Ventilator za HP dv7 6xxx

poruka: 10
|
čitano: 6.734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Bok

Trebao bih jedan (ili više) kontruktivan savjet. Naime, otišao mi je ventilator na laptopu model HP Pavilion dv7-6150em nakon godinu dana korištenja. Čistio sam ga redovito komprimiranim zrakom, no kako često igram na njemu, lako moguće da sam ga jednostavno "istrošio" :/ Garancija je istekla prije mjesec dana (naravno, zaboravih je produžit na vrijeme {#}) Odnio sam ga jučer u Zel-cos i oni su mi napravili ponudu za ventilator koji košta 500 kn. Sad ja jesam laik, al mi se to čini previše za ventilator. Moje pitanje je, da li je nužno kupovati ventilatore od HP-a za odgovarajuće laptope te mogu li naći ikako jeftiniju varijantu da ovo popravim? Drugo pitanje; postoji li ikakva šansa da se kupi jednogodišnja garancija jednom kad originalna istekne (naravno, pod uvjetom da je u tom času sve u redu sa laptopom)? Unaprijed hvala :)

Endure...and in enduring grow stronger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Ventilator za HP dv7 6xxx

Nemojte svi žuriti sa odgovorom {#}

12 godina
protjeran

budi strpljiv...

naravno da je previsoka cijena za sam vent,a evo i info..

link

No ako je tu sve uračunato,dakle rasklapanje(a rasklapanje dv7 je noćna mora i traži vremena..),onda je cijena ipak,hajmo reći podnošljiva,teško,ali eto..

Dakle,sam vent ne vrijedi toliko..

1 0 hvala 0
14 godina
Hvala na odgovoru, nestrpljiv sam jer me ovaj problem muci vec nekoliko dana. Na stranu igrice, ne mogu ga uopce koristit na poslu za uredske stvari. Ponuda koju mi je Zel-cos poslao je samo za vent (405 kn plus PDV) tako da mi se to cini previse. Ovaj link je super, imate li dobrih iskustava sa narucivanjem sa doticne stranice? I zna li tko postoji li ikakva sansa da se uzme neka servisna garancija kad originalna istekne?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

usput Pixi,možeš otići u MR servis u novom ZG-u i tamo kupiti dijelove za laptop..ipak provjeri cijenu..

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Nisam dosad uopće naručivao dijelove,javim sestri u Dojč i ona pošalje.Nekad sam iz USA donesem..kako rekoh,odi u MR(MSan-Recro) servis i tamo naruči,ako je cijena realna,trebala bi biti..

sorry na duplom postu{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 11:59 (redneck).

1 0 hvala 0
14 godina

Ja sam kod čišćenja kompa došao do ovog stadija rastavljanja

dalje me bilo strah rastavljat jer bi trebao maknuti matičnu za fizički odvojit ventilator.

Pokušat ću otić do MR servisa pa ukoliko su i oni preskupi, naručit vent sa one stranice. Još jednom hvala.

P.S. nitko ne zna odgovor na upit o garanciji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

S jedne strane kažeš da nemaš pojma o tome,a onda kreneš rastavljati laptop,od kogeg nema sjeban***g za rastaviti..{#}.Da si mi brat,i da si mi u osobnom prostoru,zamečio bih ti takvu šamarčinu,da ti to više ne bi palo na pamet{#}.Osim što budeš vjerovatno definitivno nešto zaribao,dodatno možeš još nešto pokvariti ili oštetiti.Ovo dosad što si otvorio je dječja igra..Stani tu i vrati sve natrag i nosi na servis.Drugi puta steraj u MP3 one koji ti savjetuju da razmontiraš laptop poput Paviliona.za to je osim iskustva potrebno posebno osposobljeno znanje.Dobro sam upoznat sa tom serijom,dv6 i dv7,i još se nisam usudio da ga do detalja rasklopim.Mudar se drži onoga što u cjelosti zna..Ajd punoti sreće bilo sa lapom..{#}

0 0 hvala 0
14 godina

To što sam laik (nigdje ne piše da nemam pojma o dotičnoj materiji) ne znači da se ne razumijem u kompjutere već da nisam informatičar po struci ;) Svjestan sam do koje granice mogu sigurno rastavit komp za rutinsko čišćenje, zamjenu hdd-a (kupio san SSD nedavno) i memorije. Zato i nisam išao dalje od palmrest-a i nisam sam skidao matičnu. Ne znam koliko je dotični laptop kompliciran za daljnje rastavljanje, al čak i "laik" može doći do dijela gdje sam ja došao. Naravno slijedio sam upute profesionalaca - http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c02842278.pdf

Hvala na odgovoru, al bi molio da me ne smatraš za blesavog klinca (28 g. btw) koji prčka po kompu iz zabave {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 13:58 (Pixie_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Meni se isto to dogodilo kao i tebi nakon 2 mjeseca sto je isteklo jamstvo crko je ventilator, trazio gdje ga mogu kupiti preko interneta buduci da u servisu te ogule ko magarca. Naisao na gemwon.com narucio ventilator za 14 dolara (ukljucujuci postarinu) za 2 tjedna stigo. Po uputama s hp-ove stranice rastavio laptop zamjenio ventilator sad opet veselo radi.

Mislim da bi ti pasao ovaj: http://www.gemwon.com/sp15994

Najbolje otvori i izmjeri ventilator i usporedi izgled, ako isto izgleda naruci.
Pozz.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice