{Review} Lenovo ThinkPad T400

poruka: 1
|
čitano: 10.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
{Review} Lenovo ThinkPad T400

Evo, prije neki dan (točnije 12.10. ove godine) dobio sam u ruke kutiju - i otvorio a ono laptop (notebook), kako god hocete, i ono Lenovo Thinkpad T400.

Nisam do tada pratio laptope, otisao sam prvo na net vidjet cijenu laptopa i karakteristike, naravno - i ostao sam zacuden (otisao na portal nabava.net - i dobio ovo), ugl, ako vam se ne da citati, varijanta cijena laptopa se krece od oko 9 000 kn do nekakvih 16 000 kn, sto je stvarno puno za moj ukus.

Spec:

Intel Core2Duo @2.26 GHz

4.00 GB RAM-a

ATi Mobility Radeon 3400 series - 256 mb video memory

Wi-Fi

Bluetooth

DVD pržilica

80 GB HDD

Čitač otisaka prsta

Sto se tice konektora ima:

- 3x USB

- VGA konektor

- mrežni konektor

- konektor za slušalice i mirkofon

Solidan broj toga, po mom ukusu malo malo USB-ovaca, ali dovoljno za notebook.

Windows Vista Bussines - 32 bit

Laptop radi fenomenalno, baterija traje i do 3:30 sati sto je stvarno puno (govorim sa uključenim wi-fiom, i "balanced" postavkama - Vista ima poseban "editor" postavki kod notebooka). Brzina otvaranja aplikacija je odlična, jednostavno imam osjecaj da nikada nije zagušen, da uvijek ima jos snage - jednostavno prvi laptop kod kojeg sam dozivio tako nesto. Tipkovnica je mekana, mozda malo premekana za moj ukus, no moze se normalno tipkati i duzi tekstovi - mozda bi to istaknu kao jedinu manu (no to i nije tolka mana, kada je tesko ocekivati ergonomiju tipkanja kod laptopa općenito - dodatna usb tipkovnica ce svakako rijestiti problem). Ekran je naprosto odličan, 14'' ekran s 1440x900 točkica s završnom mat podlogom naprosto zadovoljava u svakom pogledu (jos nazalost nisam probao niti jednu igru zavrititi - o tome ce biti updajt post), ali kvaliteta ekranskog prikaza sto se tice rada u Officeu, gledanja nekakvih filmića, pregledavanja interneta i sl. je odlična.

Zaključak: Kolko para tolko muzike. Jednostavno ovaj laptop se u nijednom pogledu ne moze mjeriti sa starim mojim Acerom, od kvalitete izrade, završne obrade, odabira komponenata, dotjeranosti stvari općenito. No tu je i "teza" cijena koju si svatko nece moci priustiti. Dvoumica: uzeti ovako nesto ili PC? Ovisi o potrebama, ovaj laptop mozda veličinom ekrana ne, ali ostalim karakteristikama može biti dostojna zamjena stolnom računalu - cijena je naravno jedini faktor koji ce vas mozda sprijeciti u kupnji.

Par fotkica s neta, nazalost nisam jos ga uspio slikati - mobom nisam htio, a fotić sam posudio.

EDIT: Nadam se da sam nekom pomogao ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 22:37 (Sonny).
Moj PC  
2 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice