Problemi na hp compaq nx 7300

poruka: 9
|
čitano: 4.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Svjetli mi ona tipka gdje je nacrtano zaključano veliko slovo a pa  me zanima kako da to maknem I zanima me zašto mi jedan skinuti vindows na stolnom računali nađe hard disk a na tom laptopu od njih dva ne nađe ni 1

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problemi na hp compaq nx 7300

1. To slovo znači caps lock - nađi tipku i isključi (ako nije posebna tipka, onda je Fn i naeka tipka - označeno je)

2. Ako je disk SATA (vjerojatno jest), tada u BIOS-u trebaš SATA kontroler prebaciti u IDE način rada (pretpostavljam da pokušavaš instalirati Windowse) - tada će Windowsi vidjeti disk. Druga opcija je da skineš s weba SATA drivere i integriraš ih u instalaciju Windowsa pomoću nLite-a.

KaeR
16 godina
neaktivan
autorov komentar
KaeR kaže...

1. To slovo znači caps lock - nađi tipku i isključi (ako nije posebna tipka, onda je Fn i naeka tipka - označeno je)

2. Ako je disk SATA (vjerojatno jest), tada u BIOS-u trebaš SATA kontroler prebaciti u IDE način rada (pretpostavljam da pokušavaš instalirati Windowse) - tada će Windowsi vidjeti disk. Druga opcija je da skineš s weba SATA drivere i integriraš ih u instalaciju Windowsa pomoću nLite-a.

Hvala ovo s driverima mi je pomoglo ali još uvjek ne znači ono kasp lok to znači da se nemože koristiti šift niti alt grt
I još nešto s nliteom se može dodat bil koj instalacijski program recimo x fire instalier i alo da pod što da ga dodam

Karlo
17 godina

Nisam te dobro razumio, je li tebi stalno uključeno pisanje VELIKIH slova ili je možda sve u redu, a samo svijetli oznaka? Ni Shift ni Alt ne rade?

Ako je ovo prvo, i caps lock se nikako ne da isključiti, vjerojatno tipkovnica nije potpuno ispravna - tada se obrati servisu, ali prvo provjeri da slučajno nemaš neki driver manjka (upitnici ili uskličnici u device manageru) ili možda neki software za definiranje funkcijskih tipki (ovo nagađam, nemam nx7300 pa ne znam postoji li takvo što...)

Što se drugog pitanja tiče, u principu, s nLite-om se mogu dodavati i još neki programi, no to nisam isprobavao...

KaeR
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo da ti objasnim i mi sumljamo da tipkovnica ne radi ali ipak to se uključilo  nekom kobinacijom tipki ali da bolje svatiš na slici sam zaokružio te dvije lampice desna je lokot1 a lijeva lokot A  na slici ne svjetli ni jedna ali meni ljeva stalno svjetli a desna samo kad uključim casp lock

Karlo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
karloking kaže...

Evo da ti objasnim i mi sumljamo da tipkovnica ne radi ali ipak to se uključilo  nekom kobinacijom tipki ali da bolje svatiš na slici sam zaokružio te dvije lampice desna je lokot1 a lijeva lokot A  na slici ne svjetli ni jedna ali meni ljeva stalno svjetli a desna samo kad uključim casp lock

a gdi ti je slika?
"tko nedobije dobitak,dobije gubitak"...
17 godina
KaeR kaže...

Nisam te dobro razumio, je li tebi stalno uključeno pisanje VELIKIH slova ili je možda sve u redu, a samo svijetli oznaka? Ni Shift ni Alt ne rade?

Ako je ovo prvo, i caps lock se nikako ne da isključiti, vjerojatno tipkovnica nije potpuno ispravna - tada se obrati servisu, ali prvo provjeri da slučajno nemaš neki driver manjka (upitnici ili uskličnici u device manageru) ili možda neki software za definiranje funkcijskih tipki (ovo nagađam, nemam nx7300 pa ne znam postoji li takvo što...)

Što se drugog pitanja tiče, u principu, s nLite-om se mogu dodavati i još neki programi, no to nisam isprobavao...

mogu se dodati samo odredeni programi koje su oni pripremili... ne mozes dodati neke svoje aplikacije...
ali ima detaljan opis na nlite webu...
16 godina
neaktivan
autorov komentar

tnx

Što se tiče slike nemogu ju staviti zbog rezolucije

Karlo
16 godina
protjeran
karloking kaže...

tnx

Što se tiče slike nemogu ju staviti zbog rezolucije

pa bar sliku nije problem sredit....
"tko nedobije dobitak,dobije gubitak"...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice