AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 871.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Grr 3 put pisem poruku crasha mi se nesta preko moba sam -.-
Mali offtopic: Kupujem uskoro konfu: AMD fx6300 6x3.6ghz, xfx 7870 dd, 4gb 1366mhz rama, 1tb hdd blablabla... Imam 2 pitanja: 1. Hoce li 6300 izdrzati 5 mjeseci (od pocetka 9. do pocetka 2. sa stock coolerom? 2. Hoce li cpu bottleneckati grafu? Ako hoce, da smanjim grafu i uzmem jacu maticnu/rame/proc/cooler???

Edit: Oko 1. pitanja... Ako ce trebati mrvicu hladjenja, mogu ja uvijek otvoriti sirom prozor u 12 mjesecu i stavit komp pored prozora... Pa ce biti snjezno hladjenje... xD

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 2:41 (Svenos).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD FX Club
Svenos kaže...

Grr 3 put pisem poruku crasha mi se nesta preko moba sam -.-
Mali offtopic: Kupujem uskoro konfu: AMD fx6300 6x3.6ghz, xfx 7870 dd, 4gb 1366mhz rama, 1tb hdd blablabla... Imam 2 pitanja: 1. Hoce li 6300 izdrzati 5 mjeseci (od pocetka 9. do pocetka 2. sa stock coolerom? 2. Hoce li cpu bottleneckati grafu? Ako hoce, da smanjim grafu i uzmem jacu maticnu/rame/proc/cooler???

Edit: Oko 1. pitanja... Ako ce trebati mrvicu hladjenja, mogu ja uvijek otvoriti sirom prozor u 12 mjesecu i stavit komp pored prozora... Pa ce biti snjezno hladjenje... xD

Definitivno je konfa dobra, za bottleneck se nemoras bojati. Hladnjak(proc) ce izdrzat, osim ako ti je prek zime 30° u sobi. Jer su to hladni mjeseci, a i max temperatura im je kao 70°, a tolko sigurno neće biti preko jesen/zime, osim ak ti je sobna temp bolesna).. Pitanje je dal će ventilator izdržat(ležajevi), jer se ti hladnjaci tj ventovi vrte na velikim okretajima, al izdržat će u svakom slučaju, naravno, stavi mx4 ili takvu sličnu pastu umjesto stock paste. {#}

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
13 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

Definitivno je konfa dobra, za bottleneck se nemoras bojati. Hladnjak(proc) ce izdrzat, osim ako ti je prek zime 30° u sobi. Jer su to hladni mjeseci, a i max temperatura im je kao 70°, a tolko sigurno neće biti preko jesen/zime, osim ak ti je sobna temp bolesna).. Pitanje je dal će ventilator izdržat(ležajevi), jer se ti hladnjaci tj ventovi vrte na velikim okretajima, al izdržat će u svakom slučaju, naravno, stavi mx4 ili takvu sličnu pastu umjesto stock paste. {#}

Aham, kuzim znaci imam dodatnih 30ak eura, yaaay... :D to ide na kuciste... :D Jer je ku iste neko no name... O.O A maticna je Gigabyte 970A-UD3... Kada uzmem neki cooler tipa Mugen 3 ili ashuru cu ga moci dotjerati do 4ghz?

Edit: A sto sa H80i? :D Hoce ga to dovoljno hladiti?

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 3:17 (Svenos).
13 godina

Rađe si uzmi NH-D14 i promjeni ventilatore ako ti se gade, al h80i nije loš cooler, samo ima boljih zračnih high-end coolera od h80i a cijena je tu negdje, ako želiš dobro obavljen posao, uzmi h100i, iako je to već velik trošak, tako da uzmi nh-d14 ili silverarrow extreme ako ga ima u tom dućanu di planiraš uzet, vidim da spominješ eure pa pretpostavljam da ćeš vani uzet dijelove. Sve u svemu, ti sa dobrim coolerom(u to spada i mugen3), ne da ćeš ga na 4ghz gurat, nego ćeš ga bez problema i na 4.5-4.7ghz gurati, pri razumnoj voltaži(1.475v max - ako je dobar primjerak procesora), jer matična je solidna(nije ni loša, a nije ni za bacit) za clockanje..
PS: clockaj ga kad su hladni dani, ja svog sad drzžim na 4.3ghz pri stock voltaži(1.35v)

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 14:18 (ramzocro-HCR).
13 godina
protjeran
AMD FX Club

Evo forumaši samo za Vas malo odvrtio testove da usporedimo 2 modula = 4 jezgre VS 4 modula da se koristi kao jedna jezgre po svakom modulu !

Koliko se vidi po testovima u Performance testu je 4 modula po jednoj jezgri bolje za otp 10%  i Cinebench je bolji za 20% no Super PI je isti

http://www.zaslike.com/files/tf9b4oz2g1b009q457zw.jpg

http://www.zaslike.com/files/ca94w8gu0yra0zlhj22.jpg

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 23:46 (Bulldozer).
Moj PC  
9 0 hvala 1
14 godina

Zanimljivo ;)

13 godina
protjeran
AMD FX Club

Evo i na 4.6Ghz i to sa stock coolerom

http://www.zaslike.com/files/mrfch6w8yqr2vs9tyv.png

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

Evo da se i ja pridružim FX obitelji! :) Danas mi stigao 8320 naručen iz Centro.hr za 1142kn. (Čekao samo dva dana)

Do sada sam imao Athlona X4 tak da sam jedva dočekao ovu nadogradnju. Nisam još ništa probavao klokati ali sigurno budem pa javim kako se ponaša! ;)

BF Nick: Xtream_Switch
13 godina
Switch kaže...

Evo da se i ja pridružim FX obitelji! :) Danas mi stigao 8320 naručen iz Centro.hr za 1142kn. (Čekao samo dva dana)

Do sada sam imao Athlona X4 tak da sam jedva dočekao ovu nadogradnju. Nisam još ništa probavao klokati ali sigurno budem pa javim kako se ponaša! ;)

Možeš bez straha stavit na 4.2ghz @stock voltaža. Makar to da imaš. Nebi trebalo zafrkavat. {#}

15 godina
ramzocro-HCR kaže...

Možeš bez straha stavit na 4.2ghz @stock voltaža. Makar to da imaš. Nebi trebalo zafrkavat. {#}

Definitivno ću se s tim poigrati ovih dana. Tako negdje sam si i razmišljao da bi mogao ići 4-4,2 GHz.

BF Nick: Xtream_Switch
13 godina
neaktivan
Jel ok....fx-8350 na 5700 rpm a 42 C

??

tako prikazuje u uefi biosu
It's not about the money...It's about sending a message
13 godina
Stock cooler?
13 godina
neaktivan
da
13 godina
ii7scw kaže...
da

Onda nemaš razloga se čudit.

13 godina
neaktivan
hvala...a koliko on ide max temp? sa stockom?
13 godina
70°C
Nakon toga ti ide thermal throttle.
Postoji tipka "HVALA".
14 godina

Pozdrav svima! Uzeo bih si neki FX procesorčić a budući da baš ne kužim puno oko razlika među njima trebao bih savjet. Uzeo bih si neki FX proc(+ odgovorajuću matičnu) za igranje i povremeni encoding multimedije.  Imam 1400 kn na raspolaganju pa ako se može što sklepat, ako ne budem se protego 200 kuna idući mjesec.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
14 godina

odluka je pala na ovo http://prntscr.com/1kaiy3

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

umjesto ta 2gb rama si mogao uzeti bolju ploču.

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
Doca15 kaže...

Ti palo možda na pamet dok si pisao ovaj mudri komentar/savjet da čovjeku treba RAM? Da možda radi upgrade sa DDR1(ima ploča sa ddr1 & PCIexpress)/DDR2 na ovo što je naveo da će uzet? {#}

14 godina
Doca15 kaže...

ram je za bratov PC

14 godina

Jel ima još netko AMD FX 8 core cpu i onaj uređaj za mjeriti potrošnju ??

14 godina

Evo i moj FX na putu...Nije bilo one matične gigabyteove kdo dobavljača pa sm uzeo asrockovu jer  nisam prije čuo za biostar( a ni čuo da neko ima njihovu MBO)

http://prntscr.com/1lk6yi

14 godina

BIOSTAR je odličan brand ali ga nije bilo godinama kod nas, pa dobar dio ljudi nije baš nešto upoznat s njima.

13 godina
AMD FX Club

Pitanje samo hoce li FX 6300 biti bottleneck za HD7950

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kelam kaže...

Pitanje samo hoce li FX 6300 biti bottleneck za HD7950

imam 7790 pa se ne bojim

13 godina
AMD FX Club

PA nisam pitao sto ti imas haha

Jel zna itko hoce bit ili ne?

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Clockan na 4.5Ghz će bit super, ništa lošije od i5. Uvijek imaš nekih situacija gdje nije usage full, ali to su iznimke. Super ćeš se igrati sa FX 6300 i HD 7950.

14 godina
AMD FX Club

Evo dečki napravio sam nova mjerenja sa TX3 Evo na 4 GHz, što mi je 24/7 frekvencija... Sad čekam da dođe nova grafa (reklamacija) i Seidon 120M pa da usporedimo rezultate {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ja sam skoro vrsio mjerenja na profesionalnom ormaru za raznorazna mjerenja elektricnih velicina, u idle-u citav komp (moja konfa) je iz uticnice vukao oko 120 W a pod opterecenjem (bf3 ultra postavke) negdje oko 380 W, stim da su vrijednosti imale i male oscilacije... sto prevedeno u moje koristenje racunara mjesecno dodje oko 26 kuna sto i nije mnogo...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice