8GB je dovoljno za ozblljan rad ako je taj ozbiljan rad surfanje po internetu s 1 - 2 otvorena taba. Kakvih 8GB u 2024.
8/256 konfiguracija je tu da vide koliko ima ovaca koji će kupiti svo smeće koje im stavljaju pred nos.
molim te ne piši pizdarije.
kakva 2 otvorena taba imam na tom MB Airu:
- kompletan Adobe CC (photoshop, lightroom, xd, indesign, illustrator...)
- Android studio
- Xcode
- i ostale light aplikacije Office, mail, browseri...
jednostavno uzmi pc laptop sa 16GB i ovaj sa 8GB i pokreni istu aplikaciju i zadaj isti posao, da ne govorim usporedbu 8GB vs 8GB ili 16GB vs 16GB.
no da ne bi bilo da to ja brbljam bez veze dovoljno je pogledati usporedbu Mac vs PC
tko ne želi sve gledati neka krene od 9:30 DaVinci usporedba i kad je RAM full i krene korištenje swap filea.
8GB je samo 8GB, a macOS radi tako da kad se napuni radna memorija, outsource-a ostalo na SSD. I tu nastane bottleneck, primjetno nekome ili ne.
Nema tu magije da Windowsu treba hrpa, a Mac manje. To je samo mit.
nikakav mit, uvijek je postojala velika razlika između maca i pca s windowsima. koristim ih desetljećima i iste aplikacije na jednom i drugom i razlika je više nego očita. 8GB je 8GB, ali upravljanje memorijom i pristup memoriji je potpuno drugačiji, razlika je još veća sada sa M serijom, SoC modelima i unified memorijom.
ako i dalje misliš da je mit samo pogledaj gornji video i usporedbu 16GB vs 16GB. Taj surface u usporedbi još ima dedicated GPU i to RTXicu i nije mu pomoglo.
Kod mene 8gb verzija m1 na 4k je prakticki neupotrebljiva cim joj ubacis koji preset ili nedaj boze malo veci katalog ram je sav pojeden, stovise neusporedivo s ovim u potpisu! A kad stavim rezu kao na tom m1 na mojoj starudiji od i9 s 4070ti Lightrome radi jedno 50x brze obican precijenjeni tabletić a spominjanje windowsa s 8gb u 2024g kad je 32gb 60€ je teska debilana
znam, pisao si to u drugoj temi i onda su ti se javili drugi korisnici kojima sve radi bez greške. kod mene isto sve bez problema. ukratko ili namjerno lažeš ili tvoj M1 nije kako treba biti.
no da opet ne bi bilo da ja brljam bez veze imaš pun youtube recenzija, video editing, 4k, na M1 8GB i gle čuda, sve radi bez greške i za razliku od Win laptopa nema buke i pregrijavanja.
My base model M1 MacBook Air does more than I thought possible in 4K. It competes with my 2019 iMac which cost more than 3 times it's price.
neću više da kolega pkz... ne padne u nesvjest kad vidi da lik editira 4k video i istovremeno vrti youtube, office itd.
kažeš običan precijenjeni tabletić, ja kažem da nemaš pojma što govoriš ili trolaš.
Mislim da si ti MB Air M1 vidio samo na reklamama.
ti stvarno misliš da ljudi kupuju macbook sa 8gb rama i onda ga koriste kao podmetač jer ne mogu ništa s njim? ja stvarno ne znam što s ljudima nije u redu. iskreno *ebe mi se ima li 1GB ili 128GB ako posao za koji je kupljen odrađuje kako treba.
imam PC sa 64GB RAMa koji svako malo štucne, s druge strane MB Air M2 8GB koji mi još niti jednom nije štucnuo, ali PC je bolji jer brojke su brojke, a on ima 64GB rama.
zbog ovakvog razmišljanja i imamo mobitele sa 200MPixela jer kao što sam rekao brojke su brojke, a ljudi svršavaju na velike brojke. nije bitno kako što radi, pogledaš brojke i sve znaš.