Toshiba satellite a500 instalacija operacijskog zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 3.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Toshiba satellite a500 instalacija operacijskog

Lijep pozdrav svima.

Trebao bi pomoc oko nekoliko stvari.

1) Nedavno sam kupio toshibu satellite a500-1e4 http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12304&catid=28 . Uređaj je izvrstan, ali dobije se s predinstaliranim windows 7 home. Ne pucam na ultimate pa mi je to manje vazno, ali imam drugi problem. To je prilagodena verzija je spora, zbilja spora. Pokrene odmah 50 drugih toshibinih programa koje nikada ne koristim, niti hocu u buducnosti (zauzmu hrpu resursa a sustav se dize 3 puta duze nego na starom lapu, koji je 3 puta sporiji a ima win 7 pro). Probao sam obrisati neke, ali samo se vrate jer su tako podesili sustav, cak i kada ih disable-am, nakon nekog vremena se opet krenu sami pokretati. Zanima me mogu li instalirati cistu verziju win ako samo ubacim dvd ili moram raditi neka podesenja u bios-u? Ima tej neky recovery "drek# instaliran, i pokusaji deinstalacije na obican nacin vjerojatno ne dolaze u obzir.

2) mogu li skinuti s neta win 7 home pro i iskoristiti kljuc za aktivaciju koji sam dobio s laptopom ili ne, a da i dalje mogu registrirati sustav bez problema? Predpostavljam da necu moci od prve vec da cu morati zvati microsoft da mi registriraju sustav, jer ima koliko znam caka s reinstalacijom, ali nakon toga bi sve trebalo raditi ok. Je li to istina?

3) toshiba tempro je ime programa koji automatski trazi novi softwer za laptop, i kada je rekao da ima 3 nova samo sam dopustio da ih instalira bez gledanja. Velika pogreska. Jedan od programa je bio BIOS! Sada je na verziji 1.6 sto nije lose samo po sebi. Lose je to sto sada dizanje sustava traje duze uz nekoliko ispisanih errora po ekranu. Moram to opet uciniti iz win jer je bios u exe datoteci, nema mogucnost instalacije preko cd-a ili slicno. Onda sam malo istrazivao. Trebao bi ponovno staviti bios i napraviti neka podesenja u njemu nakon toga, znaci f2 po prvom dizanju, nesto u f9 Setup Defaults i jof f10, ali ne znam koja podesenja izabrati?

Molim vas za pomoc

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Toshiba satellite a500 instalacija operacijskog

Aktivacija Windowsa ti 100% nece uspjeti... a to sto se tice tih dosadnih programa koji dolaze sa Toshibom, ja ti preporučam da instaliraš nanovo Windows, po mogućnosti Ultimate, te onda instaliraš SAMO nužne drivere, a to su ti driveri od kamere i ništa više - od wirlesesa dolazi sa Windowsom, a od grafičke se automatski updatuje kad se updatuju Windowsi (znam jer sam baš maloprije to sve radio)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Toshiba satellite a500 instalacija operacijsko
CroIvo kaže...

ja ti preporučam da instaliraš nanovo Windows,

A ja tebi preporučam da pogledaš datum kad je čovjek postao.{#}

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice