Pozdrav svima,
Imam problem sa pregrijavanjem procesora, dakle kada ga upalim njegova temperatura je 60 C , upalim chrome skoci na 80 ali odma skoci, i onda varira svake 2 sekunde , zna nekad i za 20 stupnjeva da skoci u par sekundi, nije mi jasno kako je moguce ?
Pastu sam promjenio,ocistio hladnjak, ventilator i opet je isto, stavio sam windows 10 jucer i opet seisto događa
moze li mi netko reci o cemu se tu radi
AMD A4 6300 pregrijavanje
- poruka: 18
- |
- čitano: 2.105
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Provjeri je li ti hladnjak dobro sijeo, ako imaš stock kupi neki aftermarket (LC CC 95)
Imam onaj obicni standard, sto dobijes uz procesor, al nije mi jasno kako moze tako brzo da temperatura poraste i brzo se spusti i zanima me hoce li pasatit aj hladnjak na maticnu tj procesor? jer je drugaciji utor
Imam onaj obicni standard, sto dobijes uz procesor, al nije mi jasno kako moze tako brzo da temperatura poraste i brzo se spusti i zanima me hoce li pasatit aj hladnjak na maticnu tj procesor? jer je drugaciji utor
S čime mjeriš temperature?
Sa speccy,speedfan,hwinfo i na svakom isto pokazuje, neki lik mi je rekao da bih trebao ocistiti iglice sa alkoholom da je imao takav problem i da je rijeseno
Sa speccy,speedfan,hwinfo i na svakom isto pokazuje, neki lik mi je rekao da bih trebao ocistiti iglice sa alkoholom da je imao takav problem i da je rijeseno
Da su iglice "prljave", PC ti se nebi najvjerojatnije niti upalio.
Možda si stavio previše/premalo paste.
Imaš li uključen kakav turbo boost, jesi li dirao voltažu ili overclockao, kakav ti je protok zraka u kučištu i bilo bi dobro da ispuniš rubriku pod Moj PC...
Kaze ovako : grijanjem i hladenjem procesora stvarju se kapljice vode koje oxidiraju , da probam sa alkoholom cjeli procesor prebrisati da je to pomoglo njegovom prijatelju.. e sad paste sam stavio dovoljno da prekrije cjeli procesor , voltazu i slicn stvari nisam diro, stoji sve na tvornickim postavkama, osim sto sam napravio update biosa, al to tek danas kada sam pokusao ukloniti problem.. stvarno neznam sta da vise napravim
Koristiš li integriranu grafičku ili zasebnu?
Zasebna, jucer sam ju ubacio, postavio sam specifikaciju svojeg racunala
Već dugo ti se pregrijava?
Ipak su sad velike vrućine, nije niti moj hladan.
pa ono prije je bilo islo do 75 , sad je postalo previse, jucer kad sam igrao LOL tempareatura se popela na 128 C , doslovno sam osjetio toplinu kako udara u facu .. FPS mi je strasno pao i pocelo je dropati
Jesu li ti sve nožice koje drže hladnjak ispravne?
Možda glupo pitanje, vrti li ti se ventilator?
Ovaj hladnjak je trenutno best buy: LC CC 95
kod mene je ovakav stalak https://i.ebayimg.com/images/g/mtEAAOSwFL9Tt7bV/s-l300.jpg
sve je sipravno, evo upravo sam promjenio hladnjak , stavio sam aluminijski i događa se isto
Znaci samo mi chrome radi evo mjerenje temperature
Stvarno neznam sta da radim vise , ovih dana cu kupit taj cooler sto si mi rekao pa cemo vidit
Ma na kraju balade to vrlo lako može biti i bios/uefi bug.
Ako je sve dobro napravljeno, što se tiče slaganja, onda nema brige!
Osim toga, opet, ako je baš toliki strah, kupiš negdje ovaj ručni IR mjerač temperature (ma imaš ih za par $) i eto ti 100% sigurnih očitanja.
Al' opet, koga briga, jel' ...
Na kraju balade ja bi to najrađe bacio kroz prozor, pokido mi je zivce, malo je temperatura nenormalna , recimo sa 60 skoci na 82 , a temperatura ostaje ista kada ga dodirnem , nista se ne mjenja, al to skoci za 1 sekundu , i onda opet kao vrati na 70 , pa digne na 90 itd da ne nabrajam
Ako eliminiraš ispravno hlađenje....... Senzor temperature u procesoru izbacuje "stvarnu temperaturu" u samom procu, matična pokazuje temperaturu samog socketa i po kojem se određuju parametri hlađenja.
E sad, tako je kod mene s tim da na mojim vrijednostima Speccy-a piše CPUSocket, kod tebe ne, ali ne vidim razlog da nije isti slučaj.
Evo još jedne sa otvorenim Chrom-om i 2 taba sa youtube, temp skače preko 70, sve O.K.
Zaboravih kod mene jer za hlađenje zadužen link , tako da proc pod teškim opterečenjem po ljeti ne prelazi 60C.
Što se tiče "merenja temperature" na bilo kom Buldozer derivatu, uvek se samo koristi AOD.
AOD -> AMD OverDrive.
Samo se pobrinite da ne dođe do nule i sve je OK.