AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD FX Club
chaselol kaže...

Ma kakav crni wow, meni je letio u 120fpsa prestao igrati prije 15 dana, leti igra i na AMD bez problema ljudi sire dezinformacije 

mojne tisra igrao si wow ali mozda na medium detaljima  imam fx i bolju graficku od tebe pa znam kako sta radi

16 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

"Polu jezgre" kad sam to procitao sve mi je bilo jasno... nisu polu jezgre nego 8 jezgri u 2 modula aka 4x4, nije kao hyper threading i svaka radi jednakom brzinom tak da ne laprdaj. Ili kada kazu AMD procesori su samo za igrice a ne za "profesionalnu" upotrebu... tell me more kako je amd los u pro testovima, kad moj 8320 na 4.3 dobio veci score od 3770k 4.2ghz u Cinebench15 + uzmimo u obzir da je Intel jedno vrijeme financirao Cinebench khm khm... Ako je itko tu fanboy onda si to ti deda

Ahahha, sad si me dobro nasmijao, fanboy koga? Kao sto vidis ni nemam intela ali tvrdim da su puno bolji u igrama, i to jos od prve generacije core2duo proceva, to valjda svaka ptica na grani zna osim zadrtih fagboysa u ovoj temi. I ko kaze da je AMD proc za igrice a ne za profesionalnu upotrebu, ovakvu izjavu sam cuo prvi put. I ko prica o pro testovima, cinebenchu i slicnim sprdnjama?? 

Netko je gore rekao da moze usporedit fx 8350 s intelom, daj molim te usporedi mi ih u bilo kojoj total war igri, wotu, ili bilo kojoj drugoj igri koja se oslanja na snagu jezgre a ne na broj, pa da vidimo.

12 godina
AMD FX Club

dedaa

ostavi se corava posla, intel jest jaci i bolji za igre al ni FX nije za podcjenjivanje i nađi mi ti igru koja ce stekat sa FX 83xx

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 21:12 (nicky.sl).
Moj PC  
5 1 hvala 3
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...

Ma kakav crni wow, meni je letio u 120fpsa prestao igrati prije 15 dana, leti igra i na AMD bez problema ljudi sire dezinformacije 

mojne tisra igrao si wow ali mozda na medium detaljima  imam fx i bolju graficku od tebe pa znam kako sta radi

Full ultra u raidu 8+3+2 imao sam preko 100 fpsa, ne igram wow na full hd monitoru to je bila 1440*900 reza

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
protjeran
dedaa kaže...
D3lBoy kaže...

"Polu jezgre" kad sam to procitao sve mi je bilo jasno... nisu polu jezgre nego 8 jezgri u 2 modula aka 4x4, nije kao hyper threading i svaka radi jednakom brzinom tak da ne laprdaj. Ili kada kazu AMD procesori su samo za igrice a ne za "profesionalnu" upotrebu... tell me more kako je amd los u pro testovima, kad moj 8320 na 4.3 dobio veci score od 3770k 4.2ghz u Cinebench15 + uzmimo u obzir da je Intel jedno vrijeme financirao Cinebench khm khm... Ako je itko tu fanboy onda si to ti deda

Ahahha, sad si me dobro nasmijao, fanboy koga? Kao sto vidis ni nemam intela ali tvrdim da su puno bolji u igrama, i to jos od prve generacije core2duo proceva, to valjda svaka ptica na grani zna osim zadrtih fagboysa u ovoj temi. I ko kaze da je AMD proc za igrice a ne za profesionalnu upotrebu, ovakvu izjavu sam cuo prvi put. I ko prica o pro testovima, cinebenchu i slicnim sprdnjama?? 

Netko je gore rekao da moze usporedit fx 8350 s intelom, daj molim te usporedi mi ih u bilo kojoj total war igri, wotu, ili bilo kojoj drugoj igri koja se oslanja na snagu jezgre a ne na broj, pa da vidimo.

doli je slika iz cinebencha r15, kako usporedit procesore u igrama ako imamo razlicite graficke?  edit: i razlicite rezolucije i tako dalje

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 21:39 (dabar_solta).
11 godina
neaktivan

Arma 2 i 3 je cpu intenzivna igra pa 8core amd ima bolji i konstantniji framerate uz dobar gpu naravno. Intel je oduvijek imao bolje Single core performanse i zato dominira u igrama pogotovo onima koje ne zahtjevaju 4 ili vise jezgri. Ali kad uzmes fx83xx i usporedis ga sa 3770k koji je duplo skuplji a nesta malo jaci, onda ti je jasno zasto toliko puno ljudi koristi amd i zadovoljno je. Ljudima su isprali glavu kad je bulldozer izasao jer je imao ispod ocekivanja performanse, bez obzira sto je u medju vremenu izasao piledriver tj. fenomenalni FX procesori... NE "ma bac'to nevalja ti taj FX nist, vidio ja Lajnus reko"

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 22:06 (D3lBoy).
15 godina
D3lBoy kaže...

Arma 2 i 3 je cpu intenzivna igra pa 8core amd ima bolji i konstantniji framerate uz dobar gpu naravno. Intel je oduvijek imao bolje Single core performanse i zato dominira u igrama pogotovo onima koje ne zahtjevaju 4 ili vise jezgri. Ali kad uzmes fx83xx i usporedis ga sa 3770k koji je duplo skuplji a nesta malo jaci, onda ti je jasno zasto toliko puno ljudi koristi amd i zadovoljno je. Ljudima su isprali glavu kad je bulldozer izasao jer je imao ispod ocekivanja performanse, bez obzira sto je u medju vremenu izasao piledriver tj. fenomenalni FX procesori... NE "ma bac'to nevalja ti taj FX nist, vidio ja Lajnus reko"

Da za armu mogu reci da je dobar procesor ali na kraju opet mogu reci ta igra jos nije optimizirana kako treba.Problem se javlja kad je na nekom serveru vise od 50 igraca onda imas ogromni pad fps bez obzira koju graficku imas  imam dvije R9 270x i dogadja se da rade na 50% snage.Dok recimo u bf 3 i ostale iznand 70% pa sve do 99% iskoristivost.

13 godina
AMD FX Club

dedaaaa, 2 godine przim VRMove (4+1) s ovim procom i jos uvijek se drze mlaki na dodir ko i uvijek... ne laprdaj ono sto neznas!

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Da trenutno imam para ja bi prvi otisao na intel, ali da imam za i5k ili i7k + dobra ploca za oc ili tako nesto, a ne ovi i3, pentiumi i slicne gluparije. Jednostavno u rangu do 1200kn, amd je jedini pravi izbor. Taj amd 8320 ce pogurati i r9 290, dok intel u toj cjenovnom rangu nema niti jedan i5, a i3 nemoze gurati ni r9 280 kako spada.

Pogotovo sad s dolaskom dx 12, amd je najbolji izbor za tu cijenu, netreba opce razmisljati.

@d666sermek

Bas to, ako su ploca i proc napravljeni da turbo koji je stock on, rade na 1.4v i auto oc na 4ghz, uz to se daje 3god garancije na sve, mora sve raditi bez problema

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 12:23 (alien20).

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Dobar daN....VIDIM  da ima puno ljudi koji koriste FX - 8350.....Tako da bi postavio pitanje. nije da potpaljujem vatru ili da hejtere podignem na noge.... ovako.... Treba mi razlika izmedu FX 8350 vs. Intel i5 4690k?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Evo ti najbitniju razliku http://www.bug.hr/cijene/search/?q=fx+8350

vs

http://www.bug.hr/cijene/search/?q=i5+4690k

Koliko ja vidim razlika je ugrubo 500+kn tako da je suvisno pricat o potrosnji i tako tome.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 13:56 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
nicky.sl kaže...

Već su dugo ovakve cijene??

Ja znam da sam svojega kupio prije više od godinu dana u dućanu za 999kn.

EDIT: 8320

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 13:57 (CyberDemonVZ).
11 godina
neaktivan
Perica Kerempuh kaže...

Dobar daN....VIDIM  da ima puno ljudi koji koriste FX - 8350.....Tako da bi postavio pitanje. nije da potpaljujem vatru ili da hejtere podignem na noge.... ovako.... Treba mi razlika izmedu FX 8350 vs. Intel i5 4690k?

FX 8350 je overclockani fx8320

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 13:58 (alien20).
17 godina
AMD FX Club

1350 kn fx 8350 - i5 4690 - 1900kn

ploča am3:Gigabyte sAM3+ GA-990XA-UD3 - ispod ovoga osobno nebih išao i cijena je 800 kn

neka ploća za 1150 a da je solidna i da se može solidno ocat je Asus Z97-K i košta oko 990 kn, no ovdje čak možeš uzeti i plocu za 600-700 kn što ne bih preporučio i opet ćeš imati dobre rezultate.

Sve ukupno am3 kombo - 2150 kn - ovdje možeš napraviti bolju stvar tako da uzmeš umjesto fx 8350 fx 8320 pa te combo dođe ravno 150 kn manje tj. 2000 kn

Sve ukupno intel kombo - 2890 kn ako uzmes solidnu ploću a ako štediš onda bi te kombo koštao oko 2500 kn 

Sada je na tebi da odlučiš što želiš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:04 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

A razlike u performansama?......Slozio sam si build dakle Intel i AMD , stoga ako uzimam Intel moram zrtvovat 8 gb rama od 16..... Na youtubu i na netu kazu da je FX 8350 ima problema sa najnizim fpsima.... a intel taj problem nema.......?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Perica Kerempuh kaže...

A razlike u performansama?......Slozio sam si build dakle Intel i AMD , stoga ako uzimam Intel moram zrtvovat 8 gb rama od 16..... Na youtubu i na netu kazu da je FX 8350 ima problema sa najnizim fpsima.... a intel taj problem nema.......?

Trenutno intel daje bolje rezultate u gamingu no osobno mislim da to ne vrijedi 500-800 kn

Igre sa dobro grafom ce ti raditi na 60+ fpsa tako da se nebih brinuo da li mi intel daje 120 a fx 110 u pojedinim scenama

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

AMD BUILD: AMD FX 8350, 16 gb Kingston Fury, Asus M5A99X Evo 2.0= 4000 kn

Intel Build : 4690k, 8 gb ram, Ascrok Extreme 4= 4100kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Perica Kerempuh kaže...

AMD BUILD: AMD FX 8350, 16 gb Kingston Fury, Asus M5A99X Evo 2.0= 4000 kn

Intel Build : 4690k, 8 gb ram, Ascrok Extreme 4= 4100kn

Nemaš uopće potrebe za 16gb i kod prvog builda umjesto fx 8350 ubaci 8320 i na konju si.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:08 (toxic).
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Intel build bez razmisljanja, ovih 8gb rama manje neces ni osjetiti.

Moj PC  
1 3 hvala 1
15 godina
toxic kaže...

ploča am3:Gigabyte sAM3+ GA-990XA-UD3 - ispod ovoga osobno nebih išao i cijena je 800 kn

neka ploća za 1150 a da je solidna i da se može solidno ocat je Asus Z97-K i košta oko 990 kn, no ovdje čak možeš uzeti i plocu za 600-700 kn što ne bih preporučio i opet ćeš imati dobre rezultate.

Sve ukupno am3 kombo - 2150 kn - ovdje možeš napraviti bolju stvar tako da uzmeš umjesto fx 8350 fx 8320 pa te combo dođe ravno 150 kn manje tj. 2000 kn

Sve ukupno intel kombo - 2890 kn ako uzmes solidnu ploću a ako štediš onda bi te kombo koštao oko 2500 kn 

zaboravio si reci da kad kupi amd procesor da mu treba aftermarket cooler

11 godina
neaktivan

Rajintek 240 Radiator Watercooler  :P na sve sam ja racuno unaprijed

17 godina
dreadmoore kaže...
toxic kaže...

zaboravio si reci da kad kupi amd procesor da mu treba aftermarket cooler

a za intela ne treba? imao sam ih a između zadnjih je bio i7 3770 k koji se na stocku pregrijavao nedaj bože ako želiš na par sto mhz više.

Nitko koga ja znam a želi iole tihu konfu neće ostaviti stock cooler a između ostaloga i katastrofa izgleda :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:20 (toxic).
11 godina
neaktivan

Citao sam  da nova serija i5 i i7 ka npr. 4690k imaju updatean heat spreder, da je na prijasnjem 4670k bio los pa da se pregrijavao.....tako da temp. kod OCa puno ne zabrinjavaju....

17 godina
Perica Kerempuh kaže...

Citao sam  da nova serija i5 i i7 ka npr. 4690k imaju updatean heat spreder, da je na prijasnjem 4670k bio los pa da se pregrijavao.....tako da temp. kod OCa puno ne zabrinjavaju....

Gledaj ako ti lova ne igra ulogu uzmi i7 i riješi se svih muka koje bi potencialno mogao imati i ne razbijaj si glavu.

osobno me ne privlači i5 nasprem fx 8320 - uvijek bih prvo odabrao fx između ta dva procesora no kada bih imao love za konfu tada bi mi prvi izbor bio i7 i to je to.

Koju grafu stavljaš?

11 godina
neaktivan

Imam GTX 560 ( da se OC ).... stara grafa al dobro sluzi....ne pusta puni potencijal zbog dual cora koji imam zato i mjenjam ono glavno...... :/

17 godina
Perica Kerempuh kaže...

Imam GTX 560 ( da se OC ).... stara grafa al dobro sluzi....ne pusta puni potencijal zbog dual cora koji imam zato i mjenjam ono glavno...... :/

iskreno ja bih prodao gtx 560, uzeo fx 8320 8gb i za razliku love koju si uštedio od intel konfe kupio bolju grafu. 

Prodana grafa + razliku u cijenu intel - amd = nova grafa - za mene jednostavan izbor

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:32 (toxic).
11 godina
neaktivan

Mislio sam je neko vrijeme zadrzat pa onda je dat ca.....a da bi je prodavao koliko bi dobio za nju? I sta bi se mogla uzet kao alternativa? GTX 960?

12 godina
Perica Kerempuh kaže...

nećeš se sigurno puno naklokat sa stock hladnjakom na 4690k bez obzira na navodno unaprijeđeni heat spreader i ako hoćeš klokat aftermarket hladnjak ti ne gine u bilo kojem slučaju

s druge strane možeš zanemariti klokanje, uzeti i5 4460, daleko jeftiniju ploču i imat sasvim solidne perfomanse puno jeftinije, a jednom kad tj proc bude preslab za igre i 4790k će nasviran biti tek 30-ak posto jači i isto tako ćeš gledati što prije ga zamijeniti

ili ako hoćeš klokat za nižu cijenu uzmi 8320, no sve je to tu negdje i nećeš duže vremena imati brige niti s jednim

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:38 (picajzla0707).
17 godina
Perica Kerempuh kaže...

Mislio sam je neko vrijeme zadrzat pa onda je dat ca.....a da bi je prodavao koliko bi dobio za nju? I sta bi se mogla uzet kao alternativa? GTX 960?

računaj na oko 500-550 kn i na amd konfi nasprem intelove si uštedio još 800 kn = 1300-1350 kn za to kupiš jako dobru grafu.

11 godina
neaktivan

Imam vodeno hladenje spremno..... tako da temp. nece biti frka......a ovo sto si reko na zakljucanu verziju nije losa ideja i slabija maticna.......al nezzz, nemogu se nosit s time da nemogu clockat proccc XD

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice