. nekih 62 stupnja ili da jednostavno reklamiram procesor?

Hvala!

Nevermind, nisam procitao da imas aftermarket cooler

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 3:05 (ja111).
11 godina
neaktivan
HAL kaže...

Bok ljudi,

Hvala!

Ponovno stavi procesori provjeri jel sve uredu, jel dobro nanesena pasta i jel sve radi kako treba, mozda i da resetiras cmos da se resetira bios, da nije slucajno na neku foru sam overvoltao cpu. Spusti voltazu dosta i ugasi turbo mode, socket moze ic do 70c u jakom loadu i slabom kucistu ali package/core ne preko 61-2c, 82 je pre pre pre pre vise.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
HAL kaže...

Bok ljudi,

Hvala!

Taj LC-cc-95 je jednostavno preslab za FX 8350 i moraš nabavit pravi hladnjak, najmanje CM hiper 212, Corator DS... uglavnom hladnjak ispod 250-300kn tu nema sta radit.

I poslusaj kolegu pa iskljuci turbo i rucno namisti voltazu.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
nicky.sl kaže...
HAL kaže...

Bok ljudi,

Hvala!

Taj LC-cc-95 je jednostavno preslab za FX 8350 i moraš nabavit pravi hladnjak, najmanje CM hiper 212, Corator DS... uglavnom hladnjak ispod 250-300kn tu nema sta radit.

Može poslužiti i LC-CC-120, imam pa znam.

Twitter: @191x7
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Zbilja loše temperature. Moguće da nije legao hladnjak kako treba ili mu je baza loše obrađena. Djeluje mi nemuguće da je taj hladnjak lošiji od box hladnjaka. 

191x7 nisi podjelio svoje dojmove. Kakv je taj 8300, do kuda si ga kloknuo, kako si zadovojan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

191x7 nisi podjelio svoje dojmove. Kakv je taj 8300, do kuda si ga kloknuo, kako si zadovojan. 

Nisam još ni stigao pravilno testirati, a kamo li OC-ati. Ovako sad napamet imam oko 520 bodova u CineBench R15, oko 6000 mislim u 3DMark Firestrike CPU(physics), temperatura u idle oko 34°C, u loadu mi nije prešla mislim 50°C - i ono najbitnije, malo sam igrao BF i nemam više bottlenecka. :)

17 godina
191x7 kaže...
nicky.sl kaže...
HAL kaže...

Bok ljudi,

Hvala!

imam osjecaj da ne slušate što ljudi pišu

Dakle one nema lc-cc-120 nego lc.cc 95

drugo ti imaš fx 8300 koji ima tdp 95w a on ima fx 8350 sa dosta večim tdp-om dakle ne možeš biti mjerodavan.

I da kako god okreneš taj lc cc 95 je preslab cooler za fx 8350..

Ali opet mislim da nešto nije dobro sjelo jer je ovo malo previsoko i za taj slabašan cooler.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 9:45 (toxic).
17 godina
toxic kaže...
191x7 kaže...

drugo ti imaš fx 8300 koji ima tdp 95w a on ima fx 8350 sa dosta večim tdp-om dakle ne možeš biti mjerodavan.

Ali opet mislim da nešto nije dobro sjelo jer je ovo malo previsoko i za taj slabašan cooler.

Šta ti briješ?

- Ljudi su mu preporučali Hyper 212 i Corator DS kao zamjenu za LC-cc-95. Ja sam naveo da može i LC-CC-120. Nisam naveo da ima CC-120 nego da može CC-120.

- FX 8300 na taktu od 8350 i na naponu od 8350 je ništa drugo nego 8350; isti TDP isto grijanje ista potrošnja.

- Da, cc-95 je slab za 125W TDP AMD procesore, pogotvo za OC. Ali opet temperatura ne bi trebala toliko rasti.

17 godina
191x7 kaže...
toxic kaže...
191x7 kaže...

Šta ti briješ?

- Ljudi su mu preporučali Hyper 212 i Corator DS kao zamjenu za LC-cc-95. Ja sam naveo da može i LC-CC-120. Nisam naveo da ima CC-120 nego da može CC-120.

- FX 8300 na taktu od 8350 i na naponu od 8350 je ništa drugo nego 8350; isti TDP isto grijanje ista potrošnja.

- Da, cc-95 je slab za 125W TDP AMD procesore, pogotvo za OC. Ali opet temperatura ne bi trebala toliko rasti.

Da, imaš pravo kolega, ja sam pogriješio. Isprike, inaće ja nikada na te procesore nebi stavljao ništa jeftinije od 250 kn.

Dakle meni ti lc cc cooleri ne uljevaju povjerenje.

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nova pasta i novi cooler su gore, čini se da je ovaj ima neku tvorničku grešku pa nije hladio dobro.

Ovaj sada ne prelazi 60 stupnjeva pod opterećenjem. Pa bumo vidli, kako će raditi, ali mislim da ću uložiti u bolji hladnjak vrlo skoro.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ovaj fx 6300 je cudo, u zivotu nisam imo fx-a ovaj je prvi i jako sam zadovoljan, vrti sve zivo..

Cist ovako informativno ak ima neko ko je sa 6300 preso na fx 8xxx kakva je razlika i jel se osjeti jako ili skoro neprimjetno? Tak da znam za ubuduce ako cu jednog dana mjenjat al ne vjerujem bas 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tony096 kaže...

Ovaj fx 6300 je cudo, u zivotu nisam imo fx-a ovaj je prvi i jako sam zadovoljan, vrti sve zivo..

Cist ovako informativno ak ima neko ko je sa 6300 preso na fx 8xxx kakva je razlika i jel se osjeti jako ili skoro neprimjetno? Tak da znam za ubuduce ako cu jednog dana mjenjat al ne vjerujem bas 

S kojeg si prešao na fx?

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
11 godina
neaktivan
Zekat kaže...
Tony096 kaže...

S kojeg si prešao na fx?

Sa phenoma ii x4 955

10 godina
Tony096 kaže...

Pogledaj gpu usage u igrama i odmah ćeš zaključiti da nije čudo.

Osjetila bi se razlika u igrama u kojima imaš bottleneck.

11 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...
Tony096 kaže...

A svjestan sam ja toga, nemam ja para sad za neki jaci CPU tak da, meni je ovo cudo naspram staroga phenoma, moram se zadovoljit i njime, cak je i meni ovaj fx sasvim dovoljan. Nisam neki hc gamer i te brije tak da me ne dira bas to tolko.

Bumo vidli, jednoj dana mozda i padne neki novi cpu upgrade ako ce me drzat jos to...

17 godina
AMD FX Club

Koliki je stock/default/tvornički napon na FX 8320, 8350 i 8370?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
191x7 kaže...

Stok/default/tvornički napon je AUTO barem prema mojoj Gigabitici  

Šala mala stok napon ti je oko 1,375v

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 19:34 (nicky.sl).
17 godina
Tony096 kaže...
pqweasdyxc kaže...
Tony096 kaže...

A svjestan sam ja toga, nemam ja para sad za neki jaci CPU tak da, meni je ovo cudo naspram staroga phenoma, moram se zadovoljit i njime, cak je i meni ovaj fx sasvim dovoljan. Nisam neki hc gamer i te brije tak da me ne dira bas to tolko.

Bumo vidli, jednoj dana mozda i padne neki novi cpu upgrade ako ce me drzat jos to...

a taj gpu usage je tolko isforsana glupost da boli glava.

dakle bitan je fluidan gaming, ako nije fluidan gaming tek onda se gleda bn i gpu usage te se vidi kolko bi sa boljim procom mogao dobiti...

17 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Ja 8320 držim na 1.300 i 4.2 ghz-a. Pokušaj tako...proc mi ne prelazi 58 stupnjeva u igrama i neklimatiziranoj prostoriji.

17 godina
XXX kaže...
191x7 kaže...

Ja 8320 držim na 1.300 i 4.2 ghz-a. Pokušaj tako...proc mi ne prelazi 58 stupnjeva u igrama i neklimatiziranoj prostoriji.

Clockao si ga i undervoltao? Sigurno stabilan?

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Da nije kupio bi Intel :D.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

Svejedno bih ti preporučio da uzmeš Intel, kakav AMD.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Svejedno bih ti preporučio da uzmeš Intel, kakav AMD.

Ak imaš neki novi za 1000 kn koji ovako dobro vrti igre slobodno reci. Ako preporučiš i3 promtno dobiš video u kome se vidi da je taj procesor lošiji .

14 godina
XXX kaže...
 Ak imaš neki novi za 1000 kn koji ovako dobro vrti igre slobodno reci. Ako preporučiš i3 promtno dobiš video u kome se vidi da je taj procesor lošiji .

Igre su za dječicu, AMD je za dječicu. Normalno, kod grafa ista stvar. Srećom igre sam prerastao prije 15 godina.

Ako gledamo ozbiljne stvari, zna se što se uzima, nema tamo od AMDa ništa. KLIK, KLIK. Radije polovni Intel - Nvidia nego novi AMD bez zadrške.

Moj Xeon vrti igre, ali tvoj FX ne može odraditi simulaciju naprezanja i deformacija u ovome programu. :D Moj Xeon vrti igre, ali tvoj FX ne može odraditi simulaciju naprezanja i deformacija u ovome programu. :D
Bitne stvari :D Bitne stvari :D
http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 22:43 (Valentin17).
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Igre su za dječicu, AMD je za dječicu. Normalno, kod grafa ista stvar. Srećom igre sam prerastao prije 15 godina.

Ako gledamo ozbiljne stvari, zna se što se uzima, nema tamo od AMDa ništa. KLIK, KLIK. Radije polovni Intel - Nvidia nego novi AMD bez zadrške.

To je isto kao da kažeš da je bilo kakav oblik zabave za dječicu. Nekako mi žalosno izgleda takav odrasli život. Srećom ja se nisam prestao igrati od početka osamdesetih 

Za razliku od tebe ja biram što je bolje/isplativije bez obzira ne brend, ne radim diskriminaciju po tom pitanju kada su novci u pitanju. E sad što češ ti kupiti tvoja stvar, što ću ja kupiti moja stvar. 

Ja sam napisao da ovaj procesor ne radi kako očekujem da bi kupio Intel. Na to ti upadaš i kažeš meni da bi svejedno trebao kupiti Intel. Na moje zadnje pitanje odgovaraš da su igre za djecu i da se ne igraš 15 godina, ali ipak i tako bez iskustva spreman si ljudima ljudima govoriti što bi trebali kupiti iako na konkretno pitanje nemaš odgovora. GG.

I za kraj daj ti napravi ovo na svom Xeonu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 23:11 (XXX).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

misliš da možemo?

evo meni supruga javlja da je klima ugrađena očekujte od mene bar 5ghz sa ovim fxom :) naravno ako ploca ne pukne po savovima

13 godina
neaktivan
toxic kaže...

misliš da možemo?

evo meni supruga javlja da je klima ugrađena očekujte od mene bar 5ghz sa ovim fxom :) naravno ako ploca ne pukne po savovima

Pa nema ni jednog FX-a na listi, treba probat, prvo cu na stock clocku

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Pa i nisam baš nešto...vezija 4.2 i koliko vidim test ne radi neku razliku između phenoma II X6 i FX-a X8 na istom taktu, dodatne jezgre kao da ne postoje. Uglavnom daleko od Intela :D

http://www.pohrani.com/f/2U/fs/40LOlYHp/screen-shot-07-17-15-at-.png

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice