Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav. Kupujem 15" laptop do max 4000 kn.

Mogu li za tu lovu očekivati pokretanje novih igara na medium?

Ako može i koja preporuka, znači do 4000 kn, naglasak na igranju.

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Žbrlik kaže...
Pozdrav,tražim lap za Autocad,svakodnevno surfanje i neke zahtjevnije igre.Našao sam jedan Dell sa core i5 3210m i odvojenom grafičkom Radeon HD 7670m(500 HDD,4 gige rama...)Može li se na toj konfiguraciji koristiti Autocad 2010 i noviji i normalno igrati neke novije igre?

Koji ekran te zanima? OS ili bez? Do kojeg buđete? Preferiraš glossy ili antiglare? 

Inace da moze se vrtiti autocad2010 i novije igre ali na srednjim postavkama.

Bergo kaže...

Kakve sam ja srece to nisu istine znaci napokon nadem laptop i nema ga niti u AMDu niti u Linksu. Znate jos mozda koji ducan gdje bih mogao kupiti ASUS K55VJ?

Tu pogledaj klik

tihi66 kaže...

Pozdrav. Kupujem 15" laptop do max 4000 kn.

Mogu li za tu lovu očekivati pokretanje novih igara na medium?

Ako može i koja preporuka, znači do 4000 kn, naglasak na igranju.

Moze da, klik

12 godina
neaktivan

roby27  gledal sam ovaj Dell:http://www.links.hr/artikl-100.000.461   To bi mi bil prvi laptop ali mislim da je moćan..  Inače možete mi reći za Dell firmu(čuo sam da su jako kvalitetni pa sad...)

0 0 hvala 0
12 godina
RiBoy kaže...

Može preporuka za neki 11,6' ultra bookić {#} Treba staroj, uglavnom da je što lakši i tanji jer ga nosi sa sobom. Namjena: pregledavanje weba i rad sa officom, i pokojim takvim programom ništa zahtjevno. Cijena nije bitna, samo da je kvalitetno. Pošto se ne kužim previše u te malecke molio bi savjet nekoga tko je bolje upoznat sa njima. Također windowsi nisu bitni jer ih imamo, al ne smeta. Touch screen poželjan al isto ne obavezan. Ja sam našao ovako nešto:

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=5064 na prvi pogled se čino ok, čak je i touchscreen i cijena samo 3500? {#}

Bolje od toga neces naci...malen, lagan i jos touchscreen, Win8 za manje od 3500kn fer deal.

teniser kaže...

Pozdrav, Imam 5000kn i zanima me koji je najbolji laptop koji mogu dobit za tu cijenu ili nižu, nikako višu od toga.

Laptop ce mi sluzit za rad u programima kao sto je photoshop,autocad,programiranja u razlicitim programima,igranje igrica,internet,gledanje filmova (bez Windowsa)

Hvala na pomoci

Nisi naveo koji ekran ali pretpostavljam 15,6"

1 Klik

2 Klik

3 Klik

12 godina
Žbrlik kaže...

roby27  gledal sam ovaj Dell:http://www.links.hr/artikl-100.000.461   To bi mi bil prvi laptop ali mislim da je moćan..  Inače možete mi reći za Dell firmu(čuo sam da su jako kvalitetni pa sad...)

Dobar je laptop nažalost plastične konstrukcije i nemoj ocekivat ultra postavke u hit igrama za to moras jace grafe gledati a samim time i skuplje,ako malo smanjis apetite bit ces zadovoljan, nema numericki dio tipkovnice ako ti je to bitno, HW je opcenito dobro pogođen.  

12 godina
neaktivan

Hvala na pomoci, velicina ekrana mi nije toliko bitna jer kuci imam 22'' ekran

Ivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
roby27 kaže...{#}
RiBoy kaže...

Može preporuka za neki 11,6' ultra bookić {#} Treba staroj, uglavnom da je što lakši i tanji jer ga nosi sa sobom. Namjena: pregledavanje weba i rad sa officom, i pokojim takvim programom ništa zahtjevno. Cijena nije bitna, samo da je kvalitetno. Pošto se ne kužim previše u te malecke molio bi savjet nekoga tko je bolje upoznat sa njima. Također windowsi nisu bitni jer ih imamo, al ne smeta. Touch screen poželjan al isto ne obavezan. Ja sam našao ovako nešto:

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=5064 na prvi pogled se čino ok, čak je i touchscreen i cijena samo 3500? {#}

Bolje od toga neces naci...malen, lagan i jos touchscreen, Win8 za manje od 3500kn fer deal.

To sam i mislio, jedino sam malo čitao kažu da je taj proc dosta slab, i tih 2 gb rama premalo za win 8 koj ih proguta. Išao bi na verziju onda sa i3 procom s hd 4000 i 4 gb rama. Vani je to najčešći model, no kod nas ga apsolutno nigdje nisam našao {#} Može mala pomoć oko toga? Također vidim da ih ima u raznim bojama, što je još jedna prednost, čini mi se odličan mali laptop za cure pogotovo {#}
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 18:20 (RiBoy).
13 godina
neaktivan

Stvarno bih molio pomoc, odnosno misljenje iskusnih, da li je ovo dobar odabir - Satellite P875-32H ..
Graficka nije bas neka najsretnija, ali ostale komponente mi se cine kao jako dobre. 
Treba mi zamjena za stolno racunalo, uz naglasak na multimediju..

Ciljam na i7, sa sto vise rama i harda.

Display bih volio da je je matt, ali eto, tu toshiba forsira glossy..  

Dimenzije 15,6" ili 17,3", jer jos ni sam nisam siguran sto bi mi vise odgovaralo.

U nacelu bih se fokusirao na Toshibu, Dell i Asus, iako su mi u valjda najpoznatijem ZG ducanu sto se

prijenosnih racunala tice rekli da Toshibu i Asus ne uzimam nikako i da pogledam sto nudi Acer,

na sto sam se samo nasmijao jer imam averziju prema njima..

Mislim da ne bih isao preko 8000, +/- par sto kuna.. 

p.s. odusevljen sam novim 15" XPS-om ali je cijena pretjerana.. :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 19:05 (OpticaLL).

0 0 hvala 0
12 godina

Ako ciljas na 17" ovo je best bang for the buck, konacno aluminij konstrukcija. Prijasnje serije su bile plasticne i ne bas dobro hlađene.

Nadogradnja je ultra laka, ima dva kaveza za HDD, 4 slota za RAM, BR-RW i FullHD rezu za multimediju savršeno, grafika zaostaje za recimo Asus N serijom u tom rangu ali svejedno jako dobra kupnja, da je mat ekran bio bi najbolji laptop. Acer nemoj ni pod razno gledat a pandan ovom modelu je AsusN76VZ

Tu ti je odmah na lageru i cijena je za sve nacine placanja, free dostava u roku 24h klik

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 21:48 (roby27).
15 godina
Bergo kaže...
Novi sam na forumu pa se ne snalazim bas po temama, nadam se da sam dobar podforum odabrao za pitanje. Ja nemam nikakvo racunalo vec skoro 2 godine i preselio sam se u drugu skolu gdje sam prisiljen zbog zadaca i radova kupiti racunalo ili laptop. Sada se dvoumim izmedu racunala i laptopa jer znam da su racunala jaca, ali ono dosta mojih frendova nose svoje laptope u skolu i jednostavnije im je tako raditi i jos ako negdje odem da mogu to sve sa sobom nositi. U drugu ruku znam ako ga dobijem veliki sam fan MMORPGova i znam da cu halat sigurno znaci trebao bih ga u jednu ruku i zbog igranja. Pa ako znate koji dobar laptop da mi pomognete do 4500-5000 kn koji bi mogao koristiti za skolu i igranje i da mi traje da mogu nadolazece naslove i stvari pokretati na njemu. Znaci ja sam se zesce zagrijao za laptop, ali ako vi tako ne mislite ja cu biti zadovoljan i sa racunalom jer laptop mi je samo plus jer mi je prijenosan. Hvala!

protegni se jos 200kn i ubodi ovo i5 3230, 4ram, gt635 2gb, 1600x900, usb 3.0, 1tb disk

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_243&products_id=9838

i sluzit ce te barem 3 godine

odlicna rezolucija na tu dijagonalu, pristojna grafa koja ce to sve tjerat, balansirane komponente

i novi prozori,uz to dobis i hrpu predinstaliranog lenovo softvera

WoT ign EdgeBoy, u borbi skilla i mastercarda, skill uvijek pobjedjuje
14 godina
neaktivan

Ljudi ja sam sebi ubo asusa n56, na preporuku ovdje s foruma, par stranica unatrag. Mogu reci da je laptop svemir i prezadovoljan sam s njim.

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
OpticaLL kaže...

Stvarno bih molio pomoc, odnosno misljenje iskusnih, da li je ovo dobar odabir - Satellite P875-32H ..
Graficka nije bas neka najsretnija, ali ostale komponente mi se cine kao jako dobre. 

Dimenzije 15,6" ili 17,3", jer jos ni sam nisam siguran sto bi mi vise odgovaralo.

U nacelu bih se fokusirao na Toshibu, Dell i Asus, iako su mi u valjda najpoznatijem ZG ducanu sto se

prijenosnih racunala tice rekli da Toshibu i Asus ne uzimam nikako i da pogledam sto nudi Acer,

Pogledaj si lenovo Y580 i Y500, y500 ti ima 2x650gt sa ddr5(dosta brza od verzije s ddr3) u SLI, dok y580 ima gtx660...cijenovno su oko te toshibe ovisno kako u kojem dućanu , pogledaj si cijene na nabava.net

E sada Y580 ...meni tipk nije neka iskreno, ostatak se cini cisto ok
Y500...ima/imao je proizvodnu grešku pa touchpad se nije baš groundo kako treba, nekakav ELAN touchpad..to još kada je izasao nekada u 10. mjesecu prosle godine

Sada ih redovito shippaju sa Synaptics touchpadom , i ljudi vele da nema problema,

meni je osobno izrada y500 bolja nego kod Y580 pa eto...prcko sam dosta po i jednom i drugom uređaju, i jedini razlog zasto zapravo nisam kupio Y500 je to što maksimalno pokušavam odgodoti kupnju laptopa , RAZLOG: mrzim ih a treba mi :( 

EDIT: http://www.telebit.hr/NB-Lenovo-Ideapad-Y500-59-356552--siva--Intel-Core-i7-3630QM-2-4GHz--1TB-HDD--8GB--15-6--1920x1080-sjajni--nVidia-2x-Gef/p/291519268.aspx 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 1:50 (Sonic2048).
16 godina
OpticaLL kaže...

...rekli da Toshibu i Asus ne uzimam nikako i da pogledam sto nudi Acer...

Slucajno bas imam doma Toshiba, Asus i Acer laptope :)))

Kvaliteta izrade na tom Aceru je svjetlosnim godinama iza i Toshibe i Asusa. Ajde, Asus je i puno visa klasa, ali svejedno.

Niti jedan se nije kvario, pa po pitanju toga nema zamjerke, ali kvaliteta koristene plastike, kvaliteta obrade rubova, kvaliteta touchpada, poklopca ekrana... je jos daleko iza Toshibe i Asusa.

If you're not paranoid, you're not paying attention
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nakon dugo promišljanja i odbaira laptopa odlučim se za Asus N56VZ - S4141 i naravno nakon nekoliko upita u razne Web - shopove nitko ga više nema, nema ga ni kod dobavljača. No jedan prodavač mi je ponudio Asus N56VB - S4073D koji im stiže krajem mjeseca. Karakteristike su slijedeće:

15,6" matt ekran 1920 × 1080

Core i5 3230

8 GB RAM-a

Grafička kartica: NVIDIA GT740 2GB

750 GB / 7200 rpm Hard disk

2 godine garancije

Cijena: cca 6800 KN

Moje pitanje je: Dali se isplati. Kakva je ovo grafička kartica jer ju nemogu nigdje pronaći i dali je bolja od GT650?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
only_fools kaže...

Nakon dugo promišljanja i odbaira laptopa odlučim se za Asus N56VZ - S4141 i naravno nakon nekoliko upita u razne Web - shopove nitko ga više nema, nema ga ni kod dobavljača. No jedan prodavač mi je ponudio Asus N56VB - S4073D koji im stiže krajem mjeseca. Karakteristike su slijedeće:

Core i5 3230

8 GB RAM-a

2 godine garancije

Moje pitanje je: Dali se isplati. Kakva je ovo grafička kartica jer ju nemogu nigdje pronaći i dali je bolja od GT650?

uzimaj to odma... ja sam uzeo n56vz s gt650m grafuljom. Razliku nebih znao ali ako cemo gledat brojeve onda je gt740 novija i bolji ili ista. A ostalo je sve isto i lap je boli glava :)

12 godina
Sonic2048 kaže...
OpticaLL kaže...

Pogledaj si lenovo Y580 i Y500, y500 ti ima 2x650gt sa ddr5(dosta brza od verzije s ddr3) u SLI, dok y580 ima gtx660...cijenovno su oko te toshibe ovisno kako u kojem dućanu , pogledaj si cijene na nabava.net

E sada Y580 ...meni tipk nije neka iskreno, ostatak se cini cisto ok
Y500...ima/imao je proizvodnu grešku pa touchpad se nije baš groundo kako treba, nekakav ELAN touchpad..to još kada je izasao nekada u 10. mjesecu prosle godine

Sada ih redovito shippaju sa Synaptics touchpadom , i ljudi vele da nema problema,

meni je osobno izrada y500 bolja nego kod Y580 pa eto...prcko sam dosta po i jednom i drugom uređaju, i jedini razlog zasto zapravo nisam kupio Y500 je to što maksimalno pokušavam odgodoti kupnju laptopa , RAZLOG: mrzim ih a treba mi :( 

EDIT: http://www.telebit.hr/NB-Lenovo-Ideapad-Y500-59-356552--siva--Intel-Core-i7-3630QM-2-4GHz--1TB-HDD--8GB--15-6--1920x1080-sjajni--nVidia-2x-Gef/p/291519268.aspx 

Nemozes usporediti 15" i 17" laptop i reci da su usporedno sa cijenom isti, da je taj Lenovo iste dijagonale bio bi preko 10k, a ima manje jamstvo, nema BR-RW, manje rama odnosno slota za nadogradnju i drugi kavez za HDD, manje usb portova i nisu svi USB3.0.

Jedino je graficka bolja i to dosta ali ako je casual gaming GT640M ce biti sasvim dovoljna.

Ja bi ti preporucio da ides na jaci Asus a za razliku si kupis SSD s kojim bi bio brzi od daleko skupljih prijenosnika sa jacim procesorima ali sa HDD-om.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 14:10 (roby27).
12 godina
neaktivan
roby27 Što je uopće taj SSD i čemu služi?Razlika izmeđuDella i Asusa je u grafičkoj.Dell Radeon Hd 7670m 1 gb a Asus: nVidia 635m 2gb.Koja je onda bolja konfiguracija?

0 0 hvala 0
12 godina

Potrazi na google o SSD-u. Uglavnom radi se o NAND cipovima VS mehanickim dijelovima u HDD-u. Da skratim SSD je svjetlosnim godinama brzi disk za rad sa bilo cime, jedino je cijena u odnosu na kapacitet HDD-a puno veca.

Bolja je graficka od GT635M tako da ja bi isao na Asus. S desne strane imas redoslijed po klasama...potrazi u Class2 i vidjet ces da je dosta vise pozicionirana a imas i bench testove.

Edit: uglavnom tebi se to ako samo mislis igrati igrice a potreban ti je kapacitet ne isplati jer bi imao samo brze ucitavanje ali za sve ostalo je visestruko brzi rad a i baterija dulje traje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 15:25 (roby27).
12 godina
neaktivan

Hvala,roby27

Iako nisam neki poznavatelj komponenti,zaključio sam da je ova nVidia GeForce GT 635m jako dobra grafička.Evo testa pa pogledajte da se većina igra može čak igrati i na high postavkama.

TEST:http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-635M.66964.0.html

Možete mi samo reći još za samu marku Asus(ima li problema s pregrijavanjem,čestim kvarivima itd.?)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

trebao bih neko prijenosno računalo do 4500kn.

ono što trebam:

15" ekran

Grafička minimalno 1GB - igrat ću samo League of Legends

Ostalo mi nije tolko bitno, molio bih preporuke.

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MStimac kaže...

trebao bih neko prijenosno računalo do 4500kn.

ono što trebam:

15" ekran

Grafička minimalno 1GB - igrat ću samo League of Legends

Ostalo mi nije tolko bitno, molio bih preporuke.

hvala unaprijed

Možda ovako nešto(meni su to preporučili pa):http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-k55vj-sx164d-156-intel-core-i5-intel-pentium-dual-core-3210-3210m-250-ghz__3074881

12 godina
neaktivan

Ovako mozda nekome bas pomogne, a zanima me i vase razmisljanje. Sada sam se vratio iz ADMa i vi ste mi rekli da uzmem Asus K55. Covijek tamo mi je predlozio da uzmem Dell Inspiron sve isto ko Asus samo ima radeonku mjesto nvidie i Asus je definitivno ljepse i nema VGA prikljucak. Dell jos ima 3 godine jamstva i rekao mi je da se lakse djelovi nalaze. Nego sada me zanima vas razmisljanje jel sam dobro uzeo i dali zamjenim. I rekao mi je da Asus nema OS, a za Dell nista i sada ja ga upalim i UBUNTU pise i sada me trazi tu nesto da prihvatim od UBUNTUA Licensu pa ne znam dali da to prihvatim ili da sutra Windowse stavim nekako?

Asus: nVidia GT635 2GB GDDR3
Dell: AMD Radeon HD 7670M 1GB 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 20:04 (Bergo).
15 godina
neaktivan
Bergo kaže...

Ovako mozda nekome bas pomogne, a zanima me i vase razmisljanje. Sada sam se vratio iz ADMa i vi ste mi rekli da uzmem Asus K55. Covijek tamo mi je predlozio da uzmem Dell Inspiron sve isto ko Asus samo ima radeonku mjesto nvidie i Asus je definitivno ljepse i nema VGA prikljucak. Dell jos ima 3 godine jamstva i rekao mi je da se lakse djelovi nalaze. Nego sada me zanima vas razmisljanje jel sam dobro uzeo i dali zamjenim. I rekao mi je da Asus nema OS, a za Dell nista i sada ja ga upalim i UBUNTU pise i sada me trazi tu nesto da prihvatim od UBUNTUA Licensu pa ne znam dali da to prihvatim ili da sutra Windowse stavim nekako?

Asus: nVidia GT635 2GB GDDR3
Dell: AMD Radeon HD 7670M 1GB 

Ubuntu je operativni sistem baziran na Linuxu. Besplatan je i vrlo dobra opcija za početnike! 

12 godina
neaktivan

Jest samo sta ne mogu halati GW2. Moram neki Wine i PlayOnLunix skidati. Ima koja dobra dusa da mi objasni kako to sve funkcionira jer od kad znam za sebe koristim Windowse. Dosta toga sam skuzio, ali zasto moram toko aplikacija skidat itd.?

15 godina
neaktivan

Imaš Linux podforum. Odgovore tamo naći ćeš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 21:52 (D1001).
12 godina
neaktivan
tommek10 kaže...
only_fools kaže...

Core i5 3230

8 GB RAM-a

2 godine garancije

uzimaj to odma... ja sam uzeo n56vz s gt650m grafuljom. Razliku nebih znao ali ako cemo gledat brojeve onda je gt740 novija i bolji ili ista. A ostalo je sve isto i lap je boli glava :)

GT740 je losija od GT650... nacin na koji NVIDIA rebrandira postojece modele... GT740=GT640 > GT730=GT630

Odlican nacin za zaradit jos malo para na staroj tehnologiji... daj starom proizvodu novo ime :)

12 godina
Bergo kaže...

Jest samo sta ne mogu halati GW2. Moram neki Wine i PlayOnLunix skidati. Ima koja dobra dusa da mi objasni kako to sve funkcionira jer od kad znam za sebe koristim Windowse. Dosta toga sam skuzio, ali zasto moram toko aplikacija skidat itd.?

Najbolje da si kupis negdje na standu BUG br. 243 tamo imas sve fino objasnjeno i to je super OS za nula kuna. a imas i video na BUG TV.

16 godina
neaktivan

Pročitao sam zadnjih 30 strana ove teme i zaključio sam:

• Procesor Intel i3 3110m + Grafička nVidia GeForce GT 635M / AMD Radeon HD7670M - je čisto solidna kombinacija u rangu od 4000kn - 5000kn, kombinacija koja ne nudi neke pretjerano dobre rezultate kod igranja novojih igrica, ali za igrice tipa League of Legends je sasvim zadovoljavajuče.

Dakle da vas još jednom zamolim za pomoć i preporuke u konačnom odabiru novog prijenosnika.

Znači ono što bi meni trebalo je ubiti ovo od konfiguracije:

• Procesor i3 ili i5 - i3 3110 zadovoljava moje kriterije i mislim da nebi trebao neku skuplju varijantu procesora trenutno
  • Grafička kartica nVidia GeForce GT 635M bi trebala u potpunosti zadovoljiti moje kriterije jer nisam gamer samo igram League of Legends, igrica koja ne zahtjeva nikakvu bjesnu karticu.
  • Dijagonala ekrana 15,6" - samo ova veličina dolazi u obzir zbog prenosivosti
  • Rezolucija ekrana 1366 x 768 - sasvim dovoljna rezolucija na 15,6" ekranu u kombinaciji sa nVidia GeForce GT 635M
  • Disk od 500Gb je više nego zadovoljavajuč 5400 ili 7200 okretaja ne igra mi veliku ulogu

To je što mi treba od konfiguracije ukratko, naime sad imam jedan drugi problem - želim laptop koji se ne zagrijava previše (Dell koji imam sad se zagrijava lijevo od Touchpada), neznam koliko aluminijsko kučište utječe na taj problem dali se bolje hladi.

U užem izboru ostala su mi 4 modela:

Zanima me koji je po vama najbolji model, ako je netko imao prilike susresti se sa kojim zanima me kvaliteta izrade i kvaliteta tipkovnice, te koliko se jako zagrijava. U slučaju da ima još neki model koji bi mogao razmotriti slobodno predložite, svota novaca koju imam na raspolaganju je od 4000kn - 5000kn.

Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 14:01 (MStimac).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovak mene zanima...

Radeon HD 7670M 1gb ili nVidia GeForce 635m 2 gb(svaka od njih bi bila u kompletu sa core i5 3210m)

Htio bih znati koja je od tih grafičkih bolja

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice