AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 463.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Paun kaže...

to stoji, ali prava AM3+ ploča dolazi sa novijim čipsetom, pravim UEFI-jem, nema kompromisa a i ne verujem da će biti puno skuplje od AM3 ploča(dobro, možda u početku). ASUSu svaka čast, ok je to poso ali kao što rekoh, prava AM3+ je prava AM3+ - one skuplje će imati i više faza od ASUS osme serije(msm na mainstream i highend) koliko sma ja čuo.......

Ove revizije AM3 ploča da dobiju AM3+ certifikat su zaqrac nebi to kupovao nikako. Jedino vrijedi pričekat 9.-u seriju chipseta.

Da čini se da će i za AMD sada početi radit ploče sa više faza od 8+2, što je do sada bilo maximum čak i na Asus Crosshair IV.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
16 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Postoji li mogucnost da i npr Asrock na svojim 880+ chipsetima podrzi AM3+ nadogradnjom BIOSa? Ja ne vidim zas ne kad to mogu MSI, Gigabyte i drugi -.-

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mojpismonosa kaže...

Postoji li mogucnost da i npr Asrock na svojim 880+ chipsetima podrzi AM3+ nadogradnjom BIOSa? Ja ne vidim zas ne kad to mogu MSI, Gigabyte i drugi -.-

Mislim da bi prikladan odgovor bio "Zato jer ASRock nemulja!", tko je to ono govorio? XD

16 godina
neaktivan

Hahah, onda se nadam da ako ovi ostali i dobe zbilja jednom podrsku da ce je dobit i Asrock :D

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paun kaže...

to stoji, ali prava AM3+ ploča dolazi sa novijim čipsetom, pravim UEFI-jem, nema kompromisa a i ne verujem da će biti puno skuplje od AM3 ploča(dobro, možda u početku). ASUSu svaka čast, ok je to poso ali kao što rekoh, prava AM3+ je prava AM3+ - one skuplje će imati i više faza od ASUS osme serije(msm na mainstream i highend) koliko sma ja čuo.......

Kad Asus podržava BD (i to još neznamo kak), onda ne podržava ništ drugo. To su sami rekli. Zašto? Zato jer BIOS ROM premali. Ako je to praktično rješenje, svaka im čast. Znači prvo neki AM3 proc. da bi mogao flešnuti i nakon toga BD i ništ drugo. Što se tiče hibridnih BIOSa, nije sve baš bajno makar su vjerojatno ispeglali neke stvari. Npr. mnogim ljudima se WD-ovi EARS-i ponašaju čudno, a jedan od faktora je definitivno i BIOS. (Nakon toga je odmah način particioniranja - poklapanje početka i kraja particija s 4096-byte sektorima, te kreiranje filesystema da se blokovi poklapaju s 4096-byte sektorima).

Inače, kad Asrock nije muljao (a poznati su po svojim "Platypus" modelima), onda to valjda govori nešto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 20:35 (stef).
16 godina
neaktivan

kao što rekoh, prava am3+ je prava am3+, bolje sačekat i i kupiti pravu am3+ i miran si, makar i više platio, al nema ograničenja. i pravi UEFI je nezamenjiv nekim hibridnim kao što si reko..... slažem se u potpunosti.......

ja samo čekam kraj godine da prodam moju 770t-ud3 i pređem na neku mainstream ploču za do 800-900kn

šta mislite jel će se za te pare moći nešto sa 2*PCIEx16 990 čipset i naravno sa više faza?

off-topic:kakve su ove VTX kartice jel se drže po kvalitetu sa Asusom MSIjem i ostalima?

hvala unapred

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 21:15 (Paun).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

MSI i ASUS neće dobiti UEFI za BIOS upgrade (niti Hybrid UEFI).

Zašto? zato što u jedan EEPROM ne stane cijeli UEFI,

dok Gigabyte ima Hybrid UEFI tako što koristi oba "Dual BIOS" EEPROM-a

odjednom.

Makli su grafičko sučelje i podršku za miša da im ostane mjesta za sve dodatne instrukcije.

Dobra stvar kod MSI-a je što je za svoje High End modele još kod predzadnje verzije BIOS-a

dao podršku za 2.2TB+ diskove i bootanje s njih (uranili su za razliku od ASUS-a i drugih).

ASRock-u šalju molbe, ali BIOS updatea NEĆE biti. UEFI ne stane u jedan EEPROM,

a za Hybrid UEFI također jedan EEPROM nije dostatan.

Također, stigli su i službeni prvi AM3+ BIOS-i za MSI 890FX ploče:

http://www.msi.com/product/mb/890FXA-GD70.html#/?div=BIOS

http://www.msi.com/product/mb/890FXA-GD65.html#/?div=BIOS

90FXA-GD70 (MS-7640) V1.9 BIOS Release
-------------------------------------------------
1. This is AMI BIOS release
2. This BIOS fixes the following problem of the previous version:
-  Support AM3+ CPU.
-  Update M-Flash module.

890FXA-GD65 (MS-7) V18.2 BIOS Release
-------------------------------------------------
1. This is AMI BIOS release
2. This BIOS fixes the following problem of the previous version:
-  Support AM3+ CPU.
-  Update M-Flash module.

Ovo je dokaz da fino radi i sa AM3 CPU-ima, dok ASUS za sada navodi da Flashanjem

na AM3+ BIOS, stari AM3 CPU-i neće raditi, što je., hmm, fail...

Također, opet napominjem, ovo nisu AM3+ ploče nego AM3+ READY ploče.

Samo Gigabyte i ASRock imaju AM3+ ploče, čak ni BIOSTAR, ECS i FOXCONN nemaju za sada AM3+ ploče.

Jedna od dobrih stvari kod novog MSI BIOS-a za 890FXA-GD70 ploču je ta,

da je OC sada još bolji:

4.6GHz sa 1.65V na zraku:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1764715

A loša stvar je da imaju BUG sa PCI-E linijama.

Ne radi kako treba. Linije koje trebaju raditi na 16x/16x rade na 8x/2x kada je na ploči samo jedna grafika.

Kada su dvije, radi normalno na 16x/16. Ostale linije rade normalno.

Sa slijedećom verzijom će to popraviti, i hope.

Također su prenešene sve značajke sa BIOS-a 1.86B BETA, tako da nema problema ni sa SSD-ima.

Eto lagani info, pa se informirajte.

Ostatak AM3+ ready ploča za MSI vidite ovdje:

http://event.msi.com/mb/am3+/

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...
Zašto? zato što u jedan EEPROM ne stane cijeli UEFI,

dok Gigabyte ima Hybrid UEFI tako što koristi oba "Dual BIOS" EEPROM-a

odjednom.

Makli su grafičko sučelje i podršku za miša da im ostane mjesta za sve dodatne instrukcije.

Jesi siguran u to? Na Intelu stane u jedan chip, backup sam zaflashao da ne bude da mi recovery bios bude stari a main bios bude efi

Vidim da je za AMD hybrid efi 1mb a toliki je i chip, znači može bez beda koristiti samo main bios dok je drugi recovery, na Intelu je 2mb velik

clock2much
15 godina
neaktivan
Paun kaže...

kao što rekoh, prava am3+ je prava am3+, bolje sačekat i i kupiti pravu am3+ i miran si, makar i više platio, al nema ograničenja. i pravi UEFI je nezamenjiv nekim hibridnim kao što si reko..... slažem se u potpunosti.......

ja samo čekam kraj godine da prodam moju 770t-ud3 i pređem na neku mainstream ploču za do 800-900kn

šta mislite jel će se za te pare moći nešto sa 2*PCIEx16 990 čipset i naravno sa više faza?

off-topic:kakve su ove VTX kartice jel se drže po kvalitetu sa Asusom MSIjem i ostalima?

hvala unapred

Već sam te prijavio za spam i opet ću. Dosadan si, 20x si već pitao koliko će koštat, kad će doći, kao da je netko vidoviti Milan pa vidi u budučnost i sve zna unaprjed. Smiri doživljaje, potraži na ovoj stranici sam odgovore.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
16 godina
neaktivan
imba kaže...
Paun kaže...

hvala unapred

Već sam te prijavio za spam i opet ću. Dosadan si, 20x si već pitao koliko će koštat, kad će doći, kao da je netko vidoviti Milan pa vidi u budučnost i sve zna unaprjed. Smiri doživljaje, potraži na ovoj stranici sam odgovore.

znam da je spam i to priznajem... i znam da te baš briga al se neću ni naljutiti prijavi me slobodno tvoje pravo.... al si mogo usput i da mi odgovoriš na pitanje o VTX karticama......

16 godina
protjeran

pa kartice su ok do sada ja sam ih stavio u negdje 6 kompova nikad problema ni nista samo imaju plus jer imaju dobre coolere govorim za radeone 5670 i jos par njih

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Paun: Ovo je tema "AM3+ je blizu, kao i Bulldozer" a ne kakve su koje kartice.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
imba kaže...

znam, ali da za svako svoje pitanje otvorim po jednu temu šta bi bilo. Izvini ako te ovim nerviram ali jednostavno ne želim da za jedno pitanje otvaram temu, bilo bi ih previše. Ili još bolje ideja da otvorim temu u kojoj će svako moći da pita šta hoće o čemu hoće....

17 godina
Paun kaže...
imba kaže...

znam, ali da za svako svoje pitanje otvorim po jednu temu šta bi bilo. Izvini ako te ovim nerviram ali jednostavno ne želim da za jedno pitanje otvaram temu, bilo bi ih previše. Ili još bolje ideja da otvorim temu u kojoj će svako moći da pita šta hoće o čemu hoće....

Or simply use Google!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 19:54 (Hyperion).
15 godina
protjeran
Cele303 kaže...

Jesi siguran u to? Na Intelu stane u jedan chip, backup sam zaflashao da ne bude da mi recovery bios bude stari a main bios bude efi

Vidim da je za AMD hybrid efi 1mb a toliki je i chip, znači može bez beda koristiti samo main bios dok je drugi recovery, na Intelu je 2mb velik

Hmm, UEFI treba 16MB prostora na EEPROM-u/ima.

Gigabyte ima dva EEPROM-a od 4MB (total = 8MB).

Dali je Hybrid UEFI izbacio grafičko sučelje da sa 16MB skreše veličinu na 8MB,

to je vrlo vjerovatno.

I pitanje je dali je, ako je ROM BIOS-a velik 1MB, on pri flashanju ekspandiran na 4MB,

odnosno 2MB -> 8MB?

ASRock, MSI i ASUS imaju jedan EEPROM od 4MB; tu nikako ne stane ni pola UEFI-a,

a ni Hybrid UEFI.

Sad, dali tebi kad preflashaš BIOS drugi dios samo sadrži "wirar" ROM od 1MB neekspandiran,

to je pitanje. Nisam još previše istraživao BIOS-e. Ali opet, nove Gigabyte ploče imaju 2x 16MB.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
Šta će na Extreme 4 od Asrocka ić AM3+ ?
Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina

Evo DK da te razveselim, unatoc tome sto nisam ljubitelj ASRocka ova 890FX Deluxe5 izgleda ok.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
win32 kaže...

Evo DK da te razveselim, unatoc tome sto nisam ljubitelj ASRocka ova 890FX Deluxe5 izgleda ok.

Još uvjek ne odustajem od Fatal1ty, lobiram stalno za Fatal1ty AMD AM3+ MBO+...

15 godina

Upravo gledam navedenu ASRock plocu i vidim da kosta samo cca 1300 kn u ADM-u no vidim da Asus Crosshair Formula kosta samo malo vise od 1600 kn.

Istina da Asus nije AM3+, ali je predivna...uistinu, a i cijena je prihvatljiva. Ne zelim sada usporedivati te dvije ploce, obje su odlicne no iznenadila me njihova cijena....nisam znao da je tako niska (znam da ovo zvuci cudno i da danas nista nije malo, ali ovo nije puno love za ovakve ploce).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na nabavi najjeftinija Asus-ica Crosshair je oko 1350kn.

Asus

Jel dobro gledam ili me oci varaju?

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Na nabavi najjeftinija Asus-ica Crosshair je oko 1350kn.

Asus

Jel dobro gledam ili me oci varaju?

Tako je, a u Protisu je 1470kn.

Kruger
15 godina

A onda ce vjerovatno doc u moj komp u 6. mj.ASRock je dobar ali Crosshair mi nekako bolja,barem po izgledu.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
16 godina
win32 kaže...

Upravo gledam navedenu ASRock plocu i vidim da kosta samo cca 1300 kn u ADM-u no vidim da Asus Crosshair Formula kosta samo malo vise od 1600 kn.

Istina da Asus nije AM3+, ali je predivna...uistinu, a i cijena je prihvatljiva. Ne zelim sada usporedivati te dvije ploce, obje su odlicne no iznenadila me njihova cijena....nisam znao da je tako niska (znam da ovo zvuci cudno i da danas nista nije malo, ali ovo nije puno love za ovakve ploce).

mislim da za nju još nije izašao bios sa am3+

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
Mitch kaže...

A jesu izašli AM3+ procesori? LOLz

Uostalom već ima beta bios kompatibilnost sa AM3+ procesorima, a dok izađu van već će biti finalni bios.

15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Mitch kaže...

A jesu izašli AM3+ procesori? LOLz

Uostalom već ima beta bios kompatibilnost sa AM3+ procesorima, a dok izađu van već će biti finalni bios.

MSI je dao već finalne BIOS-e... A i post finalne BETA radi testiranja.

Zadnji BETA su izdani radi OCZ REVO Drive-a X2 160GB.

15 godina
neaktivan

Zna li se bar neka okvirna cijena što se tiče procesora?

Baš me zanima kakvi će im biti quadovi naspram ovih Phenoma II ilitiga deneba...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Zna li se bar neka okvirna cijena što se tiče procesora?

Baš me zanima kakvi će im biti quadovi naspram ovih Phenoma II ilitiga deneba...

pa kolko ja znam AMD još ništa nije reko...... možemo samo da nagađamo cene.......

pitao sam ja ranije  mojim postovima u ovoj temi pa pogledaj šta su ljudi rekli(njihove procene).... :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 11:18 (Paun).
16 godina

u adm je dosla neka asroc ploca 880g pro 3 am3+ pa jel dobra ta ploca? http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=9956

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mar123 kaže...

u adm je dosla neka asroc ploca 880g pro 3 am3+ pa jel dobra ta ploca? http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=9956

Nije to AM3+ to je AM3 i vidiš da se nalazi u kategoriji AM2+/AM3

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice