Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.636.993
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Hvala na odgovoru :)

~2k$, ne bih trosio vise od toga ali ako treba +/- 200$ okey...

Prvo sam zelia kupit Dell Latitude no cijena u nas je prevelika za ono sto nude. Pa sam preša na seriju N7110 no nakon razgovora sa Dellovim supportom i čitanja recenzija i komentara o XPS vs N7110 seriji odlučio sam se za XPS seriju...

Moja tema >>
http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/laptop-studenta/125934.aspx 

Tema koju je kolega započea a ista je dvojba i mene mučila >>
http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/dell-inspirion-n7110-dell-xps-l702x/142262.aspx

Komentari o XPS seriji >>
http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/dell-xps-l702x/144287.aspx

Mislim da ču uzet ovaj jeftiniji model jer dolazi sa Anti Glare monitorom jer ja cesto radim u tami ne na svjetlu, a ako su komentari drugih korisnika istiniti TrueLife mi nebi odgovarao.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=262697 
http://www.notebookforums.com/t/202370/dell-vostro-1400-truelife-vs-anti-glare-lcd 
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080209115820AA7U0h6  

Zar nije moguća nadogradnja GPUa i CPUa kasnije u ovakvom laptopu? GPU možda jest zalemljen ali da se to odlemit i zaminit no CPU ne bi smia bit zalemljen na MBO? Right?

Laptop mi služi za programiranje te testiranje aplikacija u virtualnim okruženjima. Ne igram pa mi GPU i nije tako važan, par starijih igrica i to je to...

There's no phone, no lights, no motorcar Not a single luxury Like Robinson Crusoe It's as primitive as can be We been spending most our lives Living in an Amish paradise
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

GPU se toretski moze mijenjati ako koristi MXM module (ne znam da li ih taj Dell koristi), ali u praksi je to vjerovatno neisplativo.

Kada bi i dodlo vrijeme za zamjenu graficke vjerovatno bi sam laptop vrijedio manje od MXM modula sa novim GPU.

CPU se moze normalno mijenjati za neki drugi model kojeg podrzava chipset/bios/socket. Ali velika je sansa da se time gubi garancija osim ako je radjena zamjena u ovlastenom servisu. A i k tome, kada taj i7 u njemu postane preslab niti laptop vise nece vrijediti puno.

I7 2670QM ce jos dugo vremena biti vise nego odlican/dovoljan CPU za bilo kakve laptop potrebe.

Uglavnom, iako su do neke mjere upgradeovi na laptopima moguci poprilicno su neisplativi jer kada dodje za to vrijeme upgrade bi bio skup, a sam laptop vise nebi previse vrijedio.

Jednostavnije je zamijeniti cijeli laptop.

Ako ti je dugovjecnost konfiguracije velika briga onda razmisli o nekom Ivy Bridge laptopu.

Vidim da su se kod nas vec pojavili razni laptopai sa Core i7 Ivy Bridge procesorima, a to je najnovije sto moze biti.

If you're not paranoid, you're not paying attention
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 13:00 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo mali update moje potrege za laptopom.

Kao što sam i spomenuo odabrao sam ASUS N55sf preko M-Computersa. Cijena 6,200 kn. Vidim da je ovdje još netko zainteresiran za ovaj laptop pa mu možda ova informacija pomogne.

Poslao sam im ponudu preko weba. Prvo, moram ih pohvaliti da zbilja brzo odgovore na mail. Drugo, moram ih pokuditi jer sam dobio štur odgovor koji citiram: "Pozdrav. Nažalost, nemamo ih trenutno na lageru." Uopće nije spomenuto hoće li ih naručivati niti kada.

Iako, moram napomenuti, čudna mi je ta cijena na njihovom webu. Svi ostali shopovi taj isti model prodaju za tisuću kuna više. Ili nas ti drugi shopovi deru ili su se ovi malo preračunali u cijeni.

Zaključak svega: odlučio sam pričekati Ivy. U novom su Bugu već recenzirali dva ASUSa (N56 i N76) i kažu da Ivy gazi Sandy po svemu.

Vjerojatno ću biti jedini koji će 15.05. imati svoj primjerak Diabla 3 a neće ga zaigrati još barem mjesec dana {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 13:37 (markinjoo).

0 0 hvala 0
14 godina

Možda je bilo odgovora ali neda mi se čitat...

Uglavnom tražim neki prjenosnik do 5000 kn [poželjno je manje oko 3000].
Služio bi uglavnom za montažu videa i prženje dakle obavezna dvd pržilica mozda čak i light scribe ako ima te što veci hard disk.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 14:07 (zelenbic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
zelenbic kaže...

Služio bi uglavnom za montažu videa i prženje dakle obavezna dvd pržilica mozda čak i light scribe ako ima te što veci hard disk.

par stranica prije i nac ces sve!!!! {#}

16 godina

@markinjoo

vjerovatno ne znaju kada ce ih dobiti jer ce iduca posiljka biti N56

vidim na nabavi da su se vec pojavili Ivy Bridge Asusi - N76 i K55, doduse koliko sam vidio samo sa i7 procesorima. Za i3 i i5 Ivy Bridge ce trebati sacekati.

Takodjer, pojavio se i G75, ali trenutno su sve verzije preko 11k kn.

Namjeravam zeni ove godine zamijeniti laptop i pojavio se onaj kojeg zelim - K55 sa Ivy Bridgeom i bez dedicirane graficke. Posto nece igrati HD4000 je i vise nego dovoljna.

Jos samo da dodje i3/i5 jer joj i7 stvarno ne treba, a dosta poskupljuje laptop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
1950Killer kaže...
zelenbic kaže...

par stranica prije i nac ces sve!!!! {#}

Može link :D mešto sam lijen kad dodem iz skole

13 godina
neaktivan

Prema nekom planu i7 (QM) je na tržištu a i7, i5 i i3 će doći nakon lipnja.

Budući da ću pričekati sa kupnjom budžet se povećao sa 6,200 na 8,000 kn {#} ali sa već instaliranim Win7

Što se obično događa sa cijenama "starih" laptopa, onih na Sandy-u? Da li će cijene osjetno pasti kada dođe Ivy ili će morati proći neko duže vrijeme? Ako padnu onda je možda bolje kupiti neku "stariju" zvijerku za manje novaca

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
markinjoo kaže...

Prema nekom planu i7 (QM) je na tržištu a i7, i5 i i3 će doći nakon lipnja.

Budući da ću pričekati sa kupnjom budžet se povećao sa 6,200 na 8,000 kn {#} ali sa već instaliranim Win7

Što se obično događa sa cijenama "starih" laptopa, onih na Sandy-u? Da li će cijene osjetno pasti kada dođe Ivy ili će morati proći neko duže vrijeme? Ako padnu onda je možda bolje kupiti neku "stariju" zvijerku za manje novaca

Neće cijene pasti. Trgovine u nas znaju kad dolazi ivy, i prestali su narucivat laptope sa sandyijem, jos ih ima na lageru, al to ce se prodat vec nekako, eventualno tu i tamo ce bit kakva akcija, al cijene da ce past, no way.

Po meni se ispalti pricekat sad mjesec dana da se napune trgovine ivyijem i novom serijom grafike, zbog nize potrosnje i boljih performansi.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan

Preporuka grafićke kartice izmedju radeon hd 6650 1gb i radeon hd 7450m 1 gb!? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši i isprike na bespotrebnom otvaranju teme za ovaj post...

Nisam duuuugo bio na forumu pa mi je "pobjeglo" :)

Zamolio bih vas za mišljenje o notebooku Acer Aspire 5755G ili možda neki bolji prijedlog. Notebook bi bio za opću uporabu: web, multimedia, office, neke nezahtjevnije igre i sl.

Ovaj model mi se čini kao best buy za moje prilike, a tražim notebook sa Intelovim procesorom, min. 4GB RAMa i sa dedicated grafičkom karticom u rangu GeForce 540M, do maksimalno 3800kn. Pa eto, ako imate kakve druge prijedloge rado ću vas saslušati :)

Opis stroja:
ASPIRE 5755G, Intel, Core i3, 2330M, 2,20 GHz, 4096 MB, 15,6", 1366x768, SATA 750 GB, Linux, NVIDIA® GeForce® GT 540M 1 GB DDR3, DVD±RW DL, 1x 10/100/1000 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth, HDMI 1, USB 2.0 2, 2,6 kg, USB 3.0 1

Link na webshopu: http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-5755g2334g75mnks-lxrpw0c059-sivi/52068

Pomagajte ;)

Unaprijed hvala!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@oSCAR ili taj ili lenovov sa malo bolim hlađenjem i boljim ekranom, plus kvalitetnije izrade (isti procesor, ista grafika): http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=0649425

Na tvojem mjestu bi isao na ovog lenovica.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
neaktivan

Thx Cecenac ;)

Nekak mi je promakao ovaj model, a moram priznat da se i meni više dopada Lenovo od Acera!

Mislim da će odluka past na Lenovo ipak hehe!

Pozz i hvala na odgovoru!

14 godina

Trazim laptop do 5.000kn, znam da ce te sad svi rec Asus N55SF s2321 ali taj mi se nesvida (boja,dizajn itd) i trazim neki sa slicnim performansama, dakle 15,6"

malo sam guglao pa sam nasao ovo:

http://www.jeftinije.hr/racunalna-oprema/prijenosna-racunala/do-17-ekran/hp-prijenosno-racunalo-pavilion-dv6-6170em-lz474ea-core-i5-2410m-230-4gb-750gb-dvd-rw-dl-156-windows-7-home-premium-64-bit_-_CX001A3D0B?tab=pod#phFreshestPrices

Jel 6670m bolja od 555m? moze neki savijet ? 

Malo me zbunjuje sta na vrhu kaze da je bolja, a zatim dole ima manje FPS-a nego GT555m na BF3 i jos nekim igrama... (LOW-39, 555m LOW-49)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 21:46 (KiCo77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zelenbic kaže...

itko?

13 godina
neaktivan

Evo, prvi post sa n75sf{#}, mogu rećž da je iznad očekivanja od ekrana do finiša... :) jedino jedna stvar me zanima, sa njim dolazi sonicmaster subwooferm koji sam uključio, al ne radi, koja je kvaka sa njim ?

znam da je tu malo offtopic, al mi je bilo glupo otvarati novu temu za to :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@kico77 nije svaka gt555 ista... btw, ja nebi išao na hp, znam masu ljudi koji imaju loša iskustva, uostalom godina dana garancije sve govori...

13 godina
neaktivan

@zelenbic za to ti je bilo koji dobar, gledaj da ima bar i 3 i to je to :) ako ti je ok bijela boja i oces dat 5000 kn uzmi n55, moć ćeš se i naigrat :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 21:56 (acerbis).
16 godina
KiCo77 kaže...
Jel 6670m bolja od 555m? moze neki savijet ? 

Malo me zbunjuje sta na vrhu kaze da je bolja, a zatim dole ima manje FPS-a nego GT555m na BF3 i jos nekim igrama... (LOW-39, 555m LOW-49)

Valjda 6770M.

Tu je negdje oko GT555M, mozda generalno mrvicu brza.

14 godina

1.

2.

3.

4.

5.

Koji je po vama najbolji?

A koji najbolji omjer cijene i kvalitete treba mi neki da se može montirati i da ima što veći hard disk  takoder moze preporuka nekog drugog do 5000 kn max

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja iskreno vise ne znam sto radit, glava mi vise puca od odluka...

Htio sam laptop 17,3" tipa ASUS N75 na kojem bi se mogli igrat naslovi poput Diablo 3, Guild Wars 2, Skyrim eventualno, ostalo ne toliko zahtjevne igre (za posao i multimediju je to ionako overkill pa ni ne spominjem)

Cekam od kraja prosle godine jer se pricalo kako uskoro dolazi Ivy bridge i nove generacije GPU-a i da bi cijene tadasnjih postojecih trebale padat odnosno da ce novi biti otprilike po tim cijenama, u manjem proizvodnom procesu radjeni CPU i GPU dakle dosta jaci za istu cijenu.

Sad se nalazim u situaciji gdje je PDV narasto sa visokih 24% na nevjerojatnih 25%, sto su trgovine iskoristile da poskupe notebooke koje sam gledao od 200-600kn (vjerojatno su i tecaji dolara/eura koji su u medjuvremenu divljali imali utjecaja na to), pa mi je cekanje bilo za sada neisplativo.

OK, nekim stvarima je padala cijena, ali ne toliko koliko sam se nadao. U medjuvremenu se ivy bridge pomicao na travanj, pa kraj travnja/pocetak svibnja, sad je Ivy vani, ali samo 1 model i njega se kod nas tesko nabavlja. (G76 verzija ASUS-a me ne zanima, N76 da, ali 8112kn mi je malcice puno, htio bih ili slabiju verziju i7 proca u njoj, ili i5 po mogucnosti, za moje potrebe vise nego dovoljno).

Sad ispada da na lageru vise nema N75 koje sam planirao uzimat sa full HD rezom, jakom verzijom GT555M grafe i bez OS-a u ducanima gdje sam ih gledao po najnizim cijenama, a tamo gdje ih i nisu maknuli iz ponude kad posaljem upit odgovaraju da ih nemaju na lageru i ne znaju kada ce ih dobit (uglavnom to shvatim kao da ni nece).

Oko 20.06. idem na more na dulje vremena (oko mjesec i pol do dva) i trebam takav laptop dok sam dole da se mogu poigrat navedene naslove, ako do tada ne dodje nesto pametno sa GT650M i u 17.3" varijanti, full HD i ispod 7700kn mogu se propucat sve mi se cini...

DELL, Toshiba i novi Samsung su mi preskupi (Samsung je inace skup, sumnjam da ce Ivy 17 verzija sa GT650 biti pristojne cijene), Acer i HP ne bih (iako mozda Acer ako iznenade sa novim modelima, ali koliko vidim GT650M imaju za sada samo u 15,6" varijanti), ne zato sto mislim da je HP los, radio sam u firmi koja je HP partner, SVI laptopi u firmi su HP, zajedno sa monitorima, misevima i tastaturama, kvarovi su bili toliko rijetki da su bili zanemarivi (ok, ako zanemarimo cinjenicu da su pojedini modeli HP monitora bili nekompatibilni sa HP dokingom na koji se kaci HP laptop i spaja na isti monitor VGA kabelom koji je HP isporucio -> kako se to moze takvoj firmi desit meni nikako nije jasno). Usprkos tome HP saje samo godinu dana garancije, a kad se to doplati na 2-3 godne za skuplje modele, ispadne skuplji od konkurencije, a izrada samih laptopa mi je losija.

Sto sad radit? Gledam cak i oglasnike i nisam vise nimalo optimistican. Laptop ce mi trebat i u buducnosti, da ne ispadne sada da gledam dat cca 7500 za malo zabave na moru. Najvise naginjem ASUS-u, a jako mi je zao sto nisam uzeo toshibu kad je bila akcija gdje su djelili 3 godine "no matter what" garancije zimus.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Cekaj, pa ces vidjeti sta ce biti prije nego krenes na more.

Trenutno su u ponudi samo i7 QM Ivy Bridge modeli za laptop. Ono sto je mene pozitivno iznenadilo je da su se odmah nakon predstavljanja kod nas pojavili Ivy Bridge Asusi.

Npr. prije dan dva sam na Asus stranici gledao za K55 i N76 i nije ih bilo tamo, a kod nas su vec u ducanima/cjenicima.

Pocetkom 06. mjeseca bi se trebali predstaviti i slabiji modeli mobilnih Ivy Bridge procesora, pa ako budes imao srece mozda se pojave do 20.06. u ducanima.

A mozda do tada nesto i padne cijena postojecih modela u pondi jer ovo su prve isporuke, pa je i cijena visa.

Ali kao sto sam napisao - trentno su samo i7 QM modeli u ponudi i slabiji se predstavljaju tek pocetkom 06. mjeseca (tako je bar najavljeno).

EDIT: sad vidim da bi ti 7700kn bilo OK za 17,3, i7, 650M, FullHD bez OS. Vjerujem da ce se do 20.06. (ajde recimo 15.06. da imas par dana da sve pripremis i instaliras) vec naci ovi N76 sto su sada 8100kn za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 7:56 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ja se iskreno nadam nekoj takvoj opciji. N76 sa slabijim i7 ili cak sa i5 i GT 650m bez OS-a bi bilo ono sto bi mene zadovoljilo.

A inace pogledaj njuskalo, ima firma koja prodaje nove G74 sa gtx 660m i GTX 670m grafuljama, prodaje ih covjek, pretpostavljam da je vani ili kupio ili moze kupiti ove modele i prodaje ih ovdje za masne pare.

U mcomputers kad je doso N76 za 8112kn zvao sam za tipa 4-5 dana da pitam, iako mi je to bilo skupo, i vec je reko da su imali svega par komada i da je to rasprodano. cudno mi je da su ih samo oni imali toliko rano jer (ako se ne varam) uvoznik je microline, a nitko drugi od njihovih partnera ih jos nije imao u ponudi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

A inace pogledaj njuskalo, ima firma koja prodaje nove G74 sa gtx 660m i GTX 670m grafuljama, prodaje ih covjek, pretpostavljam da je vani ili kupio ili moze kupiti ove modele i prodaje ih ovdje za masne pare.

Ti novi G74 sa GTX660M i GTX670M su zapravo G75 {#}

G75 modeli koji se mogu naci na Nabava.net kao dostupni su modeli koje koliko vidim na njihovoj stranici Asbis ima u ponudi.

Znaci, oni su najvjerovatnije uvezeni i distribuirani po ducanima preko Asbisa.

Na njihovom webu jos nema N76 u ponudi, pa pretpostavljam da su N76 koji su u ponudi distribuirani preko MSana.

Pretpostavljam da bi i Asbis u ponudi za distribuciju uskoro mogao uvrstiti i N76 modele, pa mozda budu imali neke jeftinije verzije.

Inace, koliko znam Asus u RH uvoze MSan, Asbis i Microline.

Moj G74SX i prijateljev N73 su imali Asbis deklaraciju sto znaci da su oba uvezena preko Asbisa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 10:55 (Mauro).
13 godina
protjeran

Ljudi,šta mislite o ovom? http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/24226/toshiba-l750-20c-notebook/

Služio bi za internet,slabije igrice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ghettoblaster :) kaže...

Ljudi,šta mislite o ovom? http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/24226/toshiba-l750-20c-notebook/

Da sam pokusao nac slabiji laptop za te pare, tesko da bi uspio.. Vec si nedavno pitao savjet za laptop i dobio najbolju moguću preporuku i sad opet pitas.

Ja odvajam svoje slobodno vrijeme da ti pomognem da kupis najbolji laptop za svoje novce, i takav sam ti preporucio. nemoj spamat temu.

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?page=111&jumpto=2865640&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 12:29 (cecenac).
13 godina

tu je intel GMA3000HD, sto mozes svugdje procitat da je sranje, mozes "mozda" upaliti cod2 {#}

14 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

tu je intel GMA3000HD, sto mozes svugdje procitat da je sranje, mozes "mozda" upaliti cod2  {#}

cod2 i cod4 su nezahtjevne igre. moze potpuno fluidno i jednu i drugu igrat sa intelovon integriranon grafikon HD 3000 na 1366x768

al za te novce se uzme jednak procesor i puno bolja grafika.

13 godina
protjeran
cecenac kaže...

Da sam pokusao nac slabiji laptop za te pare, tesko da bi uspio.. Vec si nedavno pitao savjet za laptop i dobio najbolju moguću preporuku i sad opet pitas.

Ja odvajam svoje slobodno vrijeme da ti pomognem da kupis najbolji laptop za svoje novce, i takav sam ti preporucio. nemoj spamat temu.

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?page=111&jumpto=2865640&sort=asc&view=flat

Proizvod nije nađen error 404/ -.-''

14 godina
neaktivan

Proizvod nije nađen error 404/ -.-''

1. Sigurno je bio tu kad sam preporucio.

2. Imas opciju search i nac ces jedno 25 preporuka istog laptop do 5000 kuna.

Evo ga opet:   http://www.vixus.hr/shop2/prijenosna-racunala-asus/11008548-asus-n55sf-s2321.html

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice