AMD Athlon II X4 620 temperature prevelike

poruka: 42
|
čitano: 9.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Radi se oAMD Athlon II X4 620, kojemu su temperature preko limita. Na AMD stranici pise da je max temp 71C, a meni je netom nakon izlaska iz igre oko 73C.

Sta da radim!?

Ventilator se vrti ko lud, na 3500 o/min.

ideal temperature ideal temperature
load temperature load temperature
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: AMD Athlon II X4 620 temperature prevelike
the_dammed kaže...

Radi se oAMD Athlon II X4 620, kojemu su temperature preko limita. Na AMD stranici pise da je max temp 71C, a meni je netom nakon izlaska iz igre oko 73C.

Sta da radim!?

Ventilator se vrti ko lud, na 3500 o/min.

1. kupi bolji hladnjak tipa katana 3
  1. smanji napon procesora jer je po defaultu velik pogotovo ako ga nisi OC-ao

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
15 godina
neaktivan

Sada je napon na auto. Na koju vrijednost da stavim?

Kažeš, onda će biti manja temperatura?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Sada je napon na auto. Na koju vrijednost da stavim?

Kažeš, onda će biti manja temperatura?

Uf, nisam sad za svojim kompom pa  ne mogu vidjeti koliko sam sebi stavio. Skini CPU-z i ocitaj tamo koji ti napon pise.

Ali prvo iskljuci u BIOS-u cool n quiet opciju (ako je ukljucena).

15 godina
neaktivan

E, pa super, imamo isti proc. Ajde onda pliz pogledaj kakve su kod tebe vrijednosti (kad ces moć), pa da ih usporedimo (temp i voltaže). CPU-z? Ovaj everest ne valja? Na CPU-z mi je 1,216V

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

E, pa super, imamo isti proc. Ajde onda pliz pogledaj kakve su kod tebe vrijednosti (kad ces moć), pa da ih usporedimo (temp i voltaže). CPU-z? Ovaj everest ne valja? Na CPU-z mi je 1,216V

1.216V na kojem taktu?

15 godina
neaktivan

Evo, stavio sam SS da vidis sve.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 22:07 (the_dammed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

e iz kojeg ti je ovo programa slike koji si program koristio

15 godina
neaktivan

Mozda hladnjak nije dobro sjeo na procesor. Skini hladnjak, ocisti stari i nanesi novi sloj termalne paste i vrati hladnjak natrag. Javi rezultate...

17 godina
neaktivan

Probaj smanjit napon na sljedeci nizi, mislim da je meni na tom taktu bio 1.19V.

Sumnjam da mu je hladnjak lose sjeo, ti stock hladnjaci su losi, mislim da bi mu temp bile i vise da je krivo sjeo{#}

Neefikasne zujalice, sa nekim mainstream hladnjakom ce ti temp vec dosta pasti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 22:35 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

e iz kojeg ti je ovo programa slike koji si program koristio

ti ne vidis dobro?

edit: ako mislis na ovaj gore u prvom postu.. to ti je everest...

xFire: rebelsy | steam: rebelsyz0r
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 22:37 (rebelsy).
15 godina
neaktivan

Neznam jesam li ja pijan ili ti imaš vraški dobar primjerak s low vcoreom? Kod mene je na Athlonu 630 CPU VID 1,375V, undervolt ide do 1,3V ispod nema šanse da radi. Gledam na netu Athlone 620, svi imaju vcore oko 1,35-1,4V. Sad me zanima kud bi vi još smanjivali napon?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Neznam jesam li ja pijan ili ti imaš vraški dobar primjerak s low vcoreom? Kod mene je na Athlonu 630 CPU VID 1,375V, undervolt ide do 1,3V ispod nema šanse da radi. Gledam na netu Athlone 620, svi imaju vcore oko 1,35-1,4V. Sad me zanima kud bi vi još smanjivali napon?

Ja ama bas nemam pojma sta znaci vcore ni sta se dobiva smanjenjem il dizanjem voltaže. Znam samo da oću da bude manja temp. O oću probat sve, prije nego krenem u fizičko-financijsko-mehaničke radove.

OVDJE su preporučene voltaže.

Napominjem, neznam što će se desiti ako se smanji voltaža i dal će proc lošije raditi.

15 godina
neaktivan

Za tebe je lijek novi cooler, Katana 3/AC Freezer/TX3 za default taktove, CM Hyper 212+/Performa za OC

Tipično za stock coolere da poblesave pri visokim temperaturama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To su fizičko-financijski-mehanički radovi. {#} Gledam što sve mogu prije toga napraviti.

17 godina
ATiGamer kaže...

Moj testni 620 je također imao 1.225V default napon u biosu, 1.216V u winsima, Deneb jezgra sa otključanim L3 cacheom, brijem da je i ovaj njegov Deneb

clock2much
15 godina
neaktivan

Dakle primjerci s Deneb jezgrama imaju niži vcore?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To mi je baš čudno za Athlone, moj Phenom C3 sa Deneb jezgrom radi na 1.275. Bit će da je ovdje dovoljan i manji napon zbog manjeg takta

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 13:40 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

To mi je baš čudno za Athlone, moj Phenom C3 sa Deneb jezgrom radi na 1.275. Bit će da je ovdje dovoljan i manji napon zbog manjeg takta

Athloni s Deneb jezgrom su zapravo punokrvni Phenomi sa zaključanim L3. Očito da Propus traži više napona, ne znam zbog čega

17 godina

Isti slučaj na netu sa x6 1075T.

Nekima radi na 1.2V, a većini drugih na 1.35-1.4V

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
the_dammed kaže...
ATiGamer kaže...

Ja ama bas nemam pojma sta znaci vcore ni sta se dobiva smanjenjem il dizanjem voltaže. Znam samo da oću da bude manja temp. O oću probat sve, prije nego krenem u fizičko-financijsko-mehaničke radove.

OVDJE su preporučene voltaže.

Napominjem, neznam što će se desiti ako se smanji voltaža i dal će proc lošije raditi.

Skrati si muke i rješi se šrot stock hladnjaka pa si uzmeš Katanušu AMD verzija i to je to.{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=7081

15 godina
neaktivan

Nije ni tako skup ovaj cooler...

Jel muka otključat L3? Hm, zapravo, onda se i gubi garancija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Nije ni tako skup ovaj cooler...

Jel muka otključat L3? Hm, zapravo, onda se i gubi garancija...

Garancija se ne gubi otključavanjem, niti zamjenom hladnjaka.

Ako crkne, a šanse su JAKO male, bitno je da imaš kutiju, procesor i box hladnjak.

Ne bi te trebali ništa više pitati.

14 godina
neaktivan

Pnije ako imaš proc na DENEBOVOJ arhitekturi

{#}pooz 620 l3 6MB

AM3 ploča ACCmode ukovčaj u BIOSU i L3 mora biti ako je ima,ak ne JBG,nemaš s

reće

pasulj
17 godina
neaktivan

Evo da i ja prilozim napon, Rana je codename kao sto se vidi. Imam solidan OC, temp ide do 46 *C, zanima me dali je to previse/premalo. Cooler je Scythe Ninja II.

EDIT : ATiGamer sada gledam tvoju konf, nisi uspio dobiti vece taktove, konfiguracija nam je gotovo jednaka? I ako bi mogo postat sliku ili napisat Vcore i FSB takt, kao i neke temp (mozda kao ja iz OCCT). Hvala

I za nekog drugoga ako bi mogo postat temperature, pogotovo vi koji ste tu negdje oko 3400 MHz?

. . . H O U S E M U S I C . . .
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 0:31 (DJ Zero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: AMD Athlon II X4 620 temperature prevelike

Da ne otvaran svoj topic ponovno . Nakon sta san ocistija komp , temperature se nakon igranja penju do 58 C a minja san stock hladnjak i stavija katanu 3... No i dalje mi je to previse s obzirom da je sad temperatura sobe oko 20 ,19..bojim se lita. takoder sam spustija napon na 1.2750 V no nije previse pomoglo , stupanj ,dva... Zanima koliko bi pomogli dodatni ventovi na kucistu , te di i kako da ih stavim bi bilo dobro da mi netko kaze.. takoder koje ventove preporucate ??  Mozda san cak i premalo paste stavija kad san minja hladnja , mozda je to problem ??? Brine me jer je max preporucena temp 62 C a virujem da ce liti ici preko..

17 godina
neaktivan

Najlakse ti je skinit bocnu stranicu ako vec nisi skinio, samo da vidis jel problem protok zraka kroz kuciste. 

Bilo kakav jeftini vent je dobar, velicina ovisi koliko ces ih i gdje stavit u kuciste te o velicini kucista.

Sto se paste tice, treba je biti jako malo teko toliko da se pokrije povrsina hladnjaka/procesora. 

Kvaliteta paste je takodjer jako bitna, koju si stavio? Onu sto si dobio s coolerom ili neku drugu?

15 godina
neaktivan

Iman V4 kucsite od Thermaltejka ... Mozes bas preporucit neke ventove i di da metnem ? Mislim kablovi su lipo sredeni ,stvar je do nedostatka venta. .. Stavija san artic silver pastu .... Evo danas u igranju par sati fife 11 je dosla temp proca na koja 62 C , a u stanu je bilo kojih 22 C ako ...  Da ga posaljen na reklamaciju procesor ? Napon mi je na 1.2375 V , ne bi smija nize ...

17 godina
neaktivan

Ako se temp digne na 62 za pola sata onda nzm da ce ti pomoci ventovi za neki protok zraka... cak i do 1h, jer to znaci da nije problem u nakupljanju viška topline u kucistu.

Skini stranicu, pokreni OCCT test na 1h i postaj ovdje, takodjer sa stranicom.

http://www.ocbase.com/download.php?fileext=exe

Inace marka ili snaga ventova pa cak ni cijena nisu vazni nego velicina tako da ti stanu u kuciste na za to predvidjena mjesta. Izmjeri i kupi po velicini... Ali ptije toga postaj slike iz OCCT nakon tih mjerenja da vidis dali se radi o losem hladjenju procesora ili nakupljanju topline u kucistu. Pozdrav

15 godina
neaktivan

Pocela mi je trzati igrica, pa sam isao provjeriti sta je s temperaturama proca. I bile su 85C. Gledao sam po netu što mogu učiniti i napravio sam sljedeće:

provjerio jel uključen Cool'n'Quiet - je

stavio u "power options" da je macimalno opterečenje proca 90%

Napon u loadu je 1.12V, a sada je 0,94V.

Dali mogu staviti da je max opterečenje proca 100%, a da tu voltažu nekako smanjim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice