Procjena porasta performansi zamjenom procesora

poruka: 6
|
čitano: 1.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Trenutno stanje je:
Intel Core Duo T2050 1600 MHz FSB 533MHz 2MB cache

2x 1 GB DDR2 667MHz KingMax koji zbog procesora rade na 533Mhz

ATI Mobility Radeon x1600 256MB

U biti, procesor mi je po mom mišljenju usko grlo jer ima prenizak radni takt, ograničava memoriju na 533MHz i kladim se da i grafičku ne može dovoljno filati.

E sad, razmišljam o promjeni procesora, pronašao sam T2500 dost povoljno pa ne znam što bih očekivao.

Kakvo bi stanje bilo s:

Intel Core Duro T2500 2000MHz FSB 667MHz 2MB cache

2x 1GB DDR2 KingMax 667 MHz

Mobility x1600 256MB

?

Isplati li se razlika 200 Kn?

Kolika je vaša procjena porasta performansi?

Bitno mi je za svakodnevni rad (iako je i T2050 za to sasvim OK) kao i za starije igre tipa CoD4.

U biti najviše me kopka CoD4 kojeg volim igrati onLine a trenutno mi laptop baš i ne daje dovoljno frejmova po sekundi (tojest previše varira, od 25 do 80)...

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa dobio bi nekih cca 25-30fps u najboljem slucaju. Definitivno bi osjetio bolje performanse, ne samo u igricama.

Ja ti predlazem da uzmes vise od 2GB RAM-a, jer osim sto imas 7-cu(koja je malo zahtjevniji OS bar za lap topove) imas i (kao vecina laptopa) integriranu graficku, koja ti također posuđuje memoriju od radne memorije, i to do 384Mb(mislim). Dakle 3gige ili 2x2 dual channel da ne boli glava.

BTW: koliko ti sad bude fps?(cod4) pitam jer i ja igram

Google is NOT your friend!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Procjena porasta performansi zamjenom procesor
passat kaže...

Pa dobio bi nekih cca 25-30fps u najboljem slucaju. Definitivno bi osjetio bolje performanse, ne samo u igricama.

Ja ti predlazem da uzmes vise od 2GB RAM-a, jer osim sto imas 7-cu(koja je malo zahtjevniji OS bar za lap topove) imas i (kao vecina laptopa) integriranu graficku, koja ti također posuđuje memoriju od radne memorije, i to do 384Mb(mislim). Dakle 3gige ili 2x2 dual channel da ne boli glava.

BTW: koliko ti sad bude fps?(cod4) pitam jer i ja igram

Ne vjerujem da bih dobio toliko frejmova, veća je vjerojatnost da bih dobio 2-3 fps-a i puno stabilniji framerate bez nekih velikih padova.

Igrice rijetko kada igram i performanse u njima su mi nebitne, bitne su mi performanse u igrama. I to starijima. Nove ionako igram na kompu doma kad budem doma.

Više RAM ne mogu ugraditi jer laptop ima samo 2 utora, a recimo moduli od po 2GB za laptope su jako skupi i sam prijelaz nije toliko isplativ.

Grafa jest integrirana, ali je diskretna tj ne oduzima memoriju. Ima svojih 256 MB i to ja za 1280x800 sasvim dovoljno. Čak ni nema opcije dodjeljivanja sistemske memorije grafičkoj.

Koliko FPS-a sad imam na tom laptopu naveo sam u prvom postu.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
16 godina
RE: Procjena porasta performansi zamjenom procesor
191x7 kaže...

Grafa jest integrirana, ali je diskretna tj ne oduzima memoriju. Ima svojih 256 MB i to ja za 1280x800 sasvim dovoljno. Čak ni nema opcije dodjeljivanja sistemske memorije grafičkoj.

Koliko FPS-a sad imam na tom laptopu naveo sam u prvom postu.

Nisam ni primjetio..

Moj frend ima laptop ovih specifikacija. Dodavaljem samo 1GB RAM-a, fps mu je skocio za oko 10.(također ima 7-icu)

Evo bas sad gledam cijene RAM plocica i shvacam da je 1GB DDR2" skuplji od 2GB DDR3 {#}

Google is NOT your friend!!!
17 godina

Ogromna je razlika između mojeg i tog što tvoj frend ima. Nije to poredivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bring Up My Post

Ima li još tko kakve saznaje/spoznaje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice