AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 465.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
zoharbizo kaže...

Ti tvrdis da se TDP povecao zbog povecanja frekvencije?Ne zbog V-CORE koji je sa 1.376 postavljen na 1.424?Gadno si u krivu,frekvencija nije mogla toliko utjecat na promjenu TDP-A,promjena napona da.Tu frekvu nebi ni moga dobiti da nije podignut napon,dobia bi BSOD pri svakom vecem opterecenju ili se proc uopce nebi bootao jer mu fali napona.

Samo ti lupaj TD, bolje da si se malo informirao umjesto toga.

Snaga je umnožak impedancije ^ -1 i kvadrata napona, s tim da je impedancija

manje-više direktno proporcionalna frekvenciji (zanemarit ćemo neke fizikalne efekte

koji dovode do toga da struja ipak raste nešto brže, tj frekvencija utječe

više nego linearno)

U tvom slučaju, promjena napona sa 1.376 na 1.424 izaziva povećanje

potrošnje od (1.424/1.376) ^ 2 = 1.07, tj potrošnja se povećala za 7%

S druge strane, povećanje frekvencije sa 3.2 na 4.0 GHz je povećalo potrošnju za

točno 25%

I naravno, povećanje cache-a (jer je jedno deneb, a drugo propus proc,

to nisam odmah vidio) isto tako donosi povećanje potrošnje linearno s povećanjem

broja tranzistora

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 23:19 (segregator).
14 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

@Hyperion

Da, uz dodatnih 800Mhz :)

Ne zaboravi da je 800Mhz 25% podizanje takta procesora. + malo veci napon i dobijes taj rezultat.

Izmjeri recimo na 3.0 sa jednim naponom i onda opet na 3.0 sa drugim naponom i tako ces dobiti koliki je porast zbog povecanja napona.

Aj necemo vise o tome.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 23:07 (BlueMax).

0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

Aj necemo vise o tome.

zašto ne, korisnije je od 95% postova na temi :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
BlueMax kaže...

Da, uz dodatnih 800Mhz :)

Ne zaboravi da je 800Mhz 25% podizanje takta procesora. + malo veci napon i dobijes taj rezultat.

Izmjeri recimo na 3.0 sa jednim naponom i onda opet na 3.0 sa drugim naponom i tako ces dobiti koliki je porast zbog povecanja napona.

Aj necemo vise o tome.

Budem baš me zanima. No primjetio sam kako mijenjanje takta gotovo ništa nemijenja potrošnju (1-5W) bar na manjim taktovima, samo napon drastično utječe na potrošnju električne energije.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 23:10 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
segregator kaže...

Snaga je umnožak struje i kvadrata napona

P=UxI koliko god se ja sjećam. Nema tu nikakvog kvadrata.

Druga stvar je kvadrat struje i otpor.

No ovo je debelo offtopic :)

Honk your horn if you love Jesus
14 godina

Zvuci logicno segregator,nemam vremena sad nazalost.Nastavit cemo.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ni puna stranica rasprave o bulldozerima a vi vec opet u off topic {#}

zoharbizo kaže...

Zvuci logicno segregator,nemam vremena sad nazalost.Nastavit cemo.{#}

O ne necete. {#}

TD za glupost
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 23:56 (Laxarus).
16 godina
neaktivan
kalibar kaže...
segregator kaže...

Snaga je umnožak struje i kvadrata napona

P=UxI koliko god se ja sjećam. Nema tu nikakvog kvadrata.

Druga stvar je kvadrat struje i otpor.

No ovo je debelo offtopic :)

Disipirana snaga= frekvencija*kapacitet*(napon)^2

To vam je formula, zabavljajte se.

Nego, lijepo je vidjeti da postoje naznake da će se srediti Bully u dogledno vrijeme, no nažalost dosta su si naškodili izbacujući ovakvu verziju.

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Shockwave kaže...
rambox kaže...
overhaul kaže...

Ecit: evo tomo je testirao usporedno par progija i potrošnju između

Win7 i Win8:

http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8150-zambezi-bulldozer-990fx,3043-23.html

izgleda da poprilično skače u ovih par igrica, i da mu je potrošnja uzto pala?

No očito nije neko spasonosno rješenje, jer u solidworxu nema nikakvog poboljšanja.

To sam isto pročital prije no kak se tam i spominje, to je za sad još Windows 8 pokusni kunič  nema sve kaj če imat konačna verzija pa se iz toga nemre ništ izvuc konkretno i konačno za sad. Potrošnja teško može past bitno zbog Windowsa 8, iako su izračunali napredak od 8W recimo kaj je več ok u Idle jel zbog drukcijeg rada Windows 8.{#}

Znači napredak če bit u Windows 8 osjetniji sigurno, kad on bude završen do kraja jer Microsoft je taj novi Bager ubacil na svoju listu optimizacije recimo kak rasporedit Threads po Modulima kaj je i navedeno.{#}

Da ta je arhitektura napravljena ajmo reći za budučnost, novi windowsi će ju znat iskoristit ali trebamo čekati i aplikacije e sad kolko ćemo čekati i uskoro dolaze ivy bridge procesori

A čuj prvo je na redu operativni sustav to je najbitnije, znači Windows 8 ce tu odradit svoje kaj se tiče Threads i kak s njima radit kak spada. Ako se bude moglo nekak pokrpat ili nadogradit, Windows 7 budu i to probali itekak AMD i Microsoft u suradnji pa kaj bude no to je puno teže za odradit.{#}

Core parking se već sada može podesiti da više odgovara Bulldozeru. U skladu sa dosadašnjom praksom Smultithreadinga, namješten je po defaultu tako da se threadovi rasporede na fizičke jezgre, da se ne dogodi da je jedna živa & zdrava fizička jezgra spava parkirana dok se na drugoj za po pola resursa natječu dva threada.

Link.

It's not exactly rocket science.

Early adopter
15 godina
neaktivan

Pratim ovu temu stvarno svaki dan.. i puno toga mi je jasno, a i previse toga mi nije jasno.. zanimam se i pratim ovu temu toliko zato sto mislim kupiti bulldozer kad dode kod nas..

E sad, molio bih vas da mi lijepo objasnite dal sam ja to dobro shvatio da ipak nesto nije u redu s bulldozerom odnosno da ima neku gresku te da AMD to sad ispravlja ili sta? Ako ima gresku, sta je s ovim sta su izbacili? Da to ne kupujem?

Iskreno, nikad mi nije isla matematika i fizika u vec davnoj osnovnoj skoli (u srednjoj nisam ni imao) tako da i ono sto sam znao sam zaboravio, tako da te vase frekvencije i taktove i sve to ja nist ne kontam..

al ugl.. nije to ni bitno..

Bitno mi je da mi netko "dobar" objasni dobre i lose strane bulldozera.. i dal je ta verzija koja je izasla ispravna i dal je mogu slobodno kupiti ili ne.. cisto onako laicki da i mi obicni kompjuterasi skuzimo napokon u cemu je stvar s bulldozerima, te da ja koji stvarno mislim kupit bulldozer shvatim dal se uopce isplati to kupovat ili ne?

Jer stvarno, prvo sve nevalja pa onda malo valja pa opet nevalja pa ima gresku pa nakraju neznam ni sta ni di ni nista..

Eto, hvala unaprijed dobrim ljudima :)

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
17 godina

A cemu kupovat Bulldozera pored zivog Sandy Bridgea?

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
Skidy kaže...

Bitno mi je da mi netko "dobar" objasni dobre i lose strane bulldozera.. i dal je ta verzija koja je izasla ispravna i dal je mogu slobodno kupiti ili ne.. cisto onako laicki da i mi obicni kompjuterasi skuzimo napokon u cemu je stvar s bulldozerima, te da ja koji stvarno mislim kupit bulldozer shvatim dal se uopce isplati to kupovat ili ne?

Isplativost će se znati tek kad se vide cijene.

Dugoročno, pošto je nova arhitektura, može ići samo na bolje kako se budu peglali

biosi matičnih, kompajleri, OS-ovi, driveri, znanje korisnika i informacije o tuningu

na netu itd

15 godina
neaktivan
Kant kaže...

To je sad vec druga stvar, prvenstveno me zanima bulldozer.. a onda ako se stvarno ne isplati kupovat bulldozera onda cu razmisliti o intelu.. imao sam i amd i intel i nisam fan niceg osim mogu samo reci da sam fan toga da mi sve radi uredno i da neman nikakve zajefrkancije s kompom nego da mi sve stima i ne laga i slicno.. kad je sve u redu i kad sve stima.. ja sam najveci fan toga i nitko sretniji od mene.. a da volim imat dobar komp, volim.. uvijek kazem ako vec nesto kupujem onda cu kupit kako treba makar to znacilo i dat vise para..

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
17 godina
Skidy kaže...
Kant kaže...

To je sad vec druga stvar, prvenstveno me zanima bulldozer.. a onda ako se stvarno ne isplati kupovat bulldozera onda cu razmisliti o intelu.. imao sam i amd i intel i nisam fan niceg osim mogu samo reci da sam fan toga da mi sve radi uredno i da neman nikakve zajefrkancije s kompom nego da mi sve stima i ne laga i slicno.. kad je sve u redu i kad sve stima.. ja sam najveci fan toga i nitko sretniji od mene.. a da volim imat dobar komp, volim.. uvijek kazem ako vec nesto kupujem onda cu kupit kako treba makar to znacilo i dat vise para..

Pa zato i pitam cemu onda uopce razmisljat o Bagerima...

Em su slabiji, em su kazu bagoviti, em je kod nas izbor ploca mizeran...

Em bas i nece biti jeftini

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
15 godina
protjeran

Kant, koji auto voziš?

Opel? Ford?

Zašto to voziš pored Mercedesa, BMW-a ili Ferarija?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina

Renault

Ne vozim Mercedesa jer si ga ne mogu priustit; razlika u cijeni je desetke tisuca eura

Onaj tko si moze priustit Bulldozera ima novaca i za ekvivalent kod Intela

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 12:20 (Kant).
Moj PC  
9 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Pošteno, ali oprema za AMD-a je jeftinija na višim razinama od Intela.

Dakle vrhunsku ploču za AMD-a dobiješ za siću,

dok za Intela trebaš bar 1000kn za dobru OC ploču.

Recimo jedna 770 Extreme3 nudi sve moderne tehonolgije,

u kombinaciji sa jednom 955BE je idealna kupnja.

Dok recimo za Intela ti treba nekakva ili P67 ili Z68 ploča,

te pazi sad, takve ploče su od 750kn pa naviše,

a o OC ograničenjima da ne govorim.

Dok jedan 955BE ide 4GHZ sa 4+1 faznom regulacijom bez problema,

sa Intelom bi se namučio.

Ali to sam samo ja.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

Ako FX X8 bude ista jeftiniji od i5 2500k kupujem ga.{#}

U njemackoj FX 8120 kosta (180EUR) otprilike jednako kao i5 2500K (186 EUR - mindfactory.de). ako je procesor identican FX8510 onda je bolja kupovina od i5.

Nama nebitno koliko košta u Njemačkoj,vidit češ koliko će ovde bit skuplji taj bager.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Dakle vrhunsku ploču za AMD-a dobiješ za siću,

dok za Intela trebaš bar 1000kn za dobru OC ploču.

Recimo jedna 770 Extreme3 nudi sve moderne tehonolgije,

u kombinaciji sa jednom 955BE je idealna kupnja.

Dok recimo za Intela ti treba nekakva ili P67 ili Z68 ploča,

te pazi sad, takve ploče su od 750kn pa naviše,

a o OC ograničenjima da ne govorim.

->sa Intelom bi se namučio.<-

Ali to sam samo ja.

cuj Don, respect, al jesi popil kaj danas? mislim da si pomjesao neke stvari. bilo koji AMD i nejde tako lako preko 4GHz, dok inteli idu i preko 5GHz....idu i svi preko 4GHz....ja ne znam na cemu ti utemeljujes takve izjave....

14 godina
neaktivan
dery kaže...
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

U njemackoj FX 8120 kosta (180EUR) otprilike jednako kao i5 2500K (186 EUR - mindfactory.de). ako je procesor identican FX8510 onda je bolja kupovina od i5.

Nama nebitno koliko košta u Njemačkoj,vidit češ koliko će ovde bit skuplji taj bager.

Zato ga fino tamo kupim i mir s vama! {#}

16 godina
xyan kaže...
Don Kihoty kaže...

Ali to sam samo ja.

cuj Don, respect, al jesi popil kaj danas? mislim da si pomjesao neke stvari. bilo koji AMD i nejde tako lako preko 4GHz, dok inteli idu i preko 5GHz....idu i svi preko 4GHz....ja ne znam na cemu ti utemeljujes takve izjave....

on valjda misli uz takvu faznu regulaciju bi se intel namučija

15 godina
neaktivan
dery kaže...
xyan kaže...
Don Kihoty kaže...

Ali to sam samo ja.

ako je digitalna fazna regulacija - nebi {#}

14 godina
neaktivan
dery kaže...
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

Nama je nebitno koliko kosta u USA a veoma bitno koliko kosta u Njemackoj da bi znali cijenu kod nas. Cijena fx 8150 ce biti oko 1900kn (ako se uskoro ne promijene cijene i na ostalim trzistima) u web shopovima.

17 godina

Evo samo da malo updejtam iz naguglanog - najbolje je izgleda pričekati s kupnjom bagera

(osim ako nebude najjači koštao 1300kn kao sadašnji X6 1100T) jer prema već poznatom

turčinu, ovi prvi mačići se u vodu bacaju. Do kraja godine, a najkasnije 2. mjesec

(s obzirom na kašnjenje i ovih bagera) stižu poboljšane revizije bagera, a ove se (već?!) 

prestaju proizvoditi. Trebali bi barem za ove 8 jezgrene izići fx-8170 i fx-8120 na 95W tdp.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
protjeran
xyan kaže...
dery kaže...
xyan kaže...
Don Kihoty kaže...

Ali to sam samo ja.

ako je digitalna fazna regulacija - nebi {#}

Da, mislio sam na regulaciju napona za CPU, ne na OC.

A ako je digitalni VRM onda ta ploča više nije 500kn nego 1000kn,

što opet potvrđuje da je dobra oprema za AMD (MBO) puno jeftinija.

17 godina

lol bolje im je da se požure i nova revizija bude pošteno sređena jer je ovo kako god upakiraš katastrofa. samo je pitanje koliki će im biti gubitci i kolika je šteta amd-u nanjeta kao firmi. sjetite se problema sa matičnim pločama kod intela, ali su uspijeli sve srediti.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 13:54 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://blogs.amd.com/play/2011/10/13/our-take-on-amd-fx/  

Ipak taj bug nije kriv za loše performanse nego aplikacije i windowsi jer neznaju iskoristit tu arhitekturu koja je napravljena za budućnost tako da ćemo morati malo pričekati da developeri srede programe

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 14:29 (Shockwave).

0 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Nama je nebitno koliko kosta u USA a veoma bitno koliko kosta u Njemackoj da bi znali cijenu kod nas. Cijena fx 8150 ce biti oko 1900kn (ako se uskoro ne promijene cijene i na ostalim trzistima) u web shopovima.

vrlo optimistično

17 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 14:40 (djigibao).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Zgodna reklama {#}

hahahaha, da samo sto na bulldozeru trokira sad XD

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice