Jedini problem je da je to nemoguce za objasnit bilo kome ko se i malo kuzi u funkcioniranje racunala.
A ko si ti tako pametan? Zadnjih dana se javljas u svakoj temi i prosipas neke svoje stvari, najvise trollanje.
Jedini problem je da je to nemoguce za objasnit bilo kome ko se i malo kuzi u funkcioniranje racunala.
A ko si ti tako pametan? Zadnjih dana se javljas u svakoj temi i prosipas neke svoje stvari, najvise trollanje.
Fala Bogu pa imamo tebe na forumu, stručnjaka za računala da pomažeš narodu.
To je relativno, i neznalica moze biti strucnjak kad je okruzen jos gorima od sebe ;)
Pa da, sumnjam da su očekivali toliki uspjeh prije nego su je izdali .
zakaj mi takt proca padne na 2300 mhz kad igram neku igru i onda mi pocinje stekati par sekundi i kad se ponovno vrati na normalu normalno radi
Provjeri temperature i kako ti nasjeda hladnjak. Moguće da ti se pregrijava proc pa spušta takt. Isključi tubo u biosu.
Seems legit...
imam fx 6300 i ud3p maticnu kao sto pise pod moj pc, a napajanje mi ima 2 kabela za cpu, jedan 4+4pin a drugi 8pin, ima li ikakve razlike u koristenju jednog ili drugog?
Nema.
Bok svima! Dali sam pogriješio pristajući na mb sa mojega PC. Preporučili ste mi gigabyte 970A DS3P. Ne mislim OC. Bitno mi je da u dogledno vrijeme mogu staviti jači proc i jaču grafu.
Bok svima! Dali sam pogriješio pristajući na mb sa mojega PC. Preporučili ste mi gigabyte 970A DS3P. Ne mislim OC. Bitno mi je da u dogledno vrijeme mogu staviti jači proc i jaču grafu.
Ako novi windows 10 i dx12 donesu ono sto obecavaju, svi fx 6xxx korisnici realno ne bi trebali razmisljati o nadogradnji CPU na 8core, eventualno OC jer se moze. Nista drugo nam ne ostaje nego da sacekamo :)
Ovo uključuje i starjie igre koje ne podržavaju DX12?
Ako ne .. onda.... :D
Ja je koristim već nekoliko mjeseci i zadovoljan sam, CPU sam overclockao na 4.00 GHz i zasada nema problema. (konfiguracija iz Moj PC)
Moje je mišljenje da jesi.
Ovo uključuje i starjie igre koje ne podržavaju DX12?
Ako ne .. onda.... :D
Nema ni jedna igra koja bolje radi na 8 core nego na 6 core koliko znam. Ako igra i koristi 8 jezgri zauzece pojedine jezgre kod osmojezgrenog je samo manje nego kod 6-jezgrenog ali ni u jednog nije kompletno zauzece procesora za vrijeme igranja blizu 100%. Svi benchmarkovi na netu su u normalnom opsegu pogresaka pa tako cesto bude da je i hexa ili cak visoko clockan quad bolje pozicioniran na listi od octe, uz to problem je i cesta usporedba FX 6300 i FX 8350 u benchevima iako je 8350 na 500 MHz visem taktu (14.3% veci takt nego 6300 pa priblizno toliko i veci rezultati).
Druga je stvar usporedba u situacijama poput
Hvala svima! Znači moja AsRock-ica nije toliki bed u odnosu na gore navedenu Gigabyte Mb.
Nema ni jedna igra koja bolje radi na 8 core nego na 6 core koliko znam. Ako igra i koristi 8 jezgri zauzece pojedine jezgre kod osmojezgrenog je samo manje nego kod 6-jezgrenog ali ni u jednog nije kompletno zauzece procesora za vrijeme igranja blizu 100%. Svi benchmarkovi na netu su u normalnom opsegu pogresaka pa tako cesto bude da je i hexa ili cak visoko clockan quad bolje pozicioniran na listi od octe, uz to problem je i cesta usporedba FX 6300 i FX 8350 u benchevima iako je 8350 na 500 MHz visem taktu (14.3% veci takt nego 6300 pa priblizno toliko i veci rezultati).
Druga je stvar usporedba u situacijama poput
Naravno da nema, meni je jedino bilo super igrati diablo 3 multibox sa svojim fx 6300 i to je islo bez problema (x4 accounta)
To su iste jezgre, gurace istu grafu identicno, samo sto ce kod nekih grafa iznad r9 280X trebati OC preko 4ghz da bi smanjio bottleneck ili ga spustio na 95% sto je odlicno.
Razlika između FX 83xx i FX 63xx je u FPU jedinicama kojih jači ima 4, odnosno za 33% više nego FX 63xx. To je bitna razlika.
Razlika između FX 83xx i FX 63xx je u FPU jedinicama kojih jači ima 4, odnosno za 33% više nego FX 63xx. To je bitna razlika.
Da to sve stoji, ali recimo kad ih stavis na 4.5Ghz i jedan i drugi i testiras u igri koja je pravilno optimizovana, 1080p bench razlike nece biti ako je realno neka grafa tipa 280/280X. Ako i bude razlike to je minorno zaista.
Ako uparis na stock brzinama to je druga prica a drzati FX na stock frekvenciji je grijeh :)
FX83XX ima 25% više FPU jezgri ne 33%.
FX83XX je odličan procesor s kojim možete istovremeno obrađivati u pozadini neki nazovimo zahtjevan program a pritom istovremeno igrati neku zahtjevnu igru bez nekog osjetnog pada u perfomansima i tu leži snaga 8 jezgri,situacija je to gdije FX63XX pomalo gubi "noge" naspram 8 core ali razlike i nema ako se samo igrate na njemu tu su manje više podjednaki,OC spašava stvar pa recimo da jedan OC FX6300 na cca: 4.6Ghz ima u multihread aplikacijama perfomanse jednog FX8320 na stocku,ali da i FX83XX se može OC preko tih granica pa sve dobiva smisao što kupac želi kupiti.
Rast sa 3 na 4 je rast od 33% a ne 25%, malo razmisli prije nego komentiraš.
http://www.game-debate.com/news/?news=15952&game=Galactic Civilizations III&title=Stardock CEO Claims DirectX12 Could Bring 500 Per Cent Boost To CPU Optimisation
Nadam se da ce taj dx 12 stvarno donjeti optimizaciju, mislim da bi to stvarno puno znacilo kod amd-a, posto dx 12 donosi puno bolju optimizaciju za vise threadova
Sada sam probao malo namjestati offset mode voltažu ali mi nije jasno zasto mi se u idleu clockovi i voltaza nece spustit, upaljen je c'n'q hpc mode je disablean, sve je dobro nastimano, al on i dalje u idleu radi na 4.5ghz
Sada sam probao malo namjestati offset mode voltažu ali mi nije jasno zasto mi se u idleu clockovi i voltaza nece spustit, upaljen je c'n'q hpc mode je disablean, sve je dobro nastimano, al on i dalje u idleu radi na 4.5ghz
Enejblaj sve APM, C1,C6 u Windowsu- Control panel- Power plan- Balanced
sve je napravljeno osim c1 i c6, malo sam googlao kazu da CnQ ne radi pri vecim clockovima, neznam dali je to istina prvi put cujem, ali ne ide, nema veze drzat cu se starog manual sistema
sve je napravljeno osim c1 i c6, malo sam googlao kazu da CnQ ne radi pri vecim clockovima, neznam dali je to istina prvi put cujem, ali ne ide, nema veze drzat cu se starog manual sistema
ovako je kod mene CnQ - always enable, C1-Enable, C6-Enable, HPC-disable, APM-Auto, u Windowsu Control panel-Power options - Balanced bez ovoga isto neobara clockove ako je na High performace
Hpc ne utjece na obaranje clockocva u idleu al utjece na throttlanje u loadu, meni bi uvijek throttlalo bez hpc-a.
HPC je još poznat pod punim nazivom kao High Performance Computing, a pročitaj post-dva iznad i vidjet ćeš što radi.
ovako je kod mene CnQ - always enable, C1-Enable, C6-Enable, HPC-disable, APM-Auto, u Windowsu Control panel-Power options - Balanced bez ovoga isto neobara clockove ako je na High performace
15-tak min. pisem i pokusavam objasnit neke stvari i umjesto da kliknem "Posalji", ja kliknem na "Odustani".
E sad vise nemam volje sve to ponovit, uglavnom...
@D3lBoy, to sto kazu su bedastoce.
@mirzet, obara itekako i clock i napon... samo treba postavit "Minimum processor state" na 30% i to je to.
Kod mene postavljeno na sljedeci nacin i radi ko urica:
1. CPU overclock na Offset mode.
2. CnQ i HPC postavljeni na Enabled, sve ostalo na Disabled.
3. Power Options = High performance / Minimum processor state: 30%
4. Vidi scr. u prilogu