u hp-a je 5750m a po reviewima je mrvicu bolji od 5757m....planira bi možda uvalit i ssd al u acera to nije moguće? nema dvd rom pa da tamo stavin bay i hdd u njega...di bi moga onda ssd uvalit? nigdi
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da zaboravio sam napisati da je probook skuplji taman za windows 8 acer ima linux.
Ne znam gdje bi sa ssd na aceru. :)
nigdi...vidija san po forumima da je ekipa kupovala sshd od 500gb i da je razlika nebo zemlja...
e da...i čita san da APU zna radit probleme ako nije memorija dual channel, znači 2 keksa memorije...
uglavnom mislim da ću ić na lenovo...sa i3 i gt740 san igra na asusu sve...
lenovo je kvalitetnije izrade, ima sshd, bolju tipk, manje se grije (po testu netbookcheck)
Meni nije radio prob sa 4GB rama u biti ništa bolje sa dva keksa u igrama jedino mi u GTA 4 sistemska recimo nije na 86% već na 46%.
Veću razliku vidim na igranju GTA4 sada na 8.1 u odosu na sedmicu nego sa 4 ili 8GB rama.
Više od 3.2GB usable (integrirana na APU uzima 768MB rama) mi je trebalo više za druge stvari.
Meni konkretno na probooku ide temp u tom GTA 4 do 65-66. Držim lap na ugašenom standu.
Kupiš ti što hoćeš tvoja lova tvoj izbor. :)
oldy,na ovom aceru:http://www.ekupi.hr/Acer-V5-552G-10578G50aii-NXMCTEX019-prijenosno-racunalo-354942.aspx
je os linux hoću li ja to moći promijeniti u win 7???
oldy,na ovom aceru:http://www.ekupi.hr/Acer-V5-552G-10578G50aii-NXMCTEX019-prijenosno-racunalo-354942.aspx
je os linux hoću li ja to moći promijeniti u win 7???
Nemožeš to ti je tako za vjeke vjekova ! :-)
Šalim se, naravno da možeš.
uhh da znas da si me malo zabrinuo dok nisam procitao ovo ispod :)
Pozdrav, molim vas pomozite mi pri izboru laptopa po sljedećim kriterijima:
- Cijena : max 4000 kn
- Namjena : autocad, office programi, filmovi, tu i tamo koja igra
- Dimenzije : ekran 15.6''
- Windowsi : ne
Inače, moj neki izbor bi bio lenovo z500 ali bih stvarno volio još koju preporuku i mišljenje o navedenom lenovu.
Hvala svima !!!
Pozdrav, molim vas pomozite mi pri izboru laptopa po sljedećim kriterijima:
- Cijena : max 4000 kn
- Namjena : autocad, office programi, filmovi, tu i tamo koja igra
- Dimenzije : ekran 15.6''
- Windowsi : ne
Inače, moj neki izbor bi bio lenovo z500 ali bih stvarno volio još koju preporuku i mišljenje o navedenom lenovu.
Hvala svima !!!
Htjeo sam i ja Lenovo, al me plaše onoliki problemi s wirelessom na Lenovo forumu... I F1-F12 tipke su ti sekundarne, tako da se moraš naviknit na to (po defaultu služe za multimedijske kontrole). Ista stvar s tipkama i s Toshibom i nekim starijim HP-ovima.
Ja sam imao 2 lenova (novija) i nikad problema sa wi fi-em. Opcebito su kvalitetni vise manje sta se izrade tice. A sta se tice tipaka to mi nije problem. Mozda se s novijim biosom stavi opcija da mozes sam odabrat.
I ne samo na Z500 nego i na poslovnim ThinkPadima, luđu stvar kod tipkovnica na laptopima nisam vidio... Ja ću vjerojatno na ProBook 450 al ne dok ga ne isprobam ''pod rukama'', reviewi tu ne pomažu.
Preporuka za laptop molim,
17 inca, full hd, ssd po mogucnosti, ili ako je moguce izbaciti dvd pa ssd ugraditi, i7 procesor
Danas san pogleda z500 u elipsa. Tipkovnica je odlicna, vec sam ima istu na g580, touchpad je isto dobar, puno bolji nego na asusu x75v, palm rest je imitacija brusenog aluminija (na g580 je.bija bas aluminijski i velika je razlika) ali sve u svemu dobro izgleda, laptop je tanak l, opcenito lipo izgleda mada ovaj model je sa bijelim poklopcem ekrana sta mi se ne svidja. lipse mi je smedje.
Jos jedna stvar sta mi se ne svidja. Bezel (okvir oko ekrana) je predebel, pogotovo donja strana. Ruzno izgleda.
Sve u svemu odlicna ocjena za lenovo.
Danas san pogleda z500 u elipsa. Tipkovnica je odlicna, vec sam ima istu na g580, touchpad je isto dobar, puno bolji nego na asusu x75v, palm rest je imitacija brusenog aluminija (na g580 je.bija bas aluminijski i velika je razlika) ali sve u svemu dobro izgleda, laptop je tanak l, opcenito lipo izgleda mada ovaj model je sa bijelim poklopcem ekrana sta mi se ne svidja. lipse mi je smedje.
Jos jedna stvar sta mi se ne svidja. Bezel (okvir oko ekrana) je predebel, pogotovo donja strana. Ruzno izgleda.
Istina, tipkovnice na Lenovu su daleko bolje od Asusa... U lokalnoj trgovini sam isprobo G500, Toshibu neku, Samsung Ativ 2 i isto neki Asus. Lenovo tipkovnica daje najbolji feeling od tih. Još moram vidit tipkovnicu na ProBooku 450. Inače, Lenovo ima bolje tipkovnice na svojim ''debljim'' laptopima, pa je tako ona na G500 bolja od one na G500s i Z500. Još da samo nema te Fn-inverzije (na starijim modelima nema)...
17 inca, full hd, ssd po mogucnosti, ili ako je moguce izbaciti dvd pa ssd ugraditi, i7 procesor
cjenovni rang?
moze kakav komentar za ovaj laptop http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.26242ff999764f738635613248f9444e.asus-prijenosno-racunalo-x750jb-ty020d-i7-4gb-hdd1tb-g740-17-3-torba.aspx koristio bi ga za lagani gaming i net i filmovi.zanima me kakva je graficka na njemu?jel to icemu? :) hvala
Trebam laptop za nosit po školi pošto imam dug put do doma, pa da mogu radit u autobusu, uvjeti su:
- Cijena : do 2500 kuna (+200 kn max)
- Namjena : office, malo Dev++ i pokoja partija hearthstonea
- Dimenzije : nebitno
- Konektori : USB 3.0 je poželjan ali nebitno
- Masa : vidi pod dimenzije
- Kvaliteta izrade : da se ne raspadne, i da nije odvratno lakiran, mat boja po mogućnosti
- Windowsi : hvala, ne hvala :D
Hvala na pomoći :)
cjenovni rang?
do 10000 kn
Nije na razini kvalitete kao Asus N, kada je veći buđet u pitanju. Imao sam ga u rukama pa znam što pričam.
dali je istina da dual graphics kod laptopa neradi ako ram nije dual channel??
Tipkovnica je daleko od odlične, nije loša ali nije na razini G serije a pogotovo ThinkPad serija gdje praktički nema konkurencije.
Trebam laptop za nosit po školi pošto imam dug put do doma, pa da mogu radit u autobusu, uvjeti su:
- Cijena : do 2500 kuna (+200 kn max)
- Namjena : office, malo Dev++ i pokoja partija hearthstonea
- Dimenzije : nebitno
- Konektori : USB 3.0 je poželjan ali nebitno
- Masa : vidi pod dimenzije
- Kvaliteta izrade : da se ne raspadne, i da nije odvratno lakiran, mat boja po mogućnosti
- Windowsi : hvala, ne hvala :D
Hvala na pomoći :)
moze kakav komentar za ovaj laptop http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.26242ff999764f738635613248f9444e.asus-prijenosno-racunalo-x750jb-ty020d-i7-4gb-hdd1tb-g740-17-3-torba.aspx koristio bi ga za lagani gaming i net i filmovi.zanima me kakva je graficka na njemu?jel to icemu? :) hvala
gpu je ok za laganini gaming ali za neke ultra postavke na full hd nema elana. inace laptop super izgleda.
Edit: pardon mislio sam da taj laptop ima full hd, biti ce taman za 900p rezu tako da nemaš brige.
Namjena bi bila?
Namjena bi bila?
Gaming
Poštovanje,
Kupujem lap, krenuo sam sam istraživati i birati ali sam se zakopao i previše mi je svega sličnoga....trebam pomoć nekoga tko prati i kuži.
Uglavnom, treba mi lap prvenstveno za 3D modeliranje, rendanje, foto i video obradu...znači jaki proc, jaka grafička, brdo rama, kvalitetan ekran, težina i veličina mi nije bitna..
Molio bih 2 prijedloga, jedan do 10 000kn koliki mi je budžet i jedan trenutno najbolji takav stroj na tržištu.
Ako se nekome da da mi malo objasni koji bi bio dobar i zašto, bio bih jako zahvalan.
Offtopic...koja je razlika između ovoga šta meni treba i gamerskoga lapa?
Hvala,
Pozdrav
Pozdrav ekipa,ovako trebam jedan savjet
Ovako uzimam laptop jer idem na brod brzo,treba mi za gledanje u hd rezoluciji,igranje najovijih naslova itd,ekran mora biti 17.3,hdd nebitan,dućani u Splitu jer se kupuje na rate,budzet je ograničen na 5000kn
Hvala svima :)