Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.700
|
čitano: 14.677.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ti laptopi su i za vise od osnovnih stvari, tj. jos i za gejmanje. Znaci ako gejmanje ne ulazi u obzir, mozes uzet iste ili druge laptope sa i3-4030U koji bi i vise nego dovoljno pokrio takvu osnovnu namjenu.

Sto se izrade tice ti su ti preporuceni radi jos aluminijskog finisha sa gornje strane, koji funkcionalno zapravo jedva da ista znaci, to je vise radi estetike. Neznam za taj novi Acer, al HP Probook 450 i svi Lenovo modeli su provjereno dobri sto se tice lakog pristupa komponentama.

Za hladjenje se netrebas brinuti dok got je unutra U procesor. Kad u igru udje graficka imas se malo brinut, ali ne puno posto je 840m prilicno efikasna sto se tice potrosnje/performansi. 8750m je nesto ispod 840m.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 16:19 (The_Fichek).
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=15606&osCsid=77c63e593e67685d57f43327ba217b26

Ovo je isto solidan izbor, ali taj Lenovo Z50-70 je way to go po meni...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm

0 0 hvala 0
13 godina

i3 me bodi u oci... 

Lenovo imam sada i zadovoljan sam, no htio bi preci na nesto veci ekran a ovaj Acer mi nudi sve all around i jos ide na ZABAu bez problema. Ima 2x3.0 usb kao i 2x2.0 usb. 8gb rama... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pa taj Lenovo i Acer su isti prakticki, meni Lenovo ima bolju matricu od Acera, ali zato losiji touchpad...

Za cijenu Lenova kupis jos jedan keks RAMa i na istom si
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
15 godina
The_Fichek kaže...

@mucamica

Ako ti netrebaju windowsi, tj. zelis cim vecu procesorsku brzinu za novce onda ovaj acer sa n3530 4jezgrenim pentiumom.

Sa windowsima imas veci izbor, slabiji od tog, tj. isti pentium ali sa 2 jezgre koji je i dalje brzi od amd-ova u HP-u kojeg si razmisljo kupit: lista Sa te liste vrijedi reci da Asus nema optiku ako ti je bitno te bih ja osobno preskocio najjeftiniju toshibu..

Ok,a što kažeš na ovaj Acer Aspire 17,3" amd dual core E300,amd Radeon HD 6310,3 gb.ddr3,320 Gb hdd, dali ovaj vrijedi 2000kn? To je sa njuškala,prodaje čovjek iz mog sela. Ili da idem na one gore(nove) što si mi sugerirao?

Samo Canon priznam
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 18:47 (mucamica).
11 godina

bolje novi

ako bi se htio nesto i naigrati, onda se ide na njuskalo, ali ne gledas tako nego npr. ovak

15 godina
The_Fichek kaže...

bolje novi

ako bi se htio nesto i naigrati, onda se ide na njuskalo, ali ne gledas tako nego npr. ovak

Ma nikad se neću igrati, ja sam penzić,deda,čitam novine i surfam po forumima,i visim na fejsu :) sada imam tablet PIPO 8" ali me vid ostavlja pa...

Samo Canon priznam
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 19:19 (mucamica).
11 godina

Aha, nisam znao, mozda onda najbolje da pogledate pase li vam vise 15.6" ili 17.3" u nekakvom blizem ducanu.

17.3 su malo skuplji pa tako pretraga pocinje od najjeftinijeg, ali i dost kvalitetnog sto se izrade tice Lenovo g700

10 godina

Pozdrav, treba mi savjet za laptop, koristio bi se uglavnom za Autocad, cijena oko 7000 kn. I ono, htio bi da baterija traje neko pristojno vrijeme.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koliko je važna Full HD rezolucija, i je li značajna razlika između npr.1366X768P i Full HD?

0 0 hvala 0
11 godina

Kako kome je vazna, koliko je tebi vazna samo ti mozes znat, najbolje ti je guglat i youtubeat 1920x1080p vs 1366x768p ili jos bolje probat u ducanu vidjet (onda moras trazit ducan koji u izlogu drzi laptope sa windowsima)

@rile9

Dijagonala laptopa? 3D Autocad ili samo 2D??? Bitan IPS ekran ili moze proci TN? Bitna rezolucija, FHD ili HD??

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 0:30 (The_Fichek).
16 godina

Pozdrav, namjeravam curi uzeti laptop koji bi joj prvenstveno sluzio za surfanje, mozda i pokoju igricu ali nista zahtjevno.

Osnovni uvjet je bijela boja (nista ne pitajte xD) a oko ostalog se moze kompenzirati. Cjenovni rang 3000-3500 , 4000 uvrh glave ukoliko bi bilo nesto sta se ne propusta :p

Gledao sam ovako nesto http://www.ekupi.hr/HP-Prijenosno-racunalo-Pavilion-15-p150nm-K1Q09EA-472646.aspx

Al posto nemam pojma kak se krecu koji laptopi kvalitetom i opcenito molio bih za neki savjet ili preporuku

Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Bjezi od toga, srebrne boje je! Salu na stranu, nije lose, ali je ogromna mana sto produljenje jamstva na 3g kosta cetvrtinu cijene samog laptopa. Interesantna mi je 830m grafa, jos nisam vidio da dolazi u laptopima, izgleda da je to direktna zamjena staroj 740m.

Ja bih predlozio Lenovo z50-70 Pazi, ne samo kaj dolazi sa jacom 840m, ima god jamstva vise (i jeftinije produljenje) nego ima i FHD rezoluciju. Da nisam gledao nabavu nebi znao da ih je doslo hrpetina. Prije je uz i3 i 840m bilo svega 1 ili 2 modela Lenova z50 jos sa FHD rezom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 1:52 (The_Fichek).
16 godina

hmmm, vec sam gledao taj Lenovo i bio mi je jedan od kandidata dok nisam pogledao ovaj video

malo mi je precheap napravljen, kazem opet nisam vidio niti taj HP pa da mogu dati usporedbu ali opet godina jamstva vise.. nisam pametan >.<

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 2:02 (Rav3n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nista osjetno bolje kuciste nema kod konkurencije, Probook 450 bi bio iznimka, ali ne za svakog korisnika (ne gledaju svi famozno uvijanje, niti briga svakog za alu finish, matt ekran.. btw. Probooka sa FHD rezom nema ispod 5700kn)

Neznam cega si se u tom previewu prestrasio uopce. Tipkovnica mi se i po njegovim rijecima cini solidna za taj rang i ja osobno nisam vidio da se udubila kad je pisao po njoj. Ako ce touchpad biti uzasan kupis mis koji je funkcionalno ionako bolje rjesenje za rad na tvrdoj podlozi. Uostalom to je jeftiniji model od ovog kojeg sam ti ja linkao i to je sivi, a ne bijeli model, pazi na to ako se odlucis za z50.

Mene smetaju malo ti reviewovi jer covjek prakticki nist pametnog ne kaze, iznese svoja neka zapazanja i to je to. Niti je napomenuo usporedbu s nekim drugim laptopom, a nedaj bog da je upalio ekran pa da se vidi kakav je. Ali da, za to mu treba model sa windowsima koji mu netko nije ustupio ili je pa se njemu nije dalo upalit laptop..

Jedini korisni podatak koji vidim u cijelom tom videju je testirano 5 i pol h autonomije baterije u surfanju sto je super rezultat i oce reci da je baterija prilicno solidna, pogotovo za taj rang.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 2:21 (The_Fichek).
16 godina

Da se razumijemo, nisam ja zapeo za HP , niti sam otpisao Lenova, samo iznosim svoje misljenje. Lenovo je te svoje pluseve morao nadoknaditi minusima, izmedju ostalog tipkovnicom koja kompletno propada kada stisnes bilo koju tipku blizu sredine. Ekran , kakav ce biti nego klasicno los TN panel ali opet sto ocekivati od laptopa u tom cjenovnom rangu. 

Nego koji si ti meni linkao kad si mi stavio link od Nabave? A ovaj je upravo sa jednog linkova sto je Nabava izbacila.

Edit: Mislim da cu se odlucit za ovaj iz Instara (bijeli z50-70, 3500kn).. Nemam nekog pretjeranog izbora a u tom cijenovnom rangu se nesto mora zrtvovat, istini za volju za te novce , dobar lap :) hvala na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 2:39 (Rav3n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ma ok, sve 5. Ispravio sam se sa onim istupom mehanicke tipkovnice..

Po reviewu sa notebookchecka ja bih rekao da je cak iznadprosjecno dobar TN ekran.

Ovo za kompletno propadanje tipkovnice, nemogu se sloziti s time niti sam to vidio na videju niti sam cuo primjedbe i zalbe forumasima kojima sam preporucio isti z50-70.

Zakljucio sam da se ne radi o istom modelu jer je on rekao da njegov nema diskretnu graficku.

Btw. kaj se uvijanja tice, evo i ja primjetih na svom 6000kn skupom Aceru da ima uvijanje, jace sam pritisnuo po sredini sa jednim prstom, tj. koncentrirao neznam koju silu na tu jednu tocku, naravno da ima uvijanje.. (doduse nebi ga smjelo biti za taj rang, a mislim da nit ja nisam najcvrsce stisnuo nazad plastiku kad sam ga rastavljao nedavno..) Neznam zbilja, kupuju li ljudi laptop da ga uvijaju ili da rade na njemu, famozno mi je to.. Ako je bitna cim bolja izrada onda je Probook 450 rjesenje i to je to, tu ti onda preporucujem model bez zasebne grafe, ali sa jakim i5-4200m (50% jaci od i3-4030U) i najjacom integriranom HD 4600 - klik ili sa i3-4000m koji je takodjer dosta solidan i jaci (25%) od i3-4030U - klik2 pa sa razlikom ides na SSD ili odmah produljenje jamstva na 3g (600kn kod probook serije, kod lenova cca 300kn) Probook je svijetlo sive boje..

i3-4030U je skroz dobar za namjenu surfanja pa i lagani multitasking, cisto za info (provjereno..), skupa sa 840m grafom kako bi se tu i tamo mozda nest odigralo je po meni bolja all-around kombinacija za prosjecnog korisnika od samog i3-4000M ili cak i5-4200M, zavisi sve o potrebama..

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 2:53 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
I ja sam u potrazi za laptopom do 4500 kuna,gledao sam lenovo z50-70 i G710,al djeluju mu nekako lose napravljeno,nabrzinu. Volio bi HP uzeti,cisto za faks i tjedno igranje kad sam slobodan,ima li ijedan acer ili asus da zadovolja i konfiguracijom i tipkovnicom,posto puno pisem,pa da ne uzmen tipkovnicu koja nece odgovarat

0 0 hvala 0
10 godina

@The_Fichek dijagonala je dovoljna 15,6", koristit ce se i za 3D, po mogucnosti FHD, a IPS nije toliko bitan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 12:00 (rile9).
11 godina
rile9 kaže...

@The_Fichek dijagonala je dovoljna 15,6", koristit ce se i za 3D, po mogucnosti FHD, a IPS nije toliko bitan.

Ako je moguce sacekaj malo sa kupnjom jer trenutno nema Nitro Acera sa i7, 860m, FHD IPS ni Asusa sa i7, 850m, FHD izmedju 7 i 7,5 tisuca kn.

Ostaje ti Lenovo y50 kojeg bih ja osobno preskocio i za te novce cekao Nitro Acera jer je navodno tisi i hladniji i jos ima IPS ekran.

Vidi svidja li ti se Asus x550jk sa odlicnim specs za 6000kn, ali sa HD rezom: x550jk

To je to kaj se tice pravog, a ne stedljivog i7 + gtx nvidia, druga opcija ti je ako ti se ne da cekati i nisi zadovoljan opcijama nesto sa i5-4210H i tu bi onda preporucio Acer

Da ne bi bilo zabune, stedljivi i7, tj. i7-4510U se ponasa kao i5 i osjetno je slabiji od nabrijanog i5-4210H, koji je osjetno slabiji naravno od i7-HQ/MQ radi manjeg broja jezgri.

EDIT: Ili sam lose gledao ili je model dosao malo nakon napisanog posta, uglanvom imas Nitrača sa i7 za 7550kn - klik sto je prilicno dobra cijena (jeftinije sa i7 ga je bilo za 100, max. 200kn manje)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 12:46 (The_Fichek).
10 godina

Nije mi problem sacekati, asus mi ne igleda lose, ali ipak bi probao naci nesto s FHD

Inace, meni je ovaj asus zapeo za oko

EDIT: evo sad sam tek vidio ovaj nitro s i7, sto mi je onda bolje, taj ili ovaj asus kojeg sam gore stavio?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 13:07 (rile9).
11 godina

Po meni Acer jer je razlika izmedju 860m i 850m osjetna (u igrama, neznam za CAD!) tim vise sto je 850m ddr3, a ne  gddr5 te mi se cini da N serija Asusa nije posebno bolja po izradi od Nitro Acera. To je moje subjektivno misljenje.

Moguce i da taj Asus nema IPS matricu, svakako priupitaj.

Pogledaj malo ovu temu i svakako procitaj ovaj review

Sto se tice Asusa pogledaj review sa instarove stranice. Dosta je zgodan i vise klasicnog nego gamerskog izgleda, zato to i je N a ne ROG, tj. G serija. Nemoj odlucivati na temelju samo mog misljenja jer pazi, 850m ddr3 je i dalje debelo bolja od nize 750m/840m klase, to je prva najjeftinija laptop dobra grafa za 1080p gejmanje novih igara (ne najzahtjevnijih naravno), da je gddr5 bila bi jos bolja jer 860m je ustvari overclockana gddr5 850m. U samom 3D AutoCADu mislim da se razlika niti nebi osjetno vidjela izmedju 850m i 860m, probaj naci kakve usporedne testove.. 850m se manje grije i kako je Asus vjerojatno i nesto malo bolje izrade mozes ocekivati vrlo dobre temperature. Kod Acera ima tih sitnih uvijanja ovo ono, izrada nije jos uvijek top level jer je fokus stavljen na to da se sve te mrcine od komponenti cim bolje hlade, IPS ekran je isto skupocjen itd. Isto tak Acer je tanji sto itekako igra ulogu pa s obzirom na to ima odlicne temperature u usporedbi sa konkurencijom. Vanjski cooler od 200kn bi takodjer radio razliku u temperaturama ili bi jednostavno da dignes malo laptop od stola isto napravilo malu razliku.

Konacno, ako se nebi igrao mislim da ti je cak Asus bolji, hocu reci da dodatno razmislis, a ako bi se igrao onda Acer. Ako Asus nekim slucajem nema IPS onda Acer u oba slucaja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 13:37 (The_Fichek).
16 godina

Fichek jel ima ista po izradi blizu Probook 450 (unibody, aluminij), a da ne mora imat grafu (znaci intergrirana) ni OS?

Bitan mi je samo 17.3" (ne mora ni biti FHD nego dobra matrica) i dobre CPU I/O performanse...

Autonomija nije faktor.

negdje do 4500  +/- 200 kn

ja trazim vec duze vrijeme nesto takvo, nista nisam uspio pronaci...

0 0 hvala 0
11 godina

Lenovo g710 najbolje sa i5-4210M i tek tolko da ima 820m graficku. Nema gore aluminija, ali je cvrsta izrade, solidnog hladjenja, lagan pristup komponentama, kvalitetan TN ekran bi trebao biti takodjer u igri.

Funkcionalno stvarno mislim da taj aluminij sa gornje strane gotovo nema nikakvu svrhu u aktivnom hladjenju, da je odozdola mozda bi imao. Fora je sto se laptop brze ohladi jednom kad se ugasi, tj. dobro prenosi toplinu i hladnocu okoline. U Probooku nije to cisti aluminij, nego legura, dam se kladit, isto kao kod ovog mog v5. Imao sam cooler sa pravim aluminijem, druga je prica, a najbolja prica sa coolerom koji ima metalnu resetku (taj spomenuti Notepal XL) jer metal uvijek ostane hladan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 14:11 (The_Fichek).
10 godina

@The_Fichek

hvala na pomoci.

i recimo, da uzmem taj asus, postoji li mogucnost da se nakon nekog vremena zamijeni graficka u laptopu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 14:22 (rile9).
16 godina
neaktivan

pozdrav ponovno

još sam uvijek u nedoumici...naime pisao sam prije da mi date mišljenje o asus x550jk jer sam zagrizao za njega ali jednostavno nemogu prežalit rezoluciju, neznam kakva je kvaliteta izrade posto ima jako malo informacija o tom laptopu a recenzija niti jedna. 

uglavnom laptop je poklon burazu za faks i bitno mi je da može odigrat koju noviju igru POGOTOVO DRAGON AGE INQUISITION. dao bih do 5500-6000kn max max!. placanje Diners na rate. Ne mogu se odlucit da li radije uzeti slabiji ekran i jaci hardver ili kaj. procitao sam dosta poruka ostalih forumasa ali svejedno sam  neodlučan. Molim Vas onda za par modela i da mi kažete što uet pošto teško da ću sam odlučit. hvala

daemon {GmF}
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 14:29 (daemon).

0 0 hvala 0
11 godina

rile9

Da, ali ce ti bit skupa investicija, bas sam gledao prije koji sat, 860m kosta u najboljem slucaju 300 dolara sa ebaya, onda se gleda i kompatibilnost i tako. Radje uzmi Acera ako te brine snaga graficke ili Lenovo y50 bez IPS-a ako ne vjerujes Aceru. Makar nemas sta vjerovat Aceru, kad imas dovoljan broj dojmova i testova od forumasa koji su ga kupili na zasebnoj temi koju sam ti linkao.

@daemon

I da imas jacu od 850m novije zahtjevnije igre ce se bolje vrtiti na HD, a ne FHD rezi. Doduse kolko sam citao novi DA i nije tako zahtjevan, moguce da bi se mogao fino vrtiti sa 860m na FHD, ali sa ddr3 850m sumnjam, vjerojatno da pri nizim postavkama, sa 840m definitivno nebi mogao igrati novije igre na FHD.

Prvi laptop sa 860m u Hrvatskoj ti je Lenovo y50

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 15:31 (The_Fichek).
13 godina

Pozdrav, molio bih neku preporuku laptopa do cca 3000-4000 kn.

-ekran 13 " <--- 15.x "

-hdd najmanje 320 gb

-graficka - nebitna

Hvala puno :)

Malo vucem prema ultrabookovima ali vidim da su cijene puno vislje. Bitno samo da lap dobro radi.

Recimo hp pavilion 15 mi se svidja.

ja

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na Lenovo se žale da je ekran najbolje zamjeniti iako je UHD ali je po ovome loš.

A Nvidija GF 740 je toliko "jaka" da je intelova integruša iris pro 5200 tu negdje sa njom, eto za orijentir.

EDIT: Mjenjati odnosno nadograđivati diskretne grafičke mislim da neće ići jer su na matičnoj.... :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 18:41 (Oldy).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice