Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.543
|
čitano: 14.458.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Sonic2048 kaže...

Što se tiće igranja neam pojmam kako se mobilne s stolnim uspoređuju, ali ajmo reći da bi htio mobilnu grafiku koja je jednaka ili jaca od AMD HD7770. 

Naravno lap nesmije izgledat kao neki spaceshuttle , jer ce mi i trebat za poso, razne prezentacije itd.

Dali u tom pricerange-u , do 8600kn ima nešto bolje? 

Za jednaku ili jacu graficku od stolne HD7770 bi morao ici na GTX675M, a nema teoretske sanse da se za 8600kn dobije laptop sa takvom grafickom.

Ali Lenovo Y580 je odlican laptop i u tom cjenovnom rangu (cca. 8000-8200kn) mozes dobiti verziju sa i7 3630QM procesorom i FullHD ekranom (i GTX660M) sto je po meni dobra ponuda s obzirom na ugradjeni HW.

Jedino nisam siguran da li bi to na FullHD rezoluciji tjeralo Crysis3 na High (nisam probao, pa ne znam koliko je zahtjevan, ali Crysis igre su u pravilu zahtjevale opaki HW) jer vjerujem da se za takvo nesto treba ipak jace posegnuti u djep, ali onda su to 17,3' zvijeri koje bi ti i mogle "presvemirski" izgledati.

If you're not paranoid, you're not paying attention
15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Uzmi radije Y580, gtx660M 2GB GDDR5 daleko jaca od HD7770 , uglavnom laptop ima sve sto trazis, FullHD za vise prostora i bolju ostrinu prikaza na ekranu, glossy panel, red backlight keyboard, USB3.0, 1TB HDD, Win8, nije ni tezak, jedino SSD moras naknadno ubaciti sam...

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=59-356656

Ako te smijem pitati zasto preferiras Y580 naspram Y500, bio sam se bezveze malo zaletio u Lenovo Exclusive shop.

Y580 je daleko više flimsy od Y500, tipkovnica popusta , ekran se trese pri dizanju i sve je nekako više "plasticno" .

Sada ako samo dobro iscito po netu obadva imaju probleme s touchepadom, ali Y500 ima bolje hlađenje..jedino nema DVD/Blueray drive radi SLI-a, ali ne sjecam se kada sam koristio DVD ili slicno, a za prvu pomoc imam jednu malu USB DVD 

pržilicu pa mi toliko i netreba "direktno" na lapu.

Hvala vam svima inace na odgovorima :)  

EDIT: netko je nekada naveo da SLI može koristi obadvije grafe za renderiranje, pa bi mi to nekako bio dodatni plus za Y500(moram ovo još više istražiti nisam baš 100% siguran da može)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 9:34 (Sonic2048).
16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Nisam ni skuzio da taj Y500 ima dvije GT650M u SLI {#}

Tada to malo mijenja sliku jer bi dvije GT650M trebale biti jace od HD7770.

To ga cini fakat jako interesantnim laptopom za gaming jer se zbog SLI-a dobiju gaming performanse rezervirane za puno skuplje gaming laptope.

Malo sam prosurfao i koliko sam uspio vidjeti zbog koristenja SLI je iskljucen Optimus, pa bi onda to mogli dosta negativnu utjecati na trajanje baterije jer laptop ne prebacuje na HD4000 nego konstantno koristi SLI graficke.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-650M.71887.0.html

na gornjem linku sastrane imas poredane mobile graficke po snazi i u listi ima i dosta desktop grafickih za usporedbu.

GTX560M i SLI je jace od HD7770, a posto su GTX560M i GT650M tu negdje onda bi i GT650M SLI morao biti jaci od HD7770

Ali onda u tvoj budget ulazi i ova verzija: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=9866

To je model sa Core i7 3630QM procesorom, 8GB RAM i dvije GT650M. Stvarno vrhunski stroj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 10:10 (Mauro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Sonic2048 kaže...
roby27 kaže...

Uzmi radije Y580, gtx660M 2GB GDDR5 daleko jaca od HD7770 , uglavnom laptop ima sve sto trazis, FullHD za vise prostora i bolju ostrinu prikaza na ekranu, glossy panel, red backlight keyboard, USB3.0, 1TB HDD, Win8, nije ni tezak, jedino SSD moras naknadno ubaciti sam...

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=59-356656

Ako te smijem pitati zasto preferiras Y580 naspram Y500, bio sam se bezveze malo zaletio u Lenovo Exclusive shop.

Y580 je daleko više flimsy od Y500, tipkovnica popusta , ekran se trese pri dizanju i sve je nekako više "plasticno" .

Sada ako samo dobro iscito po netu obadva imaju probleme s touchepadom, ali Y500 ima bolje hlađenje..jedino nema DVD/Blueray drive radi SLI-a, ali ne sjecam se kada sam koristio DVD ili slicno, a za prvu pomoc imam jednu malu USB DVD 

pržilicu pa mi toliko i netreba "direktno" na lapu.

Hvala vam svima inace na odgovorima :)  

EDIT: netko je nekada naveo da SLI može koristi obadvije grafe za renderiranje, pa bi mi to nekako bio dodatni plus za Y500(moram ovo još više istražiti nisam baš 100% siguran da može)

sorry ja sam mislio na mobilni HD7770...

Ipak nakon malo surfanja bolji je izbor za tebe Y500 sa 650m SLI kombinacijom koje su osjetno jace od gtx660m a sad posto lap koristis i u poslovne svrhe koliko ce se to odrzavati na bateriju, jos ako se neda prebaciti na integriranu kada se rade laksi poslovi, moja pretpostavka max 2h autonomije ili cak i manje. Hladenje naravno mora biti bolje od Y580 a sad ako pocinjes nabrajati koja se tipkovnica uvija ili kako je neka vise plasticna, ili se trese ekran(to prvi put cujem) , hmm pa mislim nema savrsenog laptopa svi imaju neke mane...meni osobno su ekrani na laptopima losi ali sta ces, lose TN matrice i u visokim klasama, glossy ekrani itd...

Inace Y500 je dobio i BUG preporuku u proslom broju veljace pa eto ako ti to pomaze. Cak su i pohvalili touchpad..

13 godina
neaktivan
Da skratim priču gledao sam uzeti laptop do nekih 6000 kn i našao sam lenova y 580 sve cool sve super cijena po nekim dućanima 6200 kn i nakon što nađem dućan di da ga ubodem zovem dućen i oni mi kažu mrtvo ladno a malo je poskupio nekih 700-800 kn... I sad ja mislim ajde nema što jbg dat ću i 800 kn skuplje i onda odem u prijatelja i vidim što je on napravio za 7000 kn...dakle uzeo je neki šrot laptop oko 2500 kn i za 4500 je uzeo kom ( bez monitora) koji posrami sve laptope u istom cjenovnom rangu ( plus može lako nadograditi čim skupi pare ..) Tako da laptop od 8000-9000 kn po meni nemaju smisla ako želite igra igrice ili nešto ozbiljno radit u fotoshopu. Jednostavno bolje je uložit u PC koji je sad i lošiji sa dobrom matičnom i napajanjem i posli možeš nadogradit nego kupit laptop koji se stolnom kom ne može približiti u nikojom pogledu osim u pogledu mobilnosti..Iako su i oni skuplji laptopi teški ko vriće krompira pa sve su onda to nijanse...
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Istina ali...u mom slucaju imam vec komp sasvim ok , 1090t, 5770CF, SSD, 1TB hdda...ovaj lap mi treba jer moram putovati hrpu pa necu bas moci biti na kompu jel :S

16 godina
Horatio_Hornblower kaže...
...laptop koji se stolnom kom ne može približiti u nikojom pogledu osim u pogledu mobilnosti...

I upravo je to smisao kupnje laptopa i osobno meni (a i vjerovatno velikom dijelu ekipe koja "visi" po ovom topicu) presudna prednost laptopa nad desktopom bez obzira na visu cijenu.

14 godina
Horatio_Hornblower kaže...
Da skratim priču gledao sam uzeti laptop do nekih 6000 kn i našao sam lenova y 580 sve cool sve super cijena po nekim dućanima 6200 kn i nakon što nađem dućan di da ga ubodem zovem dućen i oni mi kažu mrtvo ladno a malo je poskupio nekih 700-800 kn... I sad ja mislim ajde nema što jbg dat ću i 800 kn skuplje i onda odem u prijatelja i vidim što je on napravio za 7000 kn...dakle uzeo je neki šrot laptop oko 2500 kn i za 4500 je uzeo kom ( bez monitora) koji posrami sve laptope u istom cjenovnom rangu ( plus može lako nadograditi čim skupi pare ..) Tako da laptop od 8000-9000 kn po meni nemaju smisla ako želite igra igrice ili nešto ozbiljno radit u fotoshopu. Jednostavno bolje je uložit u PC koji je sad i lošiji sa dobrom matičnom i napajanjem i posli možeš nadogradit nego kupit laptop koji se stolnom kom ne može približiti u nikojom pogledu osim u pogledu mobilnosti..Iako su i oni skuplji laptopi teški ko vriće krompira pa sve su onda to nijanse...

hvala ti sto si nas prosvijetlio, da nisi napisao ovaj post nikada nebi saznali...ljudi kupuju laptope radi mobilnosti uz visoke performanse ili iz osobnog gusta...to sto si ti napokon skuzio kakav komp se moze sastaviti za cijenu laptopa bas mi je drago...uzivaj u njemu...ja nikad vise necu kupiti komp, rade cu dat 10 000kn za mocan laptop nego opet gledat milijun kablova po stolu i posto cesto nisam kuci savrseno mi dodje za gaming

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
17 godina

Pozdrav

Evo citirat cu samog sebe i prenijeti post s druge teme.

Svaka pomoc/prijedlog je dobro dosao.

Tnx

djigibao kaže...
djigibao kaže...

Lenovo IdeaPad Z585– i na jeftinim se prijenosnicima mogu igrati video igre

MIslim da je ovo odlican laptop s cijenom od 3000kn

- PROCESOR: AMD A6-4400M na 2,70GHz (u turbo modu na 3,20GHz), 1MB cache
- MEMORIJA: 4GB DDR3 RAM-a, 1600MHz (proširivo do 8GB)
- MONITOR: 15,6 inčni LED TFT HD rezolucije 1366×768 točaka
- GRAFIČKA KARTICA: integrirana AMD Radeon HD7520G grafika
- TVRDI DISK: 1TB

WEI

- brzina procesora 5,5
- brzina RAM radne memorije 5,9
- radna grafika 4,9
- 3D business i gamerska grafika 6,3
- brzina tvrdog diska 5,9

Ima nekog tko je kupio ovaj laptop da napise par recenicao o dojmovima?

Moze i na PP.

Imam ga namjeru kupit pa bih htio cut neke dojmove iz prve ruke.

Takodjer ako netko zna za neku bolju ponudu od ove za cijenu do 3000kn neke obavezno napise!

Tnx

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Trebala bi mi preporuka laptopa za prijatelja do 3500kn. Njemu je bitno da novi kanter može pokrenuti na nešto više fpsa pa makar sa detaljima na low. .{#}

šumski put je bio ravan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav,
zanima me jel mi mozete preporučiti kakav ultrabook ili nes slicno za cijenu do max 6000 kn. Prijenosnici tipa lenovo yoga i ostali koji se mogu preklapati i sluziti kao tablet me ne zanimaju.
Najviše mi treba za filmove, glazbu i internet. Znaci sto bolji da bude za multimediju.Važno mi je i da je baterija izdržljiva..tipa bar 6h, sa minimalno 13". Htio bi da ima kolko tolko jake komponente (tipa i5 procesor[ivy bridge],neka bolja grafička itd)

ovo mi je zapelo za oko... iako je vise notebook nego ultrabook.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-z500-59-360333-154__3515521

-super je i toshiba satelite 845w... ali ta wide verzija je niska i siroka pa mi malo blesavo izgleda :P

ako netko ima prijedlog molim da napise jer mi HITNO treba novi laptop posto je stari rikno.

0 0 hvala 0
12 godina
djigibao kaže...

Pozdrav

Evo citirat cu samog sebe i prenijeti post s druge teme.

Svaka pomoc/prijedlog je dobro dosao.

Tnx

djigibao kaže...
djigibao kaže...

Lenovo IdeaPad Z585– i na jeftinim se prijenosnicima mogu igrati video igre

MIslim da je ovo odlican laptop s cijenom od 3000kn

- PROCESOR: AMD A6-4400M na 2,70GHz (u turbo modu na 3,20GHz), 1MB cache
- MEMORIJA: 4GB DDR3 RAM-a, 1600MHz (proširivo do 8GB)
- MONITOR: 15,6 inčni LED TFT HD rezolucije 1366×768 točaka
- GRAFIČKA KARTICA: integrirana AMD Radeon HD7520G grafika
- TVRDI DISK: 1TB

WEI

- brzina procesora 5,5
- brzina RAM radne memorije 5,9
- radna grafika 4,9
- 3D business i gamerska grafika 6,3
- brzina tvrdog diska 5,9

Ima nekog tko je kupio ovaj laptop da napise par recenicao o dojmovima?

Moze i na PP.

Imam ga namjeru kupit pa bih htio cut neke dojmove iz prve ruke.

Takodjer ako netko zna za neku bolju ponudu od ove za cijenu do 3000kn neke obavezno napise!

Tnx

Odlican laptop za 3000kn, nemas kaj razmisljat, ja imam Z580 sa IB i3 i geforce GT635M

12 godina
dreammaker kaže...

Trebala bi mi preporuka laptopa za prijatelja do 3500kn. Njemu je bitno da novi kanter može pokrenuti na nešto više fpsa pa makar sa detaljima na low. .{#}

Ovaj APU postize jako dobre performanse sa smanjenim detaljima http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4966

12 godina

Posto ti igre nisu u prvom planu, uzimaj ovo Asus N56VJ za multimediju odlicno, jedino nije ultrabook {#} a ako bas mora biti ultrabook sa duzom baterijom onda ovaj sa IB i5 ULV Acer S3 ili puno jeftiniji ali sa jacom grafickom i Win8 Samsung ultrabook 5

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 15:50 (roby27).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
a kakav ti se cini ovaj lenovo z500, ina i slicna verzija z500a?
12 godina

Ima ovaj Z500a

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Ima ovaj Z500a

da nije los, a i ovaj mi se cini ok samo nzm kakvi su ti hp.. cujem preplaceni :S http://h41112.www4.hp.com/promo/envy-ultrabook/hr/hr/overview.html#.UTitDfq9Kc0
12 godina

Jel ti trazis ultrabook ili klasican laptop? jer mislim da mjesas kruske i jabuke...ako trazis laptop onaj Asus je broj 1 za taj rang cijene...a ako ultrabook onda onaj Samsung je super ili Acer isto, neznam dali si ih vidio uzivo ja jesam i odlican je dizajn, lagana masa i za ovo sto tebi treba sasvim dovoljno, neces se valjda igrat na 13" ekranu ;) odnosno to i mozes sa Samsungom radi grafike. HP nebih gledao za ultrabook kategoriju.

Pogledaj jos i Lenovo U310 seriju ultrabookova...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 16:31 (roby27).
12 godina
neaktivan
pa ultrabook za multimediju me najvise zanima, posto dosta putujem. al ono da mi se neki laptop tak jako svida uzeo bi i njega... al ovaj lenovo i hp kaj sam tu stavio nisam vidio u zivo ali me na slikama privlace dizajnom

0 0 hvala 0
12 godina

Lenovo z500

13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Može savjet oko sljedećeg izbora:

HP ili Toshiba

Dodao bih još 4 gb rama.

Kod Toshibe mi fali torba (tako da su cijene u konačnici blizu) i tipkovnica mi nije baš bajna, a kod HP-a mi se kao prednost čini dosta čvrsto kućište i antiglare monitor..

Međutim, dosad sam imao toshibu i prvi izbor mi je prilikom pregleda laptopa bila toshiba, ali sad je uletio ovaj hpovac i doveo me u dileme.

Koji su vaši savjeti, iskustva i prijedlozi?

Htio bih da je što tiši, da je hlađenje odlično - nema grijanja dlanova, što bolji display (previše dnevno buljim u to, pa da bar buljim u nešto kvalitetno)...

Ima li neka veličina kojom bi se izrazila isplativost kupnje tih dodatnih 4gb rama? Koliko to ubrzava rad?

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

Uzmi HP ProBook , jako je hvaljena ta serija dok Toshiba gubi korak sa konkurencijom, nisu vise sto su nekada bili, previse su plasticni jeftikanerski a antiglare ekran je bolji za gledanje po danu jer nema refleksije, manje se oci naprezu. Mozes dodati jos 4 gige prilicno su jeftini ali ako zelis drasticno ubrzati sistem onda kasnije ubaci i SSD. 

12 godina
neaktivan

Trebala bi mi preporuka za laptop. Ugl je namjena za graficke programe i editiranje videa.

Moja idealna konfiguracija bi bila

6 ili 8gb ram uz mogucnost kasnije nadogradnje do 16gb rama, 
hard disc 500gb (minimalno)
Monitor u rezoluciji Full HD / antiglare, no-gloss
Grafika Nvidia Gforce 650 2gb ram
procesor Intel i7

U svemu tome ja bi htjela proci naravno sto jeftinije.
Nesto najblize tome su ovi odabrani... Zanima me vase misljenje...jer npr razlika u cijeni DELL i Asus modela je velika

Dell Inspiron 17R SE
Asus N76VZ 
Mountain 17 IVY

Moze i daljnja preporuka drugih modela. 

0 0 hvala 0
16 godina
Tebi onda treba desktop, a ne laptop :)

Mobilni procesori, makar i i7 su relativno slabi po tom pitanju
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Tebi onda treba desktop, a ne laptop :)

Mobilni procesori, makar i i7 su relativno slabi po tom pitanju

I7 i nije, i7 3610qm je četverojezgreni iby bridge na 3,3ghz.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
12 godina
neaktivan

Eh da. Ali cesto putujem zbog toga mi i treba laptop.

16 godina

Kako vam se čini ovaj laptop? Prijatelj može izdovjiti 3500kn, pa je ovo recimo nategnuta cijena. Treba mu za Counter Strike Global Offensive i grafičke programe + web naravno..

šumski put je bio ravan.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
dreammaker kaže...

Kako vam se čini ovaj laptop? Prijatelj može izdovjiti 3500kn, pa je ovo recimo nategnuta cijena. Treba mu za Counter Strike Global Offensive i grafičke programe + web naravno..

{#}

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
12 godina
neaktivan

Dakle, kupujem ultrabook do 5 500 kn. Koristit ću ga za uređivanje dokumenata, statističke analize i ponekad gledanje filmova.
Važno mi je da ima dobru tipkovnicu, da nema problema s pregrijavanjem i da je baterija relativno trajna.

Surfao sam i pretraživao ponude te mi se nekako najviše svidio ovaj Samsung:
http://www.notebook.hr/product_info....ducts_id=19364

Ima li netko kakva iskustva s ovim ultrabookom i općenito Samsungom?
Osim toga, bilo kakvi prijedlozi su dobrodošli!
Hvala!

12 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice