Tipovi ekrana prijenosnika

poruka: 32
|
čitano: 7.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
"Zalba" na test jeftinih laptopa u broju 209

IMHO premalo pažnje je posveceno kvaliteti ekrana. Mislim meni osobno da kupujem takav laptop(do 3500 kn) bilo svejedno kakvu graf ima, jel škripi kad tipkam Smijeh i jedino na što bih pazio prilikom kupnje je kvaliteta ekrana.

Mislim u tekstovima se spominje kvaliteta ako je  ekran natprosjecno dobar, ali ja mislim da ste trebali u onaj nterosmjerni mjerac kvaliteta laptopa ubaciti i kvalitetu ekrana.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: "Zalba" na test jeftinih laptopa u broju 209

U tom rangu je to sve manje vise isto. Neces naci kvalitetan ekran do nekih 8000 pa i vise kuna.

16 godina

Ma nemoj :p ja imam hp 615 i izuzetno sam zadovoljan njegovim samsung led ekranom

mene samo smeta u tom testu mješanje friških i već pomalo pa pa modela, to se ne stavlja u isti koš :cheers:

p.s. i ne škripi dok tipkam, čvrstoča i izrada isto super za tu cijenu...

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 9:38 (Oldy).
17 godina
neaktivan

Ekran na hp 615 nije nista posebno. Tebi je dobar jer ne znas za bolje. Ja gledam u HP NC 8430 star 3 godine koji S-IPS matricu i kad sam stavio HP 615 pored to je da places. Kao sto rekoh do 8000 kn ne mozes traziti nista specijalno od ekrana. LED osvjetljenje nije nista specijalno i vise je marketinska fora. 

P.S. Upravo sam jedan HP 615 star mjesec i pol dana odnio na reklamaciju. Mrtav.

15 godina

pa nije ni normalno od tako jeftinih prijenosnika tržiti neke vrhunske ekrane,morali su na nečemu štediti da bi bili konkurentni

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
protjeran

promjenio sam desetke laptopa,ali nisam imao bolji-po ekranu-od ACER-a ! a koštao je oko 5.000 kn,što ja tada bilo od jeftinijih. a na 11000 kn ibm-u je crko nakon 13 mjeseci,a slika za k....

toliko. uvjerio sam se da bez probe laptopa nema kupovine. kažu u trgovini : nije znate formirana baterija. ok ,razumljivo,ali spoji ga na struju ili idem dalje. a ne izbrojim sve što imam dođem kući,ono mrak . mrak -jadno.

Z
15 godina

ja sam svog platio 5500 i zadovoljan ekranom,ne treba tržiti dlaku u jajetu

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
logic kaže...

Ekran na hp 615 nije nista posebno. Tebi je dobar jer ne znas za bolje. Ja gledam u HP NC 8430 star 3 godine koji S-IPS matricu i kad sam stavio HP 615 pored to je da places. Kao sto rekoh do 8000 kn ne mozes traziti nista specijalno od ekrana. LED osvjetljenje nije nista specijalno i vise je marketinska fora.

P.S. Upravo sam jedan HP 615 star mjesec i pol dana odnio na reklamaciju. Mrtav.

e stari pa ja imam 38 godina ej, ja da se nisam nagledao ekrana? ja sam napisao da sam iznimno zadovoljan, nisam očekivao to za te nofce, da je na tvom bolja sumnjam jer se sa led ne može uspoređivat jer je tvoj prvo 4:3 kocka, drugo žuta je slika u odnosu na ovu bjelinu, treće led ima puno ravnomjernije osvjetljenje, jer nema osvjetljenje samo iz jedne cijevi nego pod cijelom površinom, dalje: ne probija svjetlo na krajevima... trebam još? manja je potrošnja struje....

i da moj 615 je već 7 mjeseci tu ni vrag mu nije a stalno ga nosam sim tam :cheers:

sorry odličnu tj. cjelokupnu, normalnu vidljivost tj. čitljivost pod direktnim suncem nisam spomenuo? to sumnjam da tvoj ima, jer pazi ovaj ekran je po everestu iz 2008. tvoj lap je kupljen prije 3, ekran je još stariji jel?? malo se igraj po catalystu, nađi njegovu zadnju verziju i tak dalje i bliže...

nemoj starog konja učiti voziti ok???

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 13:53 (Oldy).
17 godina
neaktivan

Sam si pokazao da ne znas o cemu pricas. Prvo uporedjivati HP iz biznis serije placen 12000 kn sa s-ips matricom 16:10 odnosom stranica i mat povrsinom sa HP-om sa dna ponude sa glosy tn matricom je smijesno bez obzira koliko moj ekran bio star. S-ips ma koliko bio star tuce TN maricu ma koliko bila nova i sabilo kakvim pozadinskim osvjetljenjem. SMijesno je to uopste porediti.

Uostalom pogledaj review sto bih ti svakako preporucio prije nego postas o necemu. Ovako samo ispadas smijesan.

HP NC 8430:   http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3080

Bio je medju najboljim lapovima koji se mogao kupiti za pare.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 14:47 (logic).
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

pa nije ni normalno od tako jeftinih prijenosnika tržiti neke vrhunske ekrane,morali su na nečemu štediti da bi bili konkurentni

Apsolutno se slazem al pricati da je to nesto super je smijesno. Nije al je dobro s obzirom na cijenu.

16 godina

a jesam te pogodil u žicu?? mogel si ga platit sto tisuća, tak je kak sam gore napisal, moj lap ne valja, kamoli tvoj u današnje vrijeme.... bio je je prošlo svršeno vrijeme :p

idemo dalje....

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 14:20 (Oldy).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

O jel?

Ajd mi sada u cjenovniku nadji lap koji ima ovo:

C2D T7200 na 2 .0 GHz

Hdd 160

2 GB rama

ati X1600

1680x1050 S-ips

magnezijumsko kuciste

Hdd guard

pointing stick

citac otiska prstiju

TPM chip za hardversku enkripciju

čitač smart kartica

bluetooth

ambient light senzor

vrhunsku tastaturu

firewire

3 usb

com port

itd itd

Sada ima 4 GB rama i 500 GB hdd

Nemoj smetnuti sa ima da sam to kupio prije pune 3 godine

Gdje sad ovaj lap spada? U vrh ili dno ponude?

Kad budes radio na vrhunskom lapu onda se javi a taj HP je super za FB al na njemu da vrtis CS4 kao ja malo teze.

A to pametovanje ko je koga pogodio u zicu je za djecu. JA ti dajem argumente a ti meni djecije fazone. Provalio si se i sad se vadis.

I daj mi link gdje bilo koja TN matrica tuce bilo koju S-ISP matricu. Bilo kad proizvedenu.

I ti moras ici dalje jer je HP 615 bio dno ponude kad je proizveden a ja ne moram jos barem dvije godine jer je moj bio vrh ponude kad je proizveden a ni dan danas se nema cega stidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 14:49 (logic).
17 godina
neaktivan

Gledajte naravno da nece biti superkvalitetnih laptopa kao sta je nrp onaj u Dell XPS 16( mislim da se tako zove) ali sigurno postoje bolji i gori i u najnizem cjenovnom rangu. A ni visoka cijena ne garantira dobar ekran. Citao sam nedavno jedan review T400 di je sve super dobio ocjene osim ekrana.

0 0 hvala 0
16 godina

stari pusti teoriju i matrice, izađi van na sunčani dan i čitaj normalno na ekranu bez da zaklanjaš rukom, slika ti je prežuta za današnje standarde, imam lap iz 2005. vidim, nemaš osvjetljenu cijelu površinu jednakomjerno, itd, led je jednostavno novija i naprednija tehnologija, zašto si tako nedokazan??

drugo ja igrice ne igram nisam više u tom filmu, bio je film zvani commodore 64, schneider cpc464, amiga, playstation 1....... dakle staža imam,

treće imaš 4gb rama ali na koliko mhz?????? četvrto..... peto.....

ovdje ću stati jer ovo nije tema ove emisije.....

i na ćemu sam ja sve radio nemaš pojma, a sad i dalje odi trubi o teoriji, praksa je bitna...

odrasti....

p.s. ambient liht je šit ja ne volim da mi ekran potamni u tamnijem okruženju, magnezij-sko kučište mi ne treba za performance, otisak prsta isto tako itd, vidiš to su stvari za naivne da ti izvuku lovu, a više manje nepotrebne za sam rad na računalu, ja imam sirovinu ali sirovinu koja odradi sve što trebam ali za puno manje novca...

ende, kraj

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 15:26 (Oldy).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sasvim normalno citam vani ali ti na glosy ekranu mozes samo sanjati. A to praksa i teorija je vidim potkovana linkovima i cinejnicama i arguemntima moj tata je jaci od tvog.Ja nedokazan? Daj link i pokazi mi ono sto sam te pitao. Daj ejdan jedini link na kojem ej pokazano da je bilo koji tn ekran bolji od bilo kojeg S-IPS. Sa bilo kakvim osvjetlenjem. Daj link pa cemo pricati a sve dotle trolas bezeveze i samo pokazuejs da pojam nemas. Argumenti su tebi nepoznata stvar ocigledno. I kako ti znas koja je moja praksa?

Da zakljucimo tio tvrdis da je tn glosy ekran sa LEd pozadinskim osvjetljenjem superioran S_IPS matrisi sa mat povrsinom sa klasicnim pozadinskim osvjetljenje?

Hehhehehhehe

EPIC FAIL

NC 8430 http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3080

"The 15.4" screen in my opinion is very good. I went with the WSXGA+ (1680 x 1050) resolution because I like multi-tasking and fitting a bunch of stuff on the screen at one time.

I found the viewing angles to be very good. The horizontal viewing angles are impressive -- you could have a bunch of people huddled around the computer watching a movie and everyone would have a good view as there is very little distortion and change in color when viewed from the side. The vertical viewing angles are not quite as good; there is a sweet spot of sorts and if you move out of that sweet spot you will see the colors either become darker or lighter depending on which way you move it.

The screen also comes with an ambient light sensor that chooses the proper brightness based on the amount of light in the room, and it seems like it works pretty well. The screen is noticeably brighter than the ones found on the IBM T43, Dell D600 and Apple iBook G4. I ran a dead-pixel test and noticed no dead pixels. There is a very small amount of light leakage. The leakage runs the length of the bottom of the screen but is very minimal and no more than a few millimeters high."

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 15:37 (logic).
16 godina

anti glare si zaboravio? djete si ti, a trollat tj. poticati na svađu si počeo ti a ne nikako ja. EPIC FAIL :p

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehhehe

Ajd smijesan si. Nigdje nijedne cinjenice, linka ili bilo sta drugo sto potvrdjuje to sto pricas. Sve sto kazes je smijesno i jadno. A meni kazes odrasti. KAd budes radio na pravom laptopu javi se do tada samo ser..s. Adiooooooooooooooooooo

16 godina

ne fakat ekran je fantastičan što je je, 16:9 hd ready, led, anti glare, blješti, oštrina boli...

inače dobar ti test ali za ono vrijeme, tad još nije bilo led-a hahahahaha :p

ajd odem imam pametnijeg posla,

Doktore Petric dajte urazumite ovu djecu kojoj su tateki i mameki kupili prijenosno računalo, ovo nema smisla, hvala, cijenim!!!!!! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 15:46 (Oldy).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta je, ispod tvog nivoa je da dajes cinjenice kad je tvoje misljenje sasvim dovoljno. Daj link, cinjenice. A vidim i koje su tvoje teme ovdje ;)

Desktop, i pokloni ;)

Vrlo sirojk krug interesovanja. Ocigledno si strucnjak ;)

Hehehehhehehehehhe

I nije 16:9 vec 16:10 (matematika ti niej jaca strana a na stranu sto sam ti ja napisao da je 16:10 i sto si ti informisan i upucen pa si to znao i bez toga ;)),

Rezolucija je veca od HD ready ;) (HD ready je 1366x768  a ti izracunaj sam koliko je to manje)

Ne bljesti jer nijedan S-IPS ne bljesti ;)

Ostrina boli to je tacno al se to i trazi do LCD-a ;)

JEste star test al je smijesno sto tersta compaqa 615 i nema na netu ;)

barem ne u prvih par stra nicana googleu ;)

To je cudo tehnike pa se svi takmice da ga testiraju ;)

I doktor petric bi ti mogao reci al bojim se da ti se ne bi svidjelo to sto ti kaze ;)

Nemas blagog pojma o cemu pricas i svakim postom pokazujes to ;)

Brkas matricu sa pozadinskim osvjetljenjem ;)

Sta je, ode ukrasavati deskop ;)

Na svom ekrancicu samo wallpaperi lijepo izgledaju i to ako gledas u mracnoj prostoriji ;)

E da, sad gledam i vidim da su svi vrhunski monitori TN sa LED osvjetljenjem ;)

NEma S-IPS-a nigdje ;)

Koji strucnjak ;)

17 godina
neaktivan

Evo jos jedan clanak koji potvrdjuje ovo sto ti pricas ;)

http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php

Ukratko

Summary of LCD Panel Technology
  • S-IPS/H-IPS panels are generally considered the best all around panel type, but they are more expensive and very few are made. High end, expensive.
  • S-PVA/MVA panels offer better color reproduction and viewing angles than TN panels, have slightly worse response times than TN or S-IPS, offer the best contrast ratios, may suffer from color shifting or input lag and have higher availability than S-IPS panels. Mid range, fair price.
  • TN panels are very cheap and have the fastest response times, but suffer from inferior color reproduction, contrast ratios and viewing angles. Low end, inexpensive.

Ali sta budale znaju kad ti imas toliko iskustva ;)

16 godina

ne fakat ekran je fantastičan što je je, 16:9 hd ready, led, anti glare, blješti, oštrina boli...

ovo je: opis mog ekrana!

ali, naravno da bar zbog 'led' u tome nabrajanju, ti to primjetio nisi jer glavno da melješ o ekranu kojeg je vrijeme pregazilo kao i pisaču mašinu odprilike.....

ja nemam tema ja sam tu btw, ponekada, pročitam tu i tamo što me zanima, jer bug-ovci svoj posao znaju....

ostavim poneku poruku tek toliko da ostavim pa makar to bio i desktop to mi je najlakše,

ne natječem se za top rated poster-a, ja imam i real life, a ti, ako si tu stalno ga očito nemaš...

i ne znam, ali sad možda i znam jer vidim da se voliš svugdje petljati, si uopće ušao u temu u kojoj se radi o prijenosnim računalima nižeg cijenovnog razreda ako ti isti ne posjeduješ niti te kao takav zanima? bojim se da imaš pomanjkanje inteligencije, godina ili mudrosti...

za sve te linkove koje si naveo ću reči samo jednu rečenicu, i na plotu piše pifka, a naravno da nije....

dr. petric meni neće vjerujem ništa reči jer sam dugo dugo u tome svemu od djetinjstva kao i on, mi smo tu negdje po godinama pa on jako dobro zna i razumije što ja to pišem, to ti dođe sa godinama...

inače se zaista ispričavam svim kolateralnim žrtvana ovog prepucavanja, s moje strane namjerno bilo nije, živjeli. pozfrav!! 

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uuuuuuuuuuuuuuuu

Onda mora da si ti neki doktor ;)

Za racunare nisi a sad je pitanje za sta si ;)

Jel to ista specijalizacija kao dr nele, dr dree i sl.

;)

I da, ja dobio 7 TU ti nijedan ;)

AL nema veze sta ljudi znaju ti si ipak doktor ;)

Tebe i jos par da nema trebalo bi izmisliti inace bi forum bio dosadan i previse strucan. Unsite dozu humora i neozbiljnosti ;)

P.S. Petric je mladji od mene pa ako ste tu negdje onda si u pravu znanje dolazi sa iskustvom  al ne brini naucices ;) ;)

P.S.S. Njegovo dr nije isto sto i dr. al naucices i to, ima vremena samo pazi sta starije cike pricaju i uci ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 16:40 (logic).
16 godina

Bože koji si ti idiot, a niti hrvatski ne znaš kamoli što drugo, nikada ti ekran hp-a 615 nisi vidio, a jednom kad kupiš notebook sa led lcd ekranom ćeš mi doči reči da bio si u pravu bolji su, onda ću te sterati u krasni hurac! :p

eto ti malo btw što moj notebook može:

Nikola :
08/02/2010 u 13:55

ja imam ovaj laptop i mogu vam reci da sam se cak i zacudio koliko je dobar s obzirom na njegovu cijenu i perfomanse.. na njega sam cak instalirao igricu Call of Duty 4 i mogu vam reci da je bez problema fura.. a vidio sam dosta laptopa i stolnih racunala koji imaju problem sa tom igricom jer igrica je strasno zahtjevna..
medi :
29/11/2009 u 13:49

Compaq 615 NX557EA AMD Athlon64 X2 2.1GHz 1024MB 160GB DVDRW 15.6” WXGA
Vec sam instalirao Call of duty 4 i NFS Undercover i obe igrice rade
odlicno na nekim medium podesavanjima. Planiram da mu uskoro dodam jos 2gb
ram-a i onda sam miran na duze vreme. Sve preporuke!Usput, danas sam dodao
jos 2gb na mom laptopu i sad prosto gazi sve igirce, cak i gta 4 moze da se
igra!—–Prenosim vam samo dio zapazanja kupaca jeftinog laptopa sa
grafikom HD3200 koju ste u vasem prirucniku tako olako izbacili iz svih
prica o igricama.I ja ovaj model kupujem pa mozda se opet cujemo a za
prirucnik vam zahvaljujem i zaista sam ga sa paznjom citao.Pozdrav iz MNE

While the HP Compaq 615’s main attraction is the price, it has several features worth mentioning. Its build quality is excellent, nothing less than what you’d expect from the HP brand. It has built-in security features considered as necessities in business computing.We’re also fond of its bright and sharp HD display.

The Compaq 615 offers a limited selection of important features needed for business processing. It has a speedy AMD Dual Core Processor that makes the device capable of handling regular business computing tasks. The 15.6-inch HD display provides clear and bright images as it is powered by the ATI Radeon HD 3200 graphics card. Mobility and connectivity is chiefly dependent on Bluetooth and WLAN. While there is a card reader, a DVD burner and a webcam installed, its ports are limited — only USB and VGA ports are available.

:p

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 5:00 (Oldy).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno da ne znam kad sa srbin i pricam srpski ;)

TI ga znas al ko da ne znas kad valjas gluposti i samo zabavljas raju ovdje ;)

A sjecas li se ti ko ovo nedavno rece ;)

"drugo ja igrice ne igram nisam više u tom filmu, bio je film zvani commodore 64, schneider cpc464, amiga, playstation 1....... dakle staža imam," by oldy 11.04.2010 15:22

A sto se tice toga da ne znam o cemu prica cinjenice su ovo:prodao ih jedno 20 komada, juce ujutro bio mi na stolu pored mog laptopa.

KOliko i kojih laptopa sa S-IPS  ekranom si ti vidio i koristio. Daj model.

Evo jos jedan clanak koji potvrdjuje ovo sto ti pricas ;)

http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php

Ukratko

Summary of LCD Panel Technology

• S-IPS/H-IPS panels are generally considered the best all around panel type, but they are more expensive and very few are made. High end, expensive.
  • S-PVA/MVA panels offer better color reproduction and viewing angles than TN panels, have slightly worse response times than TN or S-IPS, offer the best contrast ratios, may suffer from color shifting or input lag and have higher availability than S-IPS panels. Mid range, fair price.
  • TN panels are very cheap and have the fastest response times, but suffer from inferior color reproduction, contrast ratios and viewing angles. Low end, inexpensive.

S-IPS/H-IPS-High end, expensive

TN panels-Low end, inexpensive.

Kao sto rekoh nekoliko puta svaki S-IPS je bolji od svakog TN-a bez obzira na pozadinsko osvjetljenje. Vidljivi ugao kod TN-a je katastrofa. NA IPS-u je 178 stepeni.

Daj jedan jedini link na kojem bilo ko bilo kad kaze da je TN bolji od S-IPS-a. bilo ko, bilo kad bilo gdje. KAd si vec toliko u pravi nece ti biti problem da to nadjes zar ne ;)

Ako to nadjes ja ti se ovdje javno izvinem pred svima i priznam da  si ti kralj, car, prvak u skoku u dalj za hardware na bug forumu ;)

I jos nesto. 506 forumasa je procitalo ovaj thread a niti jedan jedini se nije slozio sa tobom ;)

Cudno zar ne ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 8:59 (logic).
17 godina
neaktivan

Evo malo linkova koji pricaju oS-IPS panelima dok ti nadjes linkove koji potvrdjuju tvoju teoriju ;)Iako ce to potrajati jer to ni google ne moze naci ;)

"I am often asked for a recommendation on what type or brand of LCD monitor offers the best picture quality, to which I usually just suggest an LCD that is manufactured with an IPS based panel"

http://www.pchardwarehelp.com/guides/s-ips-lcd-list.php

Najjeftiniji 300$ a to je pola tvog lapa ;)

Pazi ko sve ugradjuje te panele u svoje top pproizvode:

apple, dell, eizo, HP,  LG, nec ali sta oni znaju

Oldy je njima trebao reci da je TN extra samo dodaju LED osvjetljenje i to je vrh ;)

15 godina

Ovo je prestrasno, citam temu i ne mogu vjerovati kako su neki ljudi nedokazivi...

@Oldy - ne mozes tvrdit da je tn ekran sa LED osvjetljenjem bolji od S-IPS sa starim osvjetljenjem...nikako, nikada. Postoji razlog zasto S-IPS matrice ugradjuju samo u skuplje modele...jer malo ljudi ima zahtjeve za takvom kvalitetom i kupuju ga oni kojima je to jako bitno i oni koji jednostavno zele najbolje. Led osvjetljenje - nula bodova u odnosu na S-IPS matricu. To mozes usporedit sa autima....donekle...npr imas neki, nije bitna marka, fini auto, visoke klase, jak motor, udoban, brz, stabilan, pouzdan, kvalitetan - to ti je S-IPS matrica. A s druge strane imas TN - neku kramicu stariju, kojoj si mozda nabiooneki jaki motor i nabrijao je, i koja ce mozda na prvi pogled bit fantasticna - ubitacno ubrzanje, leti ko luda i tako, ali kad se malo smiris pa skuzis da sve nesto skljocka, skripi, stabilnost nije bas neka, ni udobnost, na duge voznje da ni ne pomisljas...onda skuzis da je ovaj drugi daleko bolji, i onda skuzis sta je kvaliteta.

Ja ne kazem da je TN losa, ili da nevalja, naprotiv, ogromna vecina monitora, bilo u laptopima bilo za desktop je TN matrica, i ovisno o elektronici, ossvjetljenju i ostalim stvarima oni mogu biti od gnjusno losih do iznenadjujuce dobrih. Ali ni najbolji primjerci TN-a se ne mogu mjerit sa S-IPS. cast izuzecima, mislim da sam mozda 2-3 vidio da sam morao dobro razmisliti jel to S-IPS ili TN. Ali onaj na tvom laptopu to jednostavno nije, prodao sam 610-ki i 615-ki i vise nego dovoljno, i po instaliravao winsa i programa na njih hrpu, tako da znam o cemu pricam. Oni imaju ise nego solidan TN ekran i to je sve, shiny su i vivid naravno, kad su "postakljeni" i ja znam da to predobro izgleda, ali S-IPS ekrani, pa cak i konkretno na modelu o kojem logic prica...je uvjerljivo bolji za rad, za duzi rad, za otezane svjetlosne uvjete itd itd...u svakom pogledu. I to nova ili stara vrsta osvjetljenja nece nis promijeniti.

I daj sagledaj stvari realno a ne samo tupit svoje i nikome ne dat za pravo, ko dijete. Ja sam vise od 10 godina kompjuterima i popratnom sadrzaju na ozbiljni nacin, a komp prvi sam dobio pred vise od 15 godina, i znam dosta, ali to je jos uvijek malo u odnosu na to koliko "zna" Forum. Svako malo od ljudi i postova ovdje naucim nesto sta nisam znao...a sve samo zato jer ne trollam i ne spamam bezveze i ne tupim svoje ko konj, nego tu i tamo i poslusam sto drugi imaju za rec, pa ako mi nije bas sjelo se malo pomucim i dodatno informiram pa onda nesto i naucim. Bitn oje da dopustis da si i ti u krivu, a ne uvijek u pravu.

U svkakom slucaju cini mi se da je "tema" otisla u skroz krive vode, pa da bi tu najbolje dosao jedan LOCK...da se ova prepucavanja prekinu

EDIT: @logic - da, ova 2-3 modela TN matrice koje su stvarno extra extra blizu IPS-u su bili klasicni monitori...na laptopu jos nikad nisam vidio neki TN da je dosao blizu IPS-u

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 9:34 (miki1981).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja se time bavim 15 godina i isto tako ne mogu vjerovati sta ljudi pricaju i na kakve marketinske fore padaju. S-IPS je vrh i to je to. NAravno da je TN odlican i za 99% uredjaja sasvm dovoljan. AL kad jednom probas S_IPS onda je to jednostavno jadno kad uporedis. Imam 22" AOC F22+ full HD monitor na stolu i to je meni odlicno al kad upalim lap jednostavno nije to to. AL ja pisem ovoliko ne zato da pokazem da sam ja uvijek u pravu vec sto me zabavljaju ovi likovi koji ne odstupaju i ni sto linkova, forumasa, TD i sta sve ne ne mogu uijediti da nije u pravu ;)

Stvarno se trudim da budem kostruktivan i da pomognem onima koji traze pomoc i kojima mogu i znam pomoci al ovakvi su legende. Jednostavno zabavljaju me ;)

A ove sto si vidio da se kvalitetom priblizavaju S-IPS matricama su vjerovatno od jacih proizvodjaca al sigurno ih nisi vidio u lapu od par stotina eura kao sto je HP 615. KAd vec pricamo o 615 nije los lap za te pare al jednostavno to je dno dna ponude. I moj je HP al to je drugi svemir. I po cijeni i po svemu ostalom. Koliko para toliko muzike. Lijep pozdrav

P.S. Mala opaska sto se tice LED backlight-a. Toce pokazati svoju punu snagu tek i samo kad bude jedna LED na jedan pixel pa ce na taj nacin dinamicki kontrast doci do izrazaja i prikaz crne ce biti dosta bolji. SVe dotle je to malo poboljsanje al nista spektakularno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 10:52 (logic).
16 godina

Ne ne igram igre ali ti hoću pokazati da koliko god jeftin bio može nešto čemu se ne nadaš kod kupnje, sa tvojim u ono vrijeme za 12.000kn si znao što možeš igrati, a igre su ono što najviše optereti resurse, moj je mene puno puta iznenadio, tvoj pristup je kriv što si uletio u temu o niožem cjenovnom rangu i počeo sprdati moj notebook koji mi je i više nego dovoljan za sve što obavljam a i znam da je i takav bolji od mnogih pa i stolnih znajuči što sve ljudi imaju kod kuće, i počeo se hurčit je moj je 12.000kn bla, bla, onda odi s njim u temu o skupljim pa se hurči, ja samo tvrdim da ja sad i na suncu mogu pročitati normalno što piše na ekranu što na starom mat ekranu ne mogu jer moram zaklanjat rukom, stari je sony ovaj je samsung, dalje tvrdim da je ovaj bolje i ravnomjernije osvjetlje, te da vidim dovoljno veliki pomak u čitljivosti i radu na ekranu koji ima led pozadinsko osvjetljenje posebno u notebooku ove cijene koji je uz to i solidno izrađen, i kojem da ode ovaj ekran bi tražili i 4000kn na servisu da ga zamjene, za što kupim cijeli notebook, uostalom prije 3 godine kada si ti kupovao su bile takve cijene, i ovaj moj da je onda prodavan nebi sigurno koštao 3700kn jer onda za te novce nije bilo ničega,

i drago mi je da je kolega miki između ostaloga napisao da ima ekran koji predobro izgleda ovako 'postakljen'  jer ga ima! Mislim da isti ide i u probook seriju tipa 4510, gdje postoji i verzija 17,3" 1600x900 na tipa 4710, a da mi je ovaj ekran bolji i od predhodnih na hp-ima s omjerom stranica 4:3, gdje na suncu ne vidim ništa pročitati to isto tvrdim, dakle da zaključim ako je riječ za ove novce mene je iznenadio u puno toga pa eto može i ovako jadan u dodatan ram valjda da popuni i drugi slot pa počne raditi u dual chanell zavrtiti i gta4, cod4 a vidio na youtube i crysis nekako ide, nabrajam zahtjevne igre ne zato što ih igram, ne igram, znači može nešto što tvoj od 12.000kn ne može vjerovatno, eto što da ti kažem, i nisam znao da si srbin samo si mi bio čudan u nekim rečenicama, pozdrav!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 13:54 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo nigdje nisam pljuvao nista. Samo sam rekao da taj ekran niej nista posebno i nije. Odlican za te pare al da je nesto poebno nije. To je dno ponude i tako se  i prodaj i naplacuje.

Drugo ja nigdje nisam spomenuo igre i ti si ih prvi spoemnuo i to da ne igras i onda izvadis citat gdje neko negdje kaze da na njemu igra COD 4.

Trece. Nemas pojmama kakav je ekran na mom lapu a uporno govoris da on nesto ne moze ili da ne valja. Pricas o nekom iskustvu. Nekoliko puta si rekao da je tvoj ekran koji je tn sa LED bolji od S-IPS ali to nigdje nisi potvrdio nicim. Samo da imas neko ogromno iskustvo a izrekao si netacnosti nekoliko puta. Pojma nemas. KAd vidis S-IPS onda ces znati o cemu pricam i ja i ostali. Citljivost na suncu je odlicna na mat ekranima.

cetvrto. Ti sad spominjes svoj stari mat ekran i nigdje ne spominjes matricu. TN matrica je inferiorna S-IPS matrici bi taj TN glosy ili mat, imao on LED ili lampu. Inferioran je. Low end. To je cinjenica koju potvrdjuju bezbrojni linkovi na netu.  DAo sam ti nekoliko linkova gdje se to potvrdjuje a ti meni niti jedan gdje pise suprotno. Mozes ti biti extra strucan i pun znanja ali dok ovako pricas na forumu ispadas smijesan i glup. Kad nesto tvrdis onda navedi izvor toga ili to potkrijepi nekim cinjenicama koje nisu izjava nekog lika na forumu i tvoja izjava. TI si niko i nista i tvoja izjava nije nista bolja od moje ili bilo cije druge i to je djecija prica moj tata veci od tvog. S tim da ja ovdje ipak imam neku reputaciju dok ti bas i ne. Al svejedno potrijepi dokazima. Tvoj stari lap nije nista relevatno kao ni novi. A to kako zgleda ekran postakljen sam ti i ja rekoa jer sam ga juce drzao u rukama i radio na njemu porpilicno sati tako da nija nisam pricao napamet. S tim da sam ja direktno uporedio TN i S-IPS matricu barem nekoliko stotina puta na nekoliko stotina monitora i odgovorno tvrdim da niejdan TN monitor ne moze potuci S-IPS matricu. A LED sam po sebi ej super kad se dodje na nivo da je jedna LED na jedan pixel. SVe dotle je to bolje al nista spektakularno.

I jos nesto, nijedan postakljeni ekran ne moze imati bolju citljivost na suncu od mat ekrana. ni su postakljeni da naizgled poprave repodukciju boja i tu su da zavaraju kupca. Nijedan profi monitor nema postakljen ekran ili ako ga ima (jedan xerox cini mi se) ljudi su kukali zasto to ima. Znaci 99% profi monitora su S-IPS matrica i uglavnom sa mat povrsinom. To dovoljno govori o kvalitetu.

I sto se mene tice EOD jer jednostavno nisi zanimljiv za razgovor i od tebe ne mogu nista nuciti. KAo sto postovani kolega gore rece dosta znam a ako nesto ne znam ili posumnjam u neciju izjavu prvo se raspitam i o nda komentarisem ili naucim a ti govoris "to tvoj vjerovatno ne moze". Ja ne koristim vjerovatno kad nesto tvrdim vec tvrdim zato sto nesto znam ili potvrdim relevantnim linkovima. A ti pretpostavljas. A znas sta kazu za pretpostavku...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 14:16 (logic).
16 godina

nevjerovatan si ja jedno a ti uporno ips, ips kao papagaj, daj malo čitaj što pišem, kako nisi pljuvao kad si na moju konstataciju da ima odličan ekran uletio moj ips je bolji moj ips je bolji tvoj ne valja, pa gdje si vidio ips u notebooku od 3700kn?? nisi trebao napadati pa do ovoga nebi došlo, sad opet napiši moj ips je bolji, i da imao bi ti od mene dosta toga naučiti jer i ja znam puno toga bilo bi glupo da ne znam a već mi je skoro 40 :p

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 14:29 (Oldy).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice