Zabrinut za MSI VR630X radnu temperaturu

poruka: 14
|
čitano: 5.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
MSI VR630X saveti

Pozdra svima ;) 

Imam MSI VR630X laptop i interesuje me koja je normalna radna temperatura. Evo napisacu vam sta izpisuje Everest za mog ljubimbca

CPU         65*C (149*F)

CPU Diode    65*C (149*F)

MCP         65*C (149*F)

GPU Diode    65*C (149*F)

HDD         39*C (102*F)

CPU Core    0.95 V

E sad ponekad se spusti od2*C do5*C kad nista ne radim na njoj ali kad radim snjom on se digne iznad od70* do80*C 

Uvek gledan da ne stavljam direktno na krevet ili neki pokrivac. Nabavio sam jednu lepu cvrstu ravnu podlogu na koj drzim u krilu ili na krevetu. Tako da ventilacija ima slobodan protok. E sad kupljen je pre dve tri godine i kad sam stavio ruku nazad gde izduvava vazduh nije izduvavao tako topao vazduh. Nazalost tad nisam nainstalirao everest da bi video koja je temperatura pa neznam da uporedim dali je to normalno.

Zato vas pitam i unapred vam hvala za odgovore i savete :) garancija je istekla 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: MSI VR630X saveti

Bok, seenee,

Koliko vidim laptop ti je star 2-3 godine ako je garancija istekla.

Ukoliiko nisi nikad nosio uređaj na čišćenje postoji velika mogućnost da ti je začepljen ispuh od ventilatora. Ako imaš znanje i strpljenje, otvori ga i očisti. Ako ne, servis.

Temperature bi ti tribale bit oko 45-50 u IDLE, a u LOADu do 60ak.

Ps. Provaj prvo usisavačem!

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 9:56 (IvoST).
13 godina
neaktivan

Imam strpljenja za takve stvari i volim da rastavljam i popravljam tako da cu otvorit sve lepo ocistit pa cu javit dal se nesto promenilo

14 godina
neaktivan

Evo san ti naša na netu "disassembly manual" za tvoj laptop. Slijedi upute.

http://forum-en.msi.com/moderator/assembly-guides/vr630-disassemble-guide.pdf

14 godina
neaktivan

Vrlo vjerovatno ti je pun prašine. I ne očekuj temperature u LOADu do 60, prije će to biti 75.

Ofc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

E ovako rebarci gde izlazi vazduh je bio pun prasine izduvao ocistio uglancao ko da je nov. Stavio novu pastu na procesor i nvidijin chipset ali nema velike promene u temperaturi i dali je normalno to sto voltage je 0.95 ? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

lol hvala hvala hvala i jos jednom hvala za pdf lol :) 

13 godina
neaktivan

Masina dalje super radi bez ikakvog bagiranja imateli jos nekih predloga kako da spustim temperaturu ?

Preinstalirao nove windowse formatirao hard sa HB cedeom da budem siguran jer mi se uopste ne svida kako win7 frmotira za sekund HDD

Nazalost ne znam nikog ko koristi MSI laptop pa da proverim i tamo temperaturu everesom mada i ja kontam da je normalan rad procesora tu od 35-45*C a meni i dalje je 60*C cak i vise stepeni

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozz
ja imam MSI CX500 i isti me malo zabrinjava temperatura! {#}
Grafička 68C
Core 0:58
Core 1:58
HDD :48,ajd ovo još prolazi!  

NinoArt
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

izvinjavam se sto dizem temu iz mrtvila ali ja imam isti laptop i moj je star vec 2 godine... nosen je dosta i dosta izrabljen mora se priznat... ne gasim ga po cijeli dan... kod mene su temperature duplo vece... dakle proc stize i do 80 C a gpu kad tjeram nesto skoci i do 120 C... Kak da spustam te temperature? mazo sam ga pastom, cistio i sve al nista se ne mijenja... i poceo je zujat katastrofa laptop sto vjerujem da je posljedica toga sto je unutra pakao pa ventilator radi vise neg sto bi trebo 

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

120 °C !? Daj pogledaj ispod laptopa da ti se nije rastopila plastika!

To je barem 30-40 veća temperatura nego što bi trebala biti. Detaljno očisti cijeli hladnjak, promjeni pastu (podrazumjeva se da je baza hladnjaka i procesor super čist i izglancan, najbolje sa alkoholom) i dobro pazi da dobro sjedne jedno na drugo. Temperature ne bi smjele nikako ići iznad 90°C, i to je jako velika temperatura.

Pogledaj dal se ventilator vrti uopće, da li su krilca u ok stanju. 

Evo jedan video koji *općenito* govori o pravilnom mjenjanju paste na procesoru i grafičkoj na laptopu.

Najbolje je da prije toga uopće ne koristiš laptop, imaš jaaaako velike sreće što uopće radi.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Zabrinut za MSI VR630X radnu temperaturu
Andrea123 kaže...

kod mene su temperature duplo vece... dakle proc stize i do 80 C a gpu kad tjeram nesto skoci i do 120 C

... i poceo je zujat katastrofa

Ako su ti stvarno toliko visoke temperature onda je i jad ood ventilatora za ispuh isto tako na max stalno pa nije ni cudo sto se izraubao pa sad zuji. prvo sto bi covjek pomislio da ti gpu i cpu krivo ocitavaju temperature.

Gdje ti to koristis, na plazi na trinidadu ili u frizideru lokalne mesnice?

Inace ako je stvarno temp tolika poslusaj savjet kolege

Mario92 kaže...

120 °C !? Daj pogledaj ispod laptopa da ti se nije rastopila plastika!

14 godina
neaktivan

hahaahah :D ma nije se rastopilo nista jos... ma inace iskreno laptop je smece... namazuljio sam paste i vise neg sto sam trebo pa je gpu spao na nekih 80 C, a cpu je oko 70 C i sad tak stoji vise manje... Stvar je sto nece dugo tak... A cistim ga cak i vise neg sto treba, otvorim ga dosta cesto da ispirim prasinu iz njega... neznam i meni je proslo kroz glavu da senzori ne rade dobro al mislim da je sve u redu s njima jer se zbilja ugrije... mos vodu zakuhavat na njemu bez problema...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zabrinut za MSI VR630X radnu temperaturu
Andrea123 kaže...

Kak da spustam te temperature? mazo sam ga pastom, cistio i sve al nista se ne mijenja... 

Andrea123 kaže...

namazuljio sam paste i vise neg sto sam trebo pa je gpu spao na nekih 80 C, a cpu je oko 70 C i sad tak stoji vise manje... 

I dalje su visoke temperature, nikako nije dobro staviti previše paste. Pogledaj na netu imaš puno tutoriala koliko se stavlja i kako.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice