AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Phenom je imao malo bolji per core perfomance ali nebi rekao da bolje radi. Prešao sam sa 965 na 8320

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
D3lBoy kaže...

Phenom je imao malo bolji per core perfomance ali nebi rekao da bolje radi. Prešao sam sa 965 na 8320

Bolje je radilo itekako, razlika je bila primjetna, ne treba uvijek vjerovati reviewovima jer sam se i sam iznenadio.

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ali ne mogu se 4 FX-ove jezgre nositi sa 4 jezgre Phenoma. Na ovom dijelu mape uopste nije igrivo sa quad core FX, dok sa phenomom jeste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Gle ja govorim za wot, za crysis neznam kako se nosi i kako bi se nosilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dedaa kaže...
D3lBoy kaže...

Bolje je radilo itekako, razlika je bila primjetna, ne treba uvijek vjerovati reviewovima jer sam se i sam iznenadio.

Kakvim reviewovima, kazem ti da sam imao i OCan 965 i sad imam ocan 8320... 965 se puno puno vise mucio, u svemu sto danas radim. Iako je strasno dobar proc. ali prolazi mu vrijeme

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

"Phenom je imao malo bolji per core perfomance ali nebi rekao da bolje radi"

To si ti rekao. Pa sam ti odgovorio da ne treba vjerovati reviewovima jer svi govore da phenom ima bolji core performance, sto ocito nije bas tocno barem sto se wota tice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sretan Božić svima, uz  jedno pitanje,: kako riješiti V-sync da mi ne radi te crte priko ekrana, lokati framse ili što?

U igri, Bf4, upalim v-sync ali ne pomaže, komp je pod moj PC...

vas-hrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Prije svega sretan Božić svima koji slave. Pitanje, koji cooler za FX8350 na ASRock Extreme3 R2.0? Koliko sam primjetio kad stavljam FX-a na tu ploču moram koristiti top-down blow cooler a jedini koji sam ja uspio naći je Gemini II M4 (a ja imam Noctua NH-D14 od koje nažalost ništa na ovoj ploči s ovim procesorom). Međutim nema teoretske šanse da uspijem stavit Patriot Viper 3 memoriju na ploču onda. Znači imam 4x8GB Viper3 1866MHz i visoki su malo ispod 40mm. Postoji li kod nas ijedan top-down cooler koji je dovoljno visok da ispod njega stane ova memorija?

Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dark_wizz kaže...

Prije svega sretan Božić svima koji slave. Pitanje, koji cooler za FX8350 na ASRock Extreme3 R2.0? Koliko sam primjetio kad stavljam FX-a na tu ploču moram koristiti top-down blow cooler a jedini koji sam ja uspio naći je Gemini II M4 (a ja imam Noctua NH-D14 od koje nažalost ništa na ovoj ploči s ovim procesorom). Međutim nema teoretske šanse da uspijem stavit Patriot Viper 3 memoriju na ploču onda. Znači imam 4x8GB Viper3 1866MHz i visoki su malo ispod 40mm. Postoji li kod nas ijedan top-down cooler koji je dovoljno visok da ispod njega stane ova memorija?

Postoji, to ti je bilo koji vodeni hladnjak
Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Najbolji cooler je kad hitiš komp van na -3 °C. :D

eto kak je to moj FX4100 podnjeo nakon 10-ak minuta blend testa u prime95.

http://www.pohrani.com/?S/EQ/2UHNj3xo/prime-blend.jpg 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Ne kuzim kako ce mu to vodeni hladnjak hladit VRM-ove na ploci?!

12 godina
ansha kaže...
nicky.sl kaže...

Ne kuzis? A ja ne kuzim o kakvim ti VRM-ovima pricas, on je pitao za visinu RAM-ova i koji hladnjak tu moze stat.
13 godina
neaktivan
zagi988 kaže...

Najbolji cooler je kad hitiš komp van na -3 °C. :D

eto kak je to moj FX4100 podnjeo nakon 10-ak minuta blend testa u prime95.

http://www.pohrani.com/?S/EQ/2UHNj3xo/prime-blend.jpg 

Kako ti se ponasa taj FX sa tom zvjerkom od grafe?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

RAM stavi u module A2 i B2, tj. gledajuci od socketa to su drugi i cetvrti modul. A ventilatore od Noctue mozes takoder malo podesit kod stavljanja na hladnjak, stavis prednji (120mm) malo vislje. Mora ti stat.

Imao sam Noctuu 14-icu i uvijek je stala taman na sve ploce (takoder sa Viper3 memorijom).

Uspio nac samo ove dvije fotke, ali dovoljno da se vidi...

ASUS ploca, Noctua i Viper3 ASUS ploca, Noctua i Viper3
ASRock ploca, Noctua i Viper3 ASRock ploca, Noctua i Viper3
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Kako ti se ponasa taj FX sa tom zvjerkom od grafe?

Umire. U BF4 doslovno umire, a inače ide čist ok.

Moram ubacit neki 8320 jer ovaj ju može podnjet al do jedne granice. 

13 godina
neaktivan
zagi988 kaže...

Umire. U BF4 doslovno umire, a inače ide čist ok.

Moram ubacit neki 8320 jer ovaj ju može podnjet al do jedne granice. 

Ja sam imao jednu r9 290 od gigabyte ali nikako je nisam stigao ni upariti sa svojim fx 6300, mada mislim da bi se ok nosio s njom. Iako ne bih prilazio BF4 :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
dark_wizz kaže...

Ovaj Scythe bi ti mogao odgovarati, ovdje na slikama se vidi koliko je visok u odnosu na ram, pa procijeni hoće li ti smetati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 12:00 (filterini).
12 godina
Rupy kaže...
dark_wizz kaže...

RAM stavi u module A2 i B2, tj. gledajuci od socketa to su drugi i cetvrti modul. A ventilatore od Noctue mozes takoder malo podesit kod stavljanja na hladnjak, stavis prednji (120mm) malo vislje. Mora ti stat.

Imao sam Noctuu 14-icu i uvijek je stala taman na sve ploce (takoder sa Viper3 memorijom).

Uspio nac samo ove dvije fotke, ali dovoljno da se vidi...

Ima covik 4 memorijska modula a ne dva tako da A2 i B2 neigra. Jedino podignit vent ako kuciste dozvoljava il kako sam vec reka uzet vodeno
16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ima covik 4 memorijska modula a ne dva tako da A2 i B2 neigra. Jedino podignit vent ako kuciste dozvoljava il kako sam vec reka uzet vodeno

Previdio sam da ima 4 modula. {#}

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ako netko ima dupli start kod paljenja, neka instalira zadnju verziju BIOS-a (beta verzija "Feh").

Tada se Turbo Core može isključiti, multiplier staviti na željeni broj i komp će se normalno paliti.

Upravo isprobano nakon što mi se (opet) počeo događat dupli start kod paljenja.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Nažalost ništa od toga jer se komponente oko socketa također griju na toj ploči ako je na njoj bilo koji FX. Zato i pitam za top-down cooler.

filterini kaže...

Ovaj Scythe bi ti mogao odgovarati, ovdje na slikama se vidi koliko je visok u odnosu na ram, pa procijeni hoće li ti smetati.

Koliko mi se čini po specifikacijama da bi stali moduli ispod. Morat ću se zaletit do linksa i pogledat uživo da ne kupujem bzvz. Kad sam konj i nisam razmišljao o tome kad sam naručivao RAM-e

Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
ansha kaže...
nicky.sl kaže...

Ne kuzis? A ja ne kuzim o kakvim ti VRM-ovima pricas, on je pitao za visinu RAM-ova i koji hladnjak tu moze stat.

Nisi skuzio zasto zeli top down cooler, na toj ploci se pregrijavaju VRM-ovi (regulacija napona procesoru) i nesto treba puhat po njima.

12 godina
AMD FX Club
Ajde dobro, a niste čuli za ventilatore na kučištu recimo bočni koji puše po matičnoj. To se rješava dobrom regulacijom protoka zraka kroz kučište.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 8:49 (nicky.sl).
Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Imam istu ploču i fx 8320 na 4.2GHz dignut i napon se penje nekad u full loadu i do 1.4V i nisam primjetil da se vrm grije,proc je hlađen sa scyte mine 2 i jedna 120- ka u sredini radijatora namještena na 1350 rpm-a i sve radi god. dana bez frke s tim da sam tu ploču doslovno gazil 2 god. s phenomom otkljucanim u quad i dignutim na 4.2GHz i naponom od 1.48/1.5V.Chipset ne prelazi temp. iznad 60 stupnjeva ni nakon 4-satnog igranja.Problem je ako imaš 4 modula i širok kuler al top down je po meni nepotreban ako imaš prozračnost u kučištu i dobru ventilaciju.

Još da napomenem obavezno isključi LLC na toj ploči jer radi probleme ak misliš clockat proc kao i ostale power options u biosu osim C&Q opcije.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 11:05 ($inke).
14 godina

D14 i D15 imaju 14 cm vent koji je ionako prevelik za sam radijator pa onaj srednji kad spustiš puše sasvim fino preko VRM hladnjaka i uz dobar airflow kućišta bi trebalo bit sve ok.

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ma ne mislim ništa OC-at, bar ne na ovoj ploči. Temperature su zasad ok i idle i load. Kućište je prozračno (CM K280 sa sva tri 120mm venta). Al čitao sam da ljudi imaju problema na toj ploči s temperaturama matične kad ubace FX-a (a i piše na ASRock stranici) pa reko "better safe than sorry".

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club
Evo jedan IBT test memorija na maximum sa klokanom memorijom Kingston 1600MHz na 2400MHz i CPU na 4.7GHz
http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Evo jedan IBT test memorija na maximum sa klokanom memorijom Kingston 1600MHz na 2400MHz i CPU na 4.7GHz

Clockao si ovu memoriju pod "Moj PC" na 2400MHz?

16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
mirzet1976 kaže...

Clockao si ovu memoriju pod "Moj PC" na 2400MHz?

Ne vidis screenshote koje je stavio?

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo vidim sada, bio sam na mob i nije htjelo otvoriti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice