toshiba qosmio x 500 ili acer aspire 8942g

poruka: 4
|
čitano: 2.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
što izabrati... toshiba vs acer

Planiram nabaviti laptop s najvećim ekranom u standardnoj ponudi jer mi treba zbog posla a i povremenog igranja.

Pretražio sam web i naišao na ove dvije serije modela koje imaju sve meni potrebne karakteristike i ono najvažnije ekran veličine 18,4". Radi se o seriji toshiba qosmio x 500 ili acer aspire 8942g. Govorim o trenutno najboljim modelima u ponudi obje serije i cijeni od 12.000 - 14.000 kuna. Molim vas za savjete za koji bi se bilo pametnije odlučiti. Imam jednu staru toshibu satellite s kojom sam zadovoljan u smislu trajanja i pouzdanosti, ali vremena se mijenjaju...

hvala na svim savjetima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: što izabrati... toshiba vs acer

Bok !!

lučajno sam imao bliski dodir sa jednim i drugim modelom !!

Kada bih kupovao za sebe između ova dva laptopa ja bi kupio sigurno TOSHIBU X500 zbog kvalitetnijeg vizualnog izgleda i čini mi se da može puno više trajati oda Acera !!

Detaljni test jednog i drugog modela imaš na: WWW. NOTEBOOKCHECK. NET

Pozdrav !!

17 godina
neaktivan

Znam. Hvala na odgovoru i savjetu. Pročitao sam veći dio recenzije za oba i nakon toga sam još u većoj nedoumici. Siguran sam da je Toshiba kvalitenija, ali...

Npr. Toshiba se zagrijava ko Gorenje pečnica, ali ima odlične zvučnike, i tako dalje i tako dalje. Volio bi da mi netko pomogne oko objektivne procjene onoga što je iza lijepe grafike plastike, blistavo osvijetljenih tipki, osjećaja na dodir i sličnih kozmetičkih elemenata, što često navode kao velike prednosti pojedinog modela. Tipa, toliko je glomazan i nespretan da ga nećete nigdje nositi, ali izgleda jako atraktivno i stajliš... ak mi stoji doma, kome se mogu onda hvalit kak izgleda.... dakle koja je mašina bolja, pouzdanija, kakva su iskustva s Acerima?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo čitam, jako sam zainteresiran bio za X500, 1920x1080 rezolucijom,..

I iskreno mislio sam vani kupiti, Austrija, Njemačka, pa čak Newegg, Amazon, ebay, ali ...

Ali pronasao sam po forumima da Toshiba ima problema s ekranom, da se vidi sjena pri dnu ekrana ..

E sada, većina kaže da nije to neki problem, da je zanemarivo, ali svakako uočljivo, no za tu cijenu, mora biti besprijekorno, .. ne znam u kojem je stadiju Toshiba, jer ne priznaju pogrešku, htio bih saznati je li to i na novim modelima, ali postovi koje čitam su vrlo novi, 1,2,3 mjesec ove godine :( Naime noviji modeli imaju manju rezoluciju od predhodnih, što nema logike, osim te da znaju za problem. No mene zanima postoji li model sa 1920x1080 koji nema problem, no čitajući okolo, nema :(

Što se pak tiče Acera dobar je, ali su mu malo poljuvali ekran, ali svakako je top model.

A evo i 2 linka o problemu:

http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=

http://laptopforums.toshiba.com/t5/Qosmio-Laptops/Q875-Fabrication-Issues/td-p/86316

I tako sam se nabrijao na 1920x1080, i konačno odlučio stvarno kupiti, i što sada :( 

Smatram da ti je grijanje najmanji problem, lako se kupi fan pad, postolje s ventilatorima, i problem riješen (nije nužno glasno, ventilator laptopa se ne će paliti do maximuma radi toga .., a laptop ugodan i hladan), e sada ja predlažem obično da se laptop drži na tome na stolu, a ne u krilu, i na deci i sl ...

Ja tipkam obično sa externe tipkovnice, i vanjskim mišem, samo u nuždi na onima od laptopa ..

Ali eto odredi si što i kako ti je važno pa odluči.

Ja sam imao lap sa 1680x1050 rezolucijom i sada ne bi išao ispod te, a opet ako uzmem 1680x945, mogao bi spojiti s TVom na veću rezu, dok gledam HD filmove i sl.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 0:30 (KovaZg).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice