4 pin vent na 3 pin ploču

poruka: 9
|
čitano: 3.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Je li moguće i kako upiknuti 4-pinski konektor od cooler-a za proc, na matičnu s 3 pinskim konektorom?

Konkretno, uzeo bi Scythe Samurai ZZ za ploču 478 socket-a. Uzeo bi Katanu 3, ali nema u ADM-u za 478 trenutno..

Imate možda neku preporuku do 180 kn maximalno umjesto ovoga? Cooler ne treba biti ne znam kako moćan...bitno je da je tih. I mora bit u ADM-u..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: 4 pin vent na 3 pin ploču
DamageHigh kaže...

Je li moguće i kako upiknuti 4-pinski konektor od cooler-a za proc, na matičnu s 3 pinskim konektorom?

Konkretno, uzeo bi Scythe Samurai ZZ za ploču 478 socket-a. Uzeo bi Katanu 3, ali nema u ADM-u za 478 trenutno..

Imate možda neku preporuku do 180 kn maximalno umjesto ovoga? Cooler ne treba biti ne znam kako moćan...bitno je da je tih. I mora bit u ADM-u..

možeš, samo će ti se vrtjet na max okretajima...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
XXX-Man kaže...

Da to sam i mislio...ali kod stock cooler-a sam u BIOS-u mogao vidjeti broj okretaja i on nije bio stalno na maksimumu..tj. povećavao bi se proporcionalno temperaturi (a tako bi se i čuo..{#})..

16 godina
moderator
DamageHigh kaže...
XXX-Man kaže...

Da to sam i mislio...ali kod stock cooler-a sam u BIOS-u mogao vidjeti broj okretaja i on nije bio stalno na maksimumu..tj. povećavao bi se proporcionalno temperaturi (a tako bi se i čuo..{#})..

a onda sam možda u krivu...kako god bilo, radit će sigurno {#}

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina

Evo mene muči obrnuto spajanje tj. 3 pin ventilarora spojiti na 4 pin na ploči.

Ovaj 3 pin ima utor koji odgovara utoru na 4 pin-skom, tako da jedan pin ostaje slobodan.

Da li smijem tako spojiti i da li će raditi ventilator?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: 4 pin vent na 3 pin ploču
Matozan kaže...

Evo mene muči obrnuto spajanje tj. 3 pin ventilarora spojiti na 4 pin na ploči.

Ovaj 3 pin ima utor koji odgovara utoru na 4 pin-skom, tako da jedan pin ostaje slobodan.

Da li smijem tako spojiti i da li će raditi ventilator?

Da. Zato je i napravljen tako konektor.

14 godina
mene zanima dali cu moci kontolirati brzinu vrtnje preko speed fana ako stavim 4 pinski an 3 pinski.. pokusao sam 3 pinski an 4 pinski i uspio sam kontorlirati brzinu..
14 godina
treba mi sto prije odgovor, pa ako netko ima iskustva neka napise ;)
15 godina
neaktivan

Ja na svojoj matičnoj mogu u biosu kontrolirat brzine svih ventova iako nisu 4 pinski, a za tvoju neznam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 21:44 (yeo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice