Savjet za kupnju laptopa?

poruka: 56
|
čitano: 14.807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Savjet za kupnju laptopa?

jesu javili ista iz superbita? :D

17 godina
neaktivan

-mislim da je najbolje sad malo pricekat sa kupovinom, sad ce lagano u sve laptope i7 i usb3.0 . 

Netreba nista kupovat na slijepo, barem neki review da se pojavi na netu.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sad sam pogledao e-mail, pise da su do kraja dana (mail je stigao oko 5 popodne) ostala jos 2 laptopa. Nova posiljka je za 15-20 dana, pozurite! Cijena je tocna.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
Glamdring kaže...

-mislim da je najbolje sad malo pricekat sa kupovinom, sad ce lagano u sve laptope i7 i usb3.0 .

Netreba nista kupovat na slijepo, barem neki review da se pojavi na netu.

Pa ovaj Asus n71ja ima 1 usb 3.0 prikljucak. A sto se tice i7, izgleda da se on previse grije kad se optereti, pa lagano spusti frekvenciju na minimum kad se ugrije... Bar je to slucaj kod della 1557 za koji sam citao review i za jos jedan laptop s tim procom koji sam citao. Ja sam se na kraju ipak odlucio za Asusa, najbolja graficka, izgleda mi predobro, dobar proc. Jednostavno mi se neda vise misliti, pa sto bude.

16 godina
neaktivan

Sestra mi javlja da joj je danas stigao Acer 7740G iz Superbita. E bas da vidim kak bu radil...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Los Sam, kakvi su dojmovi, ljudi su nestrpljivi, daj podijeli iskustva.

15 godina
neaktivan

i ja jedva cekam da nesto napises o tom laptopu ... al detaljno onako ... razvuci to :D

Ima li tko prodati 2gb ram 800mhz ddr2 ? pm me !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Radila mi seka do 8 sati, sada mi je poslala neke slike nakon sto je uspostavila windowse i net konekciju.

Slike nisu bas neke kvalitete, slikane su mobom po noci.

Sada cu dati kraci njen osvrt.

Veli da je laptop prelijep, kombinacija crne, sive i tamnoplave boje. Kuciste joj djeluje cvrsto, ne macka se, eventualno bi se mogao poklopac. Touchpad, odnosno tipke su krute pa se moraju jace stisnuti.

Tipkovnica joj djeluje jako dobro sto se tice rasporeda tipaka, ugodna je za pisanje, one strelice su mini-me sto je cudno. Smatra da je izmedju tipaka preveliki razmak te su kao na postolju pa je to mamac za prasinu.

Sto se tice ekrana jos nije uspjela postaviti nativnu rezoluciju, valjda je do drivera ili njenog nesnalazenja. No, cini joj se da je presvjetao ekran kada gleda iz razlicitih kuteva.

edit: instalirala ati drivere, rezoluciju je postavila u nativnu, vise nema bljestanja i slika je jako dobra.

Windows je izgenerirao drivere prilicno dobro, pa ima dva nebitna za nju upitnika u DM, a ticu se etherneta i pci scc.a.

Ima na stranici od acera drivera pa to ne bi trebao biti problem.

Ima drivera za ati i intel vga koja je integrirana i bila bi cool shema da se moze koristit samo integrusa kada je na bateriji.

Zagrijava se svega malo kod hladnjaka, a vent radi neprimjetno. Nije bas da ga je preopteretila, rad se svodio na instaliranje svega i svacega.

Ak se nes sjetim jos napisem...

Imam prekosutra ispit, a sutra putujem pa je pitanje kada cu moci dati veci osvrt.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 1:42 (Los Sam).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina

Ja ipak ostajem pri asus-u. Ovaj laptop je po izgledu, tipkovnici, i cini mi se vecini stvari slican, skoro identican jednom aceru kojeg sam bas jucer isprobavao, i iako je lijep, nije me odusevio. Tipkovnica fora izgleda, ali je neprakticna, tipke bas kao da lebde, izgledaju "lako ispadajuce, touchpad dosta los, tipke touchpada prekrute... žnapominjem da ne govorim za ovaj laptop, vec za 5738zg, ali po slikama izgledaju skoro identicno, tipkovnica, touchpad... Asus je moj izbor definitivno, bez obzira sto je skuplji vise od 1000 kn.

16 godina
neaktivan

Vrlo vjerovatno se radi o "istom" kucistu jer bi sve serije 57xx trebale biti takve koliko je meni poznato.

Tisucu i pol cuna nije mala stvar te asus i acer nemogu imati istu publiku. Svojom cijenom su u razlicitim kategorijama...no, slazem se da on gotovo i nudi toliko koliko kosta extra. No tom logikom se dodje do lapa 10k, ako on nudi i7, gtx260, 3g gare...jer pokriva dodatno ulaganje sa dodatnom kvalitetom.

Zato se prvo postavi budget, a onda gledaju junaci i ne odmice se od njega.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Los Sam mozes li mi reci koji je ovo model Acera?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa pise ti u postu iznad osvrta, radi se o Acer Aspire 7740G.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo review na engleskom

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...
...

Jeli možeš dati jedan pravi, ''muški'' review, s igrama, benchmark-ovima i slično? Malo da vidimo kako se ponaša u igrama, koliko mu traje baterija (ne dok igraš, nego normalno :D ),...

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
neaktivan

Trenutacno ne posto sam 70km udaljen od nje, ali prvom prilikom cu nes iskemijati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo da vas obavijestim u vezi Acer Aspirea 7740G. U Superbitu ga više nemaju, maknuli su ga iz ponude jer je sve rasprodano, a nova pošiljka stiže tek u 4. mjesecu.

Citat:

''Model smo maknuli iz ponude budući da je sva količina rasprodana. 
Nova najava dolaska je u četvrtom mjesecu uz naznaku da bi ga mogao zamjeniti model iz serije Aspire 7741G.
Za sada nemamo točnu informaciju koji model na kraju dolazi na tržište.''

Znači, možda ga zamijeni 7741G, a za taj laptop nema puno informacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još nitko nije napisao koliko se to grije...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Još nitko nije napisao koliko se to grije...

Čekamo Los Sama da napiše ''pravi'' review

15 godina
neaktivan

Oce li brzo taj review :D

16 godina
neaktivan

Haha vec sam mislio da ste zaboravili :D Evo nes malo u 2 ujutro za mase.

Nemam vremena za ista ozbiljno, krenuo sam kao nes pisati, ali uglavnom se sve svodi na ono sto sam prenio od sestre.

Iznenadjujuca kvaliteta izrade, odlicna tipkovnica, pretvrde tipke na touchpadu sto je meni najveci minus kod njega, odlican dizajn, mackav poklopac koji je mekan pa se pod prstima moze udubiti, naravno samo trenutacno, odlican ekran s obzirom na cijenu, makar je glossy jako se dobro vidi na svjetlu te su boje realnije nego recimo na mom hp-u 6830s, kutevi gledanja sa strane su jako dobri, gore-dole ne bas. Ima odlican sustav hladjenja, ali i same komponente se ne zagrijavaju toliko pa se vent pali samo kod zahtjevnijih stvari.

Bateriju nisam testirao. Svidja mi se sto je adapter od napajanj u L na pocetku pa ga nemres tako lako shebati. Mislim da su svi usb portovi sa lijeve strane ili barem 3 sto je odlicno posto s desne strane ordiniram misem pa mi ne smetaju kao na hp-u koji ih ima nisko dolje.

Naisao sam na problem kada sam ga prikljucio prek d-suba sa lcd-om jer mi se stalno prebacivala rezolucija/palio-gasio ekran, sto nikako nisam uspio srediti, a nije mi se dalo sa tim prckati jer cu probati sa hdmi kabelom kada dodje. Uostalom cekam da danas izadje catalyst koji bi trebao imati mobility drivere nakon dugo vremena.

Performanse nisam bas testirao jer nisam imao vremena, a nije mi se dalo instaliravati igre koje bi onda ubrzo brisao.

Samo sam ga provukao kroz cmark 06 i WEI sto mozete vidjeti po slikama.

Uglavnom, ljubomoran sam na sestru, sredio sam joj daleko bolju stvar nego sebi i apsolutno ga preporucam svima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.3.2010 1:58 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trebaš stavit neke igre, šteta da takva mrcina služi samo za Office i internet. Nauči je igrat CoD online, ili joj otmi laptop. :D
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

ozbiljno razmišljam o kupovini laptopa, i zapeo sam bio za acer7740G s i5 procesorom, ali sam onda po forumima nailazio kako ima dosta problema u vezi tog lap. Onda sam vidio da je izasao i 7741 G pa me interesuje ima li igdje recenzija za taj????

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

...

lol ... moj komp u WEI ima 5,9 samo 0,1 bolje od tog laptopa ... mmmmm :)

Procesor : 6,4

Memory : 6,4

Grapichs : 7,4

Gaming Grapichs: 7,4

Hard: 5,9

- Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan -
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 20:22 (rebelsy).
15 godina
neaktivan

Bokk, kupujem laptop pa imam pitanje vazano uz procesor prijenosnih računala.

Kakva je razlika između ovih procesora: INTEL CORE DUO 2,20 GHZ, INTEL CORE i3-330M PROCESOR, INTEL CORE i5-520M PROCESOR

ili pak INTEL CORE i7 620M. Meni je rekao prodavač da su ovi bolji kaj imaju i3, i5 ili pak i7 (I SKUPLJI) pa ak mi neko more objasniti de je tu fora. Hvala

darko

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
themain.x kaže...

taj mikronis očigledno ima neki tal sa tim šrotom od hp-a.... em su plastični, em su ružni, a navodno da se skoro trećina vraća na servis radi pregrijavanja..

a za tu paru dobiti samo Gt320 grafiku je stvarno jadno!!!

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-320M.25099.0.html

16 godina
neaktivan
vulaa kaže...

Dakle molio bi savjete onih koji poprilicno prate cijene i performanse laptopa, dakle jedan lap od 6000 do 7000kn?

svaki prijedlog savjet je dobrodosao ;))

JA o jednom razmišljam jako je dobar nije los !!!!! pa pogledaj Acerov i dobar za igre, ima puno hard disk prosstora.......

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1013145

Sad ja mislim da on ima dva ventilatorića hlađenja kako vec...xD za proc i za grafu!! jer mu treba, i mozes u krilu igrati igre!! 6 ćeliska baterija mislim vise da je kućni i oko kućni tip nego za putovanja ti odluci!!!!

vorpen
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 19:49 (ris).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice