AC Freezer 64 pro ili Scythe Katana 3?

poruka: 99
|
čitano: 25.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: AC Freezer 64 pro ili Scythe Katana 3?
zabranjeniples kaže...
dado8 kaže...

Osobno preporucio bih vam svog hypera 212 plus koji je u odnosu na ove pimpeke sto kvalitetom sta perfomansama zvijer

Ja osobno uz sve gledam i da mi cooler stane u kučište, a da pritom ne skidam stranicu. Ovaj hyper 212 u tom slučaju ne dolazi u obzir. Naravno govorim za sebe i za svoje kučište. A sad se nadovezujem i na svoj procesor. I artic freezer i scythe katana 3 pa i hyper tx3 za kojeg sam također odlučio ubacit u igru su i više nego dovoljni za moj E6300 dual core. A cijena hyper 212 je oko 240-250kn ako se ne varam (ne znam di ima za 200kn). Tako da ipak ima dosta djelova koje ja prelazim u odabiru hladnjaka. Ako ćemo gledat tako onda mogu nadodat još cca 100-150kn više pa imam mugena 2 koje je zvijer od hladnjaka. Tako da, nemoj se uvrijedit, al jednostavno meni više od ponuđenih ne treba i nije potrebnoNamigiva

Razumijem te, prosli hladnjak (scythe ninju) sam uzeo samo zbog te(na papiru) jednostavne instalacije koja ja bila sve samo to ne - kad se samo sjetim koliko sam samo puta onim smrdljivim japancima izdjelio blizu i daljnu rodbinu Smijeh

Hyper je bio u u tecnomaxu negdje u studenom oko 200kn, a sad ga je svuda tesko ulovit zbog stalne nestasice Osmijeh

Jednostavo sam odusevljen montazom, kad jednom postavis backplate demontiranje i montiranje su djecja sala, pogotovo u usporedbi s ninjom

Na kucistu ne valja sparat, opet ne znam, meni je u stari cm690 - koje prema hafu djeluje kao mini tower - sve islo bez problema.

Sto se tice mugena 2 u odnosu na svoju cijenu to je samo dobar hladnjak a kada u obzir uzmes tezinu i dimenzije onda je samo prosjecan

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 2:38 (dado8).
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Ni jedan ni drugi, s tom cijenom za koju se kod nas prodaju su debeloprecijenjeni

Gledam 185kn za katanu 3 i to jos u adm-u - majko mojo mila, u europi to ide za 100 kn o americi da ne pricam.

Doduse u linksa je nekakva WHITE BOX verzija 160kn, posto googlu nije poznato o cemu se tu radi naslucujem i iz samog imena da je rijec o nekakvom okrnjenom sto pakiranjem (fali vent, nastavci za novije procesore ili oboje) ili

185kn je za dijelove za Intelove sockete i AMD-ove zajedno.

White box je ili samo za Intel ili za AMD, ja sam svoj platio 160kn samo za AMD (po perfomansama se ne razlikuje uopce od ovog za 190kn)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
dado8 kaže...

Ni jedan ni drugi, s tom cijenom za koju se kod nas prodaju su debeloprecijenjeni

Gledam 185kn za katanu 3 i to jos u adm-u - majko mojo mila, u europi to ide za 100 kn o americi da ne pricam.

Doduse u linksa je nekakva WHITE BOX verzija 160kn, posto googlu nije poznato o cemu se tu radi naslucujem i iz samog imena da je rijec o nekakvom okrnjenom sto pakiranjem (fali vent, nastavci za novije procesore ili oboje) ili izradom proizvodu namjenjenom samo ovakvim vuko*ebinama od trzista - znaci jos jedan Balkan edition proizvod po gotovo duploj vecoj cijeni nego vani normalniSmijeh

Links koji je uvoznik Scythe oduvijek pretjeruje sa svojim cijenama ali s ovim je nadmasio samog sebe.

Osobno preporucio bih vam svog hypera 212 plus koji je u odnosu na ove pimpeke sto kvalitetom sta perfomansama zvijer

Eh da ne zaboravim na cijenu od 200kn a u kompletu se dobije sve potrebne (dapace cak i vise) i tihi kvalitetan 200mm vent.

Takodjer zbog svog inovativnog dizajna podrzani su svi danas poznati (moguce neki i  u buducnosti) procesorski utori - rekli bi navali narode dok imaNamigiva

Djelomicno imas pravo a djelomicno i nemas.Za hladnjak ne cu govorit ali cu ti samo jedno rec.Ovako ja gledam to.SAD 100 kuna kod njih a kod nas 200 kuna,uzmimo primjer mog ac64proSmijeh i sad kada ovi nasi zgubidani naruce jednog takvog za svoju firmu oni plate 100 kuna koliko hladnjak dode i plate 50 kuna za puti ostale črčkarije i ako oni stave cijenu od 100 kn na police nigdje im zarade nema pa onda oni jos 50 dignu pa malo profita imaju.ALI nasi lopovi nedignu 50 nego po 100-200 kuna a to je kao "malo" je zicer.

Eto tako ja gledam takvu situaciju sa hladnjacima,mada smo jos u recesiji (banani).

LOL CAT! ^^
15 godina

AC Freezer 64 pro, moja preporuka, imam ga već neko vrijeme, nečujan je doslovno, a hladi ko da mi život o tome ovisi. P2x2 550 sam dignuo bez ikakvih problema do 4,1, samo za test i držao na 12 sati na linxu i nikakvih problema, temp ispod 55!. Inače sam ga držim na 3,6 za sebe. I sad nedavno kad sam otvorio ga na x3 isto sam ga ostavio na 3,6 i temp pod linx om ne prelaze 50 stupnjeva nikad, prosjek oko 47, a u real life radu, multitasking sa thunderbirdom, wordom, net radiom, skype, excel temp su stalno cca  28-30, kad opletem neku igru ili nesto zahtjevnije, oko 42, i to je sve. Zaključak - nikad nisam dao tako malo para  ( 159 kn tada u Linksu ) a da sam toliko bio zadovoljan sa kupljenim. Em što nije velik i ima masu mjesta oko njega i ima onaj fora gimmick sa savijenim zadnjim rebrima pa odmah hladi i konidce i sta se vec sve nalazi u neposrednoj blizini vašeg CPU-a. Evo iskreno, tom kupnjom, tim valuem koji sam dobio sa tim kulerom sam toliko oduševljen koliko nisam bio gotovo nikad u 15ak godina koliko se bavim ovime. Kad sam otključao P2 x2 u x3 nisam bi oni približno zadovoljan koliko sam bio kad samskužio koliko je ovaj cooler fantastičan za te novce koje sam platio.

Napomena: ne radim u Linksu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Freezer 64 pro je prije tri godine, tocnije u vrijeme core duo procesora sa svojom cijenom (cak nesto manja nego sada) bio odlicna kupovina tako da je jedan zavrsio i kod mog buraza. Doduse odrejdeni primjerci kao i njegov patili su od lose obradjene baze pa je bilo potrebno poliranje ali sve u svemu tada je to bio odlican cooler.

Danas u vrijeme quadova i overclokinga koje ide oko 4ghz iskreno sumnjam da je za tu lovu on kao i katana3 pametna kupovina

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

On ima isti proc ko i ja, i kaze da mu za taj proc treba. I meni na njemu radi savrseno. i hladi otkljucanog na x3 i na 3.6 bez ikakvih problema

15 godina
protjeran
miki1981 kaže...

On ima isti proc ko i ja, i kaze da mu za taj proc treba. I meni na njemu radi savrseno. i hladi otkljucanog na x3 i na 3.6 bez ikakvih problema

Dapače, 550BE @ x4 3.5GbHz bez problema.

Što se cijena tiče, kao ekonomist to mogu razumjeti,a to je sama tržišna i nabavna cijena.

EU zemlje dostavu većinom imaju besplatno, jer oni naruče karikiram u jednom šleperu 10.000 jedinica hladnjaka.

Imaju svoja osobna skladišta na kojima ne plaćaju ležarinu, i tu je 99% cijene riješeno.

Recimo da plaćaju 100kn ulaz, +10% dostavu, +1% ukupno skladište.

Dakle bez zarade je to recimo 111kn.

Ako uzmu 20-30% marže, sa max vrijednosti njima ispadne 144.3Kn.

Kod nas to nije tako. Recimo Links naruči na cijelom šleperu "možda" 100 komada hladnjaka.

AC mu lupi veću cijenu (ili njihov uvoznik za Europu) jer što je manja količina, manji je popust rabat (dakle popust veleprodajnika).

Recimo da mu da 150-170kn ulaznu cijenu. Plati dostavu + CARINU (EU) 15-20%, te skladište koje iznajmlje nekin 10%,

dakle max + 30%. Na 170kn to je 221kn bez zarade. I još pri tome lupe 15-25% marže maloprodajne kao uvoznik,

da si pokriju troškove, to ispadne 176.25Kn.

Naravno to se gleda IDEALNA cijena, što nije uvjek tako (ovisno o broju naručenih modela itd).

Opet, oni su uvoznici, oni daju tržišnu cijenu. Recimo da oni prodaju AC Freezer 64Pro za 280kn, ja ga moram prodavati za

bar 281Kn, jer štetim njima, a to je zakon tržišta.

Dakle po tome, naše su cijene ok, s obzirom da se nama sve računa u Dolaru a ne u Euru, jer nismo u EU uniji, a dolar je slab i jača konstantno.

Eto toliko o ekonomiji. Znam, nađe tržište je skuplje nego vani, ali opet, naše prodajno tržište je manje nego vani.

U Njemačkoj se godišnje prodavalo oko 1 mil. AC Freezera, dok kod nas to iznosi 1/4 stanovništva, a prodaja je cca. 20.000-30.000 komada godišnje.

Plus unajmljena skladišta, dostava, dolar itd itd...

Ebiga, tak je kak je... Valjda je sad barem malo jasnije. Tko može nek kupuje u Slovenij ili Austriji...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina

Recimo da je to tako, osim sto nema carine na it proizvode i sto je cijena ac freezera 64 pro sad u linksu mislim 189 kn.

EDIT: i naravno plaćaju PDV 23% kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 21:10 (miki1981).
15 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...
miki1981 kaže...

Dapače, 550BE @ x4 3.5GbHz bez problema.

Što se cijena tiče, kao ekonomist to mogu razumjeti,a to je sama tržišna i nabavna cijena.

EU zemlje dostavu većinom imaju besplatno, jer oni naruče karikiram u jednom šleperu 10.000 jedinica hladnjaka.

Imaju svoja osobna skladišta na kojima ne plaćaju ležarinu, i tu je 99% cijene riješeno.

Recimo da plaćaju 100kn ulaz, +10% dostavu, +1% ukupno skladište.

Dakle bez zarade je to recimo 111kn.

Ako uzmu 20-30% marže, sa max vrijednosti njima ispadne 144.3Kn.

Kod nas to nije tako. Recimo Links naruči na cijelom šleperu "možda" 100 komada hladnjaka.

AC mu lupi veću cijenu (ili njihov uvoznik za Europu) jer što je manja količina, manji je popust rabat (dakle popust veleprodajnika).

Recimo da mu da 150-170kn ulaznu cijenu. Plati dostavu + CARINU (EU) 15-20%, te skladište koje iznajmlje nekin 10%,

dakle max + 30%. Na 170kn to je 221kn bez zarade. I još pri tome lupe 15-25% marže maloprodajne kao uvoznik,

da si pokriju troškove, to ispadne 176.25Kn.

Naravno to se gleda IDEALNA cijena, što nije uvjek tako (ovisno o broju naručenih modela itd).

Opet, oni su uvoznici, oni daju tržišnu cijenu. Recimo da oni prodaju AC Freezer 64Pro za 280kn, ja ga moram prodavati za

bar 281Kn, jer štetim njima, a to je zakon tržišta.

Dakle po tome, naše su cijene ok, s obzirom da se nama sve računa u Dolaru a ne u Euru, jer nismo u EU uniji, a dolar je slab i jača konstantno.

Eto toliko o ekonomiji. Znam, nađe tržište je skuplje nego vani, ali opet, naše prodajno tržište je manje nego vani.

U Njemačkoj se godišnje prodavalo oko 1 mil. AC Freezera, dok kod nas to iznosi 1/4 stanovništva, a prodaja je cca. 20.000-30.000 komada godišnje.

Plus unajmljena skladišta, dostava, dolar itd itd...

Ebiga, tak je kak je... Valjda je sad barem malo jasnije. Tko može nek kupuje u Slovenij ili Austriji...

care svaka cast na objasnjenju, oduvijek me je zamilao odakle ta disproporcija

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice