Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.700
|
čitano: 14.677.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
zzZZzz kaže...
mucamica kaže...

Znam da će zvučati glupo,ali koja je razlika između PROBOOK,NOTEBOOK,LIFEBOOK i ostalih book-ova i LAPTOPA.

sve su to laptopi, probook je serija hp-ovih laptopa, lifebook je serija fujitsuovih laptopa itd..

A onda ima još neupučenijih od mene. Ja kažem kupit ću laptop,a on,ne nemoj laptop,za tvoje potrebe je dobar notebook. :)

Samo Canon priznam
11 godina
Alien 22 kaže...
cola777 kaže...
The_Fichek kaže...

Evo vam brutalni laptop za 500 eura, USED (samo jedan):

http://www.amazon.de/Acer-Aspire-V5-573G-54218G1Taii-Notebook-aluminium/dp/B00K1VB368/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1417213089&sr=8-9&keywords=850m+i5 (prevedite si stranicu sa google translate ili kojim vec translate add-on-om za vas web browser)

Isti imam ja, samo sto je to nova i nesto bolja verzija, poboljsana najvise u smislu daleko jace i efikasnije graficke koja je gtx850m i to gddr5 bolja verzija.

All-around vrhunski laptop cak i za zahtjevne laptop gamere, za 3800kn je steal od ponude, ali treba pripazit malo je li sve u redu posto je ipak used.

ja vidim cijenu 800 eura

Za zahtjevne gamere - nemoj se salit .

Bas bi ga htio vidit - taknut nakon 3 , 4 h lupanja po Bf 3 ili 4

Respekt na trudu u ovoj temi ali tu si malo precero : )

Bas za procesorski tako zahtjevne igre sumnjam da bi se odusevio na 1080p, no na Medium 1366x768 rezi vjerujem da bi bilo oko 45fps prosjek sa tim stedljivim i5 na high settings (notebookcheck..). Ta graficka, jos gddr5 je strasno dobra za laptope. 860m je javlja tek oko 900 eura. gddr5 850m je underclockana 860m.

Znaci za mene nije ista kategorija laptop gamera i obicnih koji igraju na desktop. Prvi trebaju manje ocekivati pri nizem rangu, a za 500 eura je to (bila) odlicna ponuda za one koji bi sve htjeli igrat na medium i hrpu toga i novog na 1080p high, nikako ne ultra. Ovdje procesor bloka procesorski najzahtjevnije igre kao battlefield.

Btw. ako u Hrv vidis bilokakvu 850m graficku u laptopu ispod 6000kn slobodno se javi.

cola777

Planulo je. Bio je jedan Used sa i5-4210U za 500 eura. Taj za 800 eura nije dobar deal i nema 850m nego 750m grafu. Ista cijena je bila u Hrv, znaci los deal.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 14:24 (The_Fichek).
13 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...
Alien 22 kaže...
cola777 kaže...
The_Fichek kaže...

Evo vam brutalni laptop za 500 eura, USED (samo jedan):

http://www.amazon.de/Acer-Aspire-V5-573G-54218G1Taii-Notebook-aluminium/dp/B00K1VB368/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1417213089&sr=8-9&keywords=850m+i5 (prevedite si stranicu sa google translate ili kojim vec translate add-on-om za vas web browser)

Isti imam ja, samo sto je to nova i nesto bolja verzija, poboljsana najvise u smislu daleko jace i efikasnije graficke koja je gtx850m i to gddr5 bolja verzija.

All-around vrhunski laptop cak i za zahtjevne laptop gamere, za 3800kn je steal od ponude, ali treba pripazit malo je li sve u redu posto je ipak used.

ja vidim cijenu 800 eura

Za zahtjevne gamere - nemoj se salit .

Bas bi ga htio vidit - taknut nakon 3 , 4 h lupanja po Bf 3 ili 4

Respekt na trudu u ovoj temi ali tu si malo precero : )

Bas za procesorski tako zahtjevne igre sumnjam da bi se odusevio na 1080p, no na Medium 1366x768 rezi vjerujem da bi bilo oko 45fps prosjek sa tim stedljivim i5 na high settings (notebookcheck..). Ta graficka, jos gddr5 je strasno dobra za laptope. 860m je javlja tek oko 900 eura. gddr5 850m je underclockana 860m.

Znaci za mene nije ista kategorija laptop gamera i obicnih koji igraju na desktop. Prvi trebaju manje ocekivati pri nizem rangu, a za 500 eura je to (bila) odlicna ponuda za one koji bi sve htjeli igrat na medium i hrpu toga i novog na 1080p high, nikako ne ultra. Ovdje procesor bloka procesorski najzahtjevnije igre kao battlefield.

Btw. ako u Hrv vidis bilokakvu 850m graficku u laptopu ispod 6000kn slobodno se javi.

cola777

Planulo je. Bio je jedan Used sa i5-4210U za 500 eura. Taj za 800 eura nije dobar deal i nema 850m nego 750m grafu. Ista cijena je bila u Hrv, znaci los deal.

Stima stari da za 500 eura je bila dobra ponuda ali.

Ali taj lap nema snage izgurat te dvije igre na 45 fps ova u MULTIPLAYER u - jednostavno je preslab . Mozes ti spustit rezu na 200x300 i opet neide. Jedno su testovi za raju - najcesce je u pitanju Sp koji nema veze sa Mp igrom. Spustanjem rezolucije manje tlacis grafu ali zato vise nadrapa proc koji u ovoj prici i nije bajan. Za temp neznam ali ne ocekujem cuda u toj klasi. Nisam dosao diskreditirati tebe u ovoj temi nego samo zamjecujem neke stvari. Pozdrav.

11 godina

Sto je sa hypertreadanjem? Meni s tim laptopom pod stresom ne padaju jezgre ispod 2300Mhz, znaci sa 0.1Ghz jacim i5-4210U nebi trebalo padati ispod 2400Mhz. Pogledaj malo domace teme (npr. v5-552g acer) di ekipa na laptopu igra sa AMD-om i 8750m grafom MP bf4, nije bajan fps, ali igraju na medium rezi opet. Stoga nema sanse da za laptope sa superjakom gddr5 850m bude po meni ispod 40fps na high settings medium reza, nikako ne ispod 30 ako cemo vjerovat domacim forumasima.

Cijenim misljenje. Slazem se da je Proc slab u usporedbi sa desktop, u usporedbi sa laptopima je nekog srednjeg ranga, ali je grafa superjaka. Cemu uopce pomama sa battlefieldima, zar su oni postali sinonim za gaming? 2 u multiplayeru ubitacne igre za procesor i slabo optimizirane pa nekakve Mantle fore joj. Netko ko oce igrati igre na laptopu generalno nebi trebao nesto ocekivati od BF4 MP, prica se mjenja sa skupljim gamerskim laptopima, ali opet ako cemo gledati 64 igraca u MP, valjda treba biti superjaka graficka uz laptop i7.

Vjerojatno smeta to sto sam napisao zahtjevni. To zahtjevni meni znaci da covjek na laptopu moze igrati i najnovije igre na nizim postavkama, vecinu novih na visim, a da su fluidne. 850m je inace prva najjeftinija, a vrlo solidna laptop grafa za 1080p i generalno igre ne zajhtevaju neku strasnu procesorsku snagu. Battlefieldovi i najnovije igre su jos uvijek vise iznimke nego pravilo.

P.S. Mozda te mucilo 1.7Ghz clock za i5-4210U? Na high performans to raste, kod drito tog Acera s obzirom na svoj model bih rekao 2.4Ghz (obje upaljene jezgre sa HT)

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 15:10 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

S obzirom da su popusti na ekupi...

koji od ova 3:

http://www.ekupi.hr/Dell-prijenosno-racunalo-Inspiron-3542-5-35584G5G-L-BLK4-474326.aspx

http://www.ekupi.hr/Lenovo-prijenosno-racunalo-Z5070-59-432089-457994.aspx

http://www.ekupi.hr/Acer-E5-511G-P8JD-Intel-Quad-Core4GB500nVidia-GT810-NXMS0EX005-prijenosno-racunalo-478268.aspx

Laptop bi se koristio za surfanje, malo yt, pisanje i tako. Nikakve igre niti zahtjevnije operacije. Ako netko zna za bolji laptop u ovom cjenovnom rangu - nek' slobodno napiše.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 17:29 (Johnny Talker).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Došao Lenovo Z50-70 sa amazona.de, 368EUR sa dostavom. 

Z50-70 39,6 cm (15,6 Zoll FHD TN) Notebook (Intel Core i3 4010U, 1,7 GHz, 4GB RAM, 500GB HDD, NVIDIA GeForce 840M 2 GB, DVD Brenner, kein Betriebssystem) schwarz.

Stavio Win 8.1, driveri bili na priloženom DVD-u...

Za tu lovu (cca 2800 kn) zvuči jako jako dobro!!

15 godina
neaktivan

dpanijan kaže... Došao Lenovo Z50-70 sa amazona.de, 368EUR sa dostavom. 

Z50-70 39,6 cm (15,6 Zoll FHD TN) Notebook (Intel Core i3 4010U, 1,7 GHz, 4GB RAM, 500GB HDD, NVIDIA GeForce 840M 2 GB, DVD Brenner, kein Betriebssystem) schwarz.

Stavio Win 8.1, driveri bili na priloženom DVD-u...

Za tu lovu (cca 2800 kn) zvuči jako jako dobro!!

dpanijan kaže...

Ostavio sam ga na poslu pa ne mogu reći 100%, ali znam da ima HDMI, 3 USB-a (1 ili 2 USB 3.0), čitać SD kartica... Imaš specifikacije na netu, ili ću ti javiti u ponedjeljak.

Mislim da ide još jedan memorijski modul, dakle ide na 8GB kome treba.

Također, moram primjetiti da ne djeluje baš jako robusno što je vjerojatno posljedica debljine (tj. tankoće), opet ubjerljivij je od najjeftinijih HP-a koje sam vidio. Gornja površina kao da je aluminijska (nisam siguran), ekran se ne klima, punjač je lagan sa četvrtastim robusnim konektorom ... 

Radi brzo, FHD ekran djeluje super (nemam s čime suporediti), igre rade odlično. Isprobao sam assassin creed (medium i high postavke), COD 4 (sve na high) i naravno minecraft (sve na max); sve na FHD rezoluciji.

http://www.neobux.com/?rh=70726F6661
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 21:03 (majka).
11 godina

@Johnny Talker

Koji ti se vise svidi. Dell ima god jamstva vise od ostalih, a Lenovo je dobar sto se tice laganog samostalnog pristupa komponentama ispod poklopca. Sve ostalo je vise manje isto. Preporucujem da obratis paznju na ekrane jer se njihova kvaliteta ne navodi u specifikacijama, znaci ak ih nemozes vidjet upaljene u ducanu onda malo gledaj youtube unboxinge, ako se nadje kakav review. Imaj na pameti da se ekrani mogu kalibrirati, ali takvi jeftiniji se nece nesto znacajno poboljsat kalibracijom. U tom rangu imas vec stedljivi i3 koji je ista stvar kao taj stedljivi pentium samo sa hyperthreadingom, znaci + 2 logicke jezgre sto i nije tako malo, no za tvoju namjenu prakticki nebitno, jedino ako surfas sa hrpom otvorenih tabova. Mislim na ovo: lista i3U Javlja se isti Acer i Lenovo samo ne Z nego G sto je ista stvar samo u drugoj boji (crnoj). Della tu nema jer svaki pomak u specifikacijama Dell laptopa se prilicno naplacuje na hrv. trzistu stoga rijetko i preporucujem Dellove jer se u istom rangu uvijek nudi nest bolje s obzirom na specs.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 21:37 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Bok! Ovako, cura uskoro mora kupiti novi laptop i to do cca 2500kn, 100kn dolje il gore. Do sad sam bio uvjeren da je najpametnije kupovati Lenovo, no neki dan sam bio u servisu ADM-a i pitao ih kaj bi oni preporučili tj. što se najmanje kvari. Preporučili su Dell i Toshiba. Na spomen Lenova su namrštili face, pa sam sad malo zbunjen. :)

Laptop će koristiti za web, office, tu i tamo pokoju ful jednostavnu igru (poput nove 'Never Alone'), filmove, serije... 

Hvala unaprijed. :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

^ Za taj iznos na hrvatskom tržištu možeš dobiti i3u (štedni) procesor, 4GB RAM, 500GB HDD, VGA Intel HD 4000...

Dakle nešto ovakvo: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000121998

A to što govore u servisima je od servisera do servisera različito, neki kažu "bježi od toshibe", neki "lenovo ima kvalitetnu izradu" i možeš tako dovijeka. Možda da pogledaš koja trgovina nudi najbolje jamstvo, Toshiba je znala imati ono "no matter what" jamstvo od 2 godine

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Simpzon kaže...

Bok! Ovako, cura uskoro mora kupiti novi laptop i to do cca 2500kn, 100kn dolje il gore. Do sad sam bio uvjeren da je najpametnije kupovati Lenovo, no neki dan sam bio u servisu ADM-a i pitao ih kaj bi oni preporučili tj. što se najmanje kvari. Preporučili su Dell i Toshiba. Na spomen Lenova su namrštili face, pa sam sad malo zbunjen. :)

Laptop će koristiti za web, office, tu i tamo pokoju ful jednostavnu igru (poput nove 'Never Alone'), filmove, serije... 

Hvala unaprijed. :)

Evo ti dost dobar laptop kojeg je kolega linkao, jos u nekakvoj crvenoj boji za curu:

http://www.ekupi.hr/Acer-E5-511G-P8JD-Intel-Quad-Core4GB500nVidia-GT810-NXMS0EX005-prijenosno-racunalo-478268.aspx

Radi te zasebne grafe ce biti sposoban odvrtit tako ful jednostavne igre, nista vise jer radi se o entry entry grafickoj, a opet boljoj od integrirane, tj. cak nisam siguran je li bolja od integrirane HD 4400 u i3-4030U kojeg ima opet najjeftinije u Aceru kako je Anita linkala, tu je to negdje, znaci uzmi i tog u obzir, ja cu ti linkat najnizu cijenu:https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-571-39k6-nx-mltex-029/60542

Odluci se s obzirom na boju i to je to. Ako je svejedno koja boja, onda uzmi drugog radi ipak nesto jaceg procesora, no obadva ce bit dobri za namjenu!

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 1:54 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svim kolegama na forumu... zamolio bih Vas za nekoliko preporuka pri kupnji novog laptopa u okviru cijene do 3000 - 3.500kn+-...

Trebam lijep i elegantan poslovni laptop, tanak i lijepog dizajna za posao (nastavnik sam/škola), za igre mi neće uopće služiti... napredni office, web, SAS, SPSS, corel, premiere, filmovi, serije, prezentacije i ostalo vezano za nastavu i kućnu HTPC uporabu su nužne opcije... brzina isto vrlo poželjna, hdmi, usb 3, tv katica bih također dobro poslužili... ekran obavezno 17".... nadam se da ćete naći nešto u ovom cjenovnom rangu i ako slučajno pređe ovaj budžet nije problem par sto kuna... hvala Vam unaprijed, živili... {#}

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Johnny Talker

Koji ti se vise svidi. Dell ima god jamstva vise od ostalih, a Lenovo je dobar sto se tice laganog samostalnog pristupa komponentama ispod poklopca. Sve ostalo je vise manje isto. Preporucujem da obratis paznju na ekrane jer se njihova kvaliteta ne navodi u specifikacijama, znaci ak ih nemozes vidjet upaljene u ducanu onda malo gledaj youtube unboxinge, ako se nadje kakav review. Imaj na pameti da se ekrani mogu kalibrirati, ali takvi jeftiniji se nece nesto znacajno poboljsat kalibracijom. U tom rangu imas vec stedljivi i3 koji je ista stvar kao taj stedljivi pentium samo sa hyperthreadingom, znaci + 2 logicke jezgre sto i nije tako malo, no za tvoju namjenu prakticki nebitno, jedino ako surfas sa hrpom otvorenih tabova. Mislim na ovo: lista i3U Javlja se isti Acer i Lenovo samo ne Z nego G sto je ista stvar samo u drugoj boji (crnoj). Della tu nema jer svaki pomak u specifikacijama Dell laptopa se prilicno naplacuje na hrv. trzistu stoga rijetko i preporucujem Dellove jer se u istom rangu uvijek nudi nest bolje s obzirom na specs.

Hvala.

A koji bi lap bio s tim i3? Možeš dati link?

EDIT. Slijep sam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 16:30 (Johnny Talker).
10 godina
neaktivan

Preporuku je pala na ova dva laptopa - HP ProBook 450 G1 i Acer Aspire v5-552g-85558g1taii. Sada me zanima koji je od ta dva kvalitetniji i sigurniji za kupiti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li se za i7 4510u isplati dati 100e više u odnosu na i5 4210u, ostala konfiguracija ista?

I da li bi ovi procesori u kombinicaji sa 8gb rama, nvidiom GT 840M mogli da odgovore nekom svakodnevnom radu, programiraju u VB, surfanju i poneki amaterski rad u PS-u i Vegasu, ponekad COD-a i FIFE :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 17:49 (diinnoo).

0 0 hvala 0
11 godina
diinnoo kaže...

Da li se za i7 4510u isplati dati 100e više u odnosu na i5 4210u, ostala konfiguracija ista?

I da li bi ovi procesori u kombinicaji sa 8gb rama, nvidiom GT 840M mogli da odgovore nekom svakodnevnom radu, programiraju u VB, surfanju i poneki amaterski rad u PS-u i Vegasu, ponekad COD-a i FIFE :D

- odg na 1. pitanje - bas i ne, zavisi je li ti problem dati 100 eura vise za cca 15% razlike u performansama, za te novce je opcenito bolje kupiti SSD

- odg na 2. pitanje - da

- napomena, kod stedljivih i5/i7 je bitno hladjenje da bi se zadrzao cim veci turbo speed, tj. cim veci clock, frekvencija jezgri pod opterecenjem, stoga je Asus po tom pitanju najbolji, a ostali nisu puno iza njega, razlika bi bila prosjecno 0.2Ghz ovako citajuci vise reviewova sa notebookchecka..

- malo gledaj izabrane laptope jos na youtubeu ako ih nema u ducanu upaljenih sa windowsima, da vidis kakvi su ekrani

- FHD rezolucija dize cijenu u tom rangu kojeg gledas, no imas nekih best buyeva kao lenovo koji po nizoj cijeni nude FHD, zapravo trenutno je situacija takva da jedva da ima drugih brandova koji uz to navedeno nude jos FHD

Nakanoth kaže...

Preporuku je pala na ova dva laptopa - HP ProBook 450 G1 i Acer Aspire v5-552g-85558g1taii. Sada me zanima koji je od ta dva kvalitetniji i sigurniji za kupiti.

Ne vidim po cemu mozes mjeriti sigurnost nekog laptopa. Za sada se na obadva ljudi nisu zalili kako na forumu kako kad izguglas te laptope. Probook je nesto cvrsci, Acer malo tanji i laksi, navodi se kao i ultrabook. Obadva imaju alu finish na gornjoj povrsini i obadva su dobri sto se tice laganog pristupa komponentama. Probook ima manje jamstvo i skuplje produljenje jamstva. Acer nema optiku, a mislim da taj model nema msata i ako je tako znaci da u njega nebi mogao ugraditi SSD pored HDDa nego samo na mjesto HDDa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 18:15 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen

Pozdrav, forumaši, pošto su ostale teme dosta mrtve tražim preporuku coolpada za 15.6" laptop, po mogućnosti da je donja strana mekana, znam da je bilo tako nešto od Logija, da mi bolju polovicu ne nažulja. Cijena do 150 kn.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav društo.

Stari laptop odradio svoje i otišao na počinak pa je vrijeme da nabavim novog ljubimca.

Namjena laptopa je prvenstveno za faks (programiranje, OpenGL) tu i tamo malo mislim koristii Photoshop, Ilustrator...

Naravno poželjno je da se može odigrat koja novija igra (Battlefield 3, COD...) i da bude dobar multimedijaš.

Cijenovni rang koji sam spreman izdvojit je 4-5k koja stotica gore dole

Dodatno(ali ne nužno):

-1920x1600

- i3 / i5 / i7

- VGA: nVidia

- 8 GB Ram

- neki SSD (za OS)

- 500 / 1000 Gb HDD

- ekran 15,6" ili više

Svi prijedlogi su dobro došli

Unaprijed Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Ajd neka mi netko objasni razliku između i3 4030 sa i3 4005,4010. 

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
Juksa0001 kaže...

Pozdrav svima!

Ajd neka mi netko objasni razliku između i3 4030 sa i3 4005,4010. 

Hvala!

4030U ima za 0.2Ghz jaci clock, tj. frekvenciju jezgri od 4005 i 4010 koji imaju isti clock. To je najveca razlika, a druga razlika je razlika u minornim clockovima integriranih grafickih koje su kod sva 3 procesora ista, znaci HD 4400. Neki od tih imaju neke setove instrukcije koji drugi nemaju, to su vec skoro nebitne razlike i to si gledaj na sluzbenoj stranici intela. Ja sam ti sazeo ono sto si tamo ili bilogdje mogo vrlo lako vidit da si guglo, al ok.

Znaci ako mozes birati biraj i3-4030U. Ako te briga za cim dulju autonomiju baterije, tj. laptop bi ti vecinu vremena bio ustekan onda gledaj 25% jaci i3-4000M, samo taj ne dolazi sa 840m grafickom, a bome vise ne dolazi sa 8750m grafickom ispod 4000kn, niti sa 740m stoga je to bolji odabir za one koji traze cim jacu procesorsku moc za cim manje pare (3100kn), za one koji bi tu i tam htjeli nesto odigrat i nije im bitna svaka mrva procesora bolja all-around kombinacija je tako stedljivi i3 + graficka, tj. 840m

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 0:35 (The_Fichek).
11 godina
Rabbit kaže...

Pozdrav društo.

Stari laptop odradio svoje i otišao na počinak pa je vrijeme da nabavim novog ljubimca.

Namjena laptopa je prvenstveno za faks (programiranje, OpenGL) tu i tamo malo mislim koristii Photoshop, Ilustrator...

Naravno poželjno je da se može odigrat koja novija igra (Battlefield 3, COD...) i da bude dobar multimedijaš.

Cijenovni rang koji sam spreman izdvojit je 4-5k koja stotica gore dole

Dodatno(ali ne nužno):

-1920x1600

- i3 / i5 / i7

- VGA: nVidia

- 8 GB Ram

- neki SSD (za OS)

- 500 / 1000 Gb HDD

- ekran 15,6" ili više

Svi prijedlogi su dobro došli

Unaprijed Hvala

ACER Aspire E5-771G Best buy, te ima slabu konkurenciju i od manjih 15.6" jer ovaj dolazi sa 8gb rama i ima iznadprosjecno kvalitetan ekran za taj rang, iako je TN matrica jos uvijek u igri (IPS ima tek od 6500kn nadalje..) Evo review. Mana kako za koga je sto je tesko pristupit komponentama, tj. nema poklopca od ispod (kao kod npr. Lenovo-a) nego se klasicno mora preko tipkovnice. SSD stavis na mjesto optike, klasicno kao i kod vecine drugih laptopa, neznam je li optiku lagano izvadit, nekak mislim da je. Mozes vidit sluzbeni manual ili searchat temu. Ima ih vise koji su kupili tog Acera i takodjer ga slikali na temi "Slike vaseg hardverra"

Za vece pare bas i neces dobit nesto puno bolji laptop. Razmotri Lenovo z710 kao dobru ponudu za te novce. Izrada je nesto jaca, temperature jos manje, jos tisi, lagan pristup komponentama, glossy a ne matt isto solidan ekran, ono najbitnije jaci procesor (25%).

Razmotri i Asusa sto se tice 15.6" ponude: Asus K555LN sa matt FHD ekranom koji je postao rijedak kod Asusa na nasem trzistu. Neznam je li taj model bolji sto se tice izrade od X/K550LN niti ima li bolji ekran. Treba tu malo pripazit jer jedan model X555LN recenziran od noteobookchecka (klik) ima katastrofalno los kontrast slike. X i K modeli se generalno nist ne razlikuju po izradi, vjerojatno samo po ekranu, bitnija je oznaka nakon toga, 550, 551 ili 555. Neznam ima li 555 poklopac od ispod za pristupit svemu kao 551 ili se radi o klasici kao kod 550 da mozes lako pristupit ramima, bateriji i hardu. Procesor stedljivi i7 je izmedju stedljivog i5 u Aceru i nestedljivog u Lenovu, blize i5-4200M. Znaci nikakvu asocijaciju nemoj vezati sa pravim i7.

4. opcija ti je nesto izvana, tipa sa osjetno jacom gtx850m grafickom i i5 ili sa pravim i7 + 840m/750m, s time da bi tih ponuda moglo biti sve vise za manje novce kako se blizi Bozic.. Pricam o ovako necemu:

klik1 (750m je nesto jaca od 840m i trosi vise te zahtijeva jacu izradu koju taj Acer ima, doduse nema FHD),

klik2 (15.6" FHD gaming brutala od laptopa za 630 eura)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 1:22 (The_Fichek).
13 godina

E5-771G

Nakon par dana koristenja moram reci da je laptop stvarno best buy za onih 4500kn sta sam ga uzeo na eKupi. 

Ekran je maestralan ( moze biti subjektivno posto sam preso sa Lenova Z570 15,6' 1366x768 ) pogledao sam Trasnformere i Planet majmuna u 1080p i mogu reci samo odlicne stvari o njemu.

Grijanje: Samo cu reci da igranje FIFAe 15 i Wargame: Red Dragona - jedna je GPU heavy druga CPU heavy ne uzrokuje neko pretjerano grijanje... cak bi rekao da se za laptop uopce ne grije. Tempertaure nisam mjerio. 

Performanse: FHD vrtim FIFAu bez problema, Wargame takoder ( ako ovo ikome znaci ). 

Imam ja par pitanja sada. Ako ja dobro vidim na ovom videu on ima mjesto za SSD https://www.youtube.com/watch?v=TeXdFn0kcME ( odvrtite do kraja tamo je otvoren ). Jel bi ovo islo unutra ? http://www.links.hr/artikl-051.400.156. 

Isto tako trazim hladenje za njega ali nemogu naci za 17.3' da se postavim na trepavice. Sve je nesto do 17' a kad pogledam mjere bit ce lufta sa svake strane.

Zamjerku imam jednu a to je touch pad koji je po meni postavljen nekako cudno. Kad tipkam cesto znam zakacit lijevom rukom sami rub touchpada i onda mi on klikne negdje sa strane. Naucis se tipkati s vremenom no prva dva dana je bila muka :D 

Ako netko ima jos kakvih pitanja za laptop, slobodno u PM. 

Malo sad ovo glupo zvuci, no trebo bi nekog FERovca ili nekoga tko mi moze nabaviti cd-key za windows 7 ultimate - ako ima netko isto tako PM.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 1:31 (SimeKZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne vidim msata prikljucak na tom laptopu. To treba ovak izgledat:

http://i.imgur.com/wkTIEnt.jpg?1

Link za Links ti ne radi. Mislio si na ladicu za SSD?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 1:39 (The_Fichek).
12 godina
13 godina
Ako je tako... Onda mi se neda tlacit s tim sada... Kasnije mozda.
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
10 godina
neaktivan

Fichek hvala na odgovoru!

Zanima me koliko je kvalitetniji lenovo z50-70 sa i3 4030 i intel hd 4400 od g50-70 sa istim procesorom i grafičkom. z50-70 koji sam gledao u emezeti ima FHD a košta 3499 dok ovaj g50-70 košta već 2900. Mislim dali ta kvalitetnija izrada i FHD kod lenova z serije vrijedi tih 600kn više. Meni netreba ništa specijalno samo da brzo radi ali ipak nikada do sada nisam imao laptop pa razmišljam dali je bolje dati 600kn više za nešto kvalitetnije iako bi mi i ovaj po 2900 bio sasvim dovoljan.

Još jedno pitanje! Da li intel hd 4400 može pokrenuti  battlefield 3 ili cod black ops.

Hvala!

Napomena!!!!

Ovaj lenovo z50-70 u emezeti dobivam za 3150kn.Imaju 10% popusta do srijede na sav asortiman. Dali je to dobra kupnja! Akcija traje do srijede pa ako je to dobra cijena i dobar laptop da uzmem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 10:08 (Juksa0001).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina
Juksa0001 kaže...

Fichek hvala na odgovoru!

Zanima me koliko je kvalitetniji lenovo z50-70 sa i3 4030 i intel hd 4400 od g50-70 sa istim procesorom i grafičkom. z50-70 koji sam gledao u emezeti ima FHD a košta 3499 dok ovaj g50-70 košta već 2900. Mislim dali ta kvalitetnija izrada i FHD kod lenova z serije vrijedi tih 600kn više. Meni netreba ništa specijalno samo da brzo radi ali ipak nikada do sada nisam imao laptop pa razmišljam dali je bolje dati 600kn više za nešto kvalitetnije iako bi mi i ovaj po 2900 bio sasvim dovoljan.

Još jedno pitanje! Da li intel hd 4400 može pokrenuti  battlefield 3 ili cod black ops.

Hvala!

Napomena!!!!

Ovaj lenovo z50-70 u emezeti dobivam za 3150kn.Imaju 10% popusta do srijede na sav asortiman. Dali je to dobra kupnja! Akcija traje do srijede pa ako je to dobra cijena i dobar laptop da uzmem.

z50 i g50 su iste izrade, drugacije boje, FHD rezolucija je ta koja dize cijenu, zasebna 840m graficka takodjer ima svoju cijenu ako si gledao s njom, ako nisi onda bi mogao pogledati jer za 3550kn u drugim ducanima taj z50 jos ima prilicno solidnu 840m grafu: klik, a npr. jedan model Acera na akciji za jos malo vise (3650kn) nudi i svjetlecu tipkovnicu i taj je po izradi malo bolji od E5 serije.

Izrade svih tih laptopa su tu negdje. Nekakvo grijanje je moguce samo u full loadu kad je upaljena 840m graficka, inace vrlo efikasna sto se tice potrosnje (grijanja) za performanse koje nudi. Jedino ako je bitno da je cim cvrsci laptop, onda se gleda Probook i tak, al opet nije neka ogromna razlika u cvrstini, to je vise za one koje smeta bilokakvo uvijanje pritiskom na neke tipicno slabe tocke izrade (sredina ekrana i gornje povrsine laptopa). Nakon malo guglanja, izgleda da taj v3-572g Acer zbilja ima izradu od metala sa gornje strane kao i metalnu pozadinu monitora sto se logicno veze za malo iznadprosjecnu tezinu, tj. 2.55-2.6kg za 15.6" laptop, tako da bih ga po cvrstini stavio do Probooka i malo ispred Lenova. Probook i Lenovo sa druge strane imaju poklopac sa donje strane laptopa za lagani pristup komponentama.

Da zavrsim, za igranje tih igara tebi treba zasebna graficka i za manje novce je najbolja kupnja i3 + 840m, znaci spomenuti Lenovo ili Acer oko 3600kn sa FHD su po omjeru ulozeno/dobiveno najbolja kupnja jer u odnosu na modele sa HD rezom nisu tolko skuplji, tj. dobis FHD za relativno malenu novcanu razliku. Naravno ja sam tebi linkao najjeftinije moguce cijene na pocetku, one ce pretpostavljam biti vece u ducanu kao Emmezeta. I Acer i Lenovo z serija imaju prilicno jeftino produljenje jamstva na 3g i pocetno jamstvo 2 god tako da se odluci na temelju ekrana i sitnica koje sam napomenuo.

Imas jos i 15.6" HD Asus F555LN u tom rangu sa mrvu slabijim i3, dobrim hladjenjem, slicne izrade, ali upitnom kvalitetom ekrana (notebookcheck - slab kontrast?) Evo cijela lista: lista i3 + 840m

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 14:08 (The_Fichek).
11 godina

Ne valja, cijene su napumpane. Zasto ne pretrazujes preko nabava.net ili bugove trazilice.

Za 5000kn vec imas Asusa sa FHD i stedljivim i7 i 840m, stovise isti se nadje od 4800kn nadalje - klik, a cijena tog Lenova se bez problema nadje za 4200kn - klik2 Svaki od linkanih je vrlo dobrog omjera ulozeno/dobiveno za svoj cijenovni rang.

Sta got kupio samo pripazi malo na ekran, malo prosvrljaj po youtubeu ili ako je moguce pogledaj te laptope u ducanu, a onda ih moras traziti da su sa windowsima, tj. upaljeni, a ne da dodjes u izlog i gledas crni ekran.. To kazem jer taj Asus sa tocno navedenim specifikacijama ekrana nudi prosjecni ili ispodprosjecni ekran, ali matt ekran (Lenovo ima vjerojatno nesto kvalitetniji, ali glossy, tj. zrcalni tipicni ekran). Znaci ne radi se o npr. jace izradjenom Asusu kao K551, odmah mozes vidjet da ta izrada ima svoju cijenu, tj. dobis malo losiji proc i grafu za iste pare, ekran je glossy, vjerojatno kvalitetniji posto je cijela izrada cvrsca. Rezolucija je HD, ne FHD. Fora kod tog modela je SSHD disk sa pristojnih 24gb, a ne 8gb SSDa kak to biva, ukomponiranih u 750gb HDDa.

Sa tim K551 bih usporedio v3-572g Acera, jaca izrada u odnosu na konkurenciju iako malo ispod K551, slicne specs, isto nema FHD rezu. Pazi, tamo di se taj nudi sa 120gb SSDa, uopce nema HDD (dobro za one koji se sluze prenosivim HDDom). Ima modela sa 8gb rama, 1tb HDD i windowsima kao sto mozes vidjeti.

Znaci do 5000kn, ako gledas 15.6" moras radit kompromis sa izradom / rezolucijom i malo se poigrat sa specifikacijama. Sto se tice 17.3" imas Acer E5-771g kod kojeg bih rekao da su kompromisi vrlo dobro poslozeni, tj. imas odlican 17.3" FHD ekran i solidnu izradu sa dobrim temperaturama. Jedino steta sto nema modela sa nesto jacim procom, ali all-around su ti stedljivi i5 vrlo dobri za prosjecnog korisnika pa i za igre u kombinaciji sa 840m.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 14:36 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Hvala ti puno. 

E sad sam dobio ponudu od jednog čovjeka što ima trgovinu IT opreme koji isključivo radi sa emezetom i nudi mi taj lenovo za 2835kn za gotovinu. Pošto gotovinu imam dali da uzmem taj laptop. Ima i3 4030 i fhd ali nema grafičku. Uostalom mi i netreba. Znači u emezeti je 3150 sa 10% a kod njega još niže. Danas bi to trebao otići platiti. Molim te mišljenje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice