Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.636.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Imam mogucnost kupit mac book air ili pro u americi
Zanima me samo sta onda sa č, ć, đ, ž i tim slovima i y, z
Dal se to moze nekak rijesit, vjerojatno moze, samo kako?
Hvala
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Triba mi 15.6 laptop do 4500kn. Proda san asus x75vb nedavno jer mi je prevelik i nisan moga podnit zvucnike ispod kucista, znaci kod baterije su bili. Lose stvarno izvedeno. Ako nije na stolu onda su za ku...c

Iman 2 za sada kandidata :

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10492

Toshiba ima 2 god gar.

I onaj lenovo z510 sa novim i3 i grafuljom gt740 (grafika btw odlicna, preporuka svima, ima san je na asusu, vrti sve zivo bez problema)

Ima san prije g580ah i bija san zadovoljan i izradom i specifikacijama. 

Spominje se ode na veliko g510 da je dobar. Je li plastican previse? Vidija san g500 u bezvezete i ocajna mi je njegova mat plastika. Pa ni acer takvu ne stavlja. 

Ajde pomagajte. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bjezi od hp-a, lenovo dosta dobar. I meni je zapela toshiba l50 za oko, mat ekran, onkyo zvucnici, opcenito mi se pari kvalitetna. G500 mi plastican previse. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a i sto se specifikacija tice nije losa, bar mi se cini.

i sto vam se od ovog cini najbolje za rad u wordu,pp i slicno i za igranje nekih igraca ka pes, fifa, nba

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 20:31 (joshuazd).
15 godina

Jel moze jedan za 5000kn, studentu arhitekture treba. Odnosno nebi bilo lose da solidno vrti programe za 3d modeliranje. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
shegyman kaže...

Bjezi od hp-a, lenovo dosta dobar. I meni je zapela toshiba l50 za oko, mat ekran, onkyo zvucnici, opcenito mi se pari kvalitetna. G500 mi plastican previse.

Zašto bi bježao od Hp-a? Taj HPje bogme bolji od te Toshibe....

bug caruje, um klade valja
13 godina
neaktivan
Oldy kaže...
shegyman kaže...

A taj hp ce se pokvarit brze od toshibe. hp su najkvarljiviji laptopi u nas.svako ko se bavi s tim rec ce ti to. Ja ih imam bar 15 u dijelove doma. Asusa i toshibe svega par komada. Dell ni jedan. Tako da iz iskustva govorim. 

16 godina
neaktivan

Ja sam zadnjeg imao 4 godine nije niti jednom čišćen moja greška što sam dopuštao da se predugo pregrijava  vjerovatno grafički chip na matičnoj, eh a da sam ga čistio i mjenjao paste još bi radio a možda se još da i popraviti. HP Compaq 615.

I opet sam uzeo HP ProBook 455 G1 i što sad?

Meni nema tko što govoriti kada ja radim već na trećem HP/HP Compaqu. :)

A sa druge strane se sjećam sa forum.hra da je čovjeku duplo skuplja toshiba od hp 615 znači oko 7600kn prdnula već prvi dan. To ti je sve tako f.... relativno. Nemaš sreće sa tehnikom kao niti moj pokojni stari kupi telku radi 2 tjedna i krepa ja kupim sasvim drugu i radi godinama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 1:18 (Oldy).

1 0 hvala 0
13 godina

sestricna mi ima 7 godina hp laptop i nikad mu nista nije bilo.2 puta je čišćen. laptop je isključivo za internet i office alate (core2duo 1.8 GHz, intel gma, 2 gb ddr2, win7 x32). radi dan danas samo je problem što je hdd polako počeo otkazivat. laptop radi bez baterije jer je bat otkazala davnih dana

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
shegyman kaže...
Oldy kaže...
shegyman kaže...

A taj hp ce se pokvarit brze od toshibe. hp su najkvarljiviji laptopi u nas.svako ko se bavi s tim rec ce ti to. Ja ih imam bar 15 u dijelove doma. Asusa i toshibe svega par komada. Dell ni jedan. Tako da iz iskustva govorim. 

Kolko se u svo to vreme prodlao HP-ova, a kolko ostalih? Isto tak kolko su ljudi odrzavali te HP-evo. 99% crknutih laptopa kaj su meni kroz ruke prosli crkli su zbog prasine i neciscenja, bez obzira na brand. Naravno najvise HP-a jer su se i najvise prodavali. A da ne govorim na sta su ti hladnjaci izgledali i što sma našo unutar samog laptopa. Oces jos od neposušenih sokova, do ostataka špeka i one super masne nikotinske ljepljive prašine. P.S. moj nc8430 star 8 godina jos uvek kuca ko vurica.

Prema tvome ispada da se Dell ne kvari i ne skuplja prasinu što je u najmanju ruku smiješno :)

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 8:37 (darkydark).
16 godina
neaktivan

Zato ja zbog krepavanja svog Compaqa uopće ne krivim HP nego sebe, budem čistio, budem pa nikada.

0 0 hvala 0
15 godina
athlon64 kaže...

Jel moze jedan za 5000kn, studentu arhitekture treba. Odnosno nebi bilo lose da solidno vrti programe za 3d modeliranje. 

Please {#}

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
bok ekipa..kaj velite na ovaj laptop http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...ducts_id=10457 ili ovaj http://www.centro.hr/detalji_proizvo...r5e-x01hs.aspx ?
jel za te novce mogu možda nekaj bolje dobit?

tražim 15.6'', uglavnom za programiranje, surfanje i tak (za potrebe faksa).. i oko te cifre..do 5500kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Svakih koliko bi bilo pametno ocustiz laptop i s cim ih cistite? Kompresorima ili usisavacuma?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Svakih koliko bi bilo pametno ocustiz laptop i s cim ih cistite? Kompresorima ili usisavacuma?

Kompresorom ni slucajno osim ako ne otkopcas ventilator. mozes spalit plocu. 

Rastavim sve dobro i onda pinelom i kompresorom ocistim, naravno prominit i pastu. 

Hp-ovi stari laptopi su odlicni, te nc serije, elite bookovi itd. 

Govorim o modelima tipa 610, 615, 620, 625, 6735, 6720, pavilioni razno razni nakrcani multimedijom i piz...arijama. Hp se vise kvari od drugih i to je istina. Ima modela koji ljudima traju dugo uz normalno koristenje. 

14 godina

Možete mi navesti par linkova gdje se mogu čitati recenzije laptopa po zadanim kriterijima a da su kvalitetni (npr. agregirani rezultatii sl.)? Meni će trebati ultrabook, vrlo vjerojatno s mat ekranom, cijena nije problem, da je što kvalitetniji, s čim boljom baterijom i sl. Imam opciju uzeti ga kod nas ili u Njemačkoj. Nije mi nevažno da ima naša fizička slova, iako bih se vjerojatno mogao naviknuti. Malo bih pogledao pa vam pitao za savjet kad budem upućeniji.

Zna li možda tko nekakav ekvivalent web stranici Nabava (ili Bugovoj) u Njemačkoj?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Aj ekipa trebam još jedan laptop. Laptop će također pretežno služiti za gejmanje, poželjno da je procesor novija generacija i7 te da laptop OBAVEZNO ima mogućnost nadogradnje grafičke na GTX 780M i novije kasnije, jer kolegi trenutni sa 780M su skupi malo :S Pa ako možete dati linkove na neke laptope koji imaju mogućnost zamjene grafičke, jednostavne zamjene, bez promjena coolera, modifikacija i sl? Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gadgeti kaže...

Aj ekipa trebam još jedan laptop. Laptop će također pretežno služiti za gejmanje, poželjno da je procesor novija generacija i7 te da laptop OBAVEZNO ima mogućnost nadogradnje grafičke na GTX 780M i novije kasnije, jer kolegi trenutni sa 780M su skupi malo :S Pa ako možete dati linkove na neke laptope koji imaju mogućnost zamjene grafičke, jednostavne zamjene, bez promjena coolera, modifikacija i sl? Hvala unaprijed.

Koji je buđet i može li kupnja vani? Jer takvi laptopi kod nas su besramno skupi - Primjer. I uz Dell Precision M6700 i M6800 to su jedini koji gutaju 780M a da su dobavljivi kod nas.

Ovako iz glave:

Dell Alienware m17 r3, m17x r4, m17x.

Precision M6700 i M6800.

MSI GT60 i GT70.

Asusus i toshiba nemaju tu mogucnost.

Te razne varijante Clevo laptopa koje mnoge firme unutar EU prepakiravaju i prodaju pod svojim brandovima . Za detalje provjerit ovaj thread (link vodi van bug.hr foruma). U biti gledaš modele koji se mogu konfigurirat s 780m i onda ti isti u pravilu se mogu i nadogradit na 780m sa neceg slabijeg. Recimo primjer trgovine iz UK koja dostavlja u RH.

Kod velike vecine morat ce se zamjenit hladnjak, zato jer sa slabijim karticama isporučuje se slabiji/manji hladnjak. Isto tako, gledaj da dok se uzima laptop da isti dolazi s adapterom od barem 180W jer inace moze doc do throttlanja kasnije kod nadogradnje.

U hrvatskoj takva kupnja nije sam tak :)

Rainalcar kaže...

Možete mi navesti par linkova gdje se mogu čitati recenzije laptopa po zadanim kriterijima a da su kvalitetni (npr. agregirani rezultatii sl.)? Meni će trebati ultrabook, vrlo vjerojatno s mat ekranom, cijena nije problem, da je što kvalitetniji, s čim boljom baterijom i sl. Imam opciju uzeti ga kod nas ili u Njemačkoj. Nije mi nevažno da ima naša fizička slova, iako bih se vjerojatno mogao naviknuti. Malo bih pogledao pa vam pitao za savjet kad budem upućeniji.

Zna li možda tko nekakav ekvivalent web stranici Nabava (ili Bugovoj) u Njemačkoj?

Sumnjam da ces u njemackoj naci laptop sa Hrv slovima.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 16:31 (darkydark).
14 godina
Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 16:52 (p4wner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imaju na ekupi neki popusti na laptope u sklopu black friday. Nisam uspoređivo cijene pa neka pogleda neko tko je više upućen u cijene.

13 godina
neaktivan

Kolege, moze jedan gaming laptop do 4300, placanje gotovinom, za frenda...

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]

0 0 hvala 0
13 godina

Je li bolje uzeti OVU ili OVU verziju lenova G510???

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

0 0 hvala 0
14 godina
darkydark kaže...
Gadgeti kaže...

Koji je buđet i može li kupnja vani? Jer takvi laptopi kod nas su besramno skupi - Primjer. I uz Dell Precision M6700 i M6800 to su jedini koji gutaju 780M a da su dobavljivi kod nas.

Ovako iz glave:

Dell Alienware m17 r3, m17x r4, m17x.

Precision M6700 i M6800.

MSI GT60 i GT70.

Asusus i toshiba nemaju tu mogucnost.

Te razne varijante Clevo laptopa koje mnoge firme unutar EU prepakiravaju i prodaju pod svojim brandovima . Za detalje provjerit ovaj thread (link vodi van bug.hr foruma). U biti gledaš modele koji se mogu konfigurirat s 780m i onda ti isti u pravilu se mogu i nadogradit na 780m sa neceg slabijeg. Recimo primjer trgovine iz UK koja dostavlja u RH.

Kod velike vecine morat ce se zamjenit hladnjak, zato jer sa slabijim karticama isporučuje se slabiji/manji hladnjak. Isto tako, gledaj da dok se uzima laptop da isti dolazi s adapterom od barem 180W jer inace moze doc do throttlanja kasnije kod nadogradnje.

U hrvatskoj takva kupnja nije sam tak :)

Rainalcar kaže...

Sumnjam da ces u njemackoj naci laptop sa Hrv slovima.

Ok, onda može samo linkovi na recenzije? 

Samo ću sebi napisati što mi treba, da ne razmišljam kasnije:

- što lakši 

- što bolja baterija

- što bolja tipkovnica, kvalitetno osvijetljena hr slova

- što bolji ekran s proturefleksijom

- do 13,3'' dijagonale

- kvalitetna izrada, da se ne savija i sl.

- nečujno i da se ne zagrijava

- touch nisam siguran, Win 8 nisam nikad koristio

- snaga mi nije prevažna, za igre mi ne treba, samo za pogledati koji film u fullHD maksimalno

- Mislim da su Macovi preskupi za što nude? Pogotovo kod nas?

- općenito što kvalitetniji uređaj

- cijena nije prevelik faktor, ali neću uzeti nešto što je bolje za 10% a skuplje za 30%

12 godina
protjeran
darkydark kaže...
Gadgeti kaže...

Može i izvana laptop, cijena pa što povoljnije to bolje, to je za kolegu, mislim da mu je budget oko 1000 eura, možda 100-200 gore.

15 godina
odjavljen
bed-boy11 kaže...

Je li bolje uzeti OVU ili OVU verziju lenova G510???

Verziju sa i3, jer ima brži hard (SSHD hibrid).

14 godina
neaktivan
Gadgeti kaže...
darkydark kaže...
Gadgeti kaže...

Može i izvana laptop, cijena pa što povoljnije to bolje, to je za kolegu, mislim da mu je budget oko 1000 eura, možda 100-200 gore.

Uf, za tolko para, nece to bit tak jednostavno, ako i uopce moguce. S obzirom da su svi cijenom tu negde. Mislim da tek oko 1200 eura i krecu modeli koji imaju mxm 3.0b port.

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan
e može ovaj laptop podražavati novije irice kao :fc3,crysisy3,mf3,bf4 ...??????
http://www.ekupi.hr/Acer-V5-552G-10578G50aii-NXMCTEX019-prijenosno-racunalo-354942.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
darkydark kaže...
Gadgeti kaže...
darkydark kaže...
Gadgeti kaže...

Uf, za tolko para, nece to bit tak jednostavno, ako i uopce moguce. S obzirom da su svi cijenom tu negde. Mislim da tek oko 1200 eura i krecu modeli koji imaju mxm 3.0b port.

Može onda neke opcije tih laptopa? Ili stranice EU firmi koje šalju u CRO da pregledam?  Hvala

13 godina

Bok ljudi, triba bi mi laptop za starog do 3000 kuna, tribalo bi bez problema vrtit autocad iz 2007. (bez 3d modeliranja, samo osnovno korištenje, ekran može bit i 15.6) i to je to...

Ja se previše ne razumin u laptope, ako me ko može usmjerit sta tražit od specifikacija bilo bi dobro....

Kako vam se ovi čine:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-asus-x551ca-sx008d-core-i3-3217u-4gb-500gb-gma-hd-4000-15-6-led-g-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.660.051

http://www.toshiba-croatia.com/laptops/satellite/satellite-c55-a/satellite-c55-a-1h1/ (malo je skiplji al je trenutno na 3300 kn, ako ga još ima naravno)

Ili možda ovaj: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=22848

Inače mi je stari iz Splita, pa bi bilo idealno ako bi laptop bija iz emezette, technomarketa, linksa, hg spot, procesor...

Pozdrav :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 13:47 (marin_bar).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice