AM2 i AM2+

poruka: 31
|
čitano: 14.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

može li na socket AM2 iči procesor za AM2+ i koja je razlika između ta dva socketa ?

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: AM2 i AM2+

Ukratko i jedan i drugi socket imaju 940 kontakata za pinove.  Socket AM2 procesori rade na AM2+ socketima i obrnuto (osim kasnijih Phenoma).

Procesori za AM2+ socket:   
Athlon 64
Athlon 64 X2
Opteron
Phenom series :
Phenom II X4
Phenom X4
Phenom X3
Phenom X2

Procesori za AM2 socket:

Athlon 64
Athlon 64 X2
Athlon 64 FX
Opteron
Sempron
Phenom

16 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

Može ići ali će biti slabije performanse....A možeš uzet ploču za 500 kn na koju ide i am2+ i budući am3.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AM2 i AM2+

Jel ima netko slučajno neki test kako se ponaša AM2+ na AM2 MBO?

Baš me zanima koliko je praktični gubitak jer se uskoro planiram upustiti u takvu pustolovinu na svojoj MBO (naravno, dok se ne skupi za kakvu bolju). Belji se

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Jel ima netko slučajno neki test kako se ponaša AM2+ na AM2 MBO?

Baš me zanima koliko je praktični gubitak jer se uskoro planiram upustiti u takvu pustolovinu na svojoj MBO (naravno, dok se ne skupi za kakvu bolju). Belji se

I mene to zanima, ako neko može pomoći hvala unaprijed.
16 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Ukratko i jedan i drugi socket imaju 940 kontakata za pinove.  Socket AM2 procesori rade na AM2+ socketima i obrnuto (osim kasnijih Phenoma)...

eto samo da dodam Phenome 2 za AM3 pa imamo čitavu listu-710,720,810,955
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

ma za par dana ču dobiti Phenom II X4 940, a imam ploču od Gigabyte GA-M52S-S3P pa me zanima dali mogu stavit gore taj proc, nešto sam čitao da mogu uz nadogradnju biosa ...

Sad dal če to radit, dali je ko probao i kakva su iskustva ??

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

da i kako se nadograđuje novi bios ??

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 22:27 (korg11).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

kaj stvarno nitko nezna

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
17 godina

ne ide taj proc na tu plocu

16 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

dali procesor: AMD Athlon X2 7850 BE BOX, 2.8GHz, SckAM2+

može ići na ovu ploču:Gigabyte M61PME-S2

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
system kaže...

hvala

da,može-LINK
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
system kaže...

hvala

da,može-LINK
 ja sam tu pronašao sve samo ne ovaj proc koji sam naveo. dali je proc koji sam naveo pod nekim "drugim imenom" jer ga ja znam samo pod ovim imenom koji sam naveo?
16 godina
neaktivan
 ja sam tu pronašao sve samo ne ovaj proc koji sam naveo. dali je proc koji sam naveo pod nekim "drugim imenom" jer ga ja znam samo pod ovim imenom koji sam naveo?
 vidi u grupi proceosri za socket AM2+,odmah izpod Phenom (1. generacije) ili koristi Find
16 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

imam ovu matičnu kupljenu u vemilu link

sad me zanima jel taj procesor uopče može na tu matičnu može li neko pogledati

ahh evo dobro je več sam se uplašio da mi matična ne podržava ovaj proc a ja "konj" nisam listao skroz do kraja a na kraju se nalazi lista za AM2+ procesore. sry i hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 15:00 (system).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
evo nešto bezveze našao: system bus speed-HTT će smanjiti sa HT3.0 (5200MHz) na HT1.0 (2000 MT/s)
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 15:01 (pod009).
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
evo nešto bezveze našao: system bus speed-HTT će smanjiti sa HT3.0 (5200MHz) na HT1.0 (2000 MT/s)
 "(Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted." A što ovo znači?
16 godina
neaktivan
 "(Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted." A što ovo znači?
 evo to što sam iznad podebljao,još piše da će takt procesora ostati isti
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 15:08 (pod009).
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
 evo to što sam iznad podebljao,još piše da će takt procesora ostati isti
 znači onda neču izgubit na preformansama procesora ili? danas ja išo u vemil da naručim proc koji če doći iz osijeka i on kaže da mi za taj proc treba matična s AM2+ kad sam pito na forumu mi rekli da matična podržava taj proc, pogledam ja na kutiju od matične piše nešto support AM2+ pa sad pitam ponovo da se ne osramotim kad dođem u vemil da mi stave proc a nemogu jer mi matična nepodržava taj proc.
16 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

a može li 7850 BE na  MB ECS AMD690GM-M2         

EDIT : Koji je najjači procesor koji bi radio na toj matičnoj

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 15:25 (dejvis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ga-m61pme-s2 podržava 7750+ i 7850+

17 godina
dejvis kaže...

a može li 7850 BE na  MB ECS AMD690GM-M2         

EDIT : Koji je najjači procesor koji bi radio na toj matičnoj

po ovome X2 6000+
16 godina
neaktivan
igy kaže...

znači da se neču osramtit kad im donesem za koji dan komp da mi ugrade procesor 7850+ jer ja več naručio procesor od njih i neznam dali bi bilo kakvih problema ako mi matična ne podržava procesor
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 15:31 (system).
17 godina
system kaže...
igy kaže...

znači da se neču osramtit kad im donesem za koji dan komp da mi ugrade procesor 7850+ jer ja več naručio procesor od njih i neznam dali bi bilo kakvih problema ako mi matična ne podržava procesor
 ne, trebaju samo napraviti flash biosa btw. u svoj profil si stavio dr. maticnu plocu, a ne onu koju si napisao ovdje
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 15:35 (igy).
16 godina
neaktivan
igy kaže...
system kaže...
igy kaže...

ne, trebaju samo napraviti flash biosa btw. u svoj profil si stavio dr. maticnu plocu, a ne onu koju si napisao ovdje
 ej hvala nisam ni skužio sad sam ispravio. a to oni naprave flash bios ili moram ja kod kuče prije nego ga odnesem njima
17 godina
system kaže...
igy kaže...
system kaže...
igy kaže...

ej hvala nisam ni skužio sad sam ispravio. a to oni naprave flash bios ili moram ja kod kuče prije nego ga odnesem njima
 ako ces njima nosit, onda nek oni to i naprave... jer ako nesto ode u krivu, oni su krivi
16 godina
neaktivan
igy kaže...
system kaže...
igy kaže...
system kaže...
igy kaže...

ako ces njima nosit, onda nek oni to i naprave... jer ako nesto ode u krivu, oni su krivi
 ok, fala skoro sam se us.. da mi matična ne podržava AM2+. fala još jednom
17 godina

sve pise na sluzbenim stranicama, treba samo procitati

11 godina
neaktivan
AM2 i AM2+

Dali itko zna koji procesori modela "Phenom" mogu ici na AM2 socket, i dali moze neki Phenom x3 ili x4  iz AM2+ serije leci u AM2 socket

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice